ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για νέο γυμνάσιο… Πόσο ακόμα η κοροϊδία;; (Συναντήσεις γονέων 2ου Γυμνασίου Κω, στο νέο σχολείο στη Λάμπη…)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κω

Προς

1.Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου,

2.Δήμο Κω  και

3.Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κω.

Κως 27 Οκτωβρίου 2011

——————————

Κύριοι,

Είμαστε οι γονείς και των δύο γυμνασίων  που στεγάζονται στο κτίριο στη  θέση «Κακό Πρινάρι» του Δήμου Κω. Το κτίριο αυτό στεγάζει εδώ και τριάντα έτη συνολικά 800 παιδιά! Οι συνθήκες στέγασής τους και ο τρόπος παροχής εκπαίδευσής τους υποθέτουμε πως σας είναι γνωστές. Από ακατάλληλες έως άκρως επικίνδυνες.

Παρά  ταύτα, τα γυμνάσια αυτά λειτουργούν, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος να τα στεγάσει. Και λειτουργούν με την ανέχεια τη δική μας, ως γονιών και την δική σας, ως υπευθύνων, αλλά κυρίως λειτουργούν με την ευνοϊκή τύχη των παιδιών, που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί το «μοιραίο».

Γνωρίζουμε  πολύ καλά ότι σας έχουν ενοχλήσει  κατά καιρούς πολλοί.  Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι κάνετε ό,τι περνάει  από το χέρι σας για την όσο  το δυνατόν καλύτερη παροχή βοήθειας προς διδακτικό προσωπικό και παιδιά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!

Γιατί πρόκειται περί κοροϊδίας, όταν δύο  χρόνια τώρα λέτε ότι το 2ο γυμνάσιο είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει από χρονιά σε χρονιά. Και δεν φτάνει που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ και δεν το ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ , αλλά δεν λέτε και στον κόσμο ότι αυτό το γυμνάσιο, όπως φτιάχτηκε (που δεν φτιάχτηκε) δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες κανενός γυμνασίου!!!!  Το 2ο Γυμνάσιο Κω, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα (κακήν – κακώς) έχει πέντε τμήματα σε κάθε τάξη. Στο σύνολο δηλαδή 15 τάξεις. Και το καινούργιο στο οποίο πρόκειται να μεταφερθεί έχει δώδεκα τάξεις!!!

Έστω  και αυτές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν είστε σε θέση να τις παραδώσετε. Και η δικαιολογία σας;;;;  Ποια άλλη; Δεν υπάρχουν λεφτά.

Εμείς λοιπόν σας λέμε το εξής απλό. ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δεν μας νοιάζει από πού. Και δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι δικό σας και πρέπει να το λύσετε. Όχι αύριο, όχι σε δύο μήνες. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ. Δεν θέλουμε να μας πείτε ούτε ότι περιμένετε επιδότηση, ούτε ότι περιμένετε κάποια δόση χρημάτων.

Θέλουμε να  μας δώσετε τα κλειδιά, για  να το τελειώσουμε εμείς οι γονείς με ό,τι μέσο διαθέτουμε. Προσωπική  εργασία, παλιό εξοπλισμό, προσφορές  γονέων κ.α. Για να μην σας δώσουμε  για άλλη μία φορά το δικαίωμα να το εμφανίσετε ως δικό σας έργο.

Για ύστατη φορά, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε μπροστά σας.  

TO ΠΑΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΟΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ Β ΚΑΙ Γ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕς.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ…


Πρώτ’ απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους περί των 70 γονέων και κηδεμόνων αλλά και διδασκόντων της α’ τάξης του 2ου γυμνασίου Κω για την παρουσία του και για την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν

Νιώθουμε ότι σας έχουμε δίπλα μας και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο. Όχι μόνο για να μεταφερθούμε στο νέο σχολείο αλλά και για να λύσουμε τα όποια προβλήματα ασφαλείας του παρόντος κτηρίου. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθειά σας και τη παρουσία σας

Καλούμε  και  τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της β τάξης Γυμνασίου σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Κυριακή 6.11.2011 στις 11.00 το πρωί στο χώρο του νέου σχολείου μας στη Λάμπη αλλά και τους γονείς της γ τάξης μετά απο μια βδομάδα την ίδια ώρα11,00 της 13/11/11 και πάλι στο νέο σχολείο

.

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων                        

Χρήστος Σιδέρης

Θρασύβουλος Χατζηπέτρος

Τσάμπαλλα Ευαγγελία

Κωνσταντοπούλου Τζένη

Χατζηστέργου Καλλιόπη

Βερβερίδου Αγγελίκη

Τρούμπα Νεκταρία

Τρόπος επικοινωνίας με το σύλλογο:

email : 2ougoneis@gmail.com

6977000901

697 4452507

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το site μας

Με απόφαση του ΔΣ η συνδρομή λόγω οικονομικής κρίσης μειώθηκε στα 10,00 €

Μπορείτε να την καταθέσετε και στον λογαριασμό με IBAN GR7001727070005707055093576 της Τραπέζης Πειραιώς

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Έλληνας ταχυδακτυλουργός…

Ο Μάριος Λεούσης, ένας από τους παλιούς Έλληνες ταχυδακτυλουργούς, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Η κηδεία του Μάριο Λεσίνι, όπως είχε γίνει γνωστός, θα γίνει στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, μεθαύριο Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στις 3:30 το μεσημέρι.

Ο Λεσίνι φορούσε πάντα κοστούμι και παπιγιόν. Ήταν από τους πρώτους περιστεράδες και τραπουλάδες. Έλαμψε μεταπολεμικά σε καμπαρέ, σε θέατρα, στη Μάντρα του Αττίκ, στο Πεδίο του Άρεως, έκανε περιοδείες στο εξωτερικό.

‘Εζησε τις παλιές καλές εποχές των ταχυδακτυλουργών, ενώ είχε γίνει ανάρπαστος στα πάρτι της εποχής, που δούλευε ακόμα ως ερασιτέχνης.
newsit.gr

Τρία τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος: “ναι ή όχι” στη σύμβαση, στην Ευρώπη ή στο ευρώ… (Το 2ο μεταπολιτευτικά ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ μετά το πολιτειακό… & στο βάθος εκλογές…)

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση θρίλερ
– Διαφοροποιήθηκαν Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Σκανδάλιδης
– Αποφάσισαν να συνεδριάσει ξανά η ΚΟ για να… μιλήσουν και οι βουλευτές
– Παπανδρέου: «Στα όρια μια θεσμικής εκτροπής ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρα»
– Ήξεραν οι Ευρωπαίοι για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
-Τι είπε για τα «κατεστημένα συμφέροντα»

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο δημοψήφισμα που λίγο έλειψε να… ρίξει την κυβέρνηση του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτό το έκανε σαφέστατο και στη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το δίλημμα στο δημοψήφισμα δεν είναι «αυτή ή άλλη κυβέρνηση», αλλά «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και εξαπέλυσε επίθεση σε «κατεστημένα συμφέροντα» και όσους διαφώνησαν με την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Τα 7 Δημοψηφίσματα της Ελλάδας από το 1920

Εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά οικονομικών και άλλων συμφερόντων, αλλά και κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως κατά της ΝΔ. Όπως τόνισε «ένα σημαντικό τμήμα του πολιτικού κόσμου, μαζί με κατεστημένα συμφέροντα, έκανε κάθε προσπάθεια να αποδομήσει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής», είπε, σημειώνοντας ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας της απόφασης.

Όλοι θέλουν να εφαρμοστεί η συμφωνία αλλά κρύβονται πίσω από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκαλώντας διάλυση παντού, πρόσθεσε και για ακόμη μια φορά διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Κατήγγειλε τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι «κινούνται στα όρια μια θεσμικής εκτροπής», παροτρύνοντας ανοιχτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

Έθεσε το ερώτημα: «τι άλλαξε και «λύσσαξαν» τα άλλα κόμματα καθώς και τα περισσότερα ΜΜΕ ενάντια στην πρόταση αυτή, η οποία θα έπρεπε, τουλάχιστον, να συζητηθεί με ηρεμία και νηφαλιότητα»; Και έδωσε την απάντηση: «Είναι σαφές τι άλλαξε. Καταρχήν, συμφωνήθηκε το νέο δάνειο, κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή».

Στηρίζουν… διαφωνώντας!
Στις 3 τα ξημερώματα τελείωσε τελικά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δίνοντας ομόφωνη στήριξη στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Μόνο που από την «ομόφωνη» -κατά τ’ άλλα- στήριξη ξεχώρισαν οι αποστάσεις της ομάδας των τριών (Ραγκούσης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου) αλλά και του Κώστα Σκανδαλίδη. Αντίθετα, υπέρ του δημοψηφίσματος τάχθηκαν Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Πάνος Μπεγλίτης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια, διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος σε αυτή τη φάση και φέρεται να είπε πως η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η δημόσια υποστήριξή της από τα κυβερνητικά στελέχη.

Η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. Έκρινε δε ότι με την απόφαση για δημοψήφισμα με αντικείμενο την επικύρωση από τον λαό της δανειακής σύμβασης, για πρώτη φορά συνομολογείται επίσημα ότι υφίσταται ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, από την μεριά του, έθεσε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. «Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι», φέρεται να τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπουργική επιτροπή θα αποφασίσει το πως και το πότε
Ξημερώματα Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Βασική προϋπόθεση για την όσο το δυνατόν συντομότερη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας των Βρυξελλών, ώστε να ξέρει και η κυβέρνηση τι ερώτημα θα θέσει στο δημοψήφισμα.
Ελπίδα της κυβέρνησης είναι να στηθούν οι κάλπες μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπουργική επιτροπή θα επεξεργαστεί τις τεχνικές διαδικασίες, το χρόνο διεξαγωγής και το ερώτημα που θα τεθεί στους πολίτες και μετά θα κάνει τις εισηγήσεις της στο υπουργικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να δώσει το λόγο αυτή τη φορά στους βουλευτές. Θα γίνει νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έγινε αναλυτική συζήτηση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής.

Βενιζέλος: “Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το κούρεμα, θα γίνει το δημοψήφισμα”
– Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η στήριξη των τραπεζών θα γίνει μόνο με κοινές μετοχές
– Εάν υπάρχει νόμος για τη συμφωνία, δημοψήφισμα γίνεται μόνο εάν το δεχθούν 180 βουλευτές
– Ουδέν σχόλιο προς το παρόν για το δημοψήφισμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση
– Διαβάστε στο NewsIt τι ισχύει για τα δημοψηφίσματα

Ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα για να πει ο λαός ένα ναι ή ένα όχι για τη νέα συμφωνία και ζήτησε ψήφος εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές.

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα για την έγκριση από τον λαό της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος, ενώ στο επιπλέον σχέδιο πρωτοβουλιών ανακοίνωσε και στο γεγονός ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

“Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου Και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν “παραιτηθήκαμε από τις ευθύνες μας”.

Για τον οδικό χάρτη πολιτικών των πρωτοβουλιών, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Η ονομαστική ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου ο κ. Καστανίδης έκανε διευκρινίσεις σχετικά με το δημοψήφισμα, λέγοντας την προσωπική του άποψη ότι θα προσδιοριστεί η διεξαγωγή του τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο για τα δημοψηφίσματα, εάν μία συμφωνία έχει ψηφιστεί σε νόμο, τότε για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να έχει μετάσχει στη διαδικασία τουλάχιστον το 50% του λαού. Εάν δεν υπάρχει νόμος, τότε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό εάν συμμετέχει το 40% του λαού.

Για το διάστημα μετά τον Ιανουάριο, προσδιόρισε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στην τηλεόραση του «Αντ1», ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών της νέας δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για το PSI θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Δεκεμβρίου και η ανταλλαγή θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο 2012. Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, ο λαός θα κληθεί να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στον κυρωτικό νόμο της νέας δανειακής σύμβασης.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ

Η πρώτη αντίδραση της Ε.Ε. για το δημοψήφισμα

Μόλις έγινε γνωστό, η Ε.Ε. απάντησε ουδέν σχόλιο τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε σε επαφές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρολίνας Κότοβα, σε ερώτηση σχετικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ των πρωτοβουλιών του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά και ανανέωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε για πρώτη φορά ότι με κοινές μετοχές θα συμβάλει ο προϋπολογισμός στη διάσωση των τραπεζών και, όπως είπε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, “εφόσον χρειαστεί, να εθνικοποιηθούν, να κρατικοποιηθούν”.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν ιστορικές και τόνισε ότι τίποτα δεν θα είχε αποφασιστεί αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είχε πάρει τις ιστορικές αποφάσεις ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, πριν από δύο εβδομάδες. “Προασπίστηκε το εθνικό συμφέρον” είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία απομακρύνει την ανασφάλεια στη χώρα και επιβεβαιώνει τη θέση μας στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.Τους ευχαρίστησε όλους για το θάρρος και την υπομονή τους, για τον πατριωτισμό τους και τόνισε πως με την λύση που κατάφεραν δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να κοιτάξουν το μέλον τους και να καθορίσουν οι ίδιοι οι έλληνες το δικό τους μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για επιτυχία της κυβέρνησης με το κούρεμα 50% και τόνισε πως αυτό για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα να μειωθεί δηλαδή το χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε ανακούφιση για τις νέες γενιές το κούρεμα αυτό και σημείωσε με νόημα ότι κανείς δεν πανηγυρίζει για τις αποφάσεις αυτό.

“Δεν πανηγυρίζουμε, όπως λένε οι κήρυκες της μιζέριας, αλλά δεν θα μας απαγορεύσουν να χαιρόμαστε, όταν υπάρχουν οι συνθήκες”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η συμφωνία στην Ε.Ε. σημαίνει ελάφρυνση του χρέους και 4,5 δισεκατομμύρια λιγότεροι τόκοι το χρόνο.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. “Μεγαλύτερη λιτότητα φέρνουν να μεγαλύτερα χρέη”, τόνισε και έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης από ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. “Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν και οι πολίτες μόλις ενημερωθούν σωστά”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την ικανοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο γραμματέας της, Βασίλης Έξαρχος, στην εισαγωγική του ομιλία, κατά την, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του οργάνου.

Ο κ. Έξαρχος έκανε λόγο για σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ, με τις οποίες αναγνωρίζονται οι επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι την ικανοποίηση της ΚΟ δεν την συνοδεύουν θριαμβολογίες, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν δυσκολίες ως την έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλους, τόνισε ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις, και επέκρινε εκείνους που είναι σιωπηλοί στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό επιμένουν, όπως είπε, στην άγονη γραμμή της άρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς αντιδρούν τα κόμματα στο δημοψήφισμα – Εκτάκτως ο Σαμαράς στον ΠτΔ

Δημοψήφισμα: Ποιοί θα μπορούν να συμμετέχουν και πώς

newsit.gr

Δήμαρχε, εξοργίζεις τους δημότες! (Για διπλοδρόμηση του παραλιακού…)

Άρθρο Νίκου Κανταρζή

Για άλλη μια  φορά διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδη καταχώρηση την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει την παρέμβαση διπλοδρόμησης  του δρόμου στο λιμάνι , καταστρέφοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων και κατασπαταλώντας αλόγιστα το Δημοτικό χρήμα σε μια παράλογη και άνευ ουσίας ενέργεια!

Σήμερα μάλιστα  που είναι πιο επιτακτική από  ποτέ η ανάγκη περιορισμού των αλόγιστων δαπανών και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας , αφού είναι γνωστή η αδυναμία είσπραξης εσόδων λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης , είναι αδιανόητο μια Δημοτική αρχή να προχωρά σε τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις.

Άλλωστε , σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε γνωστό μέσο ενημέρωσης ,σοφά πράττοντας το 60% των δημοτών καλεί το Δήμαρχο να μην προχωρήσει στο έργο!

Είναι να αναρωτιέται  κανείς , τι άλλο άραγε χρειάζεται αυτή η Δημοτική αρχή για να καταλάβει  τα ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ?

Το έργο που  έχει να παρουσιάσει στον πρώτο χρόνο  παρουσίας της στο τιμόνι του  Δήμου είναι από μηδενικό έως ελάχιστο , η κοινωνία βοά για τις εξυπηρετήσεις «ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝ», η πόλη είναι άναρχη και βρώμικη , η ακίνητη περιουσία του Δήμου , με τον μανδύα των «δήθεν συνεργατικών ομάδων» παραχωρείται στους δικούς της ανθρώπους και ο κίνδυνος να γίνουμε τριτοκοσμικός Δήμος είναι πλέον ορατός!!

Τελικά κύριοι της Δημοτικής αρχής  , αυτό ήταν το «ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ»?

Γνωρίζετε ότι  οι Κώοι πολίτες είναι ευγενικοί  και φιλήσυχοι , αλλά βλάκες δεν είναι!

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !! ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΕΤΕ ΑΛΛΟ!!»

Νίκος Κανταρζής

Υπεύθυνος Τύπου και Τεκμηρίωσης

«ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Νέα εμφάνιση της Τουρκικής ακταιωρού… (Πριν λίγο στο Ατλαντίς..!)

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έκανε ξανά την εμφάνιση της (μάλλον το βρήκανε “παιχνίδι” μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και θα το κάνουνε συνέχεια…)

Τουρκική ακταιωρός στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Ατλαντίς όπως μας ενημέρωσαν φίλοι αναγνώστες (από την περιοχή αλλά και από Αμπάβρη που την παρακολουθούσαν με τα κυάλια).

Το Λιμεναρχείο είναι ενήμερο και την παρακολουθεί διακριτικά (για την αποφυγή θερμού επεισοδίου).

Πάντως αν συνεχίσει το κρυφτούλι σε εκείνη την περιοχή δεν εποκλείεται να έχουμε καμία προσάραξη στα αβαθή στην αμμόγλωσσα να γίνει το έλα να δεις…

Επίσης φίλος κολυμβητής μας είπε ότι το πρωί (γύρω στις 7) που κολυμπούσε στην περιοχή του μύλου είδε δύο τουρκικές ακταιωρούς να βολτάρουν επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή…

Ευχαριστήριο Γυμνασίου Αντιμάχειας…

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Η Διεύθυνση και οι καθηγητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Οικογένεια Ανδρέα και Θεμελίνας Καρπούζη που προσέφερε 2000 δολάρια ως χρηματικό βραβείο σε αριστεύσαντες αποφοίτους μαθητές του σχολείου μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και να συνεχίσουν για πολλά χρόνια το αξιέπαινο έργο τους.

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Π. Κρητικός

Μεθόδευση για να κρύψουν τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου…

Του Δημήτρη Βαγγέλη

Ο Κον Μπεντίτ βγαίνει και ξαναβγαίνει στις γερμανικές τηλεοράσεις και αναρωτιέται

γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να φορολογήσει τα χρήματα που η πα-

τριωτική ελληνική εθνική τάξη έχει φυλαγμένα στις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών

Η διαχρονική άρνηση να δοθεί στη Συμπαράταξη Ελπίδας η λίστα με τους τοπικούς αδικαιολόγητους οφειλέτες (17 εκατ. Ευρώ) καθώς και η υπόθεση Μήτση μήπως εντάσσονται ακριβώς στην εκτέλεση κατά γράμμα της κυβερνητικής πολιτικής τοπικά;

Δ. Βαγγέλης

Πουλακίδας Κ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/10/2011 (αυγή)

“Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, και τα δυο το πρόσωπο” λέει η παροιμία, που ταιριάζει στην περίπτωση της λίστας με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου και εκείνους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το 2009, οι οποίες βρίσκονται σε “χρηματοκιβώτιο” στο γραφείο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή. Τα δύο χέρια είναι το υπουργείο Οικονομικών και η Βουλή, ενώ το πρόσωπο που (ξε)πλένεται είναι οι οφειλέτες προς το Δημόσιο και οι “εξαγωγείς” χρημάτων.

 

Βουλευτές έγραψαν με i-pad τη λίστα!

Οι λίστες κρατούνται ως απόρρητο μυστικό και απαγορεύεται στους βουλευτές ακόμη και να κρατήσουν σημειώσεις… “Μου είπαν ότι με εντολή του προέδρου της Βουλής ‘δεν μπορείτε να τα πάρετε’ επισημαίνει ο Γιάννης Δημαράς, που ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα. “Με ποιο δικαίωμα δεν επιτρέπει ο πρόεδρος της Βουλής σε ένα εκλεγμένο αντιπρόσωπο του λαού να δει, να καταγράψει και να πάρει στα χέρια του ένα επίσημο έγγραφο;” ρωτά ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο συνάδελφός του Παναγιώτης Κουρουπλής, που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, δεν μπορεί να δει τη λίστα που έχει 3.780 ονόματα. Είναι “τραγικό και κωμικό”, σημειώνει ο Γ. Δημαράς, ο οποίος δεν είναι από τους βουλευτές που απεικόνισαν με το i-pad την λίστα!

 

Αρχή προσωπικών δεδομένων: Στείλτε επιστολή

 

Ωστόσο η κυβέρνηση και η Βουλή κάνουν ό,τι μπορούν για να μην δημοσιοποιηθούν οι οφειλέτες και όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, στις 14 Οκτωβρίου, επέτρεψε τη δημοσιοποίηση όσων οφείλουν στο Δημόσιο υπό όρους:

– Να αφορά αποκλειστικά οφειλές από φόρους.

– Να υπάρχει οριστικοποίηση της φορολογικής ενοχής που επέρχεται α) είτε με την παρέλευση της προθεσμίας για την κατάθεση προσφυγής κατά της πράξης καταλογισμού φόρου, β) με την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

– Να δημοσιοποιείται το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός και ο ΑΦΜ του οφειλέτη.

– Να μην είναι τα χρέη ανεπίδεκτα είσπραξης.

– Να μην είναι ανήλικοι ή να μην έχουν αποβιώσει οι οφειλέτες.

– Να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του οφειλέτη ότι πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και να του έχει δοθεί δυνατότητα 15 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του ή να προβάλει τις αντιρρήσεις του.

 

Κωλυσιεργεί ο Ευ. Βενιζέλος

 

Όμως το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει παρελκυστικές διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφειλετών. Το υπουργείο θα αναθέσει σε δικηγορικές, λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες να προχωρήσουν στην καταγραφή, παρακολούθηση και είσπραξη χρεών από οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ έκαστος.

Επομένως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ, και όταν αυτή ολοκληρωθεί, δεν προκύπτει ότι θα δοθούν ονόματα οφειλετών στη δημοσιότητα!

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καλεί δημοσίως οφειλέτες να τακτοποιήσουν χρέη τους ακόμα και αν είναι κάτω από 150.000 ευρώ, αλλά χωρίς να αναφέρει δημοσίως το ποσό που οφείλουν. Δηλαδή μπορεί ένας μικροφειλέτης να δει το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το δει ένας μεγαλοφειλέτης!

 

Καμία πρωτοβουλία από τον Φ. Πετσάλνικο

 

Αλλά ούτε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία. Δεν καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ικανοποιήσει τους όρους που θέτει η Αρχή. Επίσης, με το πρόσχημα ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, δεν προβαίνει εκείνος στις ενέργειες που επιβάλλει η υπʼ αρ. 4 γνωμοδότηση της Αρχής (επιστολή στους οφειλέτες προειδοποιώντας ότι θα δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους κ.λπ.).

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι δύο λίστες έχουν κοινά ονόματα, που σημαίνει ότι και τα λεφτά έβγαζαν στο εξωτερικό και στο Δημόσιο χρωστούσαν. Διαρρέονται ακόμη “ζουμερές” πληροφορίες για 18 ανέργους που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό ύψους 1 – 1,5 εκατ. ευρώ και για 14 μεγαλοφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Χτίζεται δηλαδή ένα παιχνίδι με επιλεγμένες διαρροές και αδιαφάνεια, που θα αξιοποιηθεί όταν κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Από όλα αυτά που γίνονται ή δεν γίνονται ένα αποτέλεσμα προκύπτει: Δεν θα μάθουμε ποιοι χρωστούν στο Δημόσιο…

Ανακοίνωση Δήμου για: «Ενοποίηση ποδηλατόδρομου οδού Βασ. Γεωργίου με ακτή Κουντουριώτη»

Η Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών ενημερώνει τους κατοίκους, επαγγελματίες και οδηγούς ότι από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου και των νέων νησίδων πρασίνου επί της οδού  Β. Γεωργίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Kos Aktis, στα πλαίσια της μελέτης: «Ενοποίηση ποδηλατόδρομου οδού Βασ. Γεωργίου με ακτή Κουντουριώτη».

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να ακολουθούν τις οδηγίες της δημοτικής αστυνομίας, να μην σταθμεύουν, παράνομα, τα οχήματά τους στο πεζοδρόμιο της Βασ. Γεωργίου και εφιστούμε τη μέγιστη προσοχή κατά τη διέλευσή τους και στις δυο κατευθύνσεις της Βασ. Γεωργίου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή “φωτιά και λάβρα” Ελληνοαμερικανίδας προς ΓΑΠ…

“Γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω ότι έχουμε ορισμένα κοινά σημεία που μας ενώνουν.

Όπως εσύ, έχω κι εγώ Ελληνική και Αμερικανική υπηκοότητα. Και των δύο οι πατεράδες μας ήταν καθηγητές…”

(Επειδή είναι αρκετά μεγάλη ανοίξτε την στο παρακατω λινκ:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/000Filippos/newone/epistoli.pdf

“Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την ένταξη του νέου παιδικού σταθμού Ζηπαρίου… (Η μελέτη από τον τ. Δήμο Δικαίου- με απόλυτη επιτυχία ο προγραμματισμός του…”)

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΥ» με προϋπολογισμό 1.960.000,00€ +ΦΠΑ.

Η μελέτη του έργου ανατέθηκε, παραλήφθηκε και εγκρίθηκε από τον τέως Δήμου Δικαίου και υποβλήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Κω.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ο προγραμματισμός του τέως Δήμου Δικαίου όσον αφορά τις ώριμες παρεμβάσεις για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Θυμίζω ότι είναι ενταγμένα επίσης:

  • Το έργο του βιολογικού με 25.000.000, 0€

  • Η αποκατάσταση ΧΑΔΑ Πυλίου με 550.000,0€

  • Η ολοκλήρωση αποκατάστασης του πρώην σχολείου Ευαγγελίστριας με 145.000,0€.


Ελπίζω η δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου να προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες ώστε το έργο αυτό όπως και τα υπόλοιπα να υλοποιηθούν.

Ο δρόμος αυτός δηλαδή η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους ώριμων έργων είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας αλλά και της εθνικής μετά την πλήρη κατάρρευση της και όπως προκύπτει από όλες τις ενέργειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας είναι ζητούμενο για όλους .

Η κατασκευή των έργων με εργολαβία μέσω δημοπρασίας είναι μονόδρομος όπως και η δημοτική αρχή έχει σιωπηρώς αποδεχθεί, αφήνοντας στην άκρη όλα τα κούφια λόγια και τους ψευτολεονταρισμούς περί άρνησης κοινοτικών πόρων εάν δεν κάνει τα έργα με αυτεπιστασία, ορίζοντας για τις 13 Δεκεμβρίου 2011 την δημοπρασία για την πρώτη εργολαβία του βιολογικού καθαρισμού.

 

Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης

τέως Δήμαρχος Δικαίου