Είναι η χαρά μια σχετική έννοια μες τον κόσμο εύχομαι όμως περισσή να χετε αυτό το χρόνο!!!

Το νέο έτος θα είναι νέο μονάχα αν η καρδιά σου μένει πάντα νέα!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Nεο έτος (νέα προεκλογική χρονιά) νέα δεκαετια…
       
 Παρά τις “φαινομενικές” μικροδιαφορές που στην ουσία τους φαντάζουν ιδιαίτερα αστείες… Ας πλημμυρίσουν αγάπη οι καρδιές όλων και να καταλάβουμε ότι οι ιδιαιτερότητες μας είναι ένα χάρισμα για να δοκιμαστούν οι σχέσεις των ανθρώπων.

Ας μάθουμε να προσκυνάμε τo μεγαλείο της ταπεινότητας και της παιδικής αθωότητας που όλοι έχουμε βαθιά μεσα μας, εκφράζοντας την απεραντοσύνη των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, χωρίς δισταγμούς μέσα στο χρόνο και στα χρόνια που θα έρθουν
.
Και επειδή το παρελθόν είναι μέσα μας, ας είναι το 2009 μια ευχάριστη ανάμνηση και μακάρι η κάθε μέρα του νέου χρόνου να είναι μια προσπάθεια δικαίωσης της ύπαρξης μας πάνω στην γη.

Ας κάνουμε όλοι μια ευχή, νά είμαστε ασυμβίβαστοι σε ότι αντίκειται στη συνείδηση μας για να έχει πραγματική γαλήνη του ανθρώπου η ψυχή, να ζει ο καθένας μας την κάθε του στιγμή.
Να αφήσουμε την καρδία μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ χωρίς φόβους και πάθη, να γεμίσει με αγάπη ο μικρόκοσμος μας…


Με την καινούρια τη χρονιά μία ευχή σας κάνω
να στρώνει η ζωή χαρές να περπατείτε επάνω…


Από κρεμμύδι ή χαρά
το δάκρυ σας να στάξει
να χετε αγάπη στην καρδιά
ο χρόνος σαν θ αλλάξει!


Αγάπη, Ειρήνη, χαμόγελα
Χαρά και ευτυχία
να φέρει η νέα η χρονιά
και πάνω απ όλα υγεία!


Εύχομαι η νέα η χρονιά
να μην κρατά γινάτι
και να γεμίσει τις καρδιές
μονάχα από αγάπη!


πάντα κοντά σου οι χαρές
μακριά σου κάθε πόνος
και όπως το έχεις φανταστεί
να ναι ο καινούριος χρόνος.


Έφυγε η σκέψη από νωρίς,
μακρύ ταξίδι πάει,
να ευχηθεί «χρόνια πολλά»
σε όσους αγαπάει!”


Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς
έλα στα όνειρά μου,
ν αρχίσει με χαμόγελο
εφέτος η χρονιά μου!


Μία ευχή σας εύχομαι
για τον καινούργιο χρόνο
Την πόρτα σας να τη χτυπά
η ευτυχία μόνο!


Ο νέος χρόνος να σκορπά
χαρά στο σπιτικό σας,
βάλσαμο να ναι στο κακό
και άγγελος στο πλευρό σας!


 


Ο Αης Βασίλης που καναν μέχρι και ακροβάτη
ας τους γεννήσει στην καρδιά αληθινή αγάπη…


Αη Βασίλη ψεύτησες σιγά σιγά τα δώρα
και όλο με κινέζικα εγέμισες τη χώρα…


ΚΙ επειδή με τη λαική ποίηση μπορούμε να περάσουμε πολλά νοήματα και ποιήματα περιμένουμε και τις δικές σας ευχές
όπως εσείς θέλετε να τις εκφράσετε προς πάσα κατεύθυνση ποιητικά και μη…

ΚΑΘΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΒΙΝΤΕΟ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ TV ΚΟΣΜΟΣ

Στο εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο Πρόγραμμα του tv kosmos που ετοίμασε η Μαριλένα Κουλιά για το  tv kosmos  παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανημερα
το μεσημέρι η Αννα Καραμπεσίνη μαζί με τους μουσικούς Μανόλη Πόγια , Μανόλη Κεφαλιανό και Θεοδόση Παπαϊωάννου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
 

ΚΟΠΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ…

Σε σύγχρονο γεφύρι της Αρτας που όλο το φτιάχνουν και αυτό ξαναχαλάει εξελίσσεται ο δρόμος στο Καμάρι στην παραλία της Κεφάλου .
Ο λόγος είναι η προχειροδουλειά της προηγούμενης παρέμβασης (τάπητας στον τάπητα) και φυσικά η μανία της φύσης (αυτή ως γνωστόν ευθύνεται για όλα τα δεινά…)


Αυτή που βλέπεται λοιπόν στις φωτογραφίες που μας έστειλαν
οι φίλοι Σεβαστιανός Παπαντωνίου και Μάνος Χατζηγιάννης είναι
η σημερινή κατάσταση από το “φάγωμα” του δρόμου…
“Κόπηκε” λόγω… facebook

Eκτός του νέου διοικητικού σχήματος του Δήμου Ροδίων, παρότι εθεωρείτο φαβορί για τη θέση του Αντιδημάρχου επί θεμάτων πρόνοιας, όπως και η ίδια είχε ζητήσει, τίθεται τελικώς η πρώην Πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ ΑΕ και Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Ρένα Μαντικού, εξ αφορμής σχολίων που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του Facebook τα οποία κρίθηκαν υποτιμητικά για τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Ροδίων!!
Οι σχέσεις της κ. Μαντικού με μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας και προσωπικά με τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου είχαν διαταραχθεί από την επομένη μάλιστα της αποδοχής της αιτήσεως παραιτήσεως που υπέβαλε από την προεδρία της ΡΟΔΩΝ ΑΕ.
Η κ. Μαντικού αλλά και το περιβάλλον της καταλόγιζε προσωπικά στον Δήμαρχο αλλά και σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν την στήριξε επαρκώς στις επανειλημμένες επιθέσεις της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση την οποία είχε υποβάλει από την προεδρία της ΡΟΔΩΝ ΑΕ, ευελπιστώντας όμως ότι δεν θα είχε την τύχη αυτή!
Στο μεσοδιάστημα κατεβλήθησαν εκατέρωθεν προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις της κ. Μαντικού με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας. Όλα έδειχναν μάλιστα ότι οι σχέσεις μεταξύ της κ Μαντικού και του Δημάρχου Ροδίων είχαν βελτιωθεί.
Η δημοσιοποίηση του πορίσματος του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε από Ορκωτό Λογιστή στα οικονομικά της ΡΟΔΩΝ ΑΕ επί θητείας της κ Μαντικού, από το οποίο δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό σε βάρος της, δημιούργησε τις προϋποθέσεις και επικοινωνιακά και ουσιαστικά για την πανηγυρική επαναφορά της στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Ροδίων και μάλιστα σε θέση αυξημένης ευθύνης.
Πλην όμως, όπως και στην περίπτωση της ανάκλησης του διορισμού του κ Α. Κουτούπη στη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών διότι είχε εκφραστεί με «χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση» σε σελίδα του στο Facebook το βράδυ των εκλογών, η κ. Μαντικού επέλεξε σε μια κρίσιμη για την πολιτική της θέση στη δημοτική πλειοψηφία περίοδο να επιτεθεί μέσω του ίδιου επικοινωνιακού κόμβου στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο!
Παρότι συγκεκριμένα η κ Μαντικού έδειχνε ικανοποιημένη από την προαναγγελία της αναβάθμισης της στη θέση του αντιδημάρχου επί θεμάτων πρόνοιας, θέση η οποία έχει ανατεθεί μάλιστα στον προσωπικό φίλο και συνεργάτη του Δημάρχου, οδοντίατρο κ. Αντώνη Αλαχούζο, δεν απέφυγε να καταχωρήσει σε σελίδα παραπόνων κατοίκων της Ρόδου που έχει αναρτηθεί στο Facebook και μάλιστα λίγο μετά την παροχή εξηγήσεων σε πολίτες για την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Ηλιούπολη από τον Δήμαρχο, υποτιμητικό σχόλιο για τον ίδιο!
Το θέμα ήλθε σε γνώση του Δημάρχου, που χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο ιστοχώρο συστηματικά, αλλά και σε άλλα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της παράταξης και προκάλεσε τριβές, παράπονα αλλά κυρίως την έντονη δυσαρέσκεια του Δημάρχου Ροδίων.
Εν πάση περιπτώσει σε σελίδα παραπόνων κατοίκων Ρόδου στο Facebook αναρτήθηκαν μόλις πρόσφατα από χρήστη 12 φωτογραφίες από το οδικό δίκτυο στην Ηλιούπολη.
Στο σχόλιο που συνοδεύει τις φωτογραφίες αυτές επισημαίνοντας τα εξής:
“Στη Ηλιούπολη σε δρόμο που οδηγεί σε ιδιωτικό σχολείο και μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών που είναι πολυσύχναστος και με άμεση σχέση με τα παιδιά έχει δρόμο με δεκάδες λακκούβες κάθε μεγέθους και σχήματος. Παρακαλούμε να δοθεί προτεραιότητα για ασφαλτόστρωση!”.
Ανταποκρινόμενος στο αίτημα ο Δήμαρχος Ροδίων με μήνυμα που ανάρτησε στην ίδια σελίδα τη Δευτέρα επεσήμανε ότι “έγιναν προσωρινά παρεμβάσεις και μετά τις γιορτές θα γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση”.
Την ίδια ημέρα, ωστόσο, και λίγες ώρες αργότερα ακριβώς κάτω από την απάντηση – παρέμβαση του δημάρχου η κ Μαντικού δημοσίευσε δικό της σχόλιο…
“υπομονή θα τα φτιάξει ο επόμενος δήμαρχος!!!!” έγραψε η κ. Μαντικού ενώ σε απάντηση άλλου σχολίου χρήστη ο οποίος λίγο πολύ εξέφρασε την έκπληξη του για την αμφισβήτηση του Δημάρχου, η κ. Μαντικού ανέφερε με δεύτερο σχόλιο τα εξής:
“Κύριοι της σελίδας των παραπόνων. Δεν αμφισβητούμε κανέναν δήμαρχο, οι δρόμοι θέλουμε να φτιαχτούν!!!! Ο κόσμος δεν βρίσκεται πια στη δεκαετία του 60, βλέπει και κρίνει και όποιος δεν του κάνει τον αλλάζει ή αλλιώς τον στέλνει στο σπίτι του!!!!!!!!!!!!!!!”.
Είναι προφανές ότι οι ως άνω αναφορές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορο τον Δήμαρχο Ροδίων που χθες διαμήνυσε σε συνεργάτες του ότι δεν προτίθεται να αναβαθμίσει σε αντιδήμαρχο την κ. Μαντικού.
Η κ. Μαντικού από την άλλη επεσήμανε ότι έχει την ελευθερία του λόγου και ότι κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να εκφράζεται όπως αισθάνεται και πιστεύει.
Το «χάσμα» που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να γεφυρωθεί.
Εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δ» ο Δήμαρχος Ροδίων πρόκειται να ανακοινώσει τους αντιδημάρχους την 2α Ιανουαρίου 2010 αφού πρώτα καταχωρίσει τις αποφάσεις του με πρωτόκολλο της 31ης Δεκεμβρίου 2009.
Οι αρχικοί σχεδιασμοί του έχουν ήδη αλλάξει αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αναθέσει καθήκοντα αντιδημάρχων στους κκ Π. Σακελλαρίου και Λ. Καραγιάννη.
Δημοκρατική

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ… Θα “κόψει” νόμισμα της Κω(!)…

“Ηδη σχεδιάζουμε και ο ενιαίος Δήμος θα εκδώσει δικό του τοπικό νόμισμα, ενταγμένο μέσα στα σχέδια ενός ολοκληρωμένου και εφικτού σχεδίου αναθέρμανσης και ανάκαμψης της οικονομίας και κυρίως νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων των νέων μας.”
Αυτά τα δήλωσε στο Βήμα της Κω απαντώντας στην κριτική του Δ. Γερασκλή.

Με νέες δηλώσεις του τώρα στην ΕΡΑ Δωδεκανήσου και τη Ρένα Βενιανάκη
απάντησε ότι όχι μόνο το εννοεί αλλά η ομάδα του βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας της μορφής που θα έχει και των παραστάσεων που θα απεικονίζει…

Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν θα κηρύξει ανεξάρτητο κρατίδιο την Κω όπως τον κατηγορεί ο κ. Κυρίτσης αλλά το νέο νόμισμα θα κυκλοφορεί στο πλαίσιο του ευρώ εν είδει χρεωγράφου που θα λειτουργεί ως μέσο τόνωσης της τοπικής αγοράς και οικονομίες παρέχοντας ευκολίες και εκπτώσεις στους επισκέπτες του νησιού που θα μπορούν να το πάρουν μαζί τους και ως σουβενίρ.

Εδώ είναι που λένε πόσα θες για να τους τρελάνεις (όχι τους επισκέπτες τους “άλλους” εννοούμε)…

ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΑ «HARRODS» Αλλαγή χρόνου στο Λονδίνο!

 

Το δικό τους δυναμικό «παρών» δίνουν τα Δωδεκάνησα στο Λονδίνο, όπου προβάλλονται στα πασίγνωστα πολυκαταστήματα «Harrods», με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια.

Πρωτοχρονιά στα «Harrods» κάνουν τα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για μια σημαντική προβολή από το Δωδεκανησιακό Οργανισμό Τουρισμού. Η προβολή της Ελλάδας στο διασημότερο πολυκατάστημα του κόσμου, τα Harrods του Λονδίνου, που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, αποτελεί μία σημαντική διεθνή επιτυχία καθώς, ανταγωνιστικές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Τουρκία αποκλείστηκαν.
Τα νησιά της Δωδεκανήσου δίνουν το δικό τους «παρών» σε αυτήν την καμπάνια σε μία περίοδο που 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται το HARRODS λόγω εορτών και εκπτώσεων, αλλά και κατά την έναρξη της νέας δεκαετίας, για το έτος 2010, μία σημαδιακή χρονιά για την προαγωγή του κύρους της χώρας μας. Στην καμπάνια αυτή συμμετέχει με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο και η Νομαρχία Δωδεκανήσου μέσω του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού (ΔΟΤ), προβάλλοντας τα νησιά μας σε δύο βιτρίνες από τις 12 κεντρικές των Harrods επί της Brompton Road της Βρετανικής πρωτεύουσας.
Από εκεί διανέμεται το έντυπο υλικό της Νομαρχίας «Δωδεκάνησα, τα μαργαριτάρια της Μεσογείου», αποσπώντας θετικά σχόλια για την εμφάνιση και την πληρότητά τους.
Επιπλέον, 2 ακόμη “ζωντανές” εκθεσιακές βιτρίνες λειτουργούν με προσωπικό στην κύρια πρόσοψη του κτιρίου Harrods αναπαριστώντας παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό και αρχαίο ελληνικό θέατρο, ενώ για πρώτη φορά σε περίοδο εκπτώσεων διοργανώνεται μεγάλος διαγωνισμός από το Harrods για το νησί της Ρόδου και το Rodos Palace που προσφέρει μία εβδομάδα πολυτελούς διαμονής.
Η ανταπόκριση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, υπήρξε εντυπωσιακή από τις πρώτες κιόλας ημέρες της καμπάνιας, όταν εκατοντάδες σταματούσαν στις «ζωντανές» βιτρίνες για να πάρουν πληροφορίες και να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για την διοργάνωση.
Όλοι συμφωνούν – τονίζει η πρόεδρος του ΔΟΤ, αντινομάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, «ότι σε μία περίοδο που η Ελλάδα, αλλά και ο δικός μας ο τόπος, αντιμετωπίζουν την πρόκληση για κρίσιμες αποφάσεις και επιλογές, η δράση αυτή αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή των νησιών μας κατά την σημαντικότερη περίοδο του έτους, στην καρδιά του Λονδίνου»
Η προβολή της Ελλάδας στα Harrods θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιανουαρίου 2010.

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μας έσωσαν τα κρουαζιερόπλοια
Αύξηση κατά 25% παρουσίασε ο θαλάσσιος τουρισμός τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Αν και τη Δευτέρα που πέρασε αναμενόταν το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για τον τρέχοντα μήνα, εντούτοις η προσέγγισή του ακυρώθηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν προχθές στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να καταπλεύσει στο λιμάνι μας.
Το φετινό Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου ασφαλείας του λιμένα της Ρόδου, πραγματοποιήθηκαν έντεκα προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων, τα οποία μετέφεραν συνολικά 22.813 επιβάτες, έναντι των εφτά προσεγγίσεων που έγιναν πέρσι μεταφέροντας στη Ρόδο 19.202 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος στη Ρόδο ήλθαν 3.611 περισσότεροι επισκέπτες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι περισσότερες προσεγγίσεις του Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Blue de France», καθώς κατέπλευσε τέσσερις φορές μέσα στον τρέχοντα μήνα, ενώ από τρεις φορές «έδεσαν» στο λιμάνι μας το «Brilliance» και το «Splendida».
Επίσης, μία προσέγγιση έγινε και από το «Costa Pacifica», το οποίο μάλιστα κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Ρόδου στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την καθέλκυσή του το περασμένο καλοκαίρι.
Ο θαλάσσιος τουρισμός εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά για το νησί μας, αφού κάθε μήνα παρουσιάζει θετικό πρόσημο όσον αφορά στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, αλλά και επιβατών.
Οι επισκέπτες που φθάνουν μέσω…θαλάσσης στο νησί μας, δίνουν ισχυρή τονωτική ένεση στην τοπική μας οικονομία κυρίως μέσα στο χειμώνα, αφού συμβάλλουν είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των ταμείων των επιχειρηματιών της περιοχής μας, τα καταστήματα ορισμένων σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν κλειστά.
Πρόοδος

TA MΥΣ ΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη εξέταση χοληστερίνης;
Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ, MD, Phd., καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, εκλεγείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας

Οι αυξημένες τιμές χοληστερίνης στο αίμα θεωρούνται ένας από τους βασικότερους παράγοντες, αν όχι ο βασικότερος, που καταστρέφει τα τοιχώματα των αρτηριών προκαλώντας εμφράγματα στην καρδιά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο σο πιο γρήγορα μάθουμε ποια είναι τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες.
Τελευταίες επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες σε εγκυρότατα επιστημονικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι η πρώτη μέτρηση της χοληστερίνης πρέπει να γίνεται στο παιδί σε ηλικία 15 μηνών, τότε που γίνονται και τα εμβόλιά του. Με τον τρόπο αυτό γίνεται η πρώτη αναγνώριση, εάν υπάρχει, της οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας, που χαρακτηρίζεται από πολύ αυξημένες τιμές χοληστερίνης και που στον ενήλικο ξεπερνά τα 500mg%. Τα παιδιά που πάσχουν από οικογενή υπερχοληστεριναιμία, εάν αφεθούν αβοήθητα, πολύ νωρίς, ακόμα και στην παιδική ηλικία, μπορούν να πάθουν εμφράγματα του μυοκαρδίου.
Πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες των εμφραγμάτων που παρατηρούνται στην εφηβική ηλικία και γενικότερα σε ηλικίες κάτω των 30 ετών. Εμφράγματα σε ηλικίες κάτω των 30 ετών είναι δυνατόν να παρατηρηθούν εκτός από τις περιπτώσεις οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας και σε άτομα που καπνίζουν 3-4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα καθώς και σε άτομα των οποίων οι στεφανιαίες αρτηρίες εκ γενετής έχουν παθολογική κατασκευή και εκφύονται (ξεκινούν) από ανώμαλη θέση ή έχουν ανώμαλη πορεία.
Ομως το θέμα της οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας είναι πολύ σοβαρό καθώς 1 στα 500 άτομα μπορεί να το εκδηλώσει. Στην πραγματικότητα ο οργανισμός στερείται των υποδοχέων LDL που βρίσκονται στο ήπαρ (συκώτι) και που δεσμεύουν και καταστρέφουν την κακή χοληστερίνη που κυκλοφορεί στο αίμα. Ετσι ανάλογα με τον αριθμό των LDL υποδοχέων που υπάρχουν και λειτουργούν στο ήπαρ, ανάλογη είναι και η τιμή της κακής χοληστερίνης στο αίμα.
Οι LDL υποδοχείς καθαρίζουν ουσιαστικά το αίμα από την κακή χοληστερίνη γι αυτό και τα φάρμακα κατά της χοληστερίνης (στατίνες) αποτελούν την ουσιαστική θεραπεία της υπερχοληστεριναιμίας, γιατί ενεργοποιούν και δραστηριοποιούν τους LDL υποδοχείς.
Σε σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις όπου η τιμή της χοληστερίνης δεν ελαττώνεται παρά την έντονη θεραπεία, τότε γίνεται πλασμαφαίρεση και κάθαρση του αίματος από την κακή χοληστερίνη. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε ακραίες περιπτώσεις οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας όπου η χοληστερίνη παρά τη θεραπεία εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλές τιμές (400-500%).
Από του σημείου όμως αυτού μέχρι του σημείου να γίνεται εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κόσμου ότι μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υπερχοληστεριναιμίας με φυτικές στερόλες που περιέχουν ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα υπάρχει τεράστια απόσταση.
Χιλιάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ώρες έχουν σπαταληθεί στη διαφήμιση, όπου επώνυμοι και ανώνυμοι παρουσιαστές διαβεβαιώνουν ότι όταν καταναλώνετε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, προστατεύετε την καρδιά σας γιατί ουσιαστικά ελαττώνεται κατά 10-15% η τιμή της χοληστερίνης.
Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι φυτικές στερόλες δεν επιδρούν στο σύστημα των LDL υποδοχέων που αυτό καθορίζει ουσιαστικά την τιμή της χοληστερίνης και η αποτελεσματικότητα με ελάττωση της χοληστερίνης κατά 10-15% δεν επιλύει το πρόβλημα. Αλλωστε με την απλή χρήση του ελαιόλαδου το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς να είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες.
Ισως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να προφυλάξει το κοινό από την παραπληροφόρηση που πολλές φορές μπορεί να αποβεί επιζήμια για τη ζωή του.
Πρόοδος

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ RYANAIR

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Τόνωση τουρισμού

Στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση των εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Ryanair με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Δωδεκανήσου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης για την τόνωση του τουρισμού της Δωδεκανήσου με την πραγματοποίηση πτήσεων σε Ρόδο, Κω και Κάρπαθο, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2010.
Στη συνάντηση που θα είναι παρών και ο κ. Νικητιάδης θα συμμετέχουν φορείς του Τουρισμού καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου με κοινό στόχο την συμφωνία έναρξης πτήσεων χαμηλού κόστους.
Ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους διαφόρων αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους προκειμένου να υπάρξει σύνδεση των νησιών με μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις και ταυτοχρόνως αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της νέας τουριστικής περιόδου.Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε για το θέμα αυτό το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Ρέππα και τον Υφυπουργό κ. Σηφουνάκη, ενώ παραλλήλως ενημέρωσε σχετικώς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των καθ? ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να παρασχεθεί από την Κυβέρνηση κάθε δυνατή διευκόλυνση για την έναρξη αεροπορικών πτήσεων στην Κω των παραπάνω εταιρειών χαμηλού κόστους.
Σε σχέση με το θέμα αυτό, ο κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ανάμεσα στους στόχους που έθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την τουριστική ανάπτυξη είναι η αύξηση των αφίξεων, η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η μείωση του συστήματος all inclusive. Τόσο ο κ. Ρέππας όσο και ο κ. Γερουλάνος αντιμετώπισαν θετικά το ζήτημα της έναρξης των πτήσεων των εταιρειών χαμηλού κόστους και ενθάρρυναν τις επαφές αυτές. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Στόχος μας είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις εβδομαδιαίως στη Ρόδο, την Κω και την Κάρπαθο με εταιρείες χαμηλού κόστους Επίσης βρίσκομαι ήδη σε επαφή με εκπροσώπους της Ολυμπιακής προκειμένου σε συνεννόηση με την Ryanair να θεσπιστούν χαμηλές τιμές στις υπηρεσίες handling από τη νέα τουριστική σεζόν».
ΠΡΟΟΔΟΣ