Σ. Θεωνάς: “Αναπτυξιακές θεωρίες από τη σχολή Καΐσερλη που κατέστρεψε τη χώρα…”

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΩΝΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ήρθαν για ψήφιση μια σειρά από έργα που η δημοτική αρχή έφερε, «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη» μιας και δύο χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτα για το νησί και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις , για τις οποίες έχει κλάψει πολλές φορές με κροκοδείλια δάκρυα ο κ. δήμαρχος.

Οι πολίτες της πόλης  αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη αυτών των «μεγαλόπνοων» έργων, ενώ οι κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται;


Υπάρχει Δήμος ή όχι,  σε μια περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις έργων από το ΕΣΠΑ χάνονται και έργα έτοιμα μάλλον πάνε για απένταξη, οι ίδιοι πόροι του δήμου μειώνονται και κανένα έργο δεν έχει στα χωριά;
Εύχομαι να διαψευσθώ, και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι.

Για το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Πόλης, προβλέπονται 8 έργα , (και λίγα είναι), κόστους 4.000.000 ευρώ αλλά δεν γίνεται κανένα έργο στις περιφερειακές γειτονιές  όπως Λάμπη Κακό Πρινάρι και αλλού αν και υπάρχουν έτοιμες μελέτες από το παρελθόν, για γειτονιές που έχουν άμεση ανάγκη  παρεμβάσεων .

Όμως τι να πουν τα χωριά  που για όλα μαζί διατίθεται το ποσό των 1.300.000ευρώ;  

Δηλαδή για μια γειτονιά της πόλης 4 εκατομμύρια και για όλο το υπόλοιπο νησί 1,3 εκατομμύρια!!!
Έτσι απλά για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη . Μάλλον κάτι δεν πάει καλά .

Όπως δεν πάει καλά και η υπόθεση με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, της οποίας οι περίεργοι χειρισμοί από τον Δήμαρχο ανάγκασαν τον αρμόδιο του Τουρισμού αντιδήμαρχο κ. Μπαλαλή να παραιτηθεί και τους πολίτες να παρακολουθούν έκπληκτοι την προχειρότητα και την επικυνδινότητα αυτής της δημοτικής αρχής.

Βέβαια κανένας τους, ούτε δήμαρχος ούτε πρώην αντιδήμαρχος, δεν αμφισβήτησαν (στα λόγια) τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα αυτών εταιρειών αλλά δεν έγινε και τίποτα θετικό μέχρι σήμερα..
Κατά τα άλλα αγωνιζόμαστε (λένε) για τις μικρές επιχειρήσεις.
Με ποιο τρόπο όμως δεν καταλαβαίνω, αφού την κυριότερη πηγή πελατών δεν την θέλουν στο νησί ;

Επανέρχομαι στα έργα, για να σημειώσω πως, δε γνωρίζω αν ζητήθηκε η γνώμη των Δημοτικών  Κοινοτήτων γιατί είμαι σίγουρος πως θα είχαν ι άλλη ιεράρχηση αλλά και περισσότερα έργα για τα χωριά τους.

Στην Καρδάμαινα για παράδειγμα δεν θα ζητούσαν να δοθούν μόνο οι 300 χιλιάδες για ανάπλαση του λιμανιού, γιατί υπάρχουν και άλλες γειτονιές που έχουν άμεση ανάγκη παρεμβάσεων,  υπάρχουν δε και έτοιμα σχέδια για αναπλάσεις.

Αναρωτιέμαι, η κοινότητα Ασφενδιού δεν έχει ανάγκες, η Αντιμάχεια, το Μαστιχάρι που έχει πολεοδομική μελέτη και είναι ευκολότερη η οποιαδήποτε παρέμβαση για διανοίξεις νέων δρόμων και εξωραϊσμού του, δεν έχει ανάγκη  κανένα έργο;

Όμως υπάρχουν και έργα που εξελίσσονταν και σταμάτησαν, όπως στην Κέφαλο η ανάπλαση της Τσιγγούρας, στην Αντιμάχεια η πλατεία των Αγίων Αποστόλων και όχι μόνο.
Εργα για τα οποία κάποιοι αγωνίστηκαν να τα εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Το τραγικότερο όμως θα είναι να χαθεί το έργο του αποχετευτικού της Καρδάμαινας, λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και παλινωδιών του Δήμου.
Εύχομαι να διαψευσθώ, όπως ανέφερα και πιο πάνω, γιατί τότε οι ευθύνες που θα καταλογιστούν στο δήμαρχο και την παράταξη του από τις κοινωνίες των χωριών μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Δε χρηματοδοτείται καμιά παρέμβαση όμως και στους πραγματικά  αγροτικούς δρόμους που έχουν μεγάλη σημασία για τον πρωτογενή τομέα αγρότες μελισσοκόμους κλπ. με αποτέλεσμα η ζωή και η δουλειά τους να γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Άρα μέχρι σήμερα τι έχουμε;

Έλλειψη έργων και παντελή απουσία του Δήμου. ειδικά στα χωριά. Που οδηγεί στην ανισόρροπη ανάπτυξης.

Ασχολείται όμως την ίδια ώρα ο κ δήμαρχος με τις αμφιβόλου νομιμότητας επιχειρήσεις, που ονομάζει  συνεργατικές, οι οποίες αφορούν σε μερικές μικρές ομάδες, αμφιβόλου αναγκών, σίγουρης όμως διασπάθισης δημοτικής περιουσίας και χρήματος.

Χρησιμοποιώντας ως αιχμή της προσπάθειας την ανάγκη των νέων για δουλειά, εξυπηρετεί φίλους και συγγενείς, χαρίζοντας ακίνητα και δωρίζοντας λεφτά.
Η ζημιά που γίνεται έτσι στους νέους μας, θα φανεί πολύ σύντομα και έχει να κάνει με την απογοήτευση τους για άλλη μια κοροϊδία από τους πολιτικούς της πολιτικής σχολής που έφτιαξε και τον κ. Καϊσερλη.
Και δεν είναι άλλη αυτή η σχολή από αυτήν που κατέστρεψε τη χώρα.


ΘΕΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ
ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με πολλές απουσίες η αποψινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για πρόσληψη 6 ναυαγοσωστών, 4 δασοπυροσβεστών & 2 καθαριότητας

Με πολλές απουσίες πραγματοποιήθηκε τελικά απόψε η  κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (η κατεπείγουσα συνίστατατο στο γεγονός ότι, μετά την έκδοση του υπ’ αριθμ. πρωτ.: οικ. 21762/30-5-2012 εγγράφου του ΥΠ.ΕΣ. «Εξαίρεση προσλήψεων ειδικών κατηγοριών προσωπικού των ΟΤΑ από την αναστολή των διαδικασιών προσλήψεων λόγω βουλευτικών εκλογών», η Επιτροπή του αρθρ. 28 παρ. 4 του ν. 2190/1994 με την υπ’ αριθ. 13/2012 Απόφασή της ενέκρινε της άρση της αναστολής των προσλήψεων λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου και έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, καθώς η περίοδος αναστολής προσλήψεων συνέπεσε χρονικά με την κατακόρυφη αύξηση των εποχικών αναγκών των ΟΤΑ, λόγω της έλευσης της θερινής περιόδου.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Κω διατηρεί το δικαίωμα απευθείας υποβολής αιτήματος εξαίρεσης στην ανωτέρω Επιτροπή και η σχετική με το θέμα απόφαση πρέπει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 5/6/12, να διαβιβαστεί για περαιτέρω ενέργειες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου).

Ακούστε την τοποθέτηση του Δημάρχου και την ψήφιση του θέματος με τις ψήφους των παρόντων της Δημοτικής Αρχής και του Ν. Τσακίρη ο οποίος ήταν καθ’ οδόν και ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι ψηφίζει το θέμα

Πήγαν να κλέψουν το ΙΧ του Αντιδημάρχου Θ. Νικηταρά… Κλοπών το ανάγνωσμα… (Σε Κω & Κάλυμνο…)

Σαν από κινηματογραφική ταινία η σημερινή απόπειρα κλοπής του ΙΧ του αντιδημάρχου Θ. Νικηταρά ενώ βρισκόταν το πρωί γύρω στις 11 στην Αβέρωφ (είχε παρκάρει γύρω στα 100 μ. μακριά και συνομιλούσε από τους καταστηματάρχες), ξαφνικά ο εργοδηγός που τον συνόδευε αντιλαμβάνεται ότι ένας από τους δύο νεαρούς που ήταν εκεί κοντά πλησίασαν το αυτοκίνητο ενώ ο ένας είχε βάλει το χέρι μέσα απ το τζάμι που δεν ήταν τελείως κλειστό (για να αερίζεται το αυτοκίνητο) και προσπαθούσε να το ξεκλειδώσει (μέσα στο ΙΧ ήταν η τσάντα του κι ένα λάπτοπ…) Τους κυνήγησαν αλλά οι δύο δράστες έτρεξαν προς την πλευρά της Κανάρη.

Αντιδήμαρχος και εργοδηγός μπήκαν στο ΙΧ για να τους ακολουθήσουν και τελικά πέτυχαν τον ένα στην Κανάρη (ο άλλος την κοπάνησε βάζοντας το στα πόδια). Αυτόν που έπιασαν τον οδήγησαν στην αστυνομία (21 χρονος Γάλλος τουρίστας) ο οποίος και τελικά καταδικάστηκε αργά το απόγευμα στο αυτόφωρο σε 30 ημέρες φυλάκιση με αναστολή… (Ενώ ο φίλος του που ήταν ο κύριος δράστης, τη γλύτωσε…)

 

Απόπειρα κλοπής Ι.Χ. Ε. Αυτοκινήτου…

Την 31-05-2012/10,55 στην πόλη της Κω, συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γαλλίας γιατί αποπειράθηκε να κλέψει Ι.Χ.Ε. αυτό-το.

Περί αλλοδαπών

Την 31-05-2012/12,00 στην πόλη της Κω, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης γιατί διέμενε παράνομα στην χώρα. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην Κάλυμνο.

 

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

 

Συνελήφθη χθες (30.05.2012) το απόγευμα στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ένας 20χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Επιπλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει έναν 29χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο για συμμετοχή σε διάρρηξη, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

 

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων είχε διαπράξει ο 20χρονος στην στο νησί της Καλύμνου και συγκεκριμένα:

 

  • Την 30-05-2012 το μεσημέρι στην πόλη της Καλύμνου, αφαίρεσε από οικία με την μέθοδο της απασχόλησης του παθόντα το χρηματικό πόσο των 200 ευρώ.

  • Την 29/30-05-2012 νυχτερινές ώρες στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας.

  • Την 29/30-05-2012 νυχτερινές ώρες στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε επιχείρηση κομμωτήριο και αφαίρεσε μια τηλεόραση και ένα εργαλείο κομμωτικής.

  • Την 29-05-2012 το απόγευμα στην περιοχή Καμάρι Καλύμνου παραβίασε οικία αφαίρεσε μια μικρή τηλεόραση.

  • Την 28-05-2012 στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε κατάστημα ειδών οικιακής χρήσης και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Την 22/23-05-2012 αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.

  • Την 22-05-2012 στην περιοχή Πάνορμος Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

  • Την 21-05-2012 βραδινές ώρες στην περιοχή Πάνορμος Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε από κοινού με 29χρονο συνεργό του μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλεμμένων αντικειμένων – κοσμημάτων, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

 

Τα κλεμμένα αντικείμενα και κοσμήματα που βρέθηκαν κατοχή του 20χρονου, καθώς και η μοτοσυκλέτα αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

 

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

 

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην Ρόδο.

 

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -8- δενδρύλλια κάνναβης.

 

 

Συνελήφθη χθες (30.05.2012) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 38χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

 

Ειδικότερα χθες το απόγευμα στην Ιαλυσό Ρόδου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας και έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ο 38χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο όπου καλλιεργούσε -8- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,45 έως 1,65 μέτρα.

 

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

Σκουπιδότοπος Κω… Ποια αποκατάσταση; Το “ηφαίστειο” ξαναλειτουργεί…

Υποτίθεται ότι είναι σε εξέλιξη (φαίνονται και τα μηχανήματα του εργολάβου πιο πέρα) η αποκατασταση του ΧΑΔΑ στον (πρώην;) σκουπιδότοπο της πόλης της Κω, όπως δειχνουν όμως ολοκάθαρα οι φωτογραφίες η χωματερή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα από σήμερα το πρωί ξανάβαλε μπροστά και το γνωστό “ηφαίστειο” με πυκνούς καπνούς οι οποίοι φαίνονται από μακριά, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα απορρίμματα…

Άμεση ήταν η επέμβαση της Οικολογικής ένωσης η οποία παρακολουθεί το θέμα και όπως πληροφορούμαστε έχει στοιχεία για το ποιοι είναι οι “έξυπνοι” οι οποίοι συνεχίζουν να  πετάνε εκεί τα απορρίμματα τους…

Ν. Κιλιμάτος: “Εντός των ημερών ξεκινά η επένδυση των 500 χιλ. ευρώ…” (Πως θα είναι η νέα ΒΙΜΕΛ…)

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της ΒΙΜΕΛ Νίκο Κιλιμάτο με αφορμή όσα έχουν λεχθεί κατά καιρούς στο Δημοτικό συμβούλιο (τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί για τη μεταφορά της ΒΙΜΕΛ από την Αντιμάχεια στο Πυλί κλπ), πότε επιτέλους θα δούμε ότι ξεκινά η “μεγάλη επένδυση” των 500 χιλ. ευρώ που προαναγγέλουν και τι ακριβώς πάει να γίνει εκεί και μας απάντησε στελνοντας μας τις παραπάνω 2 φωτο (η μακέτα του νέου κτηρίου που θα κατασκευαστεί στην περιοχή, εκτιμώντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία) και με την παρακάτω λακωνική δήλωση:

“Από τις  14.05.2012 με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και με βάση τον νόμο ¨σκούπα¨ για τον Καλλικράτη  ν.4071/2012 ανοίγει ο δρόμος για την μετατροπή της ΒΙΜΕΛ ΕΠΕ σε ΒΙΜΕΛ Α.Ε.

Όπως  είναι γνωστό και με βάση τον νόμο Καλλικράτη η βιοτεχνία τυποποίησης μελιού ΒΙΜΕΛ θα έπρεπε να καταργηθεί από 01.01.2011 δηλαδή να κλείσει διότι δεν μπορεί ο Δήμος  να συμμετέχει σε Εταιρείες  Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) αλλά μόνο σε Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.)

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κω και η Διοίκηση της ΒΙΜΕΛ (Καϊσερλης-Κιλιμάτος) έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες με αλλεπάλληλες επισκέψεις τόσο στους ίδιους τους Υπουργούς Εσωτερικών (Καστανίδη-Γιαννιτση) όσο και στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου  με απώτερο στόχο όχι μόνο να μην κλείσει η Βιοτεχνία και από μια λαθεμένης μορφής νομική υπόσταση να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία αλλά παράλληλα κινήθηκε και στο να την εντάξει στο επενδυτικό πρόγραμμα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επιδότηση 500.000,00 για νέες εγκαταστάσεις και νέες γραμμές παραγωγής όπου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει άμεσα  το έργο στην Επαρχιακή οδό Κω-Χωρίων στο ύψος του Λινοπότι.

Ήδη η ΒΙΜΕΛ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μετατροπής  της σε Α.Ε. και οι οποίες εντός των επόμενων ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα οι εργασίες  για την έναρξη της νέας Βιοτεχνίας είναι ήδη στο τελικό στάδιο και εντός του Ιουνίου ξεκινάει το έργο.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με προσήλωση η Διοίκηση της ΒΙΜΕΛ …”

“Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 λεπτά” με τα παιδικά χορευτικά του Θεόκριτου την Κυριακή στο Ζηπάρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού ο Θεόκριτος παρουσιάζει εκδήλωση με τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου (Υπεύθυνη η Σταματία Χατζησεβαστού) την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 8 και μισή το βράδυ στο Θεατράκι Κ. Κιαπόκας στο Ζηπάρι, με τίτλο “Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 λεπτά”.

«Τα σχολεία παίζουν τένις»… Ομαδικό τουρνουά το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Πελεζίκι

Με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Κω συνεχίζεται το πρόγραμμα «Τα σχολεία παίζουν τένις» που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Ομιλος Αντισφαίρισης Κω, με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος στο νησί.

Το πρόγραμμα διεξάγεται  στις εγκαταστάσεις του ομίλου εδώ και δύο εβδομάδες και  θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο (2/6) με τη συμμετοχή όλων των παιδιών σε ένα ομαδικό τουρνουά.

Τ.Ο. ΝΔ Κω: Οι υποψηφιότητες Μ. Τριανταφυλλοπούλου & Γ. Βαγγέλη συστράτευση φιλευρωπαϊκών δυνάμεων για Κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την κρίση

Η Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Κω, εκφράζει την ικανοποίηση της για την παρουσία της Κώας υποψήφιας κας Μαρίας Τριανταφυλοπούλου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό μας .Η κ. Τριανταφυλοπούλου είναι πολύτεκνη μητέρα και επιτυχημένη επιχειρηματίας στο τομέα του τουρισμού και κυρίως στον πρωτογενή τομέα ως οινοποιός .

Συμμετέχει και προσφέρει εδώ και χρόνια στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ είναι μέλος αρκετών σωματείων.

Η υποψηφιότητα της μαζί με την υποψηφιότητα του κ Γ. Μανώλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες συμβάλλει στη συστράτευση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που ζήτησε ο Πρόεδρος μας Α. Σαμαράς , ώστε να συγκροτηθεί Κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μας έξω από την κρίση και θα επιφέρει μια πραγματική ανάπτυξη.

 

ΚΩΣ : 31 ΜΑΙΟΥ 2012

 

 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ανδρέας Χατζημιχαήλ

 

Εκλογές 2012 Δημοσκόπηση DATA RC: πόση διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της DATA RC για τις εκλογές 2012 για το pelop.gr; Πόσο η απόσταση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη πολιτική δημοσκόπηση της DATA RC για τις εκλογές 2012 για το pelop.gr, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της DATA RC για τις εκλογές 2012 η ΝΔ αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στο 2,4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση καταγράφοντας ποσοστό 24,5% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 10,4% μειωμένο αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ενώ το επόμενο κόμμα που διεκδικεί την είσοδό του στην Βουλή είναι η Δημιουργία Ξανά με ποσοστό 2,4%.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για τις εκλογές 2012.