Τα ονόματα 25 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τον Γ.Μαχαιρίδη

tn_2010-09-30_014 tn_2010-09-30_006 tn_2010-09-30_002 tn_2010-09-30_015 tn_2010-09-30_010 tn_2010-09-30_015

Έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα είκοσι πέντε (25) υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ρόδου της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».
Η ανακοίνωση έγινε στα γραφεία της παράταξης στην πόλη της Ρόδου (Καναδά και Έρνεστ Μπέβιν), όπου έγινε μια πρώτη και αναλυτική συζήτηση για τους άξονες πάνω στους οποίους θα ακολουθηθεί η προεκλογική στρατηγική.

Πρόκειται συγκεκριμένα για δέκα έξι άνδρες και εννέα γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι δέκα οκτώ εκτίθενται για πρώτη φορά στις εκλογές για τον Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, στοιχεία ενδεικτικά της τολμηρής ανανέωσης και της ενθάρρυνσης πολλών συμπατριωτών μας να υπηρετήσουν το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

Συμπολίτες μας μάχιμοι, πολλοί εξ αυτών από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, από τον επιστημονικό κόσμο, τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και νέοι άνθρωποι που αποδέχθηκαν την πρόσκληση – πρόταση του κ. Μαχαιρίδη να τολμήσουν και να «πάρουν το βάπτισμα του πυρός» στην ενεργό πολιτική.

«Στην πρόκληση που έχουμε μπροστά μας ξεπερνάμε αγκυλώσεις και ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Μας ενώνει όλους η αγάπη για τα νησιά μας.
Πάμε με τη σοφία έμπειρων και επί χρόνια συνεργατών μου, με συμπολίτες μας με αναγνωρισμένη την προσφορά τους στα κοινά, αλλά και με την ορμή και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μαχαιρίδης, καλώντας την κάθε υποψήφια και υποψήφιο να δώσουν έναν καλό αγώνα, να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με κάθε πολίτη της Ρόδου και των άλλων νησιών της περιφερειακής ενότητας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλες και όλους εκείνους που έσπευσαν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τονίζοντας πως «αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει ότι όταν ο πολίτης εμπιστεύεται και εμπνέεται από την πολιτική, τότε δηλώνει παρών», συμπληρώνοντας:
«Είτε σαν υποψήφιοι, είτε σαν φίλοι της παράταξης, ο αγώνας που θα δώσουμε όλοι μαζί θα είναι ευπρεπής και με προτάσεις καθαρές, που δίνουν προοπτική στα νησιά μας».

Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι της περιφερειακοί ενότητας Ρόδου που ανακοινώθηκαν είναι οι:

Αντώνογλου Μανώλης, οικονομολόγος
Βαρέλης Αναστάσιος, Δικηγόρος – Οικονομολόγος
Βενέρης Παναγιώτης, Διπλ. Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, Μηχανικός – Χωροτάκτης
Διάκος Αναστάσιος, δικηγόρος
Διακοσταυριανού – Σώζου Δέσποινα, εκπαιδευτικός – φιλόλογος
Δρακιού Μιχάλης, υπάλληλος Υπουργείου Δικαιοσύνης
Κρεμαστινός Δημήτρης, Ιατρός καρδιολόγος
Λαουδίκος Γιάννης, μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος,
Λίσγος Φίλιππος, Ιατρός Παθολόγος
Μανωλάκης Αλέξανδρος, Τραπεζικός Υπάλληλος
Μαραγκού Αικατερίνη, Δικηγόρος
Μουτάφη Δέσποινα, Διευθύντρια Ασφαλιστικής Εταιρείας
Μπαφίτη Ανδριάνα, δικηγόρος
Παμπάκας Σωτήρης, Φαρμακοποιός
Παπαελευθερίου Ελευθέριος, οδοντίατρος
Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Λογιστής – Φοροτεχνικός
Παπασάββα Τσαμπίκα, Δημόσιος Υπάλληλος (Νοσοκομείο Ρόδου)
Παπατσή Ευαγγελία – Λίνα, οικονομολόγος
Πόκκιας Γεώργιος, πολιτικός επιστήμων
Τριανταφύλλου Παυλίνα, δικηγόρος
Τριάντος Γεώργιος, Χειρουργός – Διευθυντής ΕΣΥ Γ.Ν. Ρόδου
Φάκκα Τζένη, υπάλληλος ΕΛΤΑ
Φτακλάκη Ελευθερία – Λίτσα, Πολιτικός Επιστήμων, M.Sc. στις Διεθνείς Σχέσεις
Χαραλάμπης Νίκος, Ναυπηγός, – Μηχανολόγος Μηχανικός
Χατζηιωάννου Αντώνης, Πολιτικός Μηχανικός

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι πέντε (5) υποψήφιοι σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Ρόδου.

verena.gr

Να γίνουν ντιμπέιτ με Δημοσιογράφους που θα προτείνει ο ΣΕΜΜΕΚ…

DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

 

 

Απαντώντας σε πρόταση δημοτικής παράταξης που προτείνει debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων , η Οικολογική Παρέμβαση (αν και δεν μας αναφέρει η πρόταση προς τις δημοτικές παρατάξεις από τη συγκεκριμένη παράταξη για άγνωστους λόγους ) συμφωνεί απόλυτα με τη πρόταση.

 

Ήταν στα σχέδιά μας να προτείνουμε debate μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων και μάλιστα μόνο με δημοσιογράφους από την έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση που θα ορίσει βέβαια ο ΣΕΜΜΕΚ.

 

Η Οικολογική Παρέμβαση συνεχίζει τις προσπάθειες στελέχωσης του ψηφοδελτίου της για να μπορέσει να «κατέβει» αυτόνομα στις εκλογές έτσι ώστε να διεκδικήσει την υλοποίηση του πράσινου προγράμματός της

 

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Κάππας Νίκος 6972279461

Ζαίμης Μάνος 6949077635

Σιδέρης Χρήστος 6977000901

Καταδικάζουμε τον τραμπουκισμό και την «κλειδαρότρυπα»

 ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

Όταν, προς χάριν προσωπικού οφέλους ή άλλου τινός «ευεργετήματος» από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, θυσιάζουμε την δημοσιογραφική μας δεοντολογία και κατ’ επέκταση την αξιοπρέπειά μας, είναι δίκαιο και λογικό να υφιστάμεθα σε προσωπικό επίπεδο τον χλευασμό του κόσμου και σε γενικό, την απαξίωση του επαγγέλματός μας.

Δεν θα (ξανα) γράψουμε τι είναι δημοσιογραφία, ούτε θα γίνουμε υπερασπιστές των πάντων.

Όταν όμως, συνάδελφος εκδιώκεται με τον τρόπο που εκδιώχθηκε η Μαριλένα Κουλιά από το Κόσμος TV – γεγονός που μας βάζει σε υποψία ότι, δεν αποκλείεται να έγινε και πολιτική παρέμβαση – όταν, εντέχνως αλλά πολύ άκομψα και χυδαία, γίνεται προσπάθεια σπίλωσης «κυρίας δημοσιογράφου της Κω» που «ο σύζυγος της, την έκανε «τσακωτή» με τον παράγοντα – εραστή της σε τρυφερές… στιγμές», όπως αναγράφεται στο site του Κόσμος TV, οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας και στη συνέχεια στον κόσμο που τόσα χρόνια μας εμπιστεύεται, να καταδικάσουμε:

α) τον απαράδεκτο τρόπο απόλυσης της συναδέλφου από το Κόσμος TV

β) τον χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο σπίλωσης της αξιοπρέπειας τόσο της ίδιας, όσο και όλων των γυναικών δημοσιογράφων του νησιού μας.

Το να ασχολείται ένα Μέσο με την κρεβατοκάμαρα ενός εκάστου, ο οποίος δεν είναι πολιτικός ούτε δημόσιο αξίωμα φέρει, είναι κατάπτωση. Εκτός κι αν αυτού του είδους η δημοσιογραφία αρέσει, οπότε, περί ορέξεως… Όχι όμως και να δεχόμαστε μαθήματα δημοσιογραφίας από όσους αρέσκονται να βλέπουν τι γίνεται μέσα από την κλειδαρότρυπα του κάθε πολίτη…

Και το αναφέρουμε αυτό, διότι, σύμφωνα με το Κόσμος TV, οι «δημοσιογράφοι ομογάλακτοι της κυρίας» δεν ασχολούμαστε με το μέγα ροζ σκάνδαλο (!!!) και αυτό που μας κόφτει είναι μόνο η πολιτική και οι πολιτικοί!!!

 

ΥΓ1: Η παραπάνω θέση μας για τέτοιου είδους ζητήματα, είναι πάγια και σταθερή. Δεν ζητάμε να υιοθετηθεί, αλλά απλά την δημοσιοποιούμε, γιατί όπως πάμε, «σε λίγο θα μας πούνε και μακάκες».

Υ.Γ2.: Προκειμένου να προλάβουμε ενδεχόμενα σχόλια ή απορίες, δηλώνουμε ότι, συνυπογράφουμε ΚΑΙ το κείμενο που εξέδωσε ο ΣΕΜΜΕΚ. Δεν διαφοροποιούμαστε ούτε εκατοστό από τις θέσεις του, τις οποίες υιοθετούμε στο έπακρο.

 

Άννα Αυγούλη

Γιώργος Γιαουρδήμος

Πίτσα Βερβέρογλου

Ντίνος Γιαννάκος

* (Εννοείται ότι προσυπογράφω και το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων. Γιάννης Κιάρης)

Έλεος!!! Εστειλαν αλουμινά να πάρει μέτρα για τα κουφώματα του 3ου Δημοτικού…

Τώρα που όπως έγραψε και ο συνάδελφος Γ.Πασσανικολάκης στο Βτ Κ ενδιαφέρθηκε γονέας και παρήγγειλε ήδη σε ξυλουργό την κατασκευή νέων κουφωμάτων στο εγκαταλελειμμένο (λόγω Αλκιβιάδη) 3ο Δημοτικό Σχολείο σπεύδει κι ο Δήμος Κω να μας ενημερώσει ότι έχει προβεί λέει στην εναρξη των διαδικασιών… Ξέρετε τι έκανε έστειλε αλουμινά να πάρει μέτρα και να δώσει προσφορά για να βάλουν αλουμίνια… σ ενα παραδοσιακό κτίριο της Ιταλικής περιόδου. Ήμαρτον!!!

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ…

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για συντήρηση του συνόλου των σχολικών κτιρίων για το έτος 2010 και μετά από αίτημα γονέων και δασκάλων, έχει προβεί στην έναρξη των διαδικασιών για την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για την ικανοποίηση των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ…

Ο Δήμος Κω μετά και την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του έργου «Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών» καλεί σε συνάντηση τους συναρμόδιους φορείς στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12.00 για να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης των κατοικιών αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την αξία της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους για την λήψη των αποφάσεων.

 

 

 

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

 

 

ΦΟΥΝΤΩΤΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Με παρέμβαση της Επάρχου δόθηκε τελικά λύση κι αντί για 600 θα πληρώσουν από 60 ευρώ οι ένοικοι…

 

Ρευματοδότηση Λαϊκών Κατοικιών Κω

Ύστερα από την εγκατάσταση των 36 δικαιούχων στις ισάριθμες λαϊκές κατοικίες προέκυψαν διάφορα προβλήματα κυρίως λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των ενοίκων.

Κυρίαρχο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρεύματος, εξ’ αιτίας της οποίας αναγκάζονται να διαβιούν σε συνθήκες που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αναγνωρίζοντας η Έπαρχος Κω κ. Μαρία Κυπραίου, ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο για αυτούς ποσόν που προϋπολόγισε η ΔΕΗ Κω των 16.000 € περίπου, υπέβαλε αίτημα και ύστερα από συνεννόηση με το Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εισηγήθηκε το θέμα της ρευματοδότησης των 36 λαϊκών κατοικιών Κω στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, εισήγηση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Έτσι άμεσα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και οι 36 κατοικίες θα ρευματοδοτηθούν επιτέλους ώστε οι ένοικοι να απολαύσουν επιτέλους τα σπίτια που τους παραχωρήθηκαν.

«Ξυπνητήρι» ο Σισέ

Για άμεσο ξύπνημα του Παναθηναϊκού μίλησε στο «Canal+» ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού τόνισε πως θέλει τη νίκη κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν

Ο 29χρονος άσος του «τριφυλλιού» δεν αρνήθηκε τις δηλώσεις στους συμπατριώτες του και δεν φοβήθηκε να πει τα πράγματα με το όνομά τους: «Εγώ δεν φοβάμαι να πω ότι η Κοπεγχάγη ήταν καλύτερη από εμάς. Πρέπει να ξυπνήσουμε άμεσα και κυρίως εν όψει του αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν. Είναι ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο και πρέπει να κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι”

Του Γιώργου Χατζηδαυίδ

Οι εργαζόμενοι στα προγραμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποφάσισαν να προκηρύξουν πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και των τριών Δήμων του νησιού, διεκδικώντας πάγια αιτήματά τους:

Άμεση μετροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες, έχουν προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. (Ν.2190/1994), αλλά και λόγω ομοειδούς αντικειμένου εργασίας με τις υπηρεσίες “ΒσΣ” του Β’ ΚΠΣ (Μέριμνας) και “πιλοτικών” όπου συμβάσεις εργαζομένων σε αυτές έχουν μετατραπεί σε Αορίστου Χρόνου βάσει του Ν.3491/2006.
Την άμεση καταβολή των δεδουλεύμενων στους εργαζόμενους, που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες, παρότι έχει επισημανθεί στους αρμόδιους φορείς.
 Την δημιουργία μόνιμων δομών “Βοήθεια στο Σπίτι” και κοινωνκών υπηρεσιών στους ΟΤΑ και ένταξη των ίδιων των εργαζόμενων σ’αυτές λαμβάνοντας υπ’όψιν την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους.
 
Ευχαριστώ για την φιλόξενία,
 
Χατζηδαυΐδ Γεώργιος

Εφυγε από τη ζωή η δημοφιλής τραγουδίστρια Δούκισσα

“Χτυπημένη” από τον καρκίνο, έφυγε στα 69 της χρόνια από τη ζωή, η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια Δούκισσα. Η Δούκισσα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα, σε αθηναϊκή κλινική, όπου νοσηλευόταν. Η κηδεία της θα γίνει το προσεχές Σάββατο στη 1 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

 

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιώργος Κοπάδης υποψήφιος με το Όραμα (τελικά είπε το ναι ο γιατρός…)

 

Τη δυναμική πορεία που αγκαλιάζει όλο το νησί, με την υποστήριξη συμπατριωτών μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, για την ολοκλήρωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, συνεχίζει το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ».

Ως συνέχεια των πρωτοβουλιών του Κινήματος ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας του Ιατρού Αγγειοχειρούργου Γεώργιου Κοπάδη.

Ο Γεώργιος Κοπάδης είναι 47 ετών, Ιατρός Αγγειοχειρουργός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κύριος Κοπάδης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού της, με αρκετές ξενόγλωσσες και ελληνικές δημοσιεύσεις τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική βιβλιογραφία.

Περιγράφοντας τους λόγους της επιλογής του να είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» και τον Κώστα Καΐσερλη, ο κύριος Κοπάδης αναφέρει:

«Η σχέση μου και η αγάπη μου για την Κω χρονολογείται από το 1987, όταν γνώρισα και μετέπειτα παντρεύτηκα, την Ειρήνη Σβύνου, με την οποία έχω αποκτήσει τέσσερα υπέροχα παιδιά. Παράλληλα με αυτόν τον έρωτα, άνθισε και ένας άλλος διαφορετικός, ο έρωτας και η αγάπη μου για την Κω. Το πραγματικό και από καρδιάς όραμα που καταθέτει στον Κωακό λαό ο Κώστας Καΐσερλης, δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Η επιθυμία μου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου στην Κω και τους πολίτες της είναι συνεχής και αδιακύβευτη. Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισα να συστρατευθώ με τον Κώστα Καΐσερλη και το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» ώστε να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα».

 

«Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

Καταδικάζει ο ΣΕΜΜΕΚ… Τους εμπνευστές του “ροζ σκανδάλου” με “κυρία” Δημοσιογράφο στην Κω…

 

Όταν αποπροσανατολιστικές – από τα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα – ενέργειες προσπαθούν να ισοφαρίσουν διάφορες καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο βίο και τον κοινωνικό έλεγχο, τότε γινόμαστε μάρτυρες της πιο βάρβαρης επίθεσης που μπορεί να δεχτεί κάθε άνθρωπος, σχετικά με την προσωπική του ζωή.

Όταν μάλιστα αυτή η επίθεση δε μπορεί να τεκμηριωθεί με κανέναν τρόπο και αφορά σε φήμες, που φωτογραφίζουν όμως συγκεκριμένο πρόσωπο (και πιθανόν να ακουμπά και άλλα πρόσωπα, ή να είναι “προάγγελος” άλλων παρόμοιων ενεργειών), αποκτά μεγαλύτερη σημασία και δημόσιο ενδιαφέρον, για το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στην κοινωνία μας, αλλά και ποια είναι τα όρια δημοσίευσης μιας “είδησης” – φήμης, αναφορικά με την προσωπική ζωή του καθενός (ειδικά μιας γυναίκας και μητέρας).

Πρέπει να είναι σε όλους σαφές πως είναι άλλο ζήτημα να ασχολείται η δημοσιογραφία με θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή οποιουδήποτε επηρεάζει το δημόσιο βίο διότι ασκεί δημόσιο λειτούργημα ή έχει στην κοινωνία ιδιαίτερη θέση και ισχύ και υπόκειται σε κοινωνικό έλεγχο, και είναι άλλο η δημοσιογραφία να ασχολείται – δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα – με την προσωπική ζωή οποιουδήποτε, που επηρεάζει μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους και δεν αποτελεί συν τοις άλλοις … “είδηση”.

Αυτά τα όρια, που είναι διακριτά και παραδεκτά από το δημοσιογραφικό κόσμο, αφορούν όλους και έχουν να κάνουν με την προάσπιση της προσωπικής ζωής καθενός.

Η γκάμα των χαρακτηρισμών που προσάπτουν διάφοροι κατά καιρούς σε βάρος των δημοσιογράφων είναι μεγάλη. Και τι δεν έχει ακουστεί, είτε από πολιτικούς είτε από “συναδέλφους” είτε από πολίτες. Ποτέ όμως μέχρι τώρα, τουλάχιστον στη δική μας κοινωνία, δεν ακούμπησαν ευαίσθητα δεδομένα, όπως είναι η προσωπική και οικογενειακή ζωή οποιουδήποτε, και ειδικά εργαζόμενου που τρέχει καθημερινά για το μεροκάματο.

Το πρωτόγνωρο γεγονός, όχι μόνο το καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αλλά προκαλεί πολλές αντιδράσεις στην τοπική μας κοινωνία, που δεν αντέχει τέτοιου είδους ξένες – προς τα ήθη της – επιθέσεις. Δεν γίνονται αποδεκτές και χαρακτηρίζουν αυτούς που τις χρησιμοποιούν.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που δημιουργείται ένα τέτοιο θέμα, που βγάζει ζημιωμένο τον κόσμο της δημοσιογραφίας, συνολικά. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους, και απαιτούμε το σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη (και αυτό ισχύει για κάθε εργαζόμενο-η στα τοπικά ΜΜΕ, είτε είναι μέλος μας, είτε όχι), οι οποίoι πρέπει να κρίνονται από τους πολίτες, για τη δουλειά τους, και μόνο.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ