Χάθηκε σκυλάκι στο Μαρμαρωτό και αναζητείται από την ιδιοκτήτρια του

Παιδιά ,έχω χάσει το σκυλάκι μου εδώ και 2 μέρες στην περιοχή “Μαρμαρωτό-Πελεζίκι.” είναι “NANOS PINCHER” φοράει κίτρινο λουράκι και το όνομα του είναι “Μίκι”. Σας παρακαλώ όποιος δει ή ακούσει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μου
6944762678 ή στο 22420-24281
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Μέχρι και “επίδομα εργένη” μάθαμε σήμερα ότι υπάρχει…

Μέχρι και “επίδομα εργένη” στα ΕΛΠΕ!

Σκανδαλώδεις αμοιβές λαμβάνουν οι εργαζόμενοι των ελληνικών πετρελαίων σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Παίρνουν 17,8 μισθούς για 197 ημέρες εργασίας ετησίως και δουλεύουν 38 ώρες την εβδομάδα.

Παράλληλα οι υπερωρίες τους αμείβονται 12% υψηλότερα απ΄ ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης απολαμβάνουν σειρά επιδομάτων όπως αυτό του εργένη εάν έχουν ξεπεράσει το 35 έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν παντρευτεί.

Την ίδια ώρα, ορατό είναι το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων και των εργαζομένων, με κίνδυνο να σημειωθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει δεκαήμερη απεργία από την Κυριακή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στη νέα Συλλογική Σύμβαση.

Για υπερβολικές παροχές και προνόμια που ισχύουν σήμερα και πρέπει να εξορθολογιστούν καθώς το διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί έκαναν λόγο από την πλευρά τους παράγοντες της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

paraskhnio.gr

 

Ένα νέο επίδομα μάθαμε ότι υπάρχει σήμερα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Είναι το ” επίδομα εργένη” ,   που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια  για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης.

Προκάλεσε κακή εντύπωση ότι χλευάστηκε  αμέσως  από όλα τα έντυπα , ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Mέσα  το ” επίδομα εργένη” . Το Πάμε  Λουκέτο, στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στην αποκάλυψη σοκ, και έψαξε το θέμα από όλες τις πλευρές, για να μην αδικήσουμε κανέναν.

Καταρχήν, διαπιστώνουμε ότι δίνεται μόνο “επίδομα εργένη”. Το “μόνο” το λέμε, γιατί πουθενά δεν διαβάζουμε ότι δίνεται “επίδομα εργένισσας”.

Αυτό βέβαια αν δεν το εκλάβουμε σαν ρατσιτσικό, είναι τουλάχιστον…
αντιφεμινιστικό. Γιατί, δηλαδή ο εργένης να παίρνει επίδομα και όχι η εργένισσα; Ακατανόητο! Αρα, το θέμα δεν είναι να καταργηθεί το επίδομα από τον εργένη, αλλά να κοιτάξουμε να πάρει και η αδικημένη σοβαρά εργένισσα άνω των 35 ετών.

Τώρα  θα πάμε στο θέμα, γιατί δίνεται αυτό το επίδομα. Εκτός από την ακραία  απάντηση “δεν υπάρχει λόγος”, μπορούμε να υποθέσουμε  κι άλλους πολλούς λόγους:

Γιατί πχ να υπάρχει επίδομα γάμου; Το παίρνουν κάποιοι και χωρίζουν την άλλη μέρα και δεν το δηλώνουν βέβαια, για να παίρνουν μόνο  και μόνο το επίδομα γάμου .Έχει γίνει κάποια έρευνα για το πόσοι τυπικά ή εικονικά παντρεμένοι υπάρχουν , κυρίως στο Δημόσιο και ζουν έναν καθαρά  δημοσιοϋπαλληλικό γάμο για χάρη μόνο του επιδόματος;

Εντάξει ένας έγγαμος έχει περισσότερα έξοδα γιατί πρέπει να ικανοποιεί και τις οικονομικές ανάγκες της γυναίκας του κυρίως.  Αλλά ένας εργένης πέραν των 35, δεν έχει πολλαπλά έξοδα παραστάσεως, μπας και γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του και το επίδομα της ζωής του; 

Σκέφτηκε επίσης κανείς πόσα επιπλέον δίνει ένας εργένης άνω των 35 , για να του καθαρίζουν το σπίτι. να του σιδερώνουν  κλπ,  και δεν υποχρεώνει κάποια σύζυγο να τα κάνει;

Αυτό σημαίνει ότι ένας εργένης πέραν το 45, πρέπει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερο επίδομα , για να ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες, γιατί θα μείνει όχι στο ράφι, αλλά στη σαλαμούρα. ¨Αρα, τίθεται θέμα, όχι γιατί παίρνει το επίδομα ο πέραν των 35, αλλά γιατί δεν αυξάνεται αναλογικά, τι γίνεται δηλαδή με τους  εργένηδες πέραν των 45, 55, 65 και τζόκερ των 75 ετών.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα , ότι κακώς γίνεται τόσο θόρυβος για το “επίδομα εργένη”. Άρα το πιο λογικό και σωστό για  τον πρωτοποριακό ΕΛΠΕ είναι ότι ότι όποιος είναι πέραν των 35 ετών και εργένης να βγαίνει απευθείας στη σύνταξη.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ Τρίτη 5 Απριλίου & Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των εργαζομένων στους Δήμους 9 Απριλίου

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ -ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αντιδρώντας στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και στο κύμα αθρόων απολύσεων εργαζομένων-συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στην συστηματική καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών μας, κλιμακώνει και εντείνει τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για  την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής δηλώνει την έμπρακτη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων που έχουν καταλάβει το Δημαρχείο και αποφασίζει για την ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 τα εξής:

 1. Για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ ή ΕΡΓΟΥ  στους Ο.Τ.Α. και  τις Δημοτικές Επιχειρήσεις 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, διεκδικώντας την τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
 2. Για το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Στις  12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63 – Πλατεία Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συμμετοχή και η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση.

Με  αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική  Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                  Ιωάννης Τσούνης

 

Απεργούν σήμερα & αύριο οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο σπίτι”

 

Η Εκτελεστική Επιτροπής  της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή την απαξίωση και την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης των Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.) λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να τα χρηματοδοτήσει αλλά και τον κίνδυνο απόλυσης των εργαζομένων, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.

Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»:

 1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής  ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
 2. Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
 3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
 • ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ.
 • ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Συνάδελφοι,

Το  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο του αγώνα.

Στην  αγωνιστική μας αυτή κινητοποίηση καλούμε να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, που στο πλαίσιο του αντιλαϊκού μνημονίου της κυβέρνησης και της τρόικας βιώνουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, ενώ τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε και είναι έτοιμη να υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, θα μας οδηγήσουν ΟΛΟΥΣ στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Γιατί βρισκόμαστε πάλι στο δρόμο του  αγώνα;

 • Μετά τη μείωση των αποδοχών μας κατά 25% το 2010, με πρόσχημα το «νέο μισθολόγιο» ετοιμάζεται η ισοπέδωση των αποδοχών μας.
 • Καταπατούν κάθε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα. Οδηγούν τα Επικουρικά μας Ταμεία σε απαξίωση και διάλυση. Πλέον ο κίνδυνος για τη μείωσή τους είναι ορατός. Η καθυστέρηση για τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης ξεπερνάει τους δέκα οκτώ (18) μήνες, όταν και λεφτά υπάρχουν… αλλά τόσο η εφαρμογή του Ν. 3655/2008 όσο η διοικητική παραλυσία που υπάρχει κάνει αδύνατη την καταβολή τους.
 • Η εφαρμογή από 1-1-2011 του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» το μόνο αποτέλεσμα που έχει φέρει είναι, χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι, μαζικές απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσπάθειες καθημερινές για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. με νέα οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών.
 • Προωθούν ρυθμίσεις για δήθεν «εξυγίανση» της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά ο στόχος του είναι ξεκάθαρος και αφορά στην κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων στο όνομα των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας.
 • Η αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ο περιορισμός τους το επόμενο χρονικό διάστημα (για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη) οδηγεί σε εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες και την προώθηση των πιο έξαλλων μορφών «ελαστικοποίησης» στις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας συνθήκες μεσαίωνα, στρατιά «ΟΜΗΡΩΝ» συμβασιούχων και εφαρμόζοντας αποτυχημένες «νεοφιλελεύθερες» συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος.
 • Παρανομούν, αποφασίζουν ετσιθελικά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ίδιου του θεσμού. Αδιαφορούν για την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, για τις συνθήκες εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Συνάδελφοι,

Σε  αυτή την πολιτική δεν μπορεί κανένας να μείνει απαθής και αδρανής. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που μας οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και ασυδοσία σε ότι αφορά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Αυτή  η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Το  Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 είναι η νέα αφετηρία των αγώνων μας κατά οποιασδήποτε νέας προσπάθειας μείωσης των αποδοχών μας.

Όλοι  οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με απεργιακές δράσεις που θα έχουν χαρακτηριστικά της κλιμάκωσης και της διάρκειας.

Οποιαδήποτε νέα μείωση των  αποδοχών μας και  αφαίρεση συνταξιοδοτικών  – ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων (Επικουρικές συντάξεις) είναι «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ».

Και από αυτό τον «ΠΟΛΕΜΟ» δεν πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΝΑΣ…

Αγωνιζόμαστε  και διεκδικούμε:

 1. Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο.
 2. Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βιώσαμε και βιώνουμε, που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά.
 3. Νέο ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαιώνιση της λιτότητας και για νέες περικοπές στις αποδοχές μας, αλλά θα αναβαθμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.
 4. Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Κατοχύρωση και διεύρυνση του θεσμού των Β.Α.Ε.
 5. Άμεση επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης.
 6. Άμεσα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της Επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ χωρίς μειώσεις και αφαίρεση δικαιωμάτων.
 7. Διασφάλιση της τακτικής καταβολής των αποδοχών μας πρόβλημα που λόγω των περικοπών και της πολιτικής του μνημονίου διογκώνεται καθημερινά.
 8. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
 9. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 10. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, ιδιαίτερα στον τομέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

ΜΕ  ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ  ΒΑΠΟΡΙΑ,

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑ

ΘΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 – 12.00 Μ.Μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η συνέντευξη του Μιχάλη Κεφαλιανού στο Giafkasports.gr

kefalianos

Σίγουρα το να παίρνεις συνέντευξη απο έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τόσους τίτλους και θεωρείται ως ένας απ’τους καλύτερους αθλητές του κόσμου,αποτελεί πρόκληση.Εμείς βρεθήκαμε με τον Μιχάλη Κεφαλιανό και τον προπονητή του Δαυίδ Μπαλάσα και τα είπαμε σε ρυθμούς πιο χαλαρούς και πιο ανθρώπινους.

Επειδή αρκετός κόσμος είναι αυτός που ρωτάει,τι σημαίνει η πρόκριση στο Mr Olympia 2011;

Μιχάλης: Στο δικό μας άθλημα είναι είναι κάτι αντίστοιχο με τους Ολυμπιακούς αγώνες.Πρόκριση για να παίξεις στους Ολυμπιακός αγώνες.Είναι κάτι μεγάλο για τα Ελληνικά δεδομένα,ήταν άπιαστο όνειρο το οποίο και καταφέραμε για 2η φορά και συνεχίζουμε.

Σε πηγαίνω πολλά χρόνια πίσω.Πως σου ήρθε αυτή η ιδέα να ξεκινήσεις το bodybuilding;

Μιχάλης: Ξεκίνησα τελείως ερασιτεχνικά το 1992.Είδα κάποιες ταινίες και έτσι ξεκίνησα αυτό το σπορ.Ήθελα να γίνω όπως αυτούς που έβλεπα και έτσι μου έγινε μια καλή συνήθεια,ένας τρόπος ζωής και μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα απ’την Αυστραλία αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενταντικά και ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό με τοπικούς και πανελλαδικούς αγώνες.

Ποιές θυσίες απαιτούνται για να καταφέρεις να προχωρήσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο;

Μιχάλης:Οι θυσίες είναι παρα πολλές.Απλά κάποια στιγμή αγαπάς το άθλημα και οι θυσίες γίνονται χαρά και ευχαρίστηση και αυτό μας γεμίζει και δεν στερούμαστε τίποτα πιστεύω.

 

Πόσο εύκολο είναι να υποστηριχθεί οικονομικά μια τέτοια προσπάθεια;

Δαυίδ: Στον οικονομικό τομέα περνάμε δύσκολα.Υπάρχει βέβαια ένας χορηγός (Σιατραβάνης Αλέξανδρος) ο οποίος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα,είναι πάντα δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι’αυτό.Εμείς με την σειρά μας προσπαθούμε με την δουλειά.Ο Μιχάλης όπως ξέρουν οι περισσότεροι είναι οδηγός ταξί,χωρίς δική του άδεια,με 4 παιδιά και κάνει ένα αγώνα για να μπορέσει να τα φέρει εις πέρας.Στο άθλημα που κάνει έχει ήδη φτάσει στην κορυφή,είναι απ’τους καλύτερους στον κόσμο,αλλά είναι και πρωταθλητής σαν πατέρας.Θα θέλαμε πραγματικά αν υπάρχει θέληση απο οποιονδήποτε να συνεισφέρει όπως μπορεί σε αυτήν την προσπάθεια γιατί ο Μιχάλης έχει κάνει το νησί μας την Κω,γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο Μιχάλης ουσιαστικά διαφημίζει το νησί και στο εξωτερικό.Ποιά είναι η βοήθεια της πολιτείας;

Δαυίδ: Δεν έχουμε απευθυνθεί σε κάποιον αρμόδιο.Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή την οποία θέλουμε κοντά μας.

Υπάρχουν παιδιά σε αυτόν τον χώρο που θέλουν να ασχοληθούν με το bodybuilding εδώ στο νησί;

Δαυίδ: Υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία ασχολούνται ήδη στο γυμναστήριο (David) οι οποίοι έχουν κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα,έχουν παίξει σε ευρωπαικούς και παγκόσμιους αγώνες και ελπίζω να ακουλουθήσουν τα βήματα του Μιχάλη.

Πως προετοιμάζεται ένας αθλητής πριν απο μια μεγάλη διοργάνωση;

Μιχάλης: Στην αρχή βγάζουμε ένα πλάνο με τον προπονητή μου,για τον στόχο που έχουμε,προσπαθώ να είμαι συνεπής στις προπονήσεις,ακολουθώ αυστηρή διατροφή και το αποτέλεσμα φαίνεται στο τέλος και μέχρι τώρα ότι έχουμε κάνει πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει.

Πόσα χρόνια είστε μαζί σαν προπονητής και αθλητής;

Δαυίδ: Απ’το 1998 είμαστε μαζί,εγώ ως προπονητής του Μιχάλη απ’την αρχή πίστεψα ότι θα φτάναμε πολύ ψηλά.Ο Μιχάλης είναι στρατιώτης σε αυτό που κάνει,και μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη,γι’αυτό και έχουμε πετύχει το απόλυτο να φτάσουμε να αγωνιζόμαστε στον αγώνα για τον Mr Olympia (16-17 Σεπτεμβρίου στο Las Vegas).Νιώθω πολύ περήφανος γι’αυτόν όπως και όλη η Ελλάδα.

Μιχάλης: Έγω θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δαυίδ αν και αυτό είναι πολύ λίγο γι’αυτόν τον άνθρωπο.Για εμένα,όλη μου την οικογένεια αλλά και την γυναίκα μου την Ελένη αυτός ο άνθρωπος σημαίνει παρα πολλά και τον θεωρώ σαν μεγάλο μου αδερφό.

Για πόσο καιρό ακόμα θέλεις να ασχολείσαι με το bodybuilding;

Μιχάλης: Μετά τις τελευταίες επιτυχίες αν μπορούσα θα αγωνιζόμουν για μια ζωή.Θέλω να πιστεύω ότι έχω πολλά να δείξω ακόμα και αυτό με κάνει να συνεχίζω πιο δυνατά.Ο χρόνος θα δείξει.

Θα ήθελες να ασχοληθούν τα παιδιά σου με αυτό;

Μιχάλης: Θα ήθελα βέβαια.Παρα να πηγαίνουν στις καφετέριες,να γυρνούν δεξιά και αριστερά και να είναι με τις ώρες στο Internet καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός προσφέρει παιδεία,υγεία,κοινωνικότητα και αυτή την συμβουλή δεν την δίνω μόνο στα παιδιά μου αλλά στα παιδιά όλου του κόσμου.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο στον προπονητή μου τον Δαυίδ τον Μπαλάσα,στον σπόνσορα μου τον Σιατραβάνη Αλέξανδρο,στην γυναίκα μου Ελένη γιατί για μένα είναι ήρωας και σε δύο ακόμα χορηγούς μου στον κ.Χατζηδημήτρη (κατεψυγμένα είδη) και στους Αδελφούς Κλαδά.

Μερικές απ’τις διακρίσεις του Μιχάλη Κεφαλιανού:

6 φορές Mr.Ελλάς,3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.Σε 11 αγώνες 8 φορές ήταν στους καλύτερους αθλητές του κόσμου,ενώ πριν λίγες μέρες κατέκτησε την 3η θέση στην Αυστραλία που του δίνει το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο Mr. Olympia.

giafkasports.gr

Επιχείρηση: «ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ»

Γράφει ο Σωτήρης Μπουζιώτας.

Πριν από λίγες μέρες σε άρθρο που δημοσίευσα προσπάθησα να δώσω συνοπτικά την Ιστορία του Ελληνικού Χρέους και πώς η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή της κατάσταση. Πώς δηλαδή φτάσαμε να είμαστε υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

Οφείλω όμως να πω ότι σ’αυτή την κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται την τελευταία δεκαετία.

Γιατί όμως είμαστε υπό καθεστώς χρεοκοπίας;

Γιατί εδώ και 10 χρόνια αναζητούμε στις διεθνείς αγορές δάνεια για να πληρώσουμε παλιότερα δάνεια. Αυτός είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας.

 

Είναι όμως απαραίτητο να διευκρινισθεί και κάτι.

Ακόμη και ένα κακό και αντιπαραγωγικό Κράτος όπως το Ελληνικό, δεν είχε πρόβλημα να καλύψει τους μισθούς και συντάξεις, τις τακτικές του δαπάνες και τα λειτουργικά του έξοδα. Το πρόβλημα ήταν ότι τα χρήματα που εισέπραττε το Κράτος από φόρους δεν ήταν αρκετά για να καλύψει τα έξοδά του και τα τοκοχρεολύσια των δανείων του ταυτόχρονα.

Ενδεικτικά το 2009 πληρώσαμε για μισθούς και συντάξεις του Ελληνικού Δημοσίου 26 δις € ενώ για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους 82 δις €.

Αυτοί οι αριθμοί κάνουν ξεκάθαρο το πρόβλημα και πώς οδηγήθηκε στην χρεοκοπία η χώρα μας. Η χρεοκοπία δεν οφείλεται στο ακριβό Δημόσιο αλλά στα Δάνεια.

 

Η κατάσταση στις αρχές του 2009 είχε φτάσει σε οριακό σημείο. Η Ελλάδα είχε πια πρόβλημα να απευθυνθεί στις αγορές για νέα δάνεια, για την εξόφληση παλιών. Η ανησυχία συνεπώς των Δανειστών μας για την εξόφληση των δανείων ήταν τεράστια.

Εδώ πρέπει να πω ότι ο εφιάλτης ενός Δανειστή που έχει δανείσει ένα Κράτος είναι όταν το Κράτος αυτό κάνει παύση πληρωμών λόγω αδυναμίας.

Το Κράτος δεν είναι επιχείρηση να μπεις μέσα να κάνεις εκκαθάριση και να πάρεις τα χρήματά σου. Το Κράτος ασκεί Εθνική Κυριαρχία. Η Εθνική Κυριαρχία προστατεύει το Κράτος, του δίνει Ασυλία. Μπορούν όμως να το σύρουν σε μια κατάσταση ώστε να Απεμπολήσει την Εθνική του Κυριαρχία οικειοθελώς.

Αυτό οργανώθηκε για την Ελλάδα.

 

Από εκείνη την χρονική περίοδο (αρχές του 2009) είχαν τεθεί στην χώρα μας λύσεις για Μηχανισμό Στήριξης και ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός τότε Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης. Γνώριζαν τα μέτρα που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλες. Η τότε κυβέρνηση όμως του Καραμανλή, πολιτικά απαξιωμένη και με μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν επιχείρησε να πάρει τα μέτρα που της προτάθηκαν. Αυτό το ανέλαβε ο Παπανδρέου.

Έτσι πήγαμε σε εκλογές στο τέλος του 2009 με τον Καραμανλή να παραδίδει την εξουσία και τον Παπανδρέου να φωνάζει “λεφτά υπάρχουν”.

Στόχος του Παπανδρέου ήταν να κερδίσει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για να εφαρμόσει τα μέτρα των Βρυξελών.

Μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα αποκαλυπτήρια. Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”.

Τότε ξεκίνησε η επιχείρηση ΣΟΚ και ΔΕΟΣ.

Οι Έλληνες πολίτες δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Στόχος ήταν να λυγίσουν και να αποδεχθούν ότι θα ακολουθούσε.

Έπρεπε το πρόβλημα των Δανειστών μας να γίνει πρόβλημα του κάθε Έλληνα πολίτη. Ο φόβος των Δανειστών για την είσπραξη των δόσεων των Δανείων τους, έπρεπε να γίνει φόβος του κάθε Έλληνα για τον μισθό του και την σύνταξή του.

Οι Έλληνες φορτωμένοι ενοχές και σε κατάσταση τρόμου και μαζικής κατάθλιψης ήταν πια ευάλωτοι και εύκολος στόχος.

Τέσσερις μήνες κράτησε αυτή η επίθεση.

Το Φεβρουάριο πια του 2010 η Κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά της και να δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της. Έτσι έμαθαν και οι πολίτες για τον Μηχανισμό Στήριξης, το ΔΝΤ και το πακέτο των 110 δις €, <χάρη στο οποίο θα εξασφαλίζονταν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων>.

 

Εδώ πρέπει να κάνω μια παρένθεση και να αναφερθώ στη συστηματική παραπλάνηση των Ελλήνων Πολιτών.

Μας είπαν ότι, αν η χώρα δεν υπέγραφε τη Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο για να πάρει τα 110 δις ευρώ, την επόμενη μέρα θα κατέρρεε και θα υπήρχε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Ψέματα… Διευκρινίζω: Απαγορεύεται τα λεφτά του Δανείου να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την εξόφληση των χρεολυσίων των δανείων. Δεν χρησιμοποιείται ούτε 1€ ευρώ από αυτά που παίρνουμε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους φόρους του Κράτους που όπως έχω πει αρκούν. Τα λεφτά του Δανείου δεν τα βλέπουμε σαν χώρα. Τα πάντα γίνονται με Λογιστικές Εγγραφές. Ο μόνος που εισπράττει είναι οι Ξένες Τράπεζες που μας έχουν Δανείσει. Τα 110 δις € τα πήραμε για να πληρωθούν οι Τράπεζες.

 

Με το έδαφος πια προετοιμασμένο προχώρησε στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης.

Τι είναι η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης; Είναι το Συμβόλαιο του δανείου των 110 δις € (όπως αυτά που υπογράφουμε όταν παίρνουμε δάνειο από τις τράπεζες), που θέτει τους όρους του δανεισμού.

Το συμβόλαιο του δανείου συντάχθηκε στην Αγγλική γλώσσα από τη δικηγορική εταιρεία «Slaughter and May». Η εταιρεία αυτή είναι μια από τους εκπροσώπους του Βρετανικού νομικού, πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και ουσιαστικά λειτούργησε σαν εντολοδόχος των δανειστών.

Εξειδίκευση της δανειακής σύμβασης είναι το Μνημόνιο. Αυτό αφορά την οικονομική πολιτική, τους μισθούς, τις συντάξεις, την ασφάλιση, τα επαγγέλματα κλπ..

Πρέπει να γίνει όμως ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες ότι το Μνημόνιο δεν ήρθε από τις Βρυξέλες. Έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα από Έλληνες. Έχει γραφτεί από μεγάλα Δικηγορικά Γραφεία με πλήρη γνώση της κοινωνίας, την Τράπεζα της Ελλάδας, Σύμβουλους του Υπουργείου Οικονομικών, Νεοφιλελεύθερα στελέχη παλαιότερων Κυβερνήσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα Βιομηχάνων και Τραπεζιτών.

Αυτοί οι παράγοντες εμφανίζουν τις ανάγκες τους σαν απαιτήσεις προς τη χώρα.

Η κυβέρνηση εγκρίνει ότι της εισηγούνται και όλα αυτά παρουσιάζονται σαν εισηγήσεις της Τρόικας, στην οποία οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε.

Δεν πρέπει συνεπώς να μας πείθουν ούτε τα λόγια της Κυβέρνησης, ούτε τα ΜΜΕ σχετικά με την προέλευση των προτάσεων του Μνημονίου. Έχουν γίνει στην Ελλάδα και είναι το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ γραμμένο από τα κατάλληλα πρόσωπα.

 

Δεν θα ασχοληθώ στο υπόλοιπο του άρθρου με το Μνημόνιο διότι θεωρώ ότι έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλά.

Θα δώσω βαρύτητα στη Δανειακή Σύμβαση η οποία ουσιαστικά ορίζει την ύπαρξή μας σαν Λαός, σαν Έθνος και σαν Κράτος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η Δανειακή Σύμβαση δεν έφτασε ποτέ για ψήφιση στη Βουλή. Η Δανειακή Σύμβαση δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το δεύτερο είναι ότι σκοπίμως και με ευθύνη της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ η προσοχή των Ελλήνων έχει επικεντρωθεί στο Μνημόνιο και στα δικαιώματα των εργαζομένων (τα οποία έτσι κι αλλιώς χτυπιούνται ανελέητα), ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί οι όροι της Δανειακής Σύμβασης.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι όρος της Σύμβασης που υπογράφηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι η Παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία υπέρ των Δανειστών της σε περίπτωση που δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει το χρέος της;

Γνωρίζουν οι Έλληνες ότι η σύμβαση αναφέρει επί λέξη «ούτε ο δανειολήπτης (Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία (της Ελλάδας) έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σε περίπτωση δίκης, κατάσχεσης (συντηρητικής ή αναγκαστικής)». Σε άλλο σημείο της σύμβασης ορίζεται ότι «η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων». Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με πιστόλι στον κρόταφο.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι όροι της σύμβασης;

Εδώ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω λόγια του συνταγματολόγου Γεώργιου Κασιμάτη που υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Νομικός Σύμβουλός του:

«Το δικαίωμα Ξένων Δυνάμεων να δεσμεύσουν Κυριαρχικά Δικαιώματα της δικής τους επιλογής, στην περίπτωση που δεν εκπληρωθεί από αδυναμία κάποιος όρος των Δανειακών Υποχρεώσεων, προκαλεί Οικονομικό και Πολιτικό Φόβο.

Οικονομικός Φόβος γιατί απειλούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας με κατάσχεση από τους δανειστές.

Πολιτικός Φόβος πρώτον: γιατί απειλείται η Εξασθένηση ή η Εκμηδένιση της Άμυνας της χώρας και της Ανεξαρτησίας της με Δέσμευση ή Αφαίρεση Εδαφικών ζωνών, Κατάσχεση ή Αναγκαστικό πλειστηριασμό Οπλικών Συστημάτων που έχουν ζωτική σημασία για την Άμυνα της χώρας και την Ανεξαρτησίας της.

Δεύτερον: γιατί απειλείται η Πολιτική Ανεξαρτησία της χώρας η Ελευθερία Άσκησης της Εξωτερικής της Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεών της, εάν στερηθεί Βασικών και Στρατηγικής σημασίας πηγών πλούτου όπως είναι τα Υποθαλάσσια Πετρέλαια, Ορυχεία, Εκμετάλλευση Αρχαιολογικών χώρων κλπ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία και εγκυμονεί κινδύνους ειδικά για τη χώρα μας η Πολιτική Χειραγώγηση για την επίλυση Εθνικών Θεμάτων».

 

Τελικά που πραγματικά αποβλέπουν οι Δανειστές επιβάλλοντας τους παραπάνω όρους;

Τι από τα παραπάνω που αναφέρει ο Γ. Κασιμάτης προτίθενται να εφαρμόσουν σε περίπτωση παράβασης από τη χώρα μας των όρων της Δανειακής Σύμβασης;

Ο φόβος που προκαλεί η Δανειακή Σύμβαση σε σχέση με την αμφισβήτηση της δυνατότητάς σου να Αμυνθείς, την αμφισβήτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής σου Ακεραιότητας σε κάνει ευάλωτο ώστε να αποδεχθείς αφαίρεση πλουτοπαραγωγικών πόρων στρατηγικής και μεγάλης οικονομικής σημασίας. Αυτός ο φόβος κάνει εύκολα μια Κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Αυτός είναι ο στόχος, να έχουν μια Κυβέρνηση υποτακτική, να έχουν μια Αποικία, από την οποία να μπορούν να παίρνουν ότι τους χρειάζεται, ότι τους αποφέρει κέρδη. Μπορούν να σου πάρουν κοιτάσματα πετρελαίου, περιοχές μεγάλης τουριστικής αξίας, αρχαιολογικούς χώρους, ακτές κλπ.

Οι παραχωρήσεις δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με πώληση. Οι παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν με Μακροχρόνιες Συμβάσεις προς Εκμετάλλευση.

Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου το είπε στη Βουλή των Ελλήνων στη συζήτηση που έγινε για την πώληση της περιουσίας του Δημοσίου.

Υποκριτικά ζήτησε να δεσμευτούμε ότι δεν θα πουλήσουμε περιουσία του Δημοσίου. Είπε όμως, μπορούμε να την Νοικιάσουμε για 50 χρόνια.

Αυτές είναι οι λεγόμενες Αποικιακές Συμβάσεις. Με την πρόταση του Πρωθυπουργού θα μπορούσαν να δοθούν σε ξένους για 50 χρόνια κοιτάσματα πετρελαίου ή αρχαιολογικοί χώροι. Για σκεφτείτε ο Κώος να επισκέπτεται το Ασκληπιείο ή το Κάστρο και να πληρώνει εισιτήριο σε Γερμανική Εταιρεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;

 

Στη Δανειακή σύμβαση στο άρθρο 3 παρ. 5α υπάρχει πρόβλεψη διασφάλισης των Δανειστών από ενδεχόμενη Δικαστική Προσφυγή σε Ελληνικά Δικαστήρια ή πιθανή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας για Αντισυνταγματικότητα της Σύμβασης. Ουσιαστικά με αυτή την πρόβλεψη φιμώνεται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Στο άρθρο 14 παρ 1 αναφέρεται ότι η παρούσα σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο. Γιατί το Αγγλικό Δίκαιο;

Το Αγγλικό Δίκαιο σε θέματα Δανείων και λόγω του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έδρα Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων είναι το χειρότερο δυνατό Δίκαιο για τον οφειλέτη.

 

Πότε όμως μπορούν να ισχύσουν οι ρήτρες που περιέχονται στη Δανειακή Σύμβαση; Αν για οποιοδήποτε λόγο για 30 μέρες δεν έχεις δυνατότητα να πληρώσεις μια δόση, τότε ισχύει το σύνολο των ποινών της Δανειακής Σύμβασης.

Για σκεφτείτε όταν ένας πολίτης καθυστερεί να πληρώσει ένα Δάνειο η Τράπεζα αφήνει 4 ή 5 μήνες και τώρα ίσως και περισσότερο, προτού τον περάσει στο κόκκινο. Η Δανειακή Σύμβαση μας δίνει 30 ημέρες δυνατότητα καθυστέρησης.

Οι επαχθείς όροι που έχουν περιγραφεί και πολλοί άλλοι κάνουν τη Δανειακή Σύμβαση να μην έχει ιστορική προηγούμενο. Όχι μόνο στην Ελληνική Ιστορία αλλά και στην Παγκόσμια.

Ούτε η Κατοχική Κυβέρνηση Τσολάκογλου την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, προέβη σε τέτοιες παραχωρήσεις. Όταν οι Γερμανοί απαίτησαν από τον Τσολάκογλου να υπογράψει παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, επειδή οι κατακτητές ήθελαν να χωρίσουν τη χώρα σε τρεις ζώνες (Γερμανική, Ιταλική, Βουλγαρική), καταργώντας το Ενιαίο και Αδιαίρετο της χώρας, αυτός παραιτήθηκε. Στη Δίκη των δοσίλογων που έγινε χρησιμοποίησε την πράξη του σαν ελαφρυντικό λέγοντας “Δεν δέχθηκα να παραιτηθούμε ή να εκχωρήσουμε την Εθνική Κυριαρχία της χώρας”.

 

Προσπάθησα με αυτά τα λίγα που έγραψα να κάνω σαφές στον αναγνώστη πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην Παραίτηση από την Ασυλία της και στην Απεμπόληση της Εθνικής της Κυριαρχίας με τη Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Βασική ευθύνη για την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα φέρει το Πολιτικό μας Σύστημα. Οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τεράστιες. Ο επιμερισμός των ευθυνών δεν έχει πια καμιά σημασία. Θα τους κρίνει η Ιστορία.

Με ευθύνη Ελλήνων έχουν Δημιουργηθεί –Θεσμοθετηθεί όλες οι προϋποθέσεις που μπορούν να θέσουν σε αμφισβήτηση την ύπαρξή μας σαν Λαός σαν Έθνος και σαν Κράτος.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να οδηγήσει με το Μνημόνιο τη χώρα σε μαρασμό και τους πολίτες στη φτώχια προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Δανειστές της.

Έχουμε παραιτηθεί από την Ασυλία που προσφέρεται στα Κράτη από το Διεθνές Δίκαιο έχουμε εκχωρήσει Αμετάκλητα και Άνευ Όρων Κυριαρχικά μας Δικαιώματα. Η χώρα ίσως βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη περίοδο της Ιστορίας της από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους. Κάτι τέτοιες στιγμές δεν έχουμε δικαίωμα να μην γνωρίζουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.

 

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

 

Σωτήρης Μπουζιώτας.

 

Για τα Ενοικιαζόμενα Διαμ/τα που απασχολούν από 1-49 εργαζόμενους ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Διαρθρωτικής προσαρμογής”

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Με την αναφορά της η Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου με την οποία ζητείται από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να γίνει ρύθμιση με τον ΟΑΕΕ προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης».

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: «Ζητήματα Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου».

Κατατίθεται συνημμένα, έγγραφο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2011, ως αναφορά.

Η Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αυστραλίας 88-90, τκ 85100, Ρόδος

Τηλ: 2241039302, Φαξ: 2241021514

Email: info@blueislands.gr

Ρόδος, 28 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣ: 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΚΕΚΕΡΟΓΛΟΥ

2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ

 

Κύριε Υπουργέ,

Αφού μελετήσαμε σε βάθος τις δυνατότητες που μας δίνει το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», αποφασίσαμε ως μέλη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, να ασχοληθούμε για την υπαγωγή της ομοσπονδίας μας και κατ’ επέκταση των μελών μας, σε αυτό. Πράξαμε τα προβλεπόμενα και ακολουθούμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Διαπιστώνουμε ότι ενώ η πρόθεση των μελών μας είναι πολύ θετική στο να υπαχθούν στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και χαιρετίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική ενδυνάμωσή τους, δυστυχώς αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό από αυτό, λόγω της έλλειψης δυνατότητας λήψης της ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΑΕΕ. Και ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθίσταται σχεδόν απαγορευτικό ακόμα και το στήσιμο της πρότασης, λόγω της έλλειψης δυνατότητας από τα μέλη μας να προσκομίσουν την ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ. Οι οικονομικές δυσκολίες, καθώς και η χρονική περίοδος του χειμώνα που διανύουμε, μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις προς το παρόν. Μπόρεσαν τα μέλη μας να κάνουν ρυθμίσεις στις ταμειακές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο Ταμείο για να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα. Επίσης η ίδια προσπάθεια έγινε και με το ΙΚΑ, όπου έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και άλλες ρυθμίσεις στο ΙΚΑ. Συνεπώς θα προσκομίσουμε και την Ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ.

Αδυνατούμε όμως, αυτή την χρονική περίοδο να προβούμε σε ρυθμίσεις και με τον ΟΑΕΕ. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία να λάβει σοβαρά υπόψη τις  αδυναμίες που έχουμε και να δώσει την εντολή προς τον ΟΑΕΔ και κατ’ επέκταση την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΕ, να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις μας για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διαρθρωτικής προσαρμογής μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», με τη δέσμευση ότι εάν υπαχθούμε στο πρόγραμμα, θα πρέπει κατά την υπογραφή της σύμβασης να προσκομίσουμε τότε την Ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα και θα μπορέσουν τα μέλη μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ώστε εντός της Οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει και τον κλάδο μας, να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βγούμε δυνατότεροι μέσα από αυτή την οικονομική λαίλαπα.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Τοκούζης

Η λάσπη δεν πιάνει στον καθρέφτη

Επειδή  η λάσπη, που ακολουθεί την  πολιτική ζωή ορισμένων, δεν πρέπει να αφήνει τα σημάδια της και να λερώνει την πολιτική μας ζωή, οφείλω μια απάντηση στον κ. Γιωργαρά, την οποία δεν μου επέτρεψε να δώσω στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος κ. Βασίλης Δρόσος.

Ο  αντιδήμαρχος  κ. Γιωργαράς λοιπόν, θα πρέπει να ενημερωθεί, αφού πρώτα μάθει να κάνει και τις απαραίτητες πράξεις ως λογιστής, για τα πολύ απλά που του παρέδωσε ο ΔΟΤ στις 31.12.2011.

 

Το  ταμειακό υπόλοιπο (τα λεφτά δηλ. που  παρέλαβαν) του ΔΟΤ  στις 31/12/2010  ήταν:

Τέσσερεις χιλιάδες εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ και εξήντα τέσσερα λεπτά. #4.138,64€#

Οι  Ανεξόφλητες Υποχρεώσεις  ήταν:

 1. Έξοδα μεταφοράς (Courier) για εκδηλώσεις στην Σουηδία και την Νορβηγία τον Νοέμβριο 2010 : € 4.600,82
 2. Συμμετοχή σε ειδική Εκδήλωση Πρακτόρων στην Ολλανδία Νοέμβριος 2010: €4.000,00
 3. Υπόλοιπο Ποταμόπλοιου 2010 για ΠΡΟΤΟΥΡ: € 20.000,00

Να του  πούμε δε εδώ , ότι ήδη ο ΔΟΤ  είχε καλύψει για υποχρεώσεις  του 2011:

Την συμμετοχή μας στην έκθεση της  Ουτρέχτης (Ιανουάριος 2011) από τον Προϋπολογισμό του 2010 για να μην χάσουμε τις ημερομηνίες . Είχαμε προπληρώσει δηλ. για να συμμετάσχει η Κως , στο ποσό δε αυτό συμπεριλαμβάνονται η διαμονή και η αποζημίωσης των στελεχών του ΔΟΤ που παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη έκθεση. Το ποσό  ήταν: €24.580,20

Αν έκανε  λοιπόν τον κόπο να κάνει τις πράξεις ο κ. Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, προτού τόσο απαξιωτικά και «ύποπτα» μιλήσει για «τα χρέη που του αφήσαμε», θα έβλεπε ότι το «χρέος» όπως είπε  είναι ίσο με την προπληρωμή της έκθεσης που είχε υποχρέωση να ο ίδιος ως δημοτική αρχή σήμερα να πληρώσει στο 2011 και  εν τέλει του αφήνουμε και 118,02 ευρώ υπόλοιπο.

Είναι σίγουρο ότι ο ΔΟΤ δεν ήταν «τσιφλίκι» μου όπως μάλλον θεωρούν  τις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει οι σύμβουλοι τις πλειοψηφίας ( για  να τους αρέσει ως φαίνεται και να αναφέρουν τους όρους αυτούς συνεχώς).

Επειδή  όμως δεν πρέπει να μένει καμία  σκιά γύρω από την διαχείριση του  δημοτικού χρήματος, πράγμα που θα έπρεπε  να είναι και  αγωνία του  Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να προστατεύει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και όχι μόνο τους συντρόφους του, να ενημερώσουμε τον κ.. Γιωργαρά ότι το ποσό των € 50.000,00 με το οποίο πίστεψε ότι θα έκανε πολιτική λάσπης στο πρόσωπό μου, αφορά την 2η από τις τρεις δόσεις (υπολογισμένο να καταβληθεί τον Νοέμβριου του 2011) και αφορά τις υποχρεώσεις της σύμβασης  που έχει υπογράψει ο πρώην Δήμος Κω με την ΔΕΤΑΠ για την ενίσχυση των χειμερινών δρομολογίων της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας Rayanair που με την λειτουργία της βοηθά τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Εκτός και αν ο κ. Γιωργαράς και οι σύντροφοί του θεωρούν ότι  δεν πρέπει να ενισχύσει ο Δήμος  την δράση αυτή, οπότε  να  το πει δημόσια και να απολογηθεί  στους μικρούς επιχειρηματίες, την  ψήφο των οποίων «άρπαξε» με υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος και προσπαθεί τώρα να διατηρήσει με λάσπη.  

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω

Δύναμης Αλλαγής

Το κόψιμο των ευκαλύπτων στο Ραμίρα…

Κάποιοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας επέστησαν και πάλι την προσοχή στο “κουτσούρεμα” των ευκαλύπτων από την υπηρεσία Πρασίνου που γίνεται αυτές τις μέρες στην περιοχή του Ραμίρα (από διασταύρωση προς Βιότοπο έως και το Κυπριώτης).

Όπως φαίνεται στις φώτο και στο Βίντεο το κόψινο τους (κολώνες) γίνεται στο ύψος των ιστών φωτισμού…

Αν και όπως πληροφορηθήκαμε θα μπορούσε η παρέμβαση αυτή να είχε γίνει προ 6μήνου καθώς, οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί στην υπηρεσία από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά λόγω του ότι μεσολάβησαν οι εκλογές κλπ το κόψιμο γίνεται τώρα…


Στην Κω Μαχαιρίδης Χατζημιχάλης & Δήμαρχοι για τους ΧΑΔΑ

Το ζήτημα των εν ενεργεία ανοιχτών σκουπιδότοπων (ΧΑΔΑ) που παραμένουν ακόμα σε κάποια νησιά της Δωδεκανήσου (στην περιοχή μας υπάρχει στη Νίσυρο) απασχόλησε την σημερινή τεχνική συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων της ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής με τον Περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη και τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη στον Ορφέα.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Μακρυωνίτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Κω οι Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (πλειοψηφίας και μειοψηφίας & τεχνικά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ)

Ο Φ. Χατζημιχάλης τόνισε ότι οι ΧΑΔΑ αυτοί θα κλείσουν μέχρι τον Ιούνιο και ότι θα πρέπει οι εν λόγω Δήμοι να προμηθευτούν σταθμούς μεταφόρτωσης έως ότου λειτουργήσουν ΧΥΤΑ και στην ανάγκη όπως πρόσθεσε θα γίνεται προσωρινά και μεταφορά απορριμάτων σε γειτονικά νησιά που διαθέτουν ΧΥΤΑ…

(Ευχαριστούμε τον φίλο Λευτέρη για τις φώτο)

 

ΒΙΝΤΕΟ

Σε τεχνική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κω, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Κυπραίου, Γιάννη Καμπανή, Ειρήνη Σβύνου και Αντώνη Χατζηϊωάννου, που είναι και ο αρμόδιος στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου για το κλείσιμο όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παρουσία δημάρχων της Δωδεκανήσου, ο κ. Μαχαιρίδης επέμεινε στην άποψή του ότι κάθε νησί πρέπει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του, ενώ αποφασίστηκε να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ μέχρι την 1η Ιουλίου, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα.
Πράγμα που σημαίνει, ότι μέχρι την εκπνοή της συγκεκριμένης προθεσμίας οι Δήμοι της Δωδεκανήσου υποχρεούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Με την άποψη αυτή συμφώνησαν οι δήμαρχοι Κω και Λειψών, κ. Κώστας Καίσερλης και Μπενέτος Σπύρου, καλώντας τους συναδέλφους τους να δοθεί οριστικό τέλος στη λειτουργία των ΧΑΔΑ.

Σημειώνεται, ότι για την προοπτική κλεισίματος των ΧΑΔΑ στον νησιωτικό χώρο, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, όπως και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης, είχαν συναντηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, εν όψει της εκχώρησης των σχετικών αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες από την 1η Ιουλίου.

Μετά τη σημερινή τεχνική συνάντηση, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο της Κω, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού.
Μετά την Κω, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα επισκεφθεί την Κάλυμνο.

(Μαχαιρίδης-Καϊσερλης)

Φώτης Χατζημιχάλης