“Καρεκλιές” στην Κέφαλο; (Τέλος καλό όλα καλά για το νεαρό που γύρισε η γλώσσα του…)

Σκηνές απείρου κάλλους μας καταγγέλει φίλος αναγνώστης από Κέφαλο ότι εκτυλίχθηκαν χτες στην πλατεία του χωριού, όπου συμβαίνει κάτι ανάλογο με το μπάχαλο της Ρήγα Φερραίου.

(Υπάρχει διαμάχη αυτών που βρίσκονται μπροστά στην πλατεία για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνουν, με τους πιο πίσω. Μάλιστα οι τελευταίοι έχουν στείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας -κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό- στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου)

Συγκεκριμένα έπειτα από λεκτική αψιμαχία ήρθαν στα χέρια δύο επαγγελματίες, ενώ στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σεβαστιανό Παπαντωνίου που βρισκόταν εκει, πέταξαν καρέκλα…

Ωστόσο ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια και λειτούργησε πυροσβεστικά. Επικοινωνώντας μαζί του για το περιστατικό, ο Σ. Παπαντωνίου δεν ήθελε να σχολιάσει το περιστατικό λέγοντας μας ότι δεν χρειάζεται οξύτητα καθώς το θέμα θα λυθεί με συνενόηση εν αναμονή και της ψήφισης της σχετικής κανονιστικής διάταξης…

Εν τω μεταξύ αναστάτωση υπάρχει στην Κέφαλο και για το θέμα της Ιατρικής κάλυψης μετά το προχτεσινό έκτακτο και παρα λίγο τραγικό συμβάν στο Αεροδρόμιο, όπου γύρισε η γλώσσα σε ένα νέο παιδί εργαζόμενο στη μεταφορά αποσκευών και ευτυχώς που υπήρχε γιατρός εκείνη την ώρα χάρη στην επέμβαση του οποίου σώθηκε το παιδί…

Δημοτική Αστυνομία: Κυνηγοί παράνομων καπνιστών & αλλοδαπών…

Χωρίς διάλογο ή έστω στοιχειώδη ενημέρωση, η Κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία η Δημοτική Αστυνομία υποχρεώνεται να κυνηγά τους «παράνομους» καπνιστές. Απόφαση με αρνητικές συνέπειες (εντάσεις, προπηλακισμοί, ύβρεις), που έρχεται να υποβαθμίσει περισσότερο τον ρόλο των εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή, μετατρέποντας τους και επίσημα σε κατασταλτικό μηχανισμό.

Χαρακτηρίζονται πλέον οι Δήμοι  μέσω της Δημοτικής  Αστυνομίας συνυπεύθυνοι στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, στην εξουδετέρωση συμμοριών, στο «κυνήγι» των παράνομων αλλοδαπών κ.α. χωρίς οι συνάδελφοι αυτοί να έχουν προσληφθεί και εκπαιδευτεί για τέτοιες αρμοδιότητες, χωρίς να εξασφαλισθεί η προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήδη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ενημερώσει τόσο το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους Δημάρχους για τους κινδύνους που θα έχει η εμπλοκή συναδέλφων της Δημοτικής Αστυνομίας στο κυνήγι του παράνομου εμπορίου και τις συνέπειες ενός τραυματισμού ή θανάτου εν ώρα υπηρεσίας.

Επανερχόμαστε πάλι και προειδοποιούμε Κυβέρνηση και  Δημάρχους ότι είτε ως «Αστυνόμοι της Γειτονιάς» (κ. Καμίνης) είτε παίρνοντας αρμοδιότητες από το Σ.Δ.Ο.Ε. χρωματίζοντας με ανεξίτηλα σπρέι τα παράνομα προϊόντα, οι Δημοτικοί Αστυνόμοι εκτίθενται σε επικίνδυνες καταστάσεις για την σωματική τους ακεραιότητα.

Κύριε Υπουργέ,

Στο όνομα της ευταξίας  της πόλης των  Αθηνών καλείστε να συστήσετε στη Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τη Δημοτική Αστυνομία στα πλαίσια και τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Νόμος και να μην παρασύρεστε απ’ αυτούς που θέλουν να αποπέμψουν ευθύνες χρόνιες από πάνω τους. Η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι και δεν θα γίνει ιδιωτικός στρατός καμίας Δημοτικής Αρχής. Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να διαφυλάξει την υπηρεσία αυτή και προπάντων τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ξεκάθαρα πως θα προστατεύσει τους εργαζόμενους ώστε να μην φθάσουν ποτέ, παρ’ όλες τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνά ο τόπος μας, να μετανιώσουν για την επιλογή που έκαναν να ενταχθούν στο προσωπικό των Δήμων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας 

Θέμης Μπαλασόπουλος                  Ιωάννης Τσούνης

Στην Κω 28/6 η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου…

Στην Κω θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση στη Σύρο.

Σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ο κ. Μαχαιρίδης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ, με δεδομένο μάλιστα ότι από την 1η Ιουλίου η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη σχετική αρμοδιότητα.
Διαβεβαίωσε επίσης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα απορροφηθούν όχι μόνον οι πόροι που μας αναλογούν αλλά και άλλοι πρόσθετοι πόροι, καθώς – όπως είπε – «έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίοι θα βοηθήσουν».
«Εγκρίναμε το σχετικό θέμα που αφορούσε το ΕΣΠΑ αλλά ζητήσαμε ενημέρωση που μπορεί να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου», δήλωσε στη «δ» ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια και το σύνολο της χώρας έχει μείνει τραγικά πίσω στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού, χρηματοδοτικού εργαλείου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκινος ανέφερε τα ακόλουθα:
«Με δεδομένο ότι έχουν πιστοποιηθεί – από το 2008 – οι δύο νομαρχίες (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου), καθώς και οι υπηρεσίες της πρώην Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι αυτονόητη και εύκολη η πιστοποίηση της νέας περιφερειακής δομής.
Σας επισημαίνουμε ότι το πλέον σημαντικό αναπτυξιακό ζήτημα είναι η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο 2011, δύο χρόνια πριν την εκπνοή του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ακόμα πιστοποιούνται φορείς αντί να ολοκληρώνονται έργα. Η καθυστέρηση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και την πιστοποίηση των φορέων κατά την τελευταία διετία είναι τραγική.
Η περιφέρεια και το σύνολο της χώρας έχει μείνει τραγικά πίσω στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού, χρηματοδοτικού εργαλείου. Θυμίζω ότι ενώ το Σεπτέμβριο 2009 η χώρα μας ήταν 5η σε απορροφήσεις, στο σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2011 έχουμε κατρακυλήσει στην 13η θέση!Επειδή από 1η Ιουλίου 2011, η περιφέρεια αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες διαχείρισης του ΕΣΠΑ, ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου διότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές συσκέψεις έχουν γίνει «εν κρυπτώ και παραβύστω».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Στην Κω η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (C.E.O.M.)

Η ημερήσια διάταξη (με την μετάφρασή της στα ελληνικά) & τα θέματα για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (C.E.O.M.) που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, 10-11/6/2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ ΚΩ

Άφιξη των συμμετεχόντων την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην Κω

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ  
09:00

09:00 π.μ.: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Καλοκαιρινό

09.10 π.μ: Εισαγωγή από το Dr. Nuñes , Πρόεδρο του CEOM 
09.20 π.μ.: Υποδοχή από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Κω, Dr. Γεώργιο ΤΑΛΛΑΡΟ. 
09.30 π.μ.: Παρέμβαση από το Δήμαρχο της Κω, κ. Κώστα Καϊσερλή

09:45 π.μ Ευρωπαϊκός Χάρτης Ιατρικής Δεοντολογίας

  • Παρουσίαση του τελικού σχεδίου – Dr. HECQUARD
  • Ανταλλαγή απόψεων
  • Ψηφοφορία

10:30 π.μ:   Συμφωνητικό (Καταστατικό) του CEOM

  • Παρουσίαση του τελικού σχεδίου – Dr. KERZMANN
  • Ανταλλαγή απόψεων
  • Ψηφοφορία

12.30 – 2.00μ.μ. – ΓΕΥΜΑ

2.00 μ.μ. : Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

3.00 μ.μ.: Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου της Ιατρικής Δημογραφίας – Dr Montane

  • Παρουσίαση
  • Ανταλλαγή απόψεων

3.15 μ.μ. : Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για μια νέα ομάδα εργασίας για τις συστάσεις της Δεοντολογίας

• 03.30 μ.μ. : Εισαγωγική παρουσίαση του ελληνικού συστήματος ιατρικής νομοθεσίας – Δρ Αναστάσιος Βασιάδης

  • Παρουσίαση
  • Ανταλλαγή απόψεων

• 04.00 μ.μ. : Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του CEOM,  στο Διαδίκτυο – www.ceom-ecmo.eu

  • Παρουσίαση
  • Ανταλλαγή απόψεων

Λήξη της συνεδρίασης στις 5 μ.μ. 

Δείπνο  το οποίο προσφέρεται  από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Ημέρα ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του CEOM

14.00-17.00  Συνάντηση των Προέδρων των ΕΜΟs (Εθνικών Ιατρικών Οργανώσεων)

  • AEMH / CEOM / CPME / FEMS

06.00 μ.μ. για όλους : Επίσημη ανάγνωση των αρχών της ιατρικής δεοντολογίας κάτω από το δέντρο του Ιπποκράτη: Ανάγνωση του όρκου του Ιπποκράτη από τον Πρόεδρο Καλοκαιρινό και ανάγνωση κάθε άρθρου του Χάρτη από τους εκπροσώπους των Αντιπροσωπειών.

Κοκτέιλ  από το Δήμαρχο της ΚΩ

Ο Μηνάς Χατζημιχαήλ και η Ντίνα Σβύνου ξανά στα ηνία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω (Το νέο Προεδρείο)

Την 30η Μαίου 2011, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω. που προέκυψε μετά τις εκλογές της 29ης Μαΐου 2011, όπου συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χατζημιχαήλ Μηνάς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Σβύνου Κωνσταντίνα

Β’  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:    ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Β’  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΑΦ/ΣΗΣ: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ : Σταματιάδης Αντώνιος

Β’  ΤΑΜΙΑΣ: ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΗΝΑΣ  – ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 • ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΙΡΗ

 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      

  ΜΑΣΤΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι  αποφάσεις ελήφθησαν  ομόφωνα.

Your browser may not support display of this image.

Με  τιμή,

-Ο-            -Η-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μηνάς Χατζημιχαήλ                 Κωνσταντίνα Σβύνου

Τουρνουά ποδοσφαίρου των Δημοτικών Σχολείων Κω-Νισύρου το Σαββατοκύριακο στη Λάμπη

Το Σάββατο  και την Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Κω – Νισύρου.

Οι αγώνες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του SPORTSCITY στο ξενοδοχείο BLUE LAGOON στη Λάμπη. Θα ξεκινήσουν στις 15.00

Σας προσκαλούμε  να τους παρακολουθήσετε.

Ο Γ. Καρατζαφέρης και η αλήθεια…

Γράφει: ο Θεόφιλος Αιγινήτης

Ο κ.Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο προεδρικό μέγαρο και η παταγώδης αποτυχία (για άλλη μια φορά να φέρει κάτι εις πέρας) τουΠρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να κάνει συνενόχους του καιτους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, βγήκε και έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση:

«ΟΕυρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής τα βρήκαν μεταξύ τους για να σώσουν την πατρίδα,εδώ μερικοί αρνήθηκαν για να σώσουν τις καρέκλες τους».

Ο κ. Καρατζαφέρης επειδή έπεισε το κορόιδο τον Άδωνη να ξεχάσει αυτά που ήξερε για την Ελληνική ιστορία και την πατρίδα, τον χριστιανισμό που κατάστρεψε τον ελληνισμό, που πριν κάμποσα χρόνια υποστήριζε από τον τηλεοπτικό σταθμό ¨ΗΡΟΔΟΤΟΣ¨ (έχω κασέτες από εκείνες τις εκπομπές) για μια καρέκλα στο κοινοβούλιο, νομίζει πως θα κοροϊδέψει και τους υπόλοιπους που κάτι ξέρουμε από ιστορία.

Κύριε πρόεδρε του ΛΑΟΣ το παράδειγμα στο οποίο αναφερθήκατε είναι εντελώς ατυχές διότι ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής συμφώνησαν να αντισταθούν στον εχθρό γιατί αν δεχόντουσαν τους όρους του θαχάνανε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους,  κάτι που εσείς το αποσιωπήσατε.

Εσείς, καθώς και μια κυρία που είναι «δράκουγέννα» μόνο συμφωνήσατε, που εμείς όμως δεν ξεχνάμε πως ήταν υπέρ ακόμα του σχεδίουΑννάν  για να πάρει το χρίσμα από τον Μπους και να γίνει πρωθυπουργίνα.

Καιοι δυο σας είστε υπέρ της συναίνεσης  για να μη γίνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αποκαλυφθούν οιμυστικές και ξεχωριστές συμβάσεις που αποκάλυψε ο συνταγματολόγος κ. Γ.Κασιμάτης που δένουν την πατρίδα μας χειροπόδαρα και χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Αν δεν έχετε ενημερωθεί για αυτά που καταμαρτυρεί ο κ. Κασιμάτης στην κυβέρνηση έχετε μια δικαιολογία, αλλά πριν υπογράψετε είχατε υποχρέωση να πάτε διαβασμένος, όχι και σεις αδιάβαστος όπως επανειλημμένως κατηγορείτε συναδέλφους σας στη βουλή πως υπογράφουν νομοσχέδια χωρίς να τα έχουν διαβάσει.

Για να σταθούμε όμως λίγο και να αναρωτηθούμε γιατί τέτοια επιμονή από την ΤΡΟΙΚΑ να υπάρξει συναίνεση γενικώς και αορίστως;

Μάθε λοιπόν κ. πρόεδρε που τα ξέρεις όλα και είσαι μέσα σ’ όλα όπως και να έρθουν τα πράγματα, πως ζητάνε συναίνεση για να είναι τουλάχιστον 180 αυτοί που συμφωνούν με το μνημόνιο, για να νομιμοποιήσουντην παρανομία τους και το ξέρουν καλά, γι’ αυτό πέσανε σύννεφο η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί περί δραχμής ακόμα και από την κ. Δαμανάκη που στα νιάτα της αγωνίστηκε να διώξει τους συνταγματάρχες για να μας φέρει τώρα τους συμπατριώτες της τοκογλύφους.

Το ότι θέλουμε εγγυήσεις οι δανειστές μας είναι θεμιτό, αλλά αυτές οι εγγυήσεις να μην είναι εις βάρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας και εθνικής μας κυριαρχίας.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που θέλουν να προστατέψουν την αξιοπρέπειά  μας και να σώσουν την πατρίδα από τους σύγχρονους Εφιάλτες.

* o Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος- Συγγραφέας

tonoikaipnevmata.wordpress.com

Πολιτικός μηχανικός: Ο Δήμαρχος Κω αφήνει άνεργους από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία μέχρι τον τελευταίο εργάτη… Πετάει 50 εκ ευρώ με την απόφαση αναστολής των οικοδομικών αδειών για νέα ξενοδοχεία.

Κύριοι καλησπέρα σας,

Είμαι πολιτικός μηχανικός  στην Κω και θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μέσα από το site σας ένα μοναδικό και συνάμα τραγικό γεγονός.

Ο εκλεγμένος με μεγάλο ποσοστό ψήφων δήμαρχος του ενιαίου  πλέον δήμου Κω, λαμβάνοντας υπ’όψην το κλίμα των καιρών, την οικονομική κατάσταση τόσο του δήμου σαν φορέα όσο και των πολιτών που τον απαρτίζουν, θεώρησε πρέπων να αναστείλει τις οικοδομικές άδειες νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλο τον δήμο της Κω για έναν ολόκληρο χρόνο!!!! Διαμέλισε βάρβαρα τον κατασκευαστικό τομέα του νησιού αφήνοντας από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία μέχρι τον τελευταίο εργάτη, άνεργο.

Για παράδειγμα ένα  ξενοδοχείο 5 αστέρων μπορεί να κοστίσει σε πρώτη φάση 25-30.000.000 € μόνο η  κατασκευή του. Τα αγροτεμάχια που  θα χρειαστούν φτάνουν σε κόστος τα 2,5-3.000.000 €. Άρα συνολικά θα είχαμε μια επένδυση των 33.000.000 στο νησί από τα ποία τα 2/3 θα πήγαιναν στους ανθρώπους του νησιού που είτε θα εργάζονταν είτε θα προμήθευαν την κατασκευή. Το δεύτερο σκέλος του ξενοδοχείου περιλαμβάνει το εργατικό δυναμικό που θα απασχολείται στις νέες θέσεις εργασίας, γύρω στα 300 άτομα. Και το τρίτο σκέλος θα είχε να κάνει με την αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού η οποία φέρνει κέρδη και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό χαρακτήρα.

Ουσιαστικά ο κύριος δήμαρχος πετάει 50.000.000 € για προσωπικούς λόγους που μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

Όταν σε μια χώρα που βουλιάζει και ο καθένας  από εμάς δίνει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του για  να την σώσει, βρίσκονται κάποιοι που ανοίγουν τρύπες στα ύφαλά της τότε καταλαβαίνεται ότι όσο χρήματα να πάρουμε από την Ευρώπη, όσους φόρους να καταβάλουμε και όσο γή να ξεπουλήσουμε δεν υπάρχει καμία μα καμία ελπίδα.

Όταν για παράδειγμα έρχεται ξένος επιχειρηματίας, από  την Ευρώπη, με κάποιο κεφάλαιο για να επενδύση στον τουρισμό της Ελλάδας και ουσιαστικά να δώσει μια ανάσα σε μια μερίδα του τόπου, και χρειάζεται να πάρει εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς οι οποίες  διαρκούν 24 μήνες και να κολλάει στο συμβούλιο της επικρατείας γιατί έχει κάποιους θάμνους μέσα στο οικόπεδο του τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για να πάρει κάποιος έγκριση από το δασαρχείο θα πρέπει να περιμένει 18 μήνες. Για έγκριση περιβαλλοντικών όρων η ταρίφα ανέρχεται στον ένα χρόνο. Για έγκριση χωροθέτησης στους έξι μήνες. Και μετά από όλα αυτά να περάσει από τον ΕΟΤ και την πολεοδομία. Ποιός επενδυτής μπορεί να περιμένει τόσο? Στην Τουρκία η συγκεκριμένη διαδικασία διαρκεί 6 μήνες. Μήπως είμαστε κατώτεροι σαν κράτος?

Προσπαθούμε να μην  χρεοκοπήσουμε παγώνοντας κάθε επένδυση στη χώρα. Αν αυτό λέγεται επενδυτική πολιτική τότε μάλλον τα σχολεία στα οποία σπούδασαν οι πολιτικοί μας τους έδιναν λάθος σημειώσεις. Δεν νοείται ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες επενδύσεων. Φυσικά πάντα με τον έλεγχο και την αποφυγή αυθαιρεσιών.

Παρακαλώ δημοσιοποιήστε το θέμα γιατί αν δεν δουλέψει ο  τουρισμός, το μοναδικό προϊόν που παράγει  πλέον η Ελλάδα, το τέλος είναι  σίγουρο.

Σας ευχαριστώ

Ο Γιάννης Κρητικός αναλαμβάνει συντονιστής του προγράμματος της ΝΔ στο νομό Δωδεκανήσου…

Ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Κρητικός αναλαμβάνει συντονιστής του προγράμματος της ΝΔ στο νομό Δωδεκανήσου»

 

 

 

Με κοινή απόφαση της Γραμματείας του Προγράμματος, της Γραμματείας Οργανωτικού και της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Κρητικός που κατάγεται από την Κω αναλαμβάνει συντονιστής του Προγράμματος της ΝΔ για το νομό Δωδεκανήσου.

Όπως είναι γνωστό επικεφαλής του προγράμματος της ΝΔ για το Νότιο Αιγαίο είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μάνος Κόνσολας.

Θα υπάρχουν δύο συντονιστές ένας για το νομό Δωδεκανήσου και ένας για το νομό Κυκλάδων ενώ εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στους θεματικούς κύκλους για τη διαμόρφωση του προγράμματος.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Τάκης Μιχαήλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Γιάννης Κρητικός είναι ένα στέλεχος της παράταξης με ήθος, υψηλή κατάρτιση και διάθεση προσφοράς.

Η επιλογή του, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση, τιμή και αναβάθμιση για το βόρειο συγκρότημα του νομού μας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με άλλα άξια και ικανά στελέχη θα διαμορφώσουν μία αξιόπιστη και οραματική προγραμματική πρόταση για τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο.

Μαζί με τις παραγωγικές τάξεις, τους ενεργούς πολίτες, τη ίδια την κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία ανοίγεται πλέον στην κοινωνία, έχει ως συνομιλητή τον απλό πολίτη που βιώνει την κρίση και την ανασφάλεια. Καταθέτει ιδέες και δεσμεύσεις που συνιστούν μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Γιατί ο μονόδρομος του ΔΝΤ και του κ. Παπανδρέου οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα και στην εξαθλίωση και στη νέα φτώχεια τους πολίτες».

ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου

2 ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή…

Για τον Β.Ν.Σ  της Αντιμάχειας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους δημότες  της Κω και είχε καταγγείλει στο  Δημοτικό Συμβούλιο ότι η συγχώνευση των παιδικών σταθμών με τις δομές κοινωνικής πρόνοιας, αθλητισμού ή άλλων νομικών προσώπων των δήμων θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στο ρόλο που καλούνται να παίξουν.

Γνωρίζετε ότι  αρκετοί  από τους παιδικούς  σταθμούς του νησιού λειτουργούν  χωρίς τις κατάλληλες κτιριακές  υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, χωρίς χρηματοδότηση. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μια πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματα της ζωής της εργατικής τάξης και των παιδιών της και στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Φαίνεται  πως και η σημερινή Δημοτική Αρχή υποστηρικτής του Καλλικράτη έρχεται να εφαρμόσει  μια σειρά από πολιτικές  που συμβαδίζουν με την λογική του μνημονίου

Πριν ακόμη  αναλάβετε επίσημα την διαχείριση του δήμου είχατε προχωρήσει σε συναντήσεις  με τους γονείς  του παιδικού σταθμού της Αντιμάχειας μετά από τη σοβαρότατη ηλεκτρολογική  βλάβη που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των εργαζομένων στο σταθμό, όπου τους υποσχεθήκατε  την μεταφορά του σταθμού

Έξι περίπου μήνες μετά ο σταθμός δεν έχει μεταφερθεί,επιπλεόν οι γονείς ,οι εργαζόμενοι αλλά και τα παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας αφού το προσωπικό μειώθηκε

Παρόλα αυτά καλούνται να πληρώσουν αυξημένα τροφεία κατά 50%!

Μετά τις  αντιδράσεις των γονιών και του συλλόγου υπάρχει η πληροφόρηση ότι από 1 Ιούνη προσλαμβάνεται καθαρίστρια.

Είναι γνωστή η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης  για κατάργηση των τροφείων, χρηματοδότηση  των ΒΝΣ από τον κρατικό  προϋπολογισμό, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  

Σας ρωτάμε

Πότε θα μεταστεγαστεί ο σταθμός της Αντιμάχειας, σε ποιο κτίριο και αν αυτό κρίνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες κατάλληλο και ασφαλές για στέγαση των παιδιών και των εργαζομένων.

Αν έχουν  ενημερωθεί πλήρως οι γονείς  και  συμφωνούν

Προτίθεται  ο Δήμος να αυξήσει τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς (όχι μόνο της Αντιμάχειας) και πόσο

Αν πρόκειται  να καλύψει τα κενά προσωπικού ο Δήμος με προσλήψεις έκτακτου χαρακτήρα περιορισμένης χρονικής διάρκειας. 

Your browser may not support display of this image. Για μέτρα πυροπροστασίας

Η δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια της εκάστοτε αντιπυρικής περιόδου προκαλείται από την χρόνια συνειδητή κυβερνητική αδιαφορία για τις ελλείψεις στο Π.Σ. και τη δασική υπηρεσία, καθώς και την έλλειψη ενός γενικότερου σχεδιασμού για την προστασία και την ανάπτυξη των δασών, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς νομικού πλαισίου δασοπροστασίας, πρόληψης και αποτελεσματικής παρέμβασης

Παρατηρείται:

Εγκατάλειψη της ουσιαστικής πρόληψης με τις πιστώσεις που διατίθενται για τον περιορισμό των πυρκαγιών να μην ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις υπάρχουσες ανάγκες λόγω της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης

Οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στους δήμους, δεν συνοδεύονται από την ανάλογη χρηματοδότηση και την απαραίτητη τεχνογνωσία με συνέπεια, αφενός να απαλλάσσεται η κεντρική διοίκηση, αφετέρου να μεταφέρονται τα βάρη στους δήμους και οι πραγματικοί υπαίτιοι της δασοκτόνας πολιτικής να κρύβονται πίσω από τις υποτιθέμενες ευθύνες του εκάστοτε δημάρχου.

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό (δασική υπηρεσία – Π.Σ.) με αποτέλεσμα όλοι να επαφίενται στην αυτοθυσία των πυροσβεστών, των δασικών υπαλλήλων και τις πρωτοβουλίες των κατοίκων..

Οι πυροσβέστες που θα κληθούν να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να δουλέψουν, για να καλύψουν τα 4.300 οργανικά κενά που υπάρχουν στο Σώμα. Αυτά όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί, αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται, με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Η Π.Υ της Κω απασχολεί 28 εργαζόμενους και προχώρησε σε πρόσληψη εποχικού προσωπικού 30 ατόμων ,οι οποίοι όμως δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες της Υπηρεσίας

Επίσης σημαντικές περικοπές υπάρχουν στα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Πυροσβεστική. Για το 2011 είναι μειωμένα κατά 81,35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2010 και κατά 129 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2009. Αυτά «απαντούν» και στις ελπίδες των συμβασιούχων που χρόνια τώρα ,όμηροι της αντεργατικής πολιτικής,περιμένουν  την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Είναι τραγικό  να προωθείται η τουριστική ανάπτυξη ενώ δεν παίρνονται αντίστοιχα μέτρα  προστασίας, έστω και για αυτόν τον λόγο, αφού μια πυρκαγιά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση του νησιού.

Για παράδειγμα στη Ζια ,τόπος που διαφημίζεται για την φυσική του ομορφιά  μετατρέπεται επικίνδυνος όταν μεγάλος όγκος τουριστικών λεωφορείων και Ι.Χ συνωστίζονται στον περιορισμένο χώρο στάθμευσης.

Η  απομάκρυνση  των οχημάτων αλλά και η άφιξη  πυροσβεστικού θα ήταν ευκολότερη και  ασφαλέστερη εάν είχε διανοιχτεί δρόμος που συνδέει την Ζια με το Ασκληπιείο

Επειδή στο  Π.ΕΕ δεν εντάσσονται έργα που  θα εξασφάλιζαν την πυροπροστασία

Ρωτάμε την  δημοτική αρχή

Αν έχουν  παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Αν έχει προχωρήσει  και πότε σε διάνοιξη απαραίτητων  δασικών  δρόμων συντήρηση δασικών δρόμων, καθαρισμό δασών και δρόμων, κατασκευή παρατηρητηρίων.

Αν έχει εξασφαλιστεί η ύπαρξη των απαιτούμενων πυροσβεστικών κρουνών, αλλά και έργα υποδομής όπως η δημιουργία υδατοδεξαμενών σε καίρια σημεία.

Αν έχουν  συντηρηθεί όλα τα μηχανήματα.

Αν θα πάρει μέτρα φύλαξης και επιτήρησης.