Ο Πλανήτης σε ρυθμούς Χριστουγέννων… (Εντυπωσιακές φωτο από μεγάλες πόλεις του κόσμου…)

Θέα που κόβει την ανάσα στην ΠράγαΠόλεις φωτισμένες, πόλεις γιορτινές, πόλεις και άνθρωποι που έχουν ανάγκη για χαμόγελο, για αισιοδοξία, για Χριστούγεννα. 

Οι πόλεις του κόσμου φόρεσαν τα καλά τους, άναψαν τα φώτα τους και περιμένουν πως και πως τα… δώρα τους! ….

Εντάξει, όχι η καλύτερη αρχή... Αλλά το δέντρο είναι ωραίο!

Εντάξει, όχι η καλύτερη αρχή… Αλλά το δέντρο είναι ωραίο!
Πολύ καλύτερο απ' αυτό... Αξίζει να εκτιμήσετε την πρώτη φωτογραφία
Πολύ καλύτερο απ’ αυτό… Αξίζει να εκτιμήσετε την πρώτη φωτογραφία

Χριστουγεννιάτικο event σε πολυκατάστημα της Κωνσταντινούπολης
Χριστουγεννιάτικο event σε πολυκατάστημα της Κωνσταντινούπολης
Υπό το βλέμμα του... Νέλσονα, στήθηκε το δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου
Υπό το βλέμμα του… Νέλσονα, στήθηκε το δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου

Και μετά, η πόλη φωτίστηκε
Και μετά, η πόλη φωτίστηκε
Παρίσι, χωρίς άλλα λόγια
Παρίσι, χωρίς άλλα λόγια

Θέα που κόβει την ανάσα στην Πράγα
Θέα που κόβει την ανάσα στην Πράγα
Η οδός Serrano φωταγωγήθηκε και η Μαδρίτη φόρεσε τα χριστουγεννιάτικά της
Η οδός Serrano φωταγωγήθηκε και η Μαδρίτη φόρεσε τα χριστουγεννιάτικά της

Κρύο, ζεστή σοκολάτα και... Χριστούγεννα στη Βιέννη!
Κρύο, ζεστή σοκολάτα και… Χριστούγεννα στη Βιέννη!
Γιορτινό κλίμα και στο Στρασβούργο
Γιορτινό κλίμα και στο Στρασβούργο

Όχι δε γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στο Ριο! Απλά χάρηκαν που άναψαν τα φώτα του (πρώτου πλωτού) χριστουγεννιάτικου δέντρου

Όχι δε γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στο Ριο! Απλά χάρηκαν που άναψαν τα φώτα του (πρώτου πλωτού) χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στη Νότια Κορέα
Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στη Νότια Κορέα

“Παιδιά, Χριστούγεννα έχουμε, όχι απόκριες! Εμένα, γιατί με ντύσατε;”
“Δεν είσαι δέντρο; Που είναι το δέντρο;” – Άλλα… ήθη στη Σιγκαπούρη
Να το το δέντρο! Φτάνει στο Λευκό Οίκο (χο χο χο)

Να το το δέντρο! Φτάνει στο Λευκό Οίκο (χο χο χο)

zouzouniblog.blogspot.com

Προσλήψεις 60 συμβασιούχων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου… (2 θέσεις ΤΕ: Γεωπονίας, Δημ. υγιεινής στην Κω & 1 ακόμα κτηνιάτρου στην Κάλυμνο)

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται η .
προκήρυξη για την κάλυψη με οκτάμηνη σύμβαση 39 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 20 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και μιας θέσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
πρόσληψης εξήντα συνολικα συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Περιφέρειας.
Οι θέσεις κατανέμονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Σύρο, Ρόδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Πάρο.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήματα της υπηρεσίας της Περιφέρειας που προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις, καθώς και στο χώρο ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων.

ΑΚΥΡΟ στις εκλογές του ΕΒΕΔ προτείνει η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή συσπείρωση… (“Να μην είναι υποχρεωτική η εγγραφή & τα χρήματα σε όφελος των πολλών…)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στα Επιμελητήρια των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω Ανακοίνωση.

«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Οι εκλογές στα Επιμελητήρια γίνονται σε συνθήκες βαθιάς και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, που είναι συνέπεια της ανάπτυξης του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Είναι η συνέχεια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συναποφάσισαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τον “ευρωπαϊκό μονόδρομο”, κινδυνολογούν για τα ελλείμματα και τα χρέη που προκάλεσαν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές που εφάρμοσαν. Τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό ότι αν δεν αποδεχτεί χειρότερους όρους ζωής θα κινδυνεύσει η ελληνική οικονομία.

Αυτοί που θησαύρισαν από την προηγούμενη ανάπτυξη, αυτοί που καταχρέωσαν τα λαϊκά στρώματα, επιδιώκουν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους, στα μόνιμα υποζύγια, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τα αλλά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ

 • Οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν πια με γρήγορους ρυθμούς και όσες επιβιώνουν ακόμα αντιμετωπίζουν ένα «βουνό» από υποχρεώσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

 • Με το ψευδεπίγραφο άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία.

 • Η μικρή βιοτεχνία βρίσκεται σε ασφυξία. Τα βιοτεχνικά πάρκα αποτελούν άπιαστο όνειρο και οι χώροι που είχαν θεσμοθετηθεί συρρικνώνονται και μετατρέπονται σε πολυκαταστήματα και γήπεδα.

 • Τα εγχώρια βιοτεχνικά προϊόντα εκτοπίζονται από τα εμπορεύματα των μονοπωλίων. Η οικοδομή φυτοζωεί.

 • Τα “αντικειμενικά κριτήρια”, η “συνάφεια” και η “περαίωση” συμπληρώθηκε με τα πρόσφατα χαράτσια στο εισόδημα, την επιχείρηση και την κατοικία. Το αφορολόγητο μειώθηκε στα 5.000 ευρώ. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε παραπέρα.

 • Ο ΟΑΕΕ βρίσκεται μπροστά στη χρεοκοπία. Οι συντάξεις του μειώνονται κι άλλο.

 • Οι τράπεζες σφίγγουν τη θηλιά του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα και στους αυτοαπασχολούμενους.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

 • Η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η φορολογία των κερδών τους μειώνεται στο όνομα της διεξόδου από την κρίση.

 • Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας ανοίγει νέους κερδοφόρους ορίζοντες στα μονοπώλια.

 • Με το άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, ανοίγουν νέες “ευκαιρίες” για το μεγάλο κεφάλαιο, που επεκτείνεται σε κλάδους των μεταφορών και των υπηρεσιών.

 • Η δημόσια περιουσία που έχει απομείνει προσφέρεται σαν φιλέτο στα μονοπώλια για παραπέρα επενδύσεις.

 • Οι τράπεζες, τα “χαϊδεμένα παιδιά” της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταβροχθίζουν τεράστια ποσά σε επιδοτήσεις για να μη χρεοκοπήσουν.

Και σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε την επίσημη ανεργία που πλησιάζει το 20%, τις δυσμενείς αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης και συνταξιοδότησης, στην υγεία με τη συρρίκνωση νοσοκομειακών μονάδων, στην Παιδεία με το κλείσιμο σχολείων, στις ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως διατροφή και πετρέλαιο, στις επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα, που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων που μας οδηγούν στη χρεοκοπία και στην ανεργία.

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ μιας πολιτικής που έχει βασικό της στόχο την κερδοφορία των μονοπωλίων, που εδώ και χρόνια υπονομεύει τις βασικές μας ανάγκες και σήμερα απειλεί να μας γυρίσει πίσω στο επίπεδο διαβίωσης της δεκαετίας του 1950 και τη μετανάστευση.

Συνάδελφε, αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Τι έκαναν τα Επιμελητήρια όλα τα προηγούμενα χρόνια για σένα και πολύ περισσότερο σήμερα, που η κατάσταση χειροτέρεψε;

Οι πλειοψηφίες που διοικούν τα Επιμελητήρια και στηρίζονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους. Ευθυγραμμίστηκαν με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις υλοποίησαν συνειδητά.

 • Διαφήμισαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και πήραν ενεργά μέρος στην υλοποίησή τους. Κορόιδεψαν τους αυτοαπασχολούμενους ότι τα κονδύλια αυτά μπορούν να τους βοηθήσουν. Ομως το φιλέτο των επιδοτήσεων το καρπώθηκαν λίγες μεγάλες επιχειρήσεις και τα ψίχουλα που περίσσεψαν για τις μικρές δεν ήταν ικανά ούτε είχαν σκοπό να αντιστρέψουν τη μονοπώληση.

 • Προπαγάνδισαν τις αυταπάτες περί “επιχειρηματικότητας” και “ανταγωνιστικότητας” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ομως η Ευρωπαϊκή Ενωση ενδιαφέρεται μόνο για ένα λεπτό στρώμα μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, δορυφόρων γύρω από τα μονοπώλια. Τους μικρούς τους προορίζει για κλείσιμο.

 • Αποπροσανατόλισαν με το κυνήγι του “παραεμπορίου” και των μικροπωλητών, τη στιγμή που τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνία της χώρας.

 • Εξαπάτησαν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους ότι τάσσονται κατά του “αθέμιτου ανταγωνισμού” λες και υπάρχει “θεμιτός”. Ολοι γνωρίζουν ότι στην αγορά κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας και ότι “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”.

Οι πλειοψηφίες των επιμελητηρίων πάνε χέρι – χέρι με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και των αυτοκινητιστών και όλοι μαζί φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την απαξίωση των αγώνων που προωθούν.

Πρέπει, επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι τα επιμελητήρια δεν είναι ο εκπρόσωπος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό. Το αντίθετο, είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στους αυτοαπασχολούμενους, είναι ένας θεσμός ενσωμάτωσης στις κυβερνητικές πολιτικές. Γι’ αυτό, τα επιμελητήρια είναι κρατικές υπηρεσίες που συντηρούνται με τις συνδρομές των μελών τους. Δεν υπάρχουν γενικές συνελεύσεις ούτε μορφές ελέγχου των διοικήσεών τους από τα μέλη τους όπως στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν έχουν σκοπό να κάνουν αγώνες, και η δράση τους περιορίζεται στα στενά πλαίσια των κυβερνητικών πολιτικών, όπως υπογραμμίζεται και στον ιδρυτικό τους νόμο.

Η πείρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, απέδειξε ότι τίποτα θετικό δεν βγήκε από τη δραστηριότητα των Επιμελητηρίων για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ.

Αντίθετα, επιπλέον γραφειοκρατικά εμπόδια δημιουργήθηκαν, και η υποχρεωτική εγγραφή, ένα επιπλέον χαράτσι πρόσθεσε.

Τα χρήματα που συσσωρεύτηκαν και οι δικαιοδοσίες που κατέχουν χρησιμοποιήθηκαν για τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων συνδικαλιστών, τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή.

Γι’ αυτό η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τάσσεται ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ. Για να μη γίνεται πολιτική προς όφελος των λίγων με τα χρήματα και στο όνομα των πολλών.

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Στις σημερινές συνθήκες γίνεται καλύτερα κατανοητό ότι μόνο η αντιμονοπωλιακή πάλη μπορεί να δώσει διέξοδο στους αυτοαπασχολούμενους.

Μόνο με τη συσπείρωση στα σωματεία, το δυνάμωμά τους, τη δραστηριοποίησή τους με τις θέσεις της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) μπορεί να μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Κάθε αδράνεια, κάθε υπαναχώρηση, κάθε υποχώρηση σε διλήμματα, αποβαίνει σε βάρος του εισοδήματός μας και της θέσης εργασίας μας.

Ειδικά σήμερα, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε καλεί σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών μέσα από τα σωματεία.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ

Τα συμφέρον για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικρούς εμπόρους βρίσκεται σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Που θα έχει στόχο να αξιοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής (συγκοινωνίες, μεταφορές, ορυχεία, ενέργεια, νερό, λιμάνια), με κοινωνικό έλεγχο, προς όφελος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτών, για μια λαϊκή οικονομία, που θα ακολουθεί κεντρικό σχεδιασμό, και θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες του λαού που απαιτεί η σύγχρονη διαβίωση.

Σήμερα, γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε αγωνιστές και όχι “αξιόπιστους συνομιλητές” των κυβερνήσεων. Χρειαζόμαστε αγώνες για ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας και όχι “διαβούλευση” με το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων.

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομηχάνου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλούμε να στηρίξεις με τη δράση σου μέσα στους συνδικαλιστικούς φορείς την ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, πήραν πρωτοβουλίες, οργάνωσαν κινητοποιήσεις, δίπλα στους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες, ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.

 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

 • Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.

 • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.

 • Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

 • Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.

 • Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 • Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.

 • Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

 • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% άμεσα.

 • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του Δημοσίου.

 • Οχι στη λεγόμενη “απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων”, που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο».

 • Πιστεύουμε ότι καμιά από τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στα Δωδεκάνησα δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα πέρα από ευχές και υποκλίσεις σε αυτούς που ευθύνονται για την εξαθλίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έκαναν.

 • Προτείνουμε λοιπόν να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές και να ψηφίσουμε και να ρίξουμε στην κάλπη ΑΚΥΡΟ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

“Μην εισέρχεστε στον αγωνιστικό χώρο…” Νέοι ψεκασμοί στο νεο στάδιο “Ανταγόρας”, από Πέμπτη 1/12 έως Τρίτη 6/12

« Έκτακτες γεωπονικές εργασίες στο Νέο Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ».

 

Σας γνωρίζουμε ότι,  από την Πέμπτη 1/12/2011 έως  και την Τρίτη 06/12/2011 , θα πραγματοποιηθούν έκτακτες γεωπονικές εργασίες στο Νέο Δημοτικό Στάδιο « ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ».

Οι εργασίες  αφορούν την λίπανση και το ψεκασμό του αγωνιστικού χώρου ( χλοοτάπητας).

Παρακαλούμε  , τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι ανωτέρω εργασίες να μην εισέρχεστε στον κεντρικό αγωνιστικό χώρο ( χλοοτάπητας )του Σταδίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές  σας.

Με  εκτίμηση,

Ο                              Ο

Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Αθλητισμού                          Υπεύθυνος των Δημοτικών Σταδίων-Γηπέδων

Δημοτικών Ενοτήτων Κω-Δικαίου

Βασίλης Κεφάλας                Χατζηστέργου   Στέργιος

Συνελήφθησαν άλλοι 2 τσιγγάνοι για κλοπή καλωδίων χαλκού χθες στο Τιγκάκι…

Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί για κλοπή καλωδίων χαλκού στην Κω

 

 

Συνελήφθησαν χθες (30-11-2011) το απόγευμα στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δυο ημεδαποί ROMA ηλικίας 24 και 15 ετών κατηγορούμενοι για κλοπή.

 

Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες χθες το απόγευμα στην περιοχή Τιγράκι Κω, μπήκαν σε αγρόκτημα 64χρονου ημεδαπού παραβιάζοντας την περίφραξη και αφού διέρρηξαν αποθήκη αφαίρεσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 50 κιλών τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του 24χρονου.

 

Το αυτοκίνητο, τα καλώδια χαλκού και μια ψαλίδα κοπής σιδήρων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν.

 

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

 

Το περιβόητο σχέδιο που “εξαφάνιζε” (;) το συντριβάνι των Δελφινιών…

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την ανταλλαγή των σχετικών δελτίων τύπου από Δημ. Αρχή και Δύναμη αλλαγής σε ότι αφορά το συντριβάνι των Δελφινιών

(η νυν υποστηρίζουν ότι θα το γκρέμιζαν οι προηγούμενοι, οι οποίοι όμως το αρνούνται κατηγορηματικά χαρακτηρίζοντας το ως μέγα ψέμα…) η κόντρα συνεχίστηκε και χτες

στο Δημ. Συμβούλιο.

Ειδικότερα σε σχετική αναφορά του ο Θ. Νικαταράς -ο οποίος είχε μπροστά του το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο και φωτογραφήσαμε- διέψευσε τη διθάψευση της Δύναμης Αλλαγής προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γ. Κυρίτση και των συμβούλων του οι οποίο έκαναν λόγο για μετακίνηση του με την αναδιαμόρφωση του κόμβου.

Ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος Καΐσερλη – Κυρίτση”

(-“τι είναι αυτό που βλέπεις;”

-“Το συντριβάνι που θα γκρέμιζες;”)

Που προκάλεσε γέλια σε κάποια φάση, στην αρκετά φορτισμένη και ηλεκτρισμένη χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση…

 

Κύριος στόχος μας: Αύξηση τοπικού εισοδήματος, δίκαιη αναδιανομή, αναβάθμιση ποιότητας ζωής & προστασία περιβάλλοντος

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Θ. Νικηταρά για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων Δήμου Κω 2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η σημερινή συνεδρίαση, έχει τη δική της, ξεχωριστή σημασία.

Έχει μια ιδιαίτερη  βαρύτητα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το Δημοτικό συμβούλιο καλείται να συζητήσει τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση των έργων και των δράσεων του επόμενου έτους.

Ούτε ίσως το ότι οι Δημότες περιμένουν απόψε να ακούσουν ποιες αποφάσεις θα πάρουμε για το 2012.

Ξεχωριστή αξία έχει το ότι η σημερινή συνεδρίαση, διεξάγεται με φόντο τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Σήμερα, τίποτα δεν είναι όπως χθες.

Πολύ δε περισσότερο, σήμερα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί αύριο.

Οι συμπολίτες μας υφίστανται καθημερινά αλλεπάλληλα σοκ.

Η ζωή μας, αλλάζει, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται,  που για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Αναπόφευκτα, το πολιτικό σύστημα γίνεται περισσότερο ευάλωτο από ποτέ.

Η πολιτική (με ήτα) αμφισβητείται, απαξιώνεται, και  στη συνείδηση του κόσμου, ακυρώνεται.

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά θολό και ρευστό τοπίο, επιχειρήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή  μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης, που μπήκε στη ζωή μας ως Καλλικράτης.

Και εύλογα, γεννάται το ερώτημα:

Ήταν η καλύτερη περίοδος τώρα;

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ισορροπήσει πρώτα η οικονομία, και μετά να ετίθετο σε εφαρμογή;

Μήπως, σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης όπως η σημερινή, δεν πρέπει να μπαίνουν σε δοκιμασία θεσμοί όπως αυτός της Αυτοδιοίκησης;

Μήπως βιάστηκε η πολιτεία να βάλει τέλος στους Καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι ουσιαστικά, μόλις ξεκίνησαν να πατούν στα πόδια τους, διαλύθηκαν;

Ερωτήματα εύλογα, που θέτει κάθε σκεπτόμενος πολίτης, αλλά και προβληματισμοί δικοί μας, όσων αυτή τη χρονική συγκυρία, υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση.

Και βέβαια, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε μονολεκτική, ούτε μονοσήμαντη.

Υπάρχει η άποψη που υποστηρίζει ότι τελικά ο Καλλικράτης έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή μετά από μερικά χρόνια, όταν η Ελλάδα βρει  ξανά,  το βηματισμό της στην ανάπτυξη.

Υπάρχει όμως και η άλλη, που είναι και διεθνής άποψη, που λέει ότι σε περιόδους ύφεσης, γίνονται, ή προετοιμάζονται,  οι μεγάλες αλλαγές.

Η περίπτωση της Ελλάδας όμως, δεν συγκρίνεται με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βιώνουν παρόμοια οικονομική κρίση, όπως για παράδειγμα της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Στη χώρα μας, κατέρρευσε πριν από όλα, το κράτος.

Ένα κράτος συγκεντρωτικό, αναποτελεσματικό, έντονα γραφειοκρατικό, διαβρωμένο παντού.

Αυτό το κράτος, με την όποια υπόσταση και αξιοπιστία μπορεί να διαθέτει πλέον, καλείται να υποστηρίξει τους νέους Δήμους στα πρώτα τους  Βήματα.

Πως όμως; Με χρήματα; Αυτά όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά καθημερινά μειώνονται δραστικά.

Περικοπές παντού. Μειώσεις στους μισθούς, μειώσεις στο προσωπικό,   εφεδρείες.

Με υπηρεσίες; Έτσι όπως είναι δομημένη σήμερα η διοίκηση, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι υπηρεσίες αποτελούν όχι απλώς τροχοπέδη, αλλά συντελούν στην καθήλωση κάθε εξελικτικής προσπάθειας.

Θα μπορούσε όμως η πολιτεία να τολμήσει, και να αφήσει τους Δήμους να κάνουν αυτό που εκείνη δεν μπόρεσε. Να καθορίσουν από μόνοι τους την ανάπτυξη, παρεμβαίνοντας στην οικονομία.

Αν σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους,

Αν σήμερα, είχαμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε και να σχεδιάσουμε ένα τοπικό σύστημα φορολόγησης, με βάση τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου μας,

Αν σήμερα,  είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε εμείς ως τοπική κοινωνία τους όρους του παιχνιδιού, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες σε ανεπτυγμένες χώρες, τότε, θα μπορούσαμε πολύ πιο σύντομα να βρούμε το δρόμο μας.

Θα μπορούσαμε πολύ πιο σύντομα, να βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις.

Δυστυχώς, αυτά τα υποθετικά «αν», που αργά ή γρήγορα θα είναι μονόδρομος, σήμερα παραμένουν σε επίπεδο προσδοκιών.

Και εμείς, καλούμαστε ως Δήμος, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των δυσμενών εξελίξεων, να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.

Καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις, κυρίως όμως, καλούμαστε να δώσουμε λύσεις.

Λύσεις προς ποια κατεύθυνση;

– Διαχειριζόμενοι απλά την κρίση, σε τοπικό επίπεδο;

– Σηκώνοντας τις σημαίες της αντίδρασης και της αντίστασης,  απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, προκειμένου να χαϊδέψουμε  τα αυτιά των συμπολιτών μας;

– Κάνοντας έργα, ικανοποιώντας ατομικές επιθυμίες;

– Προσφέροντας, άρτο και θέαμα, με τη δημιουργία μιας επίπλαστης και πρόσκαιρης ευφορίας;

Τίποτα από όλα αυτά κ. Συνάδελφοι.

Είπα και στην αρχή, τίποτα δεν είναι όπως χθες.

Χρειαζόμαστε, αλλαγή πλεύσης.

Πρέπει να πάμε σε επαναπροσδιορισμό των στόχων, και των προτεραιοτήτων μας.

Πρέπει να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες χρόνων.

Πρέπει κ. συνάδελφοι, να αλλάξουμε οι ίδιοι.

Ως Δημοτική Αρχή, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο.

Επιλέξαμε να μιλήσουμε για τον άνθρωπο.

Για την ενότητα της κοινωνίας.

Για την ηρεμία και τη συνοχή που πρέπει να έχει, για να παλέψει, για να καταφέρει να σταθεί όρθια.

Γνωρίζουμε, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.

Όχι γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη  στις δυνάμεις μας, ή στις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

Ούτε γιατί θεωρούμε δύσκολο το εγχείρημα αυτό.

Αλλά γιατί απέναντι μας ορθώνεται ένα τείχος,  από το σαθρό οικοδόμημα του παρελθόντος, που έφερε τη χώρα μας σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.

Όμως, διεκδικούμε.

Να θυμίσω;

Προεκλογικά μιλήσαμε για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, ως μια αναγκαιότητα, ως μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ακούσαμε τόσα, κάποιοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, δεν καταλαβαίνουν ακόμα και σήμερα, και όμως παλέψαμε.

Η κοινωνική οικονομία έγινε νόμος.

Σήμερα, μιλάμε από μια άλλη αφετηρία, σαφώς καλύτερη από το χθες, δίνοντας διεξόδους, κυρίως στους νέους μας.

Βέβαια, ούτε και εδώ τα πράγματα είναι εύκολα.

Με δραματικά αργούς ρυθμούς, η πολιτεία υλοποιεί το νόμο που η ίδια ψήφισε.

Και μείς, ως Δήμος, είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, με έτοιμες από καιρό τις δικές μας προτάσεις.

Προφανώς και δεν είναι πανάκεια η κοινωνική οικονομία. Είναι όμως μια σημαντική διέξοδος, σε μια κοινωνία που υποφέρει.

Είναι μια πολιτική πρόταση, που επενδύει στον άνθρωπο και στις δυνάμεις του.

Που επενδύει στις καινοτόμες δράσεις.

Που επενδύει στις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, και στην αξιοποίηση τους.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, η χρονιά που πέρασε, η πρώτη του ενιαίου Δήμου, ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να παντρέψεις διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικά θέλω, διαφορετική πολλές φορές αντίληψη για τα ίδια πράγματα.

Δεν είναι εύκολο να πείσεις από τη μια στιγμή στην άλλη για την αναγκαιότητα του ενιαίου σχεδιασμού, και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν.

Δεν είναι καθόλου εύκολο,  εν μέσω οικονομικής κρίσης, να μιλήσεις για άλλες προτεραιότητες, διαφορετικές από αυτές που συνηθίσαμε.

Κυρίως όμως, δεν ήταν καθόλου εύκολο, να αποδεχθούμε ρυθμούς που μας υπέβαλλαν πολλές φορές σε καθήλωση.

Ανήμπορο και ανύπαρκτο το κράτος.

Υπηρεσίες της πολιτείας,  υπό διάλυση.

Παλεύαμε, και παλεύουμε καθημερινά, να αποδείξουμε το αυτονόητο.

Ότι ο Δήμος μας, έχει κάθε δυνατότητα, να ανοίξει νέους ορίζοντες.

Ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με τους δικούς μας όρους, και τους δικούς μας ρυθμούς, και όχι με αυτούς που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Πολλές φορές όμως, η καθημερινότητα μας διέψευδε.

Να σας θυμίσω ότι το πρώτο τετράμηνο, ουσιαστικά λειτουργήσαμε χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς προμήθειες.

Κι αυτό, γιατί ο Καλλικράτης προέβλεπε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό και εκτελεστέα έργα, στα τέλη Μαρτίου.

Η συνέχεια, ήταν ακόμα ποιο δύσκολη, αφού οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες των υλικών, και ιδιαίτερα των καυσίμων,  είχαν μια πολύμηνη εμπλοκή.

Εμπλοκή που είχε να κάνει με την ασυνεννοησία,  και την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ κομβικών υπηρεσιών της πολιτείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για την προμήθεια των καυσίμων εμείς υπογράψαμε τη σύμβαση τον Μάιο, η προμηθεύτρια εταιρεία κατάφερε να την υπογράψει τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθηλώνεται πολλές φορές το δυναμικό του Δήμου, από υπαιτιότητα τρίτων.

Ανέφερα ενδεικτικά ένα μόνο  παράδειγμα, για να καταδείξω πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σήμερα, σε σχέση με όσα μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε.

Αξίζει όμως να σταθώ εδώ και να κάνω μια ακόμα αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, στις προμήθειες υλικών.

Συμπατριώτες μας επιχειρηματίες, που χρόνια προμήθευαν τους  Δήμους, αδυνατούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, αφού δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις εγγυητικές επιστολές. Και πολλές φορές, μιλάμε για μικρά ποσά, λιγότερα και από χίλια ευρώ.

Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και οι πολίτες, είναι σε θέση να τα αντιληφθούν και να τα κατανοήσουν όλα αυτά, αφού ακριβώς τα ίδια, και πολλές φορές χειρότερα, βιώνουν στην καθημερινότητα τους και οι ίδιοι.

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δε θα μπω σε λεπτομέρειες παρουσίασης του τεχνικού προγράμματος.

  Αυτό θα γίνει αν χρειαστεί από τα στελέχη των υπηρεσιών, που θα πάρουν στη συνέχεια το λόγο.

Να θυμίσω μόνο, ότι οι στόχοι που έχουμε θέσει για το 2012, αποτυπώνονται με σαφήνεια στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Σχέδιο που βρίσκεται εδώ και καιρό,  στη δημόσια διαβούλευση.

Ο αγώνας  που δίνει αυτή η Δημοτική αρχή, εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα της ακτίνας δράσης της.

Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή να δίνουμε τη μάχη εντός, και εκτός των τειχών, για τη χρηματοδότηση, ή την ωρίμανση έργων και δράσεων, που θα δώσουν ανάσα στην τοπική οικονομία.

Σταχυολογώντας, να αναφέρω ότι:

* Πετύχαμε στις 18 Μαρτίου την  ένταξη στο ΕΣΠΑ, του βιολογικού καθαρισμού του πρώην Δήμου Δικαίου, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, και στις 13 Δεκεμβρίου δημοπρατούμε το έργο. Φιλόδοξος στόχος, να καταφέρουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου του 2012.

*  Είμαστε στην τελική ευθεία για την ανακήρυξη του μειοδότη, που θα κατασκευάσει το έργο του αποχετευτικού στην Καρδάμαινα. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλη  Φεβρουάριου, θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

* Προωθούμε την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για νέο κύτταρο στο  ΧΥΤΑ, προκειμένου να δημοπρατήσουμε την επέκταση του. Ο προϋπολογισμός του έργου της επέκτασης είναι 4 εκ ευρώ.

* Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για τη Δημοπράτηση του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμαίνης, προϋπολογισμού 2.6 εκ ευρώ. Ήδη,  έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες.

* Υποβάλαμε πρόταση στις 6 Μάιου και πετύχαμε τον Ιούλιο την Ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση  ¨Άγιος Κωνσταντίνος¨ Πυλίου, προϋπολογισμού 550 χιλ ευρώ.

* Υποβάλαμε πρόταση στις  16 Σεπτεμβρίου,  και πριν ένα μήνα   καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, την ανέγερση του Παιδικού σταθμού Ζηπαρίου, δυναμικότητας 95 παιδιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου, είναι 2.2 εκ ευρώ. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία ελέγχου των τευχών Δημοπράτησης. Φιλοδοξούμε αρχές της άνοιξης, να έχει εγκατασταθεί  ο εργολάβος.

* Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ του έργου της 1ης φάσης ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων,  με 400 χιλ ευρώ.

* Διασφαλίσαμε για το 2012 το ποσό των 400 χιλ ευρώ από την Περιφέρεια, για τη 2η φάση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε κύριες και κύριοι συνάδελφοι, ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της πόλης.

* Προωθούμε για χρηματοδότηση εντός του 2011, την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση ¨Κούκος¨ Καρδαμαίνης, με προϋπολογισμό 850 χιλ ευρώ.

* Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια, και στα μέσα Ιουλίου έγινε πραγματικότητα η ένταξη  στο  ΕΣΠΑ του 2ου Γυμνασίου Κω, στον Οικισμό Νέας Αλικαρνασσού. Το γυμνάσιο, δυναμικότητας 360 μαθητών, έχει προϋπολογισμό 2.2 εκ ευρώ.

*        Πετύχαμε τον Αύγουστο την ένταξη στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 202 χιλ ευρώ,  του προγράμματος βοήθεια στο Σπίτι. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ την καθοριστική συμβολή της συναδέλφου κας Ρούφα, στην επίτευξη αυτού του στόχου.

* Εντάξαμε στο  ΕΣΠΑ πριν ένα μήνα, το ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  Ν  ΚΩ, προϋπολογισμού 140 χιλ ευρώ.

* Ενταχθήκαμε στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  «PARA – MARE TOURISM», με τίτλο «Προβολή & Ψηφιακή Στήριξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού σε Κύπρο, Κρήτη και Κω», με το ποσό των 300 χιλ ευρώ για το Δήμο μας.

* Μετά από ένα χρόνο πλήρους στασιμότητας στη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργων στον πρώην Δήμο Ηρακλειδών, αποφασίσαμε την υλοποίηση τους με ιδίους πόρους. Συγκεκριμένα, η πλατεία Αγ. Αποστόλων στην Αντιμάχεια, και η Ανάπλαση στην περιοχή  ¨Τσιγκούρα¨ , στην Κέφαλο, προβλέπονται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που θα ψηφίσουμε απόψε.

Θέλω να τονίσω ότι θα ήταν πολύ εγωιστικό, αν για όλα αυτά, διεκδικούσαμε δάφνες αποκλειστικά για εμάς.

Θα ήταν άδικο,   αν δεν αναγνωρίζαμε ότι για την ωρίμανση των φακέλων σε κάποια έργα, ασχολήθηκαν σοβαρά και  προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ιδιαίτερα στους Καποδιστριακούς Δήμους Δικαίου και Ηρακλειδών.

Στο σημείο αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αξίζει να σας ανακοινώσω, ότι είμαστε ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΕΣΠΑ με το ποσό των18 εκ. ευρώ, του έργου της διαχείρισης των αστικών λυμάτων των οικισμών Αντιμαχείας και Κεφάλου.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΚ τον Μάιο.

Εκτίμηση μας είναι ότι εντός των επόμενων δύο μηνών, θα έχει ανακοινωθεί η χρηματοδότηση του.

Με μεθοδικότητα εδώ και μήνες,  σε συνεχή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Πασσανικολάκη, και το στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης, προετοιμάζουμε την ένταξη αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τους πολίτες του  πρώην Δήμου Ηρακλειδών.

Και επειδή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα στις τρεις δημοτικές κοινότητες του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, είναι αυτό της ποιότητας και της ποσότητας του νερού, δεσμεύουμε για το 2012 το ποσό  των 800 χιλ ευρώ σε πρώτη φάση, προκειμένου να υποστηριχθεί η ΔΕΥΑΚ στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Αξίζει εδώ να δούμε μόνο την προσέγγιση της κατανομής των οικονομικών πόρων ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού.

Στη Δημοτική κοινότητα Κω, κατανέμεται το 34% των πόρων, με το υπόλοιπο 66%, να κατανέμεται στις υπόλοιπες Δημοτικές κοινότητες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από το επιχειρησιακό σχέδιο για την τριετία 2012 -2014 που τέθηκε για διαβούλευση, θυμίζω  επιγραμματικά το όραμα και τους στρατηγικούς  στόχους  της Δημοτικής Αρχής, καθώς και τις πολιτικές θέσεις που πλαισιώνουν τις προτεινόμενες δράσεις.

Λέμε, ότι Όραμά μας είναι …«η θωράκιση της Κω από την οικονομική και πολύπλευρη κρίση, η ενίσχυση και αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, καθώς η συμβολή του Δήμου στη δικαιότερη κατανομή του πλούτου και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ως στρατηγικούς  στόχους για την εκπλήρωσή του,  προσδιορίσαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

 1. Την ενότητα  και την οργάνωση της κοινωνίας, την ισχυροποίηση των αρμοδιοτήτων, και τον  εκσυγχρονισμό κρίσιμων υπηρεσιών.
 2. Την αναζωογόνηση των επιχειρήσεων και την αναβάθμιση περιοχών μέσω της αισθητικής αναβάθμισης του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, μέσω σημαντικών ειδικών αναπτυξιακών έργων και πολεοδομικών αναπλάσεων.
 3. Την ενίσχυση της απασχόλησης και των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μέσω της ανάδειξης και προβολής της τοπικής ταυτότητας, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, και της τοπικής παράδοσης

Θέσαμε  ως κύριο στόχο, την  αύξηση του τοπικού  εισοδήματος και  τη δίκαιη κατανομή και αναδιανομή του, σε συνδυασμό  με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με βάση αυτή την πολιτική επιλογή,  η σύνταξη του προγράμματος εκτελεστέων έργων για το 2012, υπακούει στο συγκεκριμένο  στρατηγικό σχεδιασμό.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες αυτής της περιόδου, καταθέτουμε σήμερα για ψήφιση ένα πρόγραμμα,  που εμπεριέχει το στοιχείο του ρεαλισμού, αλλά και αυτό της προοπτικής.

Προοπτικής για τον τόπο μας.

Κυρίως όμως, Προοπτικής για τα παιδιά μας, που στροβιλίζονται καθημερινά στην αβεβαιότητα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σε αυτή τη μάχη, κάποια πράγματα δεν πρέπει να φεύγουν στιγμή από το νου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι πολίτες μας αξιολογούν κάθε στιγμή, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι πολίτες απαιτούν σεβασμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι ανοχές τους είναι πλέον μηδενικές, και οι αντοχές τους στέρεψαν.

Με αυτές τις επισημάνσεις, που έχουν και το χαρακτήρα επίλογου, σας καλώ να συζητήσουμε την πρόταση για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2012, όπως αυτό διαμορφώθηκε τελικά, μέσα από τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ” Σάββατο στις 9:30 μ.μ. στον πολυχώρο ΣΦΑΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ”
Σάββατο 9:30 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΦΑΓΕΙΟ
Περιγραφή

Εφτά ιστορίες σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, που φαίνονται ανεξάρτητες μεταξύ τους και εξελίσσονται παράλληλα. Υπάρχει όμως κάτι που συνδέει ένα φιλόδοξο σεναριογράφο, δυο αδέξιους αστυνομικούς, μια άσχημη νοσοκόμα, έναν επαγγελματία δολοφόνο, μια νευρωτική μάνα, ένα φιλοσο…φημένο χρήστη ουσιών, μια μοναχική κυρία, ένα κορίτσι στην κρίση της εφηβείας, έναν άτυχο μοτοσικλετιστή.
Ένα έργο που υμνεί τις παραδοξότητες, τις επιλογές και τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Διονυσία Κασίου
Σκηνικά: Κώστας Ματθαίου
Κοστούμια-μακιγιαζ: Μίλκα Στογιάνοβιτς
Μουσική σύνθεση: Νίνος Γρηγοριάδης
Χορογραφία: Λίντα Ντολεζάλοβα
Επιμέλεια βίντεο: Σωτήρης Παλάσκας-Βλάντιμιρ Τζόρτζεβιτς
Φωτισμοί: Μάνθος Αρμπελιάς
Βιντεοπροβολή: Τούλα Παζίνα
Φροντιστήριο: Δέσποινα Οικονομίδη-Βασίλης Παπαντωνίου
Υποβολείο: Δήμητρα Αυγούλη
Επιμέλεια προγράμματος-αφίσας: Γιάννης Καματερός

«Κορόιδα, δείτε πού πάνε τα 8 δισ. της έκτης δόσης»

Πού πάνε τα 8 δισ. της «πολυπόθητης» έκτης δόσης; Πώς θα διατεθούν τα χρήματα που περιμέναμε διακαώς;

Το πού θα διατεθούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε με την έκτη δόση περιγράφεται γλαφυρότατα στο κείμενο από το blog του Βασίλη Γαλούπη (vgaloupis) που παραθέτουμε εδώ.

«Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά;

Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δισ. της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό; Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δισ. κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.

Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δισ. που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε:

Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.
Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!
Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια.
Και μόνο το 19% θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, που με τη σειρά του, λογικά, θα τα δώσει εδώ κι εκεί, αφού χρωστάει και της Μιχαλούς στο εγχώριο μέτωπο. Ποιοι μισθοί και ποιες συντάξεις τώρα; Πλάκα κάνουμε, ρε;
Δηλαδή, από την 6η δόση των 8 δισ., ούτε καν το 1/5 αφορά το ελληνικό δημόσιο. Μόνο 1.55 δισ. ευρώ! Κι αυτά σιγά μην είναι για μισθούς και συντάξεις. Λες και δεν έχει άλλες εκκρεμότητες το ελληνικό κράτος ή λες και δεν μας παίρνει ένα κάρο λεφτά από χαράτσια.

Τα άλλα 6.5 δισ., λοιπόν, μην τα είδατε… Ούτε που θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ, έστω και σαν έγγραφα. Ούτε καν σαν νούμερα στο χαρτί δεν θα φτάσουν ως εδώ. Και μιλάμε για το 81%!!! Θα επιστρέψουν κατευθείαν σε αυτούς που μας τα δίνουνε… Από τη μια τσέπη θα βγει το ποσό και στην άλλη θα μπει.

Και για να το κάνουμε λιανά να τελειώνουμε, γιατί έχουμε χαθεί στην αριθμολογία. Όλα αυτά τα μέτρα που σου φορτώνουνε και θα σου φορτώσουνε με τον πιο εμετικό και φασιστικό τρόπο όλα αυτά τα κοράκια, έγιναν και θα γίνονται για τον έναν και μοναδικό λόγο: Να μη χάσει ούτε ένα σεντ ούτε ένας τραπεζίτης. Τελεία και παύλα.

Και κάτι ακόμα. Αν θα μείνουμε ή, όχι στο ευρώ, αν θα πάμε στο ευρώ 2ης ταχύτητας ή, αν θα μας γυρίσουν σε ένα καθαρά εθνικό νόμισμα, δεν εξαρτάται ούτε από το αν θα είμαστε καλά παιδιά, ούτε από το αν θα είμαστε κακά παιδιά, ούτε από το αν θα πάρουμε μια 6η ή, 26η δόση. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κάτι απ’ αυτά, δεν έχουν σχέση καν με την Ελλάδα.

Τέτοιες αποφάσεις δεν επηρεάζονται στο παραμικρό απ’ όλα αυτά, δεν τις επηρεάζει καν αν είσαι πλούσιος Βορράς ή φτωχός Νότος. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν για άλλους λόγους και στη στιγμή που θα εξυπηρεί αυτούς ακριβώς τους λόγους.

Άντε και καλά κρασιά, κορόιδα! Μην τυχόν και δεν στηθείτε στα τέσσερα για να πάρετε τη δόση σας, πρεζάκια της παραμύθας».

Τα σχόλια, δικά σας.

Διαβάστε με ποιους όρους παίρνει τελικά η Ελλάδα την έκτη δόση.

Πόσα παίρνουν μισθό οι βουλευτές μας κάθε μήνα

Σκανδαλώδη είναι τα ποσά που παίρνουν κάθε μήνα ως μισθό και όχι μόνο οι βουλευτές μας την ώρα που γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα.

Η κοινωνία βράζει, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, αλλά οι βουλευτές δείχνουν να είναι στον κόσμο τους παρά τους προπηλακισμούς που κάποιοι δέχονται σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.

Αντί λοιπόν οι βουλευτές να προβληματιστούν και αν μη τι άλλο να πάψουν να προκαλούν, εκείνοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Μπορεί ο προϋπολισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (τον καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) να είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2011, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν περικοπεί κατά πολύ όπως θα έπρεπε οι μισθοί των βουλευτών.

Aπό τον Ιούνιο του 2011 η βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή ο μισθός που βάζει καθαρά στο χέρι ένας βουλευτής, είναι κατά μέσο όρο 5.934,87 μετά τη μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων. Το ποσό αυτό αυξάνεται φυσικά όταν ο βουλευτής συμμετέχει σε πολλές επιτροπές της Βουλής (για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή η αμοιβή του είναι 150 ευρώ).

Όμως στη βουλή κάθε βουλευτής κοστίζει ακόμη περισσότερα, καθώς για κάθε έναν βουλευτή το Δημόσιο δίνει κάθε μήνα:

– επίδομα γραφείου: 935 ευρώ (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκιο του γραφείου τους)
– οικογενειακό επίδομα: 35 ευρώ (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου)
– ταχυδρομικά τέλη: 1.136 ευρώ (ειναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους)
– έξοδα κίνησης: 364 ευρώ (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα)
– έξοδα για κινητό τηλέφωνο: εώς 200 ευρώ (εάν ο λογαριασμός ειναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του -κρίμα το παιδί)

Ειδικότερα, για τους βουλευτές της επαρχίας πληρώνουμε ακόμη:

– επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ (είτε για να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα είτε για να πληρωθεί το ξενοδοχείο τους με το οποίο έχει σύμβαση η Βουλή)
– 52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας)

Μέσα στα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές περιλαμβάνονται και τα βουλευτικά αυτοκίνητα, για τα οποία η Βουλή έχει κάνει σύμβαση leasing. Στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα. Έτσι οι βουλευτές της επαρχίας θα πάρουν αυτοκίνητα έως 1.800 κυβικά, ενώ οι βουλευτές της Αττικής και οι βουλευτές Επικρατείας θα πάρουν αυτοκίνητα εώς 1.400 κυβικά. Επίσης, όλοι οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μεταφοράς και τα πλοία.

Οι παροχές προς τους βουλευτές δεν έχουν τέλος, αφού μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουν ένα επίδομα εφάπαξ 5.000 ευρώ για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο, ενώ όσοι βουλευτές επανεκλέγονται παίρνουν 3.000 ευρώ για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους.

Επιπλέον, κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Επίσης για τους βουλευτές που είναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και που δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλλει στα ταμεία τους.

Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδήματός τους. Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.

Ας πάρουμε τα ηρεμιστικούλια μας και ας αναρωτηθούμε πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε.

Διαβάστε πόσα λεφτά δίνουμε στα κόμματα.