Θέλει Μοριέντες o Ντάρκο!

Το όνομά του έχει… παίξει για τον Ολυμπιακό πολλά Καλοκαίρια, ποτέ όμως δεν επήλθε γάμος. Ο λόγος για τον Φερνάντο Μοριέντες, τον Ισπανό επιθετικό που την φετινή σεζόν αγωνίσθηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Μαρσέιγ (12 συμμετοχές, 1 γκολ). Σύμφωνα…

… με πληροφορίες ο 34χρονος άσος έχει προταθεί και πάλι στους ερυθρόλευκους και μάλιστα αυτή τη φορά η περίπτωσή του έχει έναν πολύ σημαντικό υποστηρικτή, τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο νυν τεχνικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μοριέντες, αλλά αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας. Το θέμα είναι ότι ο Ντάρκο, παίρνοντας ως παράδειγμα την δική του περίπτωση, που είχε έρθει στην Ελλάδα σε ανάλογη ηλικία και είχε βγάλει… μάτια, αντίστοιχα θεωρεί τον άσο της Μαρσέιγ εξαιρετική περίπτωση για τη θέση του φουνταριστού.

Η αλήθεια είναι ότι έχει τεράστια εμπειρία απ’ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και φυσικά έχει το ένστικτο του σκόρερ μέσα του. Το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μαρσέιγ, δεν είναι πρόβλημα…

Άλλωστε ο Μοριέντες αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Μεξικό και συζητάει με ομάδα από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Και αυτό αποδεικνύει ότι η σχέση του με την Μαρσέϊγ είναι σχεδόν τελειωμένη. Για να δούμε θα την κάνει τη δουλειά ο Ντάρκο;

http://www.rednews.gr/

Απάντηση του υπεύθυνου του σταδίου “Ανταγόρας” προς Χ. Καλτσάτη για τον ψεκασμό του χλοοτάπητα

« Απάντηση στο δελτίο τύπου του κ. Χρήστου Καλσάτη».

 

 

 

   Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου που υπογράφει ο κ. Χρήστος Καλσάτης εκπροσωπώντας το αθλητικό σωματείο Α.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ και αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε προκειμένου να λυθούν οι όποιες  απορίες έχουν προφανώς δημιουργηθεί στον φίλαθλο κόσμο.

 

1.      Με δελτίο τύπου στις 28 Μαΐου 2010 ενημερώνουμε όλα τα Μ.Μ.Ε της Δωδεκάνησου καθώς και όλα τα σωματεία που έχουν ως έδρα το Νέο Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ότι με τη λήξη των  επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων θα ξεκινήσουν οι καθιερωμένες εργασίες συντήρησης του αγωνιστικού χλοοτάπητα , προκειμένου να αποκαταστήσουμε τον επιβαρυμένο χλοοτάπητα , κάτι που γίνεται ανελλιπώς από το 2001 και είναι γνωστό σε όλους.

 

2.      Ο κ. Καλσάτης εκφράζει : α) Την δυσαρέσκεια του για την ως άνω ενδεδειγμένη γεωπονική παρέμβαση την συγκεκριμένη εποχή.

 

     α )  Σας πληροφορούμε ότι , η χρονική περίοδος του Μαΐου-Ιουνίου  είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση των εργασιών σποράς και αναφύτευσης φυσικού χλοοτάπητα. Όσο δε αφορά τους ψεκασμούς και την χρονική περίοδο που προβήκαμε σε ψεκασμό ,  αυτό γίνεται επειδή ο μύκητας και το σκουλήκι που άρχισαν να κατατρώνε , σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου τον φυσικό χλοοτάπητα , εμφανίζονται δυστυχώς την συγκεκριμένη εποχή , λόγω των εναλλαγών των φαινομένων της ζέστης , της υγρασίας και φυσικά της μεταφοράς παρασιτικών στοιχείων από τα υποδήματα των αθλουμένων και φυσικά από τα σχετικά αθλητικά όργανα ακόντιο , σφαίρα που φέρουν στις προπονήσεις τους.

 

 

 

 

β)  Μας « ενημερώνει» εκ των υστέρων για τις συμμετοχές των αθλητών σε πρωταθλήματα που πρόκειται να λάβουν μέρος.

 

         Σας πληροφορούμε ότι , το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καλσάτη για τους αθλητές του συλλόγου του , και την έκδοση δελτίων τύπου , προφανώς προήλθε μετά από δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας που εξέφρασε την απορία γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση , για τα πεπραγμένα των αθλητών του συλλόγου Α.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ.

    Ενώ ο γράφων το κείμενο , επιδίδει  ανελλιπώς την σχετική εισερχόμενη  αλληλογραφία του Α.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ στους αποδέκτες παράγοντες , προπονητές και ενίοτε  αθλητές που αποστέλλεται στην θυρίδα του Δ.Ο.Α Κω , χωρίς να είναι στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την διοικητική θέση που κατέχει στο στάδιο. Υποχρέωση  που άπτεται τα καθήκοντα  παράγοντα του συλλόγου.

   Έτσι γνωρίζει το πότε και που  θα αγωνιστούν οι αθλητές καλύτερα από τον καταγγέλλοντα παράγοντα.

        Η καθημερινή επαφή μου με τους αθλητές όχι μόνο ως υπευθύνου του Σταδίου αλλά και ως ανθρώπου που συνδράμει θεραπευτικά και πάντα αφιλοκερδώς υπέρ αυτών.  Παράλληλα και με την ιδιότητα του αθλητή που κάνει την προπόνηση του μαζί με τους συναθλητές του  Α.Σ ΕΥΔΑΜΟΥ , ως εκ τούτου , όλα τα ανωτέρω  μου δίνουν  το δικαίωμα  να γνωρίζω καλύτερα τις επιθυμίες, τις προσδοκίες , τα προβλήματα και τον αγώνα που καταβάλουν  οι αθλητές υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους .

          Κύριε Καλσάτη  εφόσον εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει για τις καθιερωμένες γεωπονικές εργασίες , αποστείλατε και πότε σχετικό υπόμνημα  προκείμενου να μας κοινοποιήσετε το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών του Συλλόγου σας…;

 

 

 

3.      Ο κ. Καλσάτης μας εγκαλεί ότι στην κορύφωση της αγωνιστικής περιόδου αφήνουμε τους αθλητές εκτεθειμένους χωρίς χώρο προπόνησης.

 

    α) Σας ενημερώνουμε ότι , με ιδιαίτερη ευαισθησία και πάντα κοιτώντας το συμφέρον των αθλητών  και ειδικότερα των Πρωταθλητών μας Γιώργου Τρούμπα , Παντελή Σεΐτανίδη και Γιάννη Σμαλιού παρέχουμε ότι είναι δυνατόν στον προπονητή τους κ. Παπαθεοδώρου ούτως ώστε να προπονούνται απρόσκοπτα καθημερινά ότι ώρα και μέρα επιθυμούν και με προσωπική μου ευθύνη , τους επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν τον υπό αναφύτευση αγωνιστικό χλοοτάπητα , ενώ όπως γνωρίζεται αυτό δεν γίνεται σε κανένα στάδιο ή γήπεδο που βρίσκονται εργασίες αναφύτευσης σε εξέλιξη.

    Δυστυχώς με την εμφάνιση της μυκητίασης και του σκουληκιού την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία , μας ανάγκασε προκειμένου να σωθεί άμεσα ο αγωνιστικός χλοοτάπητας , να προβούμε σε έκτακτο και ισχυρότερο ψεκασμό κατόπιν των οδηγιών του εγκεκριμένου και αρίστου επιστήμονα γεωπόνου μας και δράττοντας την ευκαιρία θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνδρομή του.

 

 

 

      Β)    Άμεσα ενεργήσαμε ενημερώνοντας τους προπονητές και αθλητές προτείνοντας τους την διάθεση του προπονητηρίου « ΦΙΛΙΝΟΣ» και το οποίο θα διατεθεί για όσο διάστημα επιθυμούν και οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

      Να σας ενημερώσουμε ότι , όταν γίνονται αντίστοιχες εργασίες σε άλλα στάδια , τα αθλητικά σωματεία προγραμματίζουν σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς , την αποστολή των αθλητών τους σε άλλους διαθέσιμους αθλητικούς χώρους , όπως συμβαίνει συχνά με την επίσκεψη ομάδων για προετοιμασία  στο Στάδιο «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ»  από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

4.        Ο κ. Καλσάτης μας θίγει , όταν αναφέρεται προσωπικά στον Πρωταθλητή μας Γιάννη Σμαλιό , υπονοώντας ότι στεκόμαστε εμπόδιο και προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε προβλήματα ενόψει των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου.

 

   α) Σας ενημερώνουμε ότι , ο Γιάννης τυγχάνει ειδικής μέριμνας από την υπηρεσία μας ως συνάδελφος στον Δ.Ο.Α Κω προκειμένου να προπονείτε απρόσκοπτα και είναι τιμή μας που τον έχουμε δίπλα μας και γνωρίζει εκ των έσω , πως συντηρούνται τα στάδια και γενικά όλοι οι αθλητικοί χώροι και τι προσπάθειες καταβάλουμε προκείμενου να τα συντηρούμε τόσα χρόνια.

 

    β) Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Σταδίου «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ»  για την συντήρηση όλων των χώρων άθλησης, προκειμένου να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους αθλούμενους , εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους , που άλλως θα δίνονταν σχεδόν κάθε χρόνο για την αντικατάσταση του αγωνιστικού χλοοτάπητα , δίνει την δυνατότητα στην υπηρεσία μας να διαθέτει τα ποσά που μένουν στα ταμεία της για την αγορά και προμήθεια αθλητικού υλικού που διατίθεται εξ ολοκλήρου στην διάθεση του Γιάννη  για την εξειδικευμένη προπόνηση που απαιτεί το αγώνισμα του.

 

  γ) Αν όντως  εδώ και δέκα χρόνια ,επιδιώκουμε να σταθούμε τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια που κάνει οποιοσδήποτε αθλητής και προπονητής , παρακαλούμε κ. Καλσάτη να το αποδείξετε με στοιχεία ειδάλλως σας καλούμε να ανακαλέσετε τα γραφόμενα σας .

 

 

                                                                     Με τιμή και εκτίμηση

                                                                 Ο Υπεύθυνος του Σταδίου

 

                                                                Χατζηστέργου Θ. Στέργιος

Iσπανία – Πορτογαλία 1-0

Έστω και δύσκολα πέρασε η Ισπανία το εμπόδιο της Πορτογαλίας, και βρέθηκε στους 8. Ο Βίγια στο 63′ έβαλε το γκολ της νίκης από ελεγχόμενη θέση οφσάιτ και τώρα η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη.

Συνέντευξη Τύπου με εκπλήξεις (;) δίνει σήμερα ο Αλκιβιάδης…

Παρουσιάζονται υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι (Φ.Τόππος) και η εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Χριστίνα Μπαρμπαρούση.

“Σήμερα στις 11 το πρωί θα δώσει συνέντευξη τύπου στο ΑΚΤΑΙΟΝ ο Αλκιβιάδης εφ’όλης της ύλης και με εκπλήξεις όπως λένε οι δικές μας πηγές.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΡΙΟ..Πάντως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η  συνέντευξη τύπου για….

 πολλούς λόγους

Στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας των αθλητών για το Πανευρωπαϊκό βρήκαν να ψεκάσουν το στάδιο!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΨΕΚΑΣΜΟ, ΑΦΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΛΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΑΦΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ.

 ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΚΑΛΤΣΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α.Σ. ΕΥΔΑΜΟΣ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παντελής Σεϊτανίδης

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΠΟ 26-27/6. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 5.261 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΤΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ: 100Μ:11.07, ΜΗΚΟΣ:6.31, ΣΦΑΙΡΑ:11.81, 400Μ:53.01, 110Μ ΕΜΠ:15.83, ΥΨΟΣ:1.77, ΑΚΟΝΤΙΟ:  48.01, 1000Μ:3.10.28

ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ 9Η ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: 100Μ ΕΜΠ: 16.68, ΥΨΟΣ:1,35, ΣΦΑΙΡΑ: 9.73, 200Μ: 28.60, ΜΗΚΟΣ: 4.78, ΑΚΟΝΤΙΟ:32.50 ,800Μ:2.46

ΑΣ ΕΥΔΑΜΟΣ

Ερυθρόλευκος ο Καρντόσο

 

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Οράσιο Καρντόσο. Ο Αργεντινός άσος που είχε μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, συμφώνησε σε όλα με τους ερυθρόλευκους και σύντομα θα υπογράψει και το νέο του συμβόλαιο.

Τις τελευταίες μέρες είχε φουντώσει η φημολογία ότι ο παίκτης είναι πολύ κοντά στο λιμάνι, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Από την στιγμή που ο Λεντέσμα έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα, οι Πειραιώτες έψαχναν για τον αντικαταστάτη του και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Καρντόσο, τον οποίο παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Καρντόσο μέχρι τώρα δεν είχε κοινοτικό διαβατήριο και έπιανε θέση ξένου, αλλά επειδή η γυναίκα του είναι Ιταλίδα το πρόβλημα αυτό έχει ξεπεραστεί.

Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας (πιθανότατα 1+1), αφού προηγουμένως περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Με… σάμπα στους «8»

Την έχουν κατηγορήσει για αμυντικογενή προσανατολισμό, η Βραζιλία όμως απέδειξε σήμερα πως παραμένει… Βραζιλία! Η εντυπωσιακή «σελεσάο» πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Χιλής κερδίζοντας την με 3-0 και προκρίθηκε στους «8», εκεί όπου θα βρει την Ολλανδία σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι!Όπως το 1998, έτσι και τώρα, η Βραζιλία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσει την Χιλή και να προκριθεί στα προημιτελικά. Τότε το σκορ ήταν 4-1, τώρα 3-0, όμως η ουσία αλλά και η εικόνα του αγώνα είναι η ίδια. Η «σελεσάο» του Ντούνγκα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στο φετινό Μουντιάλ και απέδειξε ότι δεν ξέρει να παίζει μόνο… αμυντικά όπως την «κατηγορούν». Το κάθε της «αστέρι» (Φαμπιάνο, Κακά, Ρομπίνιο) πέτυχε από ένα γκολ και έτσι η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στους «8» την Ολλανδία. Τον δρόμο της επιστροφής παίρνει η Χιλή, η οποία ήταν μακριά από τον εντυπωσιακό της εαυτό.

Βασικός ο Ζιλμπέρτο, έκανε πολύ καλή εμφάνιση καθώς η παρουσία του Ραμίρεζ ήταν… ευεργετική σε σχέση με τον «βαρύ» Μέλο. Μάλιστα, ο άσος του Παναθηναϊκού είχε και ένα πολύ δυνατό σουτ στο 9’ που απέκρουσε δύσκολα ο Μπράβο. Αντίθετα, ο Κοντρέρας μπορεί να ξεκίνησε αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και είχε κακή παρουσία, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από τον Φαμπιάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπέπεσε και σε πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε από τον Ουέμπ.

Δυνατά η Χιλή, τις ευκαιρίες η Βραζιλία

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο όπου η Χιλή μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει, ο απόλυτος έλεγχος του αγώνα πέρασε στην βραζιλιάνικη πλευρά. Μέχρι και το 10’, οι «σελεσάο» είχαν δημιουργήσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του Φαμπιάνο που βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά την εξαιρετική, μακρινή μπαλιά του Άλβες, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 9’ ο Μπράβο απέκρουσε δύσκολα το εντυπωσιακό σουτ του Ζιλμπέρτο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κακά από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Βραζιλιάνικος έλεγχος χωρίς φάσεις
Οι Βραζιλιάνοι έριξαν ταχύτητα, όμως διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς δυσκολία καθώς οι μεσοεπιθετικοί της Χιλής (Μποσεχούρ, Γκονζάλες) αλλά και οι Σουάζο, Σάντσες ήταν σε πολύ κακή μέρα. Η ομάδα του Μπιέλσα δεν είχε τις γρήγορες εναλλαγές που μας έδειξε στους ομίλους, ούτε μπορούσε να ανεβάσει εύκολα πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή όπως συνηθίζει. Αντίθετα, η Βραζιλία έδειχνε πως δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες των Μέλο και Ελάνο. Ο Ραμίρεζ και ο Ντάνι Άλβες έκαναν πιο «συμπαγές» το κέντρο, ενώ η ανεβασμένη απόδοση του Κακά βοήθησε στο να κάνει πιο γρήγορο το παιχνίδι της «σελεσάο».

Κεφαλιά Ζουάν και 1-0!
Παρόλα αυτά, η Χιλή κατάφερνε να μην επιτρέπει στους παίκτες του Ντούνγκα να μπουν στην περιοχή. Και έτσι, μία ατομική προσπάθεια ή μία στημένη φάση φαινόταν ως ο πιο πιθανός τρόπος για να «ξεκλειδώσει» η Βραζιλία την άμυνα των Χιλιανών. Το κατάφερε με τον δεύτερο στο 34’, όταν ο Μαϊκόν εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ, ο Ζουάν πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Μπράβο για το 1-0!

Τέλος από το 36′
Οι Βραζιλιάνοι δεν πάτησαν φρένο και με απελευθερωμένα τα πόδια τους κατάφεραν σε δύο λεπτά να πετύχουν και δεύτερο γκολ! Ο Ρομπίνιο βρήκε τον Κακά, ο οποίος με την μία έβγαλε τον Λουίς Φαμπιάνο απέναντι από τον Μπράβο, ο φορ της Σεβίλλης απέφυγε τον Χιλιανό τερματοφύλακα και στην κενή εστία έγραψε το 2-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Αλλαγές χωρίς αντίκρισμα
Όπως και απέναντι στην Ισπανία, έτσι και τώρα ο Μπιέλσα έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως σε αντίθεση με εκείνο το παιχνίδι, η Χιλή δεν μπόρεσε να βάλει γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Μπιέλσα προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα, έφταναν έξω από την περιοχή του Σέζαρ, όμως δεν δημιούργησαν κανέναν κίνδυνο για τον τερματοφύλακα της Ίντερ. Άλλωστε, κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο όταν σε κάθε Χιλιανό που είχε την μπάλα και ετοιμαζόταν για σουτ ή για ντρίμπλα, έπεφταν δύο και τρεις Βραζιλιάνοι, γεγονός που δεν το βλέπουμε και συχνά…

Αντεπίθεση και γκολ
Η ανοικτή άμυνα των Χιλιανών δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις για αντεπίθεση στους ποδοσφαιριστές του Ντούνγκα. Μία εξ αυτών έκρινε και το παιχνίδι στο 59’, όταν ο Ραμίρεζ έκανε εξαιρετική κούρσα φτάνοντας έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Ρομπίνιο και αυτός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μπράβο και πέτυχε το 3-0.

Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και ο δείκτης  του σκορ εύκολα θα μπορούσε να ανέβει περισσότερο καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο… χαλαρά. Ο Κακά και ο Ρομπίνιο είχαν καλές ευκαιρίες να πετύχουν το δεύτερο τους γκολ, ο Νιλμάρ με το που μπήκε «απείλησε» τον Μπράβο, ενώ οι Χιλιανοί είχαν και αυτοί τις καλές τους στιγμές με τον Σουάζο και τον Βαλδίβια, όμως για πρώτη φορά σε αυτό το Μουντιάλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το 3-0 παρέμεινε και η Βραζιλία πέρασε στα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

MAN OF THE MATCH:
Όλοι οι παίκτες του Ντούνγκα διακρίθηκαν σήμερα, όμως το ότι η εμφάνιση της Βραζιλίας ήταν η καλύτερη στο φετινό Μουντιάλ  οφείλεται κατά πολλοίς στο ότι απέκτησε ταχύτητα στο κέντρο. Ο λόγος έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση του Ραμίρεζ, ο οποίος έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της «σελεσάο» κάνοντας το πιο γρήγορο και πιο απλό από ό,τι ο Μέλο. Παράλληλα, έκανε και πιο εύκολο το έργο του Ζιλμπέρτο στην μεσαία γραμμή και έτσι οι Βραζιλιάνοι κυριάρχησαν πλήρως. Επίσης, ο Ραμίρεζ είχε συχνές προωθήσεις και σε μία από αυτές έδωσε την ασίστ στον Ρομπίνιο για το 3-0. Το κακό για τον Ντούνγκα είναι ότι δεν θα τον έχει στο ματς με την Ολλανδία καθώς ο μέσος της Μπενφίκα συμπλήρωσε κάρτες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σουάζο ήταν ωσεί παρών αλλά στο τέλος κάπως βελτιώθηκε και παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Έτσι, ο τίτλος του αδύναμου κρίκου πάει στον Σάντσες, από τον οποίο ο Μπιέλσα θα περίμενε πολλά περισσότερα, ειδικά από την στιγμή που είχε απέναντι του τον Μπάστος που δεν θεωρείται κλασικό αριστερό μπακ. Ο άσος της Ουντινέζε ήταν εξαφανισμένος και έτσι η Χιλή δεν μπορούσε να ζητήσει πολλά περισσότερα…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπάστος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, εγκλώβισε τον Σάντσες ενώ προωθήθηκε πολλές φορές, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπράβο. Ο Ντούνγκα θέλει να τον δει έτσι και απέναντι στον Ρόμπεν, στο πρώτο μεγάλο τεστ για τον χαφ της Λιόν που παίζει αριστερό μπακ σε αυτή την Βραζιλία.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Κοντρέρας αλλά δεν κόστισε. Ο Λούσιο είχε πολλά σώματα μπροστά, δεν είχε καλή ισορροπία και έτσι δύσκολα θα απειλούσε άμεσα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ επέλεξε να κάνει τάκλιν με τα δύο πόδια (!) ανατρέποντας τον αρχηγός της Βραζιλίας αλλά για καλή του τύχη ο Ουέμπ δεν έδειξε τίποτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ουέμπ είχε την φάση του 28’ με τον Κοντρέρας να ανατρέπει καθαρά τον Λούσιο αλλά δεν έδωσε το πέναλτι. Από κει και πέρα δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρεζ, Ντάνιελ Άλβες, Κακά (81’ Κλέμπερσον), Ρομπίνιο (85’ Ζιλμπέρτο), Λουίς Φαμπιάνο (76’ Νιλμάρ)

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Φουέντες, Κοντρέρας (46’ Τέλο), Ίσλα (62’ Μιγιάρ), Χάρα, Καρμόνα, Βιδάλ, Μ. Γκονζάλες (46’ Βαλδίβια), Μποσεχούρ, Σουάζο, Σάντσες

 

 

 

 

 

 

 

http://www.gazzetta.gr/mundial2010/news-mundial-2010/item/90399-με-σάμπα-στους-8

Oλλανδία – Σλοβακία 2 – 1

Η Ολλανδία νίκησε και την Σλοβακία με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1998 στα προημιτελικά. Ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ (18′), ο Στεκέλενμπουργκ όταν χρειάστηκε ήταν εκεί (67′) και ο Σνάιντερ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή λίγο πριν το φινάλε (84′). Ο Βίτεκ απλά έκανε το 2-1 στο 94′ με πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στην Αθήνα ο Βούκσεβιτς

Έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σίμον Βούκσεβιτς ώστε να συζητήσει απο κοντά με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει με την Σπόρτινγκ για τον δανεισμό του παίκτη.Από το μεσημέρι της Δευτέρας, βρίσκεται στην Αθήνα ο 24χρονος (29/1/1986) Σίμον Βούκσεβιτς και αναμένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός, ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους ερυθρόλευκους να έχουν έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία με την πορτογαλική ομάδα, για τον ετήσιο δανεισμό του ποδοσφαιριστή, με οψιόν αγοράς του παίκτη το καλοκαίρι του 2011 που θα φτάνει τα 3.700.000 ευρώ. Ο Σίμον Βούκσεβιτς αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αριστερού εξτρέμ, αλλά και σαν επιτελικός μέσος, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να έχει πει τα καλύτερα λόγια για την αξία του Μαυροβούνιου διεθνή.