ΠΑΝΙΚΟΣ από την 22χρονη Ιερόδουλη που έσπερνε το Aids… Ελέγχονται 500 οίκοι ανοχής!

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στον ανδρικό πληθυσμό η υπόθεση με την 22χρονη Ρωσίδα,η οποία και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μετέφερε τον ιό του Aids σε ανυποψίαστους άνδρες ενώ γνώριζε ότι ήταν φορέας.

Ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ δέχτηκε κοντά στα 700 τηλεφωνήματα τα τελευταία 24ωρα από τότε δηλαδή που η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Και το τραγικό είναι ότι τουλάχιστον 15 άνδρες συνευρέθηκαν μαζί της χωρίς προφύλαξη ενώ τρεις που είχαν επαφή  μαζί της τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ξεκινήσει ειδική θεραπεία προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του ιού στο αίμα τους.

Μετά την τραγική αυτή υπόθεση στο στόχαστρο του ΚΕΕΛΠΝΟ μπαίνουν τώρα όλοι οι παράνομοι οίκοι ανοχής που κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο φθάνουν τουλάχιστον τους 500 στην Αθήνα καθώς μόλις 7 έχουν άδεια.

Οι κίνδυνοι και από τις άλλες παράνομες ιερόδουλες είναι δεκάδες γι αυτό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εντείνει τους ελέγχους του προκειμένου να εντοπισθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

Στοιχεία και φωτογραφίες της Ιερόδουλης έδωσε η Αστυνομία…

Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της – Έκκληση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όσους επισκέφθηκαν τον οίκο ανοχής να εξεταστούν – Της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος Μετά απο εντολή εισαγγελέα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της 22χρονης που εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής να είναι φορέας του ιού HIV.

Η 22χρονη Tatiana Bukhtoyarova εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής επι της οδού Φωκαίας 22 στην Αθήνα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας κατοικεί στο Γαλάτσι.

Υ.Γ:. Είναι να απορεί κανείς!

http://news.princeoliver.com


Σε υγειονομική βόμβα κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση της 22χρονης Ρωσίδας που έχει AIDS και εκδιδόταν παράνομα σε οίκο ανοχής στην Αχαρνών.

Από την ώρα που τα στοιχεία της βγήκαν στη δημοσιότητα, επικράτησε πανικός στο ΚΕΕΛΠΝΟ, από πελάτες της που έπαιρναν απελπισμένοι να ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν. Μέσα σε 24 ώρες, περισσότεροι από 700 έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως 15 άνδρες δήλωσαν πως έκαναν σεξ μαζί της χωρίς προφυλακτικό!

Οι τρεις, που ήρθαν σ΄επαφή μαζί της τις τελευταίες 48 ώρες, κάνουν ήδη προληπτική θεραπεία.

Ο κόκκινος συναγερμός του ΚΕΕΛΠΝΟ χτυπά συνεχώς, ενώ κάθε ώρα που περνάει αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των πελατών της.

Χαρακτηριστικό είναι δε, πως ο εισαγγελέας διέκρινε δόλο στη μετάδοση της νόσου, γι΄αυτό και ζήτησε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες της. Πλέον, η 22χρονη Ρωσίδα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της νεαρής Ρωσίδας, έχει στόχο να ενημερώσει όσους άνδρες πήγαν με την συγκεκριμένη γυναίκα να εξεταστούν για AIDS, αλλά και να αποτρέψει τον πανικό σε άλλους που έχουν συνευρεθεί με άλλες ιερόδουλες που μοιάζουν στην 22χρονη Ρωσίδα.

Προστίθεται οτι όποιος θέλει να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:

Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Δήλωση του Νίκου Κάππα απο τη Κω για τα τοπικά… (“Χαστούκι στην κοινωνία το Νοσοκομείο…”)

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΠΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΨΕΡΙΜΟ
Συνεχίζεται η προσπάθεια των Οικολόγων Πράσινων για ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις τους
Δήλωση του Νίκου Κάππα απο τη Κω

Οι εκλογές σε μια δημοκρατική χώρα είναι ευκαιρία για λύση των συσωρευμένων προβλημάτων και μια πιο δημιουργική στροφή.Οτι είμαστε σα λαός αντανακλάται στην εικόνα της χώρας μας.Κανένας πρωθυπουργός ή υπουργός τουλάχιστον δεν παραιτήθηκε στα προηγούμενα χρόνια ως ένδειξη διαμαρτυρίας ότι ο τόπος μας κινδυνεύει.Ο λαός νοιώθει προδομένος και αναζητά ν αλλάξει για να μπορεί να ελπίζει για το μέλλον.
Ως υποψήφιος βουλευτής με τους οικολόγους πράσινους μου δίνετε η ευκαιρία να εκφράσω αυτά που όλοι μας νιώθουμε. Για το νησί μας προτείνω να εξοπλιστεί πλήρως το πολύπαθο νοσοκομείο μας με τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό για να μην χρειάζονται 50 αεροδιακομιδές σε 100 μέρες με κόστος 500,000,00 €
Δε γίνετε κάθε χρόνο να χάνουμε ζωές γι αυτό το λόγο. Είναι αδιανόητο να οργανώνουμε παγκόσμια ιατρικά συνέδρια και να περηφανευόμαστε γι αυτό από το τη στιγμή που το νοσοκομείο μας αιμορραγεί.
Είναι ένα χαστούκι στη κοινωνία μας.
Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
Στήριξη της εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Καταπολέμηση του ισοπεδωτικού τουρισμού που βασίζετε σε μεγάλα , γιγαντιαία σχέδια που δε συνδέονται με τη τοπική βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη.
Τα Θερμά της Κω είναι μια πηγή πλούτου και έλξη τουριστών .Κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί γι αυτά
Ζητάμε αποκέντρωση και πλήρης διαφάνεια του εθνικού και δημόσιου χρήματος.
Ο λαός πρέπει να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματά τους.
Στηρίζουμε μια ισχυρή περιβαλλοντική διακυβέρνηση .
Προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.
Πάνω απ όλα όμως πρέπει συνειδητά ν αλλάξουμε εμείς

Βίκυ Σταμάτη: γιατί κάνει απεργία πείνας

Γιατί κάνει απεργία πείνας η Βίκυ Σταμάτη; Τι δήλωσε για το παιδί της η Βίκυ Σταμάτη;

Απεργία πείνας ξεκίνησε από την Παρασκευή, αμέσως μετά την προφυλάκιση της η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με το συνήγορο της, Βασίλη Χειρδάρη, η Βίκυ Σταμάτρη κλαίει συνέχεια από τη στιγμή που πέρασε την πόρτα της φυλακής ενώ λέει συνεχώς ότι της λείπει πολύ το παιδί της και θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρις εσχάτων.

«Η Βίκυ Σταμάτη θεωρεί ότι ήταν άδικο αυτό που έγινε, δηλαδή, ένα παιδί 5 ετών να είναι μόνο του, χωρίς την μάνα του και τον πατέρα του. Είναι αποφασισμένη να το συνεχίσει. Είναι μια αμετάκλητη απόφαση που θα την τηρήσει μέχρις εσχάτων».

Δείτε το βίντεο που γιουχάρουν τη Βίκυ Σταμάτη και τι δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη για τον Τσοχατζόπουλο στον ανακριτή.

Ελενα Παπαβασιλείου: τo πιο sexy βίντεο

Δείτε το πιο sexy video της πανέμορφης Ελληνίδας παρουσιάστριας Ελενας Παπαβασιλείου, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναστατώνει.

Δεν είναι λίγοι οι άντρες οι οποίοι λατρεύουν την Ελενα Παπαβασιλείου. Είναι αναμφησβήτητα μία από της ωραιότερες και πιο sexy Ελληνίδες της τηλεόρασης.

Mπορεί να έχετε δει πολλές sexy φωτογραφίες της Έλενας Παπαβασιλείου μέχρι σήμερα, βίντεο σαν κι αυτό όμως ποτέ.

Δείτε το πιο sexy βίντεο της Ελενας Παπαβασιλείου:

Την Κυριακή μέσα & τη Δευτέρα έξω… (Παραίτηση ετοιμάζει ο Διοικητής της Ασφάλειας Κω Α. Σταυρόπουλος…)

Όπως το είχαν προβλέψει ήδη κάποιοι από χτες στα σχόλια, τελικά και οι 5 συλληφθέντες για τα 470 γρ. κάνναβης (και τα μικρογραμμάρια κοκαΐνης),

αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι (παραπέμπονται σε τακτική δικάσιμο), προκαλώντας την οργή του Διοικητή Ασφαλείας Κω,

ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει στους Προϊσταμένους του ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στην ίδια υπηρεσία όταν ξενυχτάνε επί μέρες για

διάφορες τέτοιες υποθέσεις ναρκωτικών στο νησί, μέχρι να φτάσουν στην εξάρθρωση και τη σύλληψη τους, αφού την επομένη ημέρα τους αφήνουν ελεύθερους και έτσι συνεχίζεται το ίδιο βιολί (όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη και με τη γνωστή σπείρα των ανηλίκων -παίζοντας το “κλέφτες και αστυνόμοι…” μαζί τους…)

Περιμένουμε νεότερα…

Αγιασμός θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Παρεκκλησίου της Αγίας Άννας στην Κω… (Πέμπτη 7μ.μ.)

Ο Αγιασμός των θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Παρεκκλησίου της Αγίας Άννας στην Κω (υπάγεται στην ενορία της Αγ. Παρασκευής),

θα τελεστεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ την Πέμπτη στις 7 το βράδυ.

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Τετάρτη 20:00 στον Ορφέα… (Με Σ. Παπαϊωάννου Σ. Κουβά & Π. Τατσόπουλο)


 

Στα πλαίσια καλύτερης ενημέρωσης των συνδημοτών μας εν όψη των προσεχών βουλευτικών εκλογών , οι Υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος μας Σκεύος Παπαϊωάννου,Σπύρος Κουβάς και ο Πέτρος Τατσόπουλος Συγγραφέας Υποψήφιος Β Αθηνών θα πραγματοποιήσουν ομιλία με θέμα “ οι γενικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την οικονομική κρίση” την Τετάρτη 2/05/2012 20.00 στο Χειμερινό Ορφέα.

 

 

 

Γραφείο Δημοσίων σχέσεων ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΚΩ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: κάλεσμα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Β ΕΛΜΕ ΚΚΕ Κω ΣΥΡΙΖΑ Κω & ΔΗΜΑΡ για τη συγκέντρωση πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

1η Μάη 2012

Όλοι στην Απεργία

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου βρίσκει τους εργαζόμενους του κλάδου απλήρωτους, με χαμηλούς μισθούς και με την πλάτη στο τοίχο , εκεί που τους πέταξαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η ένταση της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με τη συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, δεν έχει προηγούμενο, μας γυρνάνε στον εργασιακό μεσαίωνα, καταδικάζοντας εμάς και τις οικογένειες μας στη φτώχεια.

 

Οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων για τσάμπα εργατικό δυναμικό εκτελείται στο ακέραιο από κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ και Ε.Ε., με στόχο να εξασφαλίσουν την κερδοφορίας τους εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, φορτώνοντας τα βάρη στην εργατική τάξη της χώρας μας.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση και ζητά νέα, με μειώσεις μισθών δίχως επιδόματα, κατάργηση 5θημερου και 8ωρου, κατάργηση του δικαιώματος επαναπρόσληψης των εποχικών.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων αξιώνει μείωση 15% σε όλους του μισθούς και πετσόκομμα των δικαιωμάτων στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές η κυβέρνηση που προωθούν μαζί με τα πρόθυμα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου: κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας, νέα μείωση μισθών 15%, μείωση μέχρι και κατάργηση στις αποζημιώσεις απόλυσης και κουτσούρεμα της κανονικής άδειας κατά 10 μέρες.

 

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), συνεπής συνομιλητής του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, προετοιμάζει τον κλάδο για μια εξέλιξη αντίστοιχη αυτής που συναποφάσισε η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (πασκε-δακε-αυτ.παρεμβαση) με τα πολυκαταστήματα, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι δεχτούν πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, θα μειωθεί η ένταση της επίθεσης, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.

 

 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε ξενοδοχείο και επισιτιστικό κατάστημα να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με το Σωματείο.

Να μην δεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση που θα κάνει τη ζωή των οικογενειών τους κόλαση.

Να δώσουμε συλλογικά τη μάχη να μην περάσει η λογική του «λιγότερου κακού». Ο κατήφορος που φέρνει μια υποχώρηση δεν έχει τελειωμό.

Η απαίτηση για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών και που θα καλύπτουν τις απώλειες των δύο τελευταίων χρόνων, πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα και σύνθημα.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυεστιατόρια να μην πάνε στην δουλειά.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλ.Ελευθερίας Τρίτη 1η Μάη στις 10:30π.μ.

 

 

Β ΕΛΜΕ: ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση, σύμβολο της πάλης της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την παγκόσμια Εργατική Τάξη αντιμέτωπη με την απώλεια δικαιωμάτων που με αίμα έχει κατακτήσει από τους αγώνες του Σικάγο το 1886 μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τη βάρβαρη αντεργατική επίθεση: ανεργία 21%, δουλειά με το κομμάτι, εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, απολύσεις, διαθεσιμότητα, εφεδρεία, υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του κατώτατου μεροκάματου και μισθού και λίγο πριν από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ.

 

 

 

 

 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τα στηρίγματά τους έχουν αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου και της Ε.Ε, τα Μνημόνια και την πολιτική των Κυβερνήσεων, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, την διάλυση των ταμείων των εργαζομένων, της Παιδείας και της Υγείας. Ακολουθούν μια απαράδεκτη και καταστροφική πορεία και αναπαράγουν το δίλημμα: είτε 22% «συντεταγμένη» μείωση των μισθών ή «χαοτικές» μειώσεις άνω του 50%. Αποδέχονται το «μισθολόγιο-φτωχολόγιο» και παζαρεύουν τα ψίχουλα των διάφορων επιδομάτων (ΟΤΑ) ή τις λίστες αυτών που θα απολυθούν. Υπάρχουν δυνάμεις στο εργατικό κίνημα που αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από τον αστικοποιημένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Είναι οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες για μια Ε.Ε. φιλική προς τον εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένωση του κεφαλαίου έχει οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξαθλίωση.

 

 

 

 

 

Οργανώνουμε την αντίστασή μας, τσακίζοντας κάθε λογική διαχωρισμού των εργαζομένων, μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις, συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καμιά απόλυση, καμιά αξιολόγηση στο δημόσιο. Όχι στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου. Όχι στην προγραμματισμένη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων.

Μείωση των ωρών δουλειάς, και των χρόνων συνταξιοδότησης .

Όχι στα χαράτσια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τους εργαζόμενους, κατάργηση του ληστρικού ΦΠΑ.

Να αυξηθεί η φορολογία του κεφαλαίου στο 45%.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10.30 π.μ

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ στο Πνευματικό Κέντρο στις 11.00 π.μ

 

 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

 

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 


ΚΚΕ Κω: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Tο σύστημα της εκμετάλλευσης. της καταπίεσης έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασιων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κριση. Καμια υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά.

 

 

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

 

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.

 

  • Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.

Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.

Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.

Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.

Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ

 

Σας καλουμε ολους και στον φετινο εορτασμο στην ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10.30 π.μ πλαι στα ταξικα σωματεια διπλα στο Εργατικο κεντρο και τις δυναμεις που στηριζει το ΠΑΜΕ.

 

Οι Κομ. Οργανωσεις Κω του ΚΚΕ

 

ΣΥΡΙΖΑ Κω: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ότι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια. Με τα μέτρα, που συνοδεύουν τα μνημόνια και τη νέα δανειακή σύμβαση και εκείνα που οι δανειστές απαιτούν και οι πολιτικοί τους συνεργάτες, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, επιδιώκουν να εφαρμόσουν, κλιμακώνεται η επίθεση των καπιταλιστών σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, εξασφαλίζοντας συνεχώς χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες, με προοπτική το χρέος το 2020 να είναι όσο ήταν και το 2009 πριν την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό της τρόικας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται στις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έχουν παραδώσει τα όπλα και δεν τολμούν να διοργανώσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση αφήνοντας ακάλυπτους μια σειρά κλάδους εργαζομένων που κινητοποιούνται (τεχνικοί τηλεόρασης, Χαλυβουργία, ναυτεργάτες, ΑΛΤΕΡ, εργαζόμενοι σε δήμους και νοσοκομεία, ΙΓΜΕ κλπ), αλλά και όλους τους εργαζόμενους που απειλούνται με κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης και οδηγούνται στην ανεργία και σε μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων. Οδηγούν την κοινωνία σε χρεοκοπία με τα συνεχή χαράτσια, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, χωρίς υγεία και παιδεία με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων. Αφήνουν αστήρικτους τους εργαζόμενους σε κοινωνικούς αυτοματισμούς, που οδηγούν τους δημοσίους υπαλλήλους σε απολύσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση και διάλυση και τους μετανάστες, και πιθανά στο μέλλον και όποιον επιμένει να αντιστέκεται, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Η Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων που 2 χρόνια τώρα δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Ακόμη και αν είναι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς χρειάζεται να στείλουν ένα σαφές και δυνατό μήνυμα. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται και το δυναμικό που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς είναι υπαρκτό. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους και στις κάλπες.

Οι εργαζόμενοι που έχουν έλθει μαζικά και κατ’ επανάληψη στο προσκήνιο όλο το προηγούμενο διάστημα, με 19 γενικές απεργίες, καταλήψεις, κλαδικές κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και τόσα άλλα, έχουν αναδείξει τα αιτήματά τους. Αυτό τον κόσμο και αυτά τα αιτήματα δεσμεύεται να εκφράσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενωτικά, διεκδικώντας με κάθε πολιτικό μέσο συνεργασία για τη συμπαράταξη της Αριστεράς. Με πλαίσιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Προβάλλοντας σαν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Επιμένοντας στην ανατροπή των μνημονίων, και όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Επιμένοντας και αναδεικνύοντας ότι οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας που ζούμε, είναι οι τοκογλύφοι – καπιταλιστές και τα διεθνή τους στηρίγματα ενάντια σε κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Με ανοιχτό το βλέμμα στο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά.

  • Δραστική μείωση της φορολόγησης των λαϊκών εισοδημάτων-Αύξηση φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους πλούσιους, την εκκλησιαστική περιουσία-Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας.

  • Καμιά θυσία για τα κέρδη τους, καμιά θυσία για το ευρώ, καμία υποταγή στα ψεύτικα διλλήματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή καταστροφή.

  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

  • Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

  • Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών – Δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης-Μέτρα κοινωνικής προστασίας των άνεργων και των άστεγων- Προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας-Δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όσους κατοικούν στη χώρα-Λεφτά για νοσοκομεία και σχολεία.

  • Υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας-Απόκρουση της καταστολής και του αυταρχισμού, του ρατσισμού-Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση-Λαϊκοί θεσμοί ελέγχου και άμεσης δημοκρατίας-Εξωτερική πολιτική στη βάση της αλληλεγγύης, του διεθνισμού, με στόχο την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών- Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥΣ

 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 


Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την εργατική Πρωτομαγιά

 

 

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια πολιτική που ισοπεδώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και τους οδηγεί στην πιο σκληρή λιτότητα των τελευταίων δεκαετιών. Την 1ή του Μάη οι πολίτες θα αποκρούσουν αυτές τις πολιτικές και την 6ή του Μάη θα μετατρέψουν την οργή τους σε ψήφο ήττας του δικομματισμού και προοδευτικής πρότασης εξόδου από την κρίση.

 

Ιούλιος Καλαποδάς (για Ελληνικό Πρωϊνό): Να γίνει συζήτηση με επίλεκτους chef και να προωθηθεί μαζικά…

Πρωινό…….ο βασιλιάς των γευμάτων, για τους περισσότερους, αλλά και άγνωστη λέξη για κάποιους.
Όπως και να είναι, στην ζωή του κάθε ένος μας ισχύει το γνωμικό “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα”.
Όμως όταν μιλάμε  για το πρωινό ενός ξενοδοχείου τα δεδομένα διαφέρουν. Ιδιαιτέρως στην περίπτωση που ο καταναλωτής είναι Τουρίστας.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από την Ένωση ξενοδόχων Κω στον Τομέα της ανάπτυξης αλλά και της στήριξης των ελληνικών προϊόντων ανά περιοχή. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία με το κόστος αλλά και κέρδος που μας αναλογεί.

Φυσικά απο όλη την προσπάθεια υπάρχουν κενά τα οποία με τον καιρό ευελπιστώ να εξαλείψουν.

Ένα απο αυτά είναι η άμεση συζήτηση με μια ομάδα επίλεκτων chef ούτως ώστε να προωθηθεί το όλο θέμα μαζικά και ίσως πιο γρήγορα. Κάτι το οποίο δεν είδα ακόμη να γίνετε.

Φυσικά μια από τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζει είναι και πάλι το Η2ο. Στο πρωινό ο πελάτης έχει στη διάθεση του τοπικά προϊόντα και αναδεικνύει στον φιλοξενούμενο την έννοια ελληνικό πρωινό με άμεση τοποθέτηση. Πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και με την ευκαιρία αυτη πιστεύω πως η διοίκηση θα δείξει πάλι τον γνωστό της επαγγελματισμό, αφήνοντας το κέρδος σε πραγματικά δεύτερη μοίρα.
ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ
http://iouliosk.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

Τελειώνουν με δημοσκοπήσεις-σοκ: Αττική και Πειραιά 3ο, 4ο ή 5ο κόμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές, σε δημοσκόπησεις που παρήγγειλε ξένη δυτική πρεσβεία για τις πέντε μεγάλες περιφέρειες του νομού Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών και Υπόλοιπο Νομού) και του νομού Πειραιώς (Α’ και Β’ Πειραιώς), όπου οι έννοιες μεγάλα και μικρά κόμματα έχουν αντιστραφεί εντελώς!

Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πια “μεγάλα” κόμματα, αλλά τρία έως πέντε κόμματα που ξεπερνούν το 10%, με εντυπωσιακή περίπτωση το Υπόλοιπο νομού Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγράφει σχεδόν το διπλό (!) ποσοστό από το … ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι απόλυτα έγκυρα (όπως μόνο το defencenet.gr έχει ενημέρωσει ημέρες πριν από τις διαρροές των υπόλοιπων μέσων για τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων) και έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ακόμα και στα ίδια τα στελέχη της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά στην Α Αθηνών έχουμε ποσοστά εκλογικής επιρροής (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ 13%, ΝΔ 13%, ΚΚΕ 7,6 %, ΛΑΟΣ 1,8 %, ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%, αναποφάσιστοι 14%.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, στην Α’ Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%

Στη Β’ ΑΘΗΝΩΝ το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι: ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΝΔ 14%, ΚΚΕ 8,3%, ΛΑΟΣ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4%, αναποφάσιστοι 18%.

Εδώ μας ενημέρωσαν ότι η “μικρή” δύναμη της Χρυσής Αυγής (που με αναγωγή θα φτάσει το 8% στην Β’, σίγουρα, οφείλεται στα βόρεια προάστεια, όπου οι “καλές” περιοχές Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πολιτεία, δίνουν ποσοστά περί το 3%, ενώ στα δυτικά προάστεια το ποσοστό πρόθεσης ψήφου φτάνει το 8%.

Στη Β’Αθηνών τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%…

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην “Υπόλοιπο Αττικής”),  η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έκτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο!: ΠΑΣΟΚ 5,7% ΝΔ 12,3 % ΚΚΕ 4,8 % ΛΑΟΣ 2,0% ΣΥΡΙΖΑ 21,1 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9%, αναποφάσιστοι 14%

Στον Πειραιά ίδια και χειρότερη η κατάσταση για τα πρώην μεγάλα κόμματα: Στην Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΟΚ 8,5 % ΝΔ 12,0 % ΚΚΕ 10,7 % ΛΑΟΣ 1,0 % ΣΥΡΙΖΑ 13,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %, αναποφάσιστοι 15 %.

Στη Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πραγματική “κηδεία”:  ΠΑΣΟΚ 7,6 % ΝΔ 8,1 % ΚΚΕ 12,0% ΛΑΟΣ 1,8 % ΣΥΡΙΖΑ 15,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 % ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%.

Σε όλες τις περιπτώσεις το υπόλοιπο ποσοστό που μένει για την συμπλήρωση του 100% είναι τα υπόλοιπα μικρότερα, σε ποσοστά, κόμματα, το λευκό ή η άρνηση ψήφου.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αποτελέσματα προλαβαίνουν να αλλάξουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται “ανατροπή” των δημοσκοπικών ευρημάτων: Βάσει των επί μέρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, μόνο ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι είναι πιθανότερο να ρίξουν ψήφο κατά του Μνημονίου, παρά υπέρ…

defencenet.gr