Ολη η Αλήθεια για τα νέα σφαγεία και που είναι υπεύθυνη η Δημοτική Αρχη…

Tων Νίκου Τσακίρη, Δημήτρη Βαγγέλη Νίκου Μυλωνά

<<Η «Δύναμη Αλλαγής» ως δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη:

—για την επαναδημοπράτηση του έργου που έγινε το 2008 χάνοντας σημαντικό χρόνο.

—για τους χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου που είναι συν-ευθύνη του εργολάβου και της επιβλέπουσας το ζήτημα της Δημοτικής Αρχής.

—Το το ότι έγιναν τροποποιήσεις που αύξησαν το κόστος του έργου παραβιάζοντας την πάγια διαδικασία που επιβάλλει να μην γίνονται αλλαγές σε έργα που κατασκευάζονται με το σύστημα μελέτη-κατασκευή. Τέτοιες αλλαγές επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αυστηρή τεχνική αιτιολόγηση.

—για την εκκρεμότητα των έργων περιβάλλοντος χώρου και η μη τήρηση των προβλεπόμενων έργων της σύμβασης του έργου.

—για την η κατασκευή του τοιχείου που έγινε πολύ κοντά στον δρόμο και δημιουργεί αισθητικά και κυκλοφοριακά προβλήματα.

—το ότι η δοκιμαστική λειτουργία έπρεπε να έχει ξεκινήσει…>>

Eπιτέλους! Έστω και με προσωρινή άδεια τα νέα σφαγεία λειτουργούν!

 

Μικρό ιστορικό των νέων σφαγείων μας:

Τελική Δημοπράτηση 18-3-2008. Η Εγκατάσταση εργολάβου 15-05-2008

Συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης 15-5-2009. Μετά τις 2 νόμιμες παρατάσεις τελική μέρα ολοκλήρωσης 15-9-2009. Όμως η Βεβαίωση περάτωσης είναι 29-9-2009

Υποβολή τελικής επιμέτρησης (επιβάλλεται να γίνει εντος 2 μηνών) 21-10-2009

Προσωρινή παραλαβή βάσει νόμου μέσα σε 6 μήνες δηλ. 29-3-2010

Όμως η Σύνταξη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής γίνεται 15-7-2010!!

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής 30-7-2010.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχεδόν 4 μηνών μονο στο τελευταίο βήμα!

Αν συγκριθεί ο ρυθμός του έργου (2008-2010) με τα αντίστοιχα ιδιωτικά έργα κόστους 1.65 εκ. ευρώ θα λυπηθούμε. Το συμπέρασμα είναι ότι το μοντέλο παραγωγής των δημοσίου συμφέροντος έργων μέσω του Δήμου μας, αλλά και γενικότερα του δημοσίου τομέα υστερεί γιατί υστερεί το πολιτικό προσωπικό. Στην περίπτωση των σφαγείων η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής μας είναι πασιφανής. Η έναρξη λειτουργίας τους γίνεται 2-8-2010 ενώ μπορούσε να γίνει από 21-10-2009 ενώ με βάση την αρχική δημοπράτηση θάπρεπε να λειτουργούν από τέλος του 2008. Όμως προβλήματα λειτουργίας υπάρχουν πολλά και στην συνέχεια! Με το πιο σημαντικό το ότι δεν είναι σαφές το πλαίσιο του διαχειριστικού φορέα!

 

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από προηγούμενες παρεμβάσεις μας

4-2-2008 :Τα δύο προγράμματα χρηματοδότησης των σφαγείων εγκρίθηκαν το 2006.

Πρώτο βήμα η προέγκριση τον Οκτώβριο και η οριστική ένταξη τον Δεκέμβριο του 2006.

Από την αρχή του 2007 η «Δύναμη Αλλαγής» είναι δημοτική αρχή και είχε την ευθύνη υλοποίησης των σφαγείων με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης. Εντούτοις κατάφερε την επαναδημοπράτηση του έργου μετά από δικά της λάθη σαν επακόλουθο της έλλειψης σαφών στόχων αλλά και της έπαρσης και της αλαζονείας της.

24-8-2009: η «Δύναμη Αλλαγής» ως δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη:

—για την επαναδημοπράτηση του έργου που έγινε το 2008 χάνοντας σημαντικό χρόνο.

—για τους χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου που είναι συν-ευθύνη του εργολάβου και της επιβλέπουσας το ζήτημα της Δημοτικής Αρχής.

Το το ότι έγιναν τροποποιήσεις που αύξησαν το κόστος του έργου παραβιάζοντας την πάγια διαδικασία που επιβάλλει να μην γίνονται αλλαγές σε έργα που κατασκευάζονται με το σύστημα μελέτη-κατασκευή. Τέτοιες αλλαγές επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αυστηρή τεχνική αιτιολόγηση.

—για την εκκρεμότητα των έργων περιβάλλοντος χώρου και η μη τήρηση των προβλεπόμενων έργων της σύμβασης του έργου.

—για την η κατασκευή του τοιχείου που έγινε πολύ κοντά στον δρόμο και δημιουργεί αισθητικά και κυκλοφοριακά προβλήματα.

—το ότι η δοκιμαστική λειτουργία έπρεπε να έχει ξεκινήσει, αλλά εδώ δεν γνωρίζουμε πότε αυτό θα γίνει αφού το κτήριο δεν έχει υδροδοτηθεί!

Η ευθύνη προφανώς δεν είναι των υπαλλήλων οι οποίοι δουλεύουν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που τους θέτουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Ευθύνες έχει η δημοτική αρχή σε σχέση με τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό που έπρεπε να έχει κάνει. Αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για το έργο των Σφαγείων.

14-9-2009: Υπεβλήθηκαν από τον Δήμο Κω οι επιμετρήσεις για την είσπραξη του ποσού των 650.000 ευρώ, την τελευταία ημέρα 24-8-09! Η πιθανότητα μη απορρόφηση της πίστωσης απομακρύνθηκε αλλά παραμένει το πρόβλημα με την παραλαβή του έργου και την δοκιμαστική λειτουργία.

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ν. Τσακίρης, Δ. Βαγγέλης Νίκος Μυλωνάς

Η σημασία ενός κόμματος…

Στα πλαίσια ενός κοινωνικού πειράματος, σε μια ομάδα 50 ανθρώπων που ήταν μισοί-μισοί , άνδρες και γυναίκες δόθηκε ένα κείμενο και την επιλογή να βάλουνε σ’ αυτό το κείμενο ένα κόμμα.

Το κείμενο ήταν: “Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει η γυναίκα θα πήγαινε στα τέσσερα.”

Όλες οι γυναίκες βάλανε το κόμμα μετά από τη λέξη “γυναίκα“, όλοι οι άνδρες βάλανε το κόμμα μετά τη λέξη “έχει“.

To v-clip του “Άκουσέ με καλά” στη Nova!

Το νέο βίντεο κλίπ του Νότη είναι απ’ το κομμάτι “Άκουσέ με καλά” και παίζεται αποκλειστικά στη Nova (MAD GREΕΚζ) εδώ και λίγες μέρες.
Τα γυρίσματα έγιναν στο ODEON την πρωτελευταία βραδιά του Νότη εκεί!
Δεν είναι απλά μια live καταγραφή του κομματιού αλλά έχει και …story :wink:
Ξεκινάει με πλάνα μέσα απ’ το καμαρίνι όπου ο Νότης ετοιμάζεται για να βγεί (ντυμένος στα λευκά) και έχει συνέχεια την εικόνα μιας γυναίκας για την οποία έχει την εντύπωση πως είναι μέσα στο καμαρίνι.
Βγαίνει στην σκηνή (η κάμερα τον ακολουθεί σε όλη του τη διαδρομή στα παρασκήνια μέχρι να βγεί) ερμηνεύει το κομμάτι (έχει πολλά πλάνα απ’ το γεμάτο μαγαζί) και επιστρέφει στο καμαρίνι όπου την ώρα που βγάζει τα ακουστικά του έχει και πάλι την εικόνα της κοπέλας (το πρόσωπο της οποίας φαίνεται θολό) έξω απ’ την πόρτα και το κλιπ κλείνει με το Νότη να πηγαίνει και να κλείνει την πόρτα.

Διάρρηξη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Καρδάμαινα

Oπως κατήγγειλε στο ΑΤ Αντιμάχειας 50χρονη τουρίστρια  που διέμενε σε ξενοδοχείο στην Καρδάμαινα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μπήκαν στο δωμάτιο διαμονής της άγνωστοι και της αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ, το κινητό τηλέφωνό της και 190 ευρώ. Το Α.Τ. Αντιμάχειας διενεργεί προανάκριση.

 

Αρπαξαν την τσαντα τουρίστριας

Στο Φαληράκι της Ρόδου δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο πλησίασαν 28χρονη τουρίστρια και της άρπαξαν τη τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή

 

Εκλεψε κοσμηματα και μοτοσυκλέτα

Από αστυνομικούς της Ασφαλειας Ρόδου συνελήφθη 21χρονος Ροδίτης που μπήκε το απόγευμα του Σαββάτου σε σπίτι 56χρονου Ροδίτη, άρπαξε τέσσερα χρυσά κοσμήματα και στη συνέχεια την μοτοσικλέτα του ιδιοκτήτη.

Φωνή απόγνωσης από μικροξενοδόχο ο Δήμος Κω τους έχει γραμμένους…

Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω
κ. Πρόεδρε,
κ.κ. μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω
Αγαπητοί συμπολίτες
Γνωρίζετε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης μας.
Το να αναζητήσουμε ευθύνες για λάθη που έγιναν στο παρελθόν έχει την σημασία του και πρέπει να γίνει, αλλά το σημαντικότερο είναι να δούμε τι γίνεται σήμερα. Εξ άλλου το παρελθόν με ένα τρόπο έχει ελεχθεί κι έχει απορριφτεί.
Εσείς σαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω την τελευταία περίοδο πρέπει να αναρωτηθείτε τι κάνατε για να αλλάξει ή έστω για να βελτιωθεί η κατάσταση μας.
Διατηρώ ένα μικρό ξενοδοχείο σε μια περιοχή που τα υπάρχοντα άλλα 3 γειτονικά τους έχουν κλείσει. Κάνουμε προσπάθειες να μην κλείσει και το δικό μας. Να μην εγκαταλειφθεί. Να μην μετατραπεί σε έναν ακόμη ερειπιώνα.

Ζητήσαμε τα 3 τελευταία χρόνια να φτιαχτούν οι λακκούβες στον δρόμο μας. Να μπουν φώτα. Να μπουν κάδοι σκουπιδιών. Να διευρυνθούν τα δρομολόγια της ΔΕΑΣ (ΚΕΑΣ) ώστε να εξυπηρετούν όσο γίνεται περισσότερες περιοχές. Προσωπική υπόσχεση του προέδρου της ότι θα γίνει στάση κοντά στο ξενοδοχείο μας. Δεν έγινε τίποτα! Ζητήσαμε να μεταφέρουν τα κλαδέματα μας και πήραμε την απάντηση ότι πρέπει να πληρώσουμε φορτηγό να τα πάει στον σκουπιδότοπο. Ζητήσαμε κάδους και μας είπαν ότι δεν έχουμε ενώ η αποκομιδή των σκουπιδιών από 3 φορές την βδομάδα έγινε 2 φορές χωρίς να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας που μας αναλογούν. Η πόλη δεν είναι μόνο το λιμάνι. Ούτε οι 2-3 δρόμοι του κέντρου. Η πόλη είναι το σύνολο του κατοικημένου χώρου της. Αντί για μεγάλα λόγια ο δήμος μας να προσπαθήσει να λύσει προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κι αυτά που οι πολίτες μέρα με την ημέρα διατυπώνουν.
Η δημοτική αρχή μιλά για την νέα ευημερία των Κώων, ενώ γνωρίζει ότι οι νέοι, τα παιδιά μας είναι αδύνατο να συνεχίσουν ότι εμείς δημιουργήσαμε με τις σημερινές συνθήκες. Καλές οι εκθέσεις όμως αυτές τελικά ωφελούν μόνο τα μεγάλα συγκροτήματα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα!
Γίνονται συσκέψεις και συζητήσεις για τον τουρισμό. Καλούνται επιλεκτικά μόνον οι πράκτορες και οι μεγάλοι ξενοδόχοι. Αγνοείται ο κόσμος στις γειτονιές. Αγνοείται ο σύλλογος μικρομεσαίων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Ο σύλλογος επαναπατριζόμενων που είναι ο πυρήνας όλων των συμπατριωτών μας που έφεραν την δούλεψη τους από το εξωτερικό την δεκαετία του 1980, έκαναν μικρές επιχειρήσεις που σήμερα είναι τα θύματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Αγνοούνται κι άλλοι σύλλογοι που έχουν σχέση με τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων του τόπου μας.
Το ερώτημα όλων μας είναι:
Που πάμε;
Πότε το δημοτικό μας συμβούλιο θα πει το μεγάλο: σταματήστε! Δεν πάει άλλο!
Πότε θα τολμήσει να πει ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!
Πότε θα πει ότι τα καινούργια μεγάλα ξενοδοχεία αντί να μας δίνουν δουλειά και εισοδήματα μας κάνουν όλο και πιο φτωχούς;
Πότε θα πείτε: ΟΧΙ στα all inclusive κι ας μην έχει άμεση ανταπόκριση ο λόγος σας;
Τι περιμένετε άλλο;
Πόσο πιο κάτω μπορούμε να πάμε;
Τι σημαίνει για την οικονομία του νησιού μας τα 5 αστέρων ξενοδοχεία να πουλάνε πάμφθηνα με 10 ευρώ υπηρεσίες all inclusive, με αποτέλεσμα να νεκρώνει η τοπική αγορά;
κ. Πρόεδρε,
κ.κ. μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω
σας παρακαλούμε να υψώσετε την φωνή σας προστατεύοντας την τοπική κοινωνία.
Με τιμή
Γιώργος Γιαλλούσης

ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗς ΚΩ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟς ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2500!!!!!

Αναρτήθηκε από το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ (tromaktiko.blogspot.com/)
ΠΡΩHΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΜΕ 2.5000 ΕΥΡΩ . ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΕΙΔΗΣΗ. ΓΙΩΡΓΑΚΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

 

Δεν φτάνει που διόρισαν έναν απόστρατο για τους γνωστούς λόγους… Τη στιγμή που τόσα νέα παιδιά τα οποία έχουν σπουδάσει το αντικείμενο βρίσκονται στην ανεργία ή σε περιστασιακές δουλειές για το μεροκάματο αλλά αποφάσισαν να του δώσουν και τον προκλητικό μισθό των 2.500…
http://www.aegeanews.gr/

Οι 4 Αρχηγοί της ΑΕΚΩ : Γκουγκουλάκης-Πης-Καραγιαννακης-Fortseti

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 4 ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.
 
Ανακοινώθηκαν οι αρχηγοί της ομάδας μας την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 μετά από απόφαση της διοίκησης κ του προπονητή μας κ. Κούτσικα Λεωνίδα.
Η τετράδα που διαλέχτηκε με την σειρά αποτελείται  από τους Μίλτο Γκουγκουλάκη,Δημήτρη Πή,Juan Fortseti kai τέλος τον Γιάννη Καραγιαννάκη.
Ο καθένας από τους παραπάνω διαλέχθηκε για διαφορετικόυς λόγους κ θα έχει τον δικό του ρόλο στην ομάδα.
Ο Γκουγκουλάκης επιλέχθηκε λόγω εμπειρίας.Έχοντας παίξει σε τεράστιους συλόγους(ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΑΙΓΑΛΕΩ κ.τ.λ.)θα προσφέρει ηρεμία στην ομάδα καθώς οι συμπαίκτες του τον ακούν κ τον συμβουλέβονται απόλυτα.
Ο Δημήτρης Πής είναι ο ντόπιος της<<παρέας>>.Είναι χρόνια στην ομάδα κ αυτή ήταν η επιβράβευση του.Εξαίρετος χαρακτήρας κ αγαπητός σε όλους.
Ο Juan Fortseti είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κ αποτελεί πρότυπο για όλους στην ομάδα.Όλοι έχουν να πουν ένα καλο λόγο κ εκείνος το ανταποδίδει βοηθόντας τους πάντες αλλά κ εμψυχόνοντας τους.
Ο Καραγιαννάκης είναι ενα πάρα πολυ σοβαρό παιδί κ πάντα συγκρατεί τους <<πλακατζίδες της ομάδας>>
Μια ομάδα ανθρώπων που συνδιάζει ταλέντο,εμπειρία,σοβαρότητα και εξαίρετους χαρακτήρες.
Απο την μεριά της η διοίκηση θα τους στηρίξει κ θα είναι πάντα εκεί για να λύνει τα οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούντα ι κ τα αιτήματα τον ποδοσφαιριστών.
 
 
                                                                             Υπεύθυνος τύπου
                                                                        ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Παίζει μόνος του για Αρέβαλο

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταλήξει στον Αρέβαλο θα “παίξει” μόνος του, αφού αυτή την εποχή άλλος σοβαρά ενδιαφερόμενος δεν δείχνει να υπάρχει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ουρουγουάη.

Ο διεθνής Ουρουγουανός όχι μόνο δεν πήγε τελικά στην Κάλιαρι, αλλά και λίγες ημέρες πριν χάλασε κι ο δανεισμός του στην ισπανική Έρκουλες, της οποίας η προσφορά των 600 χιλ. δολαρίων προς την Πενιαρόλ για τον δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο, κρίθηκε πολύ μικρή κι απορρίφθηκε.

Τώρα, ο 28χρονος αμυντικός μέσος, που τόσο καλά τα είχε πάει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την Πενιαρόλ, μετά την άδεια που είχε λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο κύπελλο και περιμένει νεότερα από τους μάνατζέρ του.

Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μία ομάδα της Αγγλίας, μία από το Μεξικό και η βραζιλιάνικη Μποταφόγκο, στην οποία παίζει ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, ένας άλλος Ουρουγουανός, γνωστός μας από το πέρασμά του στον Άρη, αλλά πρόταση δεν έχει κάνει καμία για τον Αρέβαλο, που μόλις γύρισε στο Μοντεβίδεο από τις διακοπές του στο Μεξικό.

 

 

http://www.redplanet.gr/html/ent/754/ent.272754.asp

 

 

Γιώργος κερνάει και Γιώργος πίνει… (Από θερμά στη ΝΕΤ…)

Στις ερωτήσεις του Αλκιβιάδη για τo how much φυσικά κάνανε τουμπεκί… Μη σας φανεί παράξενο αν αρχίσει να πανηγυρίζει πάλι η Θου Κου και να διατυμπανίζει σαν γυφτικο σκεπάρνι ότι μετά τις πληρωμένες δορυφορικές εμφανίσεις του Κυρίτση και του Θαλασσινού τον τελευταίο μήνα “αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αφίξεις ελλήνων τουριστών στο νησί…” Γιατί ειδικά φέτος έχουμε λιγότερους από κάθε άλλη χρονιά…

Μπίλης προς Κρητικό: “Είσαι Φασίστας-Ακροδεξιός και Επικίνδυνος…” Διακοπή και στο ΔΣ Ηρακλειδών…

Διακοπή χθές (τι έγινε συνεννοημένοι ήταν;) και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλειδών.”Φασίστα -Ακροδεξιό και Επικίνδυνο για τις ιδέες του…” αποκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλειδών Στέργος Μπίλης το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κρητικό χωρίς συγκεκριμένο λόγο τουλάχιστον σε δευτερεύουσας σημασίας εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα κατά τη διάρκεια της χτεσινοβραδυνής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου… Με συνέπεια τη δεκάλεπτη διακοπή του.”Πως γίνεται ενώ βρίζετε ανοιχτά τους δεξιούς να θέλετε να στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια σας;” ρώτησε ευθέως ο Γ. Κρητικός

Ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Στέργος Ψύρης ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για τις δεξιές ιδέες του (είναι και συγγενής του κ. Μπίλη) κάλεσε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει… Και αποχώρησε. Τελικά ο κ. Μπίλης ανακάλεσε και ζήτησε συγνώμη ενώ ο κ. Κρητικός απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους δεξιούς συναδέλφους του τους ζήτησε να ανοίξουν τα μάτια τους και να μην τους στηρίξουν στις εκλογές που έρχονται…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το ερώτημα του Γ. Κρητικού προς τον κ Μπίλη τι ήθελε προχθες νυχτιάτικα ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης στα γραφεία του Τοπικού Συμβουλίου Κεφάλου;;;Αν ήταν θεσμική ή προεκλογική η επίσκεψη του και γιατί δεν κλήθηκαν οι της μειοψηφίας;;; O Σ. Μπίλης δήλωσε άγνοια και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κεφάλου γελούσε…

Θ. Βαρκάς Γ. Κρητικός και οι λοιποί σύμβουλοι της μειοψηφίας διαφώνησαν στην περίεργη προεκλογική μεθόδευση όπως τη χαρακτήρισαν για την εξυπηρέτηση μεγαλοξενοδόχου στην Κέφαλο (με το σκεπτικό ότι “θα βοηθήσει” το χωριό μετά το κλείσιμο του κλαμπ Μεντ) στον οποίο όπως κατήγγειλαν δόθηκε μισοτιμής (από 800- 500 χιλ ευρώ…) η έκταση φιλέτο… Τώρα επιδιώκουν να μεταφέρουν τις κατασκηνώσεις του Στρατού από τη Λαγκάδα στην άλλη πλευρά μεταξύ εργοστασίου ΔΕΗ και Κεφάλου (όπου σχεδιαζαν να κάνουν το γκολφ…) για να απελευθερώσουν και το υπόλοιπο “φιλέτο…” Με το σκεπτικό ότι θα απελευθερωθεί λέει η παραλία για τον κόσμο… (Οταν περιέλθει στην ιδιοκτησία του μεγαλοξενοδόχου κι αυτή η έκταση και απαγορεύσει την πρόσβαση;;;) Πάντως μετά τις σοβαρές αντιρρήσεις Βαρκά και Κρητικού γιατί πάει να περάσει τώρα προεκλογικά αυτό το θέμα αποφασίστηκε η αναβολή του.

Σε ότι αφορά τέλος το πρόβλημα νερού που αντιμετωπίζει ο Δήμος διαφωνία υπήρξε πάλι από τον Γ. Κρητικό κατά την ψήφιση επιχορήγησης 200 χιλ ευρώ προς τον ΔΟΤΠΑΗΡ για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ αντιπροτείνοντας να περιοριστούν λίγο τα έξοδα σε αυτό τον τομέα και να δοθούν τα χρήματα για να αντιμετωπιστεί πρώτα το πρόβλημα με το νερό που δυσφημεί όχι μόνο το Δήμο αλλά το νησί συνολικά…