Το ΠΕΕ (“μπεε” ή αυτό το “πράγμα…” τέλος πάντων) η “εξαφάνιση” του “τρισκατάρατου” Αιγιαλού… Κομποσκοίνια & άλλα νόστιμα στο αποψινό Δημ. Συμβούλιο…

Διανθισμένη με πολλά “νόστιμα” και απόψε, η πολύωρη συνεδρίαση (από τις 5 παρά είκοσι το απόγευμα) του δημοτικού συμβουλίου για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων (ΠΕΕ) του Δήμου 2013.

Προηγήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις για:

– τους 12 απλήρωτους ακόμα (24μηνίτες) συμβασιούχους της καθαριότητας (για 2 και πάνε για 3 μήνες) που έθεσε η Κ. Μακρή για να απαντήσει ο Α. Γιωργαράς ότι εντός των ημερών αναμένεται απάντηση από το ελεγκτικό συνέδριο, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που είναι αρνητική θα αναθέσει ο δήμος στη νομική του υπηρεσία τη νομική υποστήριξη των απλήρωτων συμβασιούχων…

– την (υγειονομική) ταφή των μολυσμένων από τον καταρροϊκό πυρετό ζώων στην περιοχή “Φυτώριο” στην Κέφαλο και τις αντιδράσεις των κατοίκων (το έχουμε αναρτήσει από το μεσημέρι με τις φωτο που μας έστειλαν), το οποίο έθεσε ο Σ. Καμπουράκης. Η απάντηση της Ι. Ρούφα ήταν ότι η ταφή είναι υγειονομική και δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τους εκεί αγροτο-κτηνοτρόφους, ενώ για το αν υπάρχει παρακείμενη γεώτρηση όπως είπε “είναι παράνομη” και “ευκαιρία να ελεγχθεί…”

– την προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Συμπαράταξης το οποίο έθεσε ο Ν. Τσακίρης. Η απάντηση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου ήταν ότι δεν πρέπει να γίνονται διχαστικές κινήσεις, αφήνοντας αιχμές για όσους από τη μειοψηφία είχαν αποχωρήσει όταν πέρασε το θέμα από το δημ. συμβούλιο.

-και την απόκλιση των οικονομικών στοιχείων που παρατήρησε το Υπουργείο στο Δήμο, το οποίο έθεσε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α. Γιωργαρά ο Γ. Κρητικός. Ο Τελευταίος του απάντησε ότι έχει να κάνει με τα δεκαδικά στοιχεία που στρογγυλοποιούνται.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος εισηγήθηκε το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2013 (έχει αναρτηθεί ως ξεχωριστό θέμα) και έπειτα το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο Γ. Κυρίτσης έδωσε ρέστα στις ατάκες, χαρακτηρίζοντας το “αυτό το πράγμα…” δεν είναι ΠΕΕ αλλά “μπεε” (όπως είπε έτσι το αποκάλεσε ο Ν. Τσακίρης μπαίνοντας στο δημ. συμβούλιο) και στη συνέχεια με την αναφορά του (με αφορμή τα έργα που όπως είπε “χασαμε) στον “τρισκατάρατο ΑΙΓΙΑΛΟ…” άνοιξε μια στιχομυθία με τον Δήμαρχο και τον Σ. Πη για την “εξαφάνιση” του (την εν λόγω εταιρίας) μιας και ο Σ. Πης τόνισε ότι “δημιουργήθηκε ένα μήνα πριν αναλάβετε και εξαφανίστηκε ένα μήνα μετά που χάσατε…” ο Γ. Κυρίτσης του υπέδειξε “έτσι να μιλάς στους φορτοεκφορτωτές σου…” ο δε αντιδήμαρχος του αντέτεινε “οι φορτοεκφορτωτές είναι τίμιοι και εργατικοί…” και η συνέχεια ήταν η απαρίθμηση των έργων που “χάθηκαν” κατά τον Γ. Κυρίτση όπως ο παιδικός σταθμός στην Αγ. Μαρίνα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (κόμβοι) και οι παράπλευρες στην Αβέρωφ και Κανάροι οδοί που τώρα απαιτεί ο ένας εργολάβος 20-23 χιλ. ευρώ και ο άλλος “να δούμε πόσα θα ζητήσει” τώρα που θα προχωρήσει…

Στη δε στιχομυθία με τον Θ. Νικηταρά ζήτησε “να μας ενημερώσετε για την προστασία του περιβάλλοντος της Ζιάς…” μίλησε για το “προσωπικό μίσος” και “ειδικά του δημάρχου” προς το πρόσωπο του (η απάντηση δημάρχου ήταν “ναι καλά τώρα…”)

Ενώ η ατάκα του (πάλι προς τον Δήμαρχο): “Δοξάζεστε κρυπτόμενος και πιστοποιήστε ως αποτυχών…” προκάλεσε νέο διάλογο με τον τελευταίο για το ποιος είναι “αποτυχών” (οπότε ο ένας το έπαιζε σε επαγγελματικό και ο άλλος σε πολιτικό επίπεδο…) για να καταλήξει με τη γενιά των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα.

Αναφορά έκανε επίσης στον Ειδικό σύμβουλο που συμμετέχει μεν και “στη Συνεργατική του γιου του δημάρχου… αλλά παρακάτω φαίνεται πως πληρώνεται και ως ειδικός σύμβουλος… καταλήγοντας χαρακτήρισε το πρόγραμμα έργων ανύπαρκτο “μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν…” αναφέρθηκε στο γραφείο του ΔΟΤ που έκλεισε (το υπενθύμισε και ο Η. Σιφάκης βλέποντας ότι το λαπτοπ προβολής του προγράμματος ήταν προσφορά του ΔΟΤ επί θητείας του) και κατέληξε (ο Γ. Κυρίτσης) με την Αποστολική ρήση “ ερημίαις πλανώμενοι και όρεσι και σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης” (αμέσως μετά έπιασε το κομποσκοίνι -διακρίνεται στις φωτο- το οποίο όπως μας είπε στη συνέχεια έφερε από τον Πανορμίτη, αλλά προσέχει να μην “σκανδαλίζει” τον δήμαρχο και την κ. Μακρή όταν το βλέπουν…)

Ακολούθως σημειώθηκε (εκεί που δεν θα έπρεπε…) θέμα επειδή ο συνάδελφος Ζ. Κουζούκας από το περιοδικό ΝΗΣΟΣ κατέγραφε με βιντεοκάμερα τις τοποθετήσεις (εκείνη την ώρα του κ. Κυρίτση, όπως και νωρίτερα του δημάρχου). Ο Πρόεδρος του έκανε παρατήρηση δημόσια με συνέπεια να γίνει θέμα στη συνεδρίαση και να πάρουν το λόγο οι υπόλοιποι επικεφαλής (υποστηρίζοντας τον δημοσιογράφο και την ελεύθερη  αναμετάδοση). Ακόμα και αν δεχτούμε την εξήγηση που έκανε στη συνέχεια  ο Πρόεδρος κ. Δρόσος ότι θα έπρεπε προηγουμένως (εφόσον δεν του είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του και δεν τον γνώριζε) να πάρει μια τυπική άδεια από τον ίδιο, κατά την ταπεινή μας γνώμη θα μπορούσε να του έκανε κατ ιδίαν την παρατήρηση ή να το έκανε διακριτικά κάποιος εντεταλμένος υπάλληλος και όχι να τον εξέθετε δημόσια και να δημιουργηθεί θέμα εκ του μη όντως…

Από τις λοιπές τοποθετήσεις ο Γ. Κρητικός χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων όπως και την εισήγηση δημάρχου “απογοήτευση”.

Πρόσθεσε ότι “απαξιώνει κατά προκλητικό τρόπο τα όργανα του δήμου” και ότι “κάποιοι θα βρεθούν εκτεθειμένοι”. Μίλησε για την ανάγκη να γίνει μελέτη αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, να καταγραφούν επιτέλους τα πραγματικά τετραγωνικά των μεγάλων μονάδων, καταλήγοντας με την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα δεν θα γίνει αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες και πως το επόμενο θα κληθεί κάποια άλλη δημοτική αρχή να το συντάξει…

Στην ίδια παρατήρηση και του Ν. Τσακίρη ο δήμαρχος επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2015 όπως έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ και ο Γ. Κυρίτσης σχολίασε με το “μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι…”

Η ατάκα του Ν. Τσακίρη (ο οποίος επίσης χαρακτήρισε μια “υπερβολή” το συνολικό πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου και “εκτός θέματος” το δήμαρχο), ήταν ότι “η δημοτική αρχή παράκουσε από την Ατζέντα 2035 που έλεγε ο Γ. Κυρίτσης και έφερε πρόγραμμα 35 εκ. ευρώ…”

Λύστε πρώτα το θέμα του νερού στο τρίγωνο με τα 800 χι. ευρώ που χρειάζονται (και το οποίο όπως θύμισε είχατε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή), όπως και τα υποστηρικτικά έργα του αποχετευτικού στο Δίκαιο…

Επίσης έθεσε θέμα “πίεσης” του δήμου προς τους ξενοδόχυς για τους πλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους “να μην λέει ο δήμαρχος ότι νοιάζεται μόνο για τους 200-300 επιστήμονες όταν περίπου 20.000 άνθρωποι εργάζονται σε ξενοδοχεία”.

 Τέλος η Κ. Μακρή χαρακτήρισε πρώτης προτεραιότητητας τα έργα προστασίας του λαού όπως τα αντιπλημμυρικά ή τα αποχετευτικά, ύδρευση στην ενότητα Ηρακλειδών “που είπατε ότι θα λύνατε τον Μάιο” (για να συμπληρώσει ο Ν. Τσακίρης ότι “δεν είπαν όμως χρονολογία…”)

Άσκησε κριτική για τις 45 είδη εργασιακών συμβάσεων που έχουν περάσει αδιαμαρτύρητα και στο δικό μας δήμο για να έχει μια μικρή κόντρα με τον δήμαρχο σχετικά με το αν θα κατέβουν στο δρόμο να φωνάξουν… αλλά και τους απλήρωτους της καθαριότητας που ο δήμαρχος είπε ότι τους υποστηρίζει με κάθε τρόπο ο δήμος ενώ “κανονικά θα έπρεπε να τους απολύσουν…”

Κλείνοντας, η Κ. Μακρή κάλεσε όλους να πάρουν μέρος στην 48ωρη απεργία 6-7 Νοεμβρίου.

Τελικά το ΠΕΕ εγκρίθηκε με τους ψήφους των συμβούλων της Δημ. Αρχής ενώ οι υπόλοιποι το καταψήφισαν.

Επίσης στα υπόλοιπα θέματα αποφασίσθηκε η μείωση των μισθωμάτων των δημοτικών ακινήτων κατά 10% (έως 1-6- 2010), ενώ η Δύναμη Αλλαγής ψήφισε τη δική της πρόταση (να έρθει νέα επεξαργασμένη πρόταση με όλα τα στοιχεία).

Στο θέμα των σχολικών συντηρήσεων αξιοσημείωτα ήταν τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Πρόεδρος της Σχ. επιτροπής Μ. Μήτρου ότι ο Δήμος ξόδεψε πέρσι και φέτος συνολικά 430 χιλ. ευρώ (φέτος μέχρι τώρα 260 + 170 χιλ. που θα δοθούν το επόμενο διάστημα στις Σχ. Επιτροπές.

Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια τόσο στον Μ. Μήτρου όσο και στον παραιτηθέντα Πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θ. Πάχο.

Σε ότι αφορά τη σύμβαση με το Υπ. Δικαιοσύνης για την μετεγγραφή των πράξεων εφαρμογής στο κτηματολόγιο από το ΓΑΙΟΡΑΜΑ (η σύμβαση δεν αναφέρει ποσό και θα καλυφθεί όπως εξήγησε ο δήμαρχος από τις πιστώσεις των μετεγγραφών) δόθηκε απάντηση στον Γ. Κυρίτση στις αιχμές που άφησε για το πως πληρώνεται ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου ενώ συμμετέχει παράλληλα και στο ΓΑΙΟΡΑΜΑ.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι στο ΓΑΙΟΡΑΜΑ ποαρότι δουλεύουν 7 άνθρωποι επί 3 μήνες κανείς δεν έχει πληρωθεί και αναγκάστηκε να πάρει το εν λόγω παιδί ως ειδικό σύμβουλο με 1.100 ευρώ από τα οποία τα μισά τα δίνει στο ενοίκιο (μιας και αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα έφευγε αφού δεν είναι από δω, ενώ είχε κάνει σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος στο Κτηματολόγιο γνωρίζοντας πολύ καλά το αντικείμενο) μέχρι να προχωρήσει η χρηματοδότηση τους από την Κοινσεπ με αμοιβή 750 ευρώ, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πιστέψει στις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Κατηγόρησε δε στο σημείο αυτό τόσο τον κ. Κυρίτση, όσο και το ΤΕΕ για τις ενστάσεις που κατέθεσαν, παρότι όπως τόνισε το ΤΕΕ της χώρας κάνει σεμινάρια για την κοινωνική οικονομία…

Ο Γ. Κυρίτσης σχολίασε ότι στις συνεργατικές βλέπει μόνο συγγενείς του δημάρχου, ενώ ο τελευταίος αντέτεινε “μόνο συγγενείς; όλος ο λαός της Κω είναι…”

Αμέσως μετά ο Θ. Νικηταράς παίρνοντας το λόγο επιτέθηκε στον Γ. Κυρίτση για τις αναφορές του που “αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού” στα παιδιά αυτά (ότι δεν είναι από Κω κλπ) για να καταλήξει ότι η όλη συμπεριφορά του “χρήζει άλλης αντιμετώπισης…” θυμίζοντας ότι κατηγορεί για τα λεφτά που δίνει ο δήμος στις συνεργατικές όταν ο ίδιος έδινε 400αριές σε ανθρώπους που δεν είχαν δει την Κω ούτε από το αεροπλάνο…

Η δε απάντηση του Γ. Κυρίτση ήταν ότι “οι νέοι δεν χρειάζονται προστάτες…”


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ (για λίστα): Έχουν ξοφλήσει το προσωπικό τους… Εξαπάτηση εργαζομένων κακεντρεχής & κακόβουλη η δημοσίευση…


 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝ/ΛΩΝ

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες υβριστικές επιθέσεις από εκπρόσωπους του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις οποίες δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία να απαντήσουμε. Πρόσφατα όμως δημοσιεύτηκε μια λίστα από ξενοδόχους που υποτίθεται πως έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους.

Πολλοί από αυτούς που αναφέρονται στη λίστα έχουν εξοφλήσει το προσωπικό τους, πλην του μήνα Οκτωβρίου, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει! Καλό είναι πριν να δημοσιεύονται ονόματα ξενοδοχείων διαπομπεύοντας σοβαρούς επιχειρηματίες, να επιβεβαιώνετε την πληροφορία, διαφορετικά η δημοσίευση χαρακτηρίζεται ως κακεντρεχής και κακόβουλη.

Ως Ένωση Ξενοδόχων, βεβαίως και καταδικάζουμε την εξαπάτηση, ειδικά των εργαζόμενων και θεωρούμε ιερή τόσο την προσφορά του εργαζόμενου που αποτελεί την ψυχή των επιχειρήσεών μας, όσο και την ανταμοιβή του. Μάλιστα πολλοί συνάδελφοι δεν ακολούθησαν την εξαγγελθείσα πολιτική μειώσεων των αμοιβών αλλά διατήρησαν τους μισθούς στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες χρονιές. Δεν ακούσαμε ποτέ καμία επιβράβευση από το σωματείο γι’ αυτό. Αλλά ούτε και για διάφορα μπόνους που δίδονται κατά καιρούς, ακούσαμε επιβράβευση. Ούτε και για την προσπάθεια των επιχειρήσεων ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί σε μήνες μη αιχμής που είναι οικονομικά ζημιογόνοι. Και βέβαια κανένας λόγος για το ότι οι ξενοδόχοι είναι αυτοί που στηρίζουν τους προμηθευτές ώστε να κρατηθεί όρθια η τοπική οικονομία…

Στη λίστα που δημοσιεύσατε υπάρχει ξενοδόχος που ενώ ο Τour Operator που συνεργάζεται, του ακύρωσε συμβόλαια τελευταία στιγμή και είναι απλήρωτος, παρά ταύτα έχει εξοφλήσει μέχρι τελευταίο Ευρώ όλο του το προσωπικό, με λήψη προσωπικού καταναλωτικού δανείου.

 Κυρίες και Κύριοι του σωματείου, κάνετε ένα πολύ σοβαρό λάθος: Θεωρείτε πως πρέπει να είστε απέναντι από τον επιχειρηματία ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να βρίσκεστε δίπλα του. Πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν «αφεντικά» και «υπάλληλοι», τώρα είμαστε όλοι συνεργάτες. Ξυπνήστε επιτέλους και καταναλώστε τις δυνάμεις σας εποικοδομητικά, για το καλό όλων μας. Έργο σας ως σωματείο είναι η ενότητα και όχι η διάσπαση. Έχοντας αυτό ως σημαία, θα καταφέρετε ίσως να έχετε μεγαλύτερη απήχηση στους εργαζόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αρνούνται να μπουν στη λανθασμένη διαδικασία που υπαγορεύετε.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ &

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Μηνάς Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνα Σβύνου

 

 

Παντρεύτηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης! Όλα όσα έγιναν στον μυστικό γάμο του


Κάτω από άκρα μυστικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Ηλίας Μαμαλάκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ο αγαπημένος chef αποδεικνύει πως όταν θέλεις μπορείς να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μόνο για σένα. Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, ο Ηλίας Μαμαλάκης ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό της αγαπημένης του, Ντορίτας Πετρατζά. Ο γάμος τους έγινε στην εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Εκάλη και το μυστήριο τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι ξανά ευτυχισμένος και ήρεμος στην προσωπική του ζωή. Μετά τις δύσκολες ώρες που πέρασε πριν από δυο χρόνια, όταν και έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, Στέλλα, πλέον το χαμόγελό του επέστρεψε στα χείλη του. Ποια είναι όμως η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά; Ονομάζεται Ντορίτα Πετρατζά. Είναι υψηλό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο παράρτημα της Νέας Ερυθραίας, είναι περίπου 50 χρόνων και έχει τρία παιδιά από τους δυο προηγούμενους γάμους της.

gossip-tv.gr

Ν. Κανταρζής: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!! Τάδε έφη Κ. Καΐσερλης…

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!!

ΤΑΔΕ  ΕΦΗ Κ. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

 

Έκπληξη πρέπει να προκάλεσε  ο Δήμαρχος Κω, Κ. Καίσερλης, στο ελάχιστο ακροατήριό του, στην τελευταία – ας πούμε –  επιτροπή διαβούλευσης, για τα έργα του 2013!

Προσπάθησε να αναλύσει με το δικό του μοναδικό και οραματικό τρόπο το τεράστιο θέμα – ζητούμενο χρόνων – της αξιοποίησης του μοναδικού κεφαλαίου που λέγεται ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Και ακούστε την τοποθέτηση επί του θέματος, του  πρώτου πολίτη του νησιού μας!

Κ. Καίσερλης: «Το σοβαρό είναι, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη!

Όταν  αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχουμε τοπικό επώνυμο τυρί, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Όταν  δεν έχουμε τοπικά επώνυμα βότανα, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Όταν  δεν έχουμε τοπική γαστρονομία με τα παραδοσιακά φαγητά και μας πουλάνε ότι φανταστούμε, πώς θα πουλήσουμε τον Ιπποκράτη;

Είναι λοιπόν ένα πολύ σοβαρό θέμα, ίσως από τα μοναδικά, που όμως για να τεκμηριωθεί έχει δεκάδες υποχρεωτικές παράλληλες δράσεις που οφείλουμε να κάνουμε».

 

Η άποψή μου, ως πολίτη αυτής της πόλης, την οποία επιθυμώ να εκφράσω δημόσια προς τον Δήμαρχο του νησιού του Ιπποκράτη, είναι ότι θα ήταν χρησιμότερο να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μεγάλος μας πρόγονος , ο πατέρας της Ιατρικής επιστήμης, δεν είναι ούτε χωριάτικη σαλάτα για να συνδυάζεται με το τυρί της πόσσας, ούτε συσκευασία δώρου για ρίγανη, αλισφακιά και τσάι του βουνού, ούτε ορεκτικό για να συνοδεύει την τοπική γαστρονομία!

Ο Ιπποκράτης ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει το σύμβολο της Ιατρικής, το διαβατήριο που θα επιτρέψει στο νησί να μεγαλουργήσει και το εφαλτήριο για το στόχο της Κω ως παγκόσμιου κέντρου της Ιατρικής επιστήμης!

Για το λόγο αυτό θα ήταν χρησιμότερο επίσης, να σταματήσει η υποβάθμιση του υψηλού αυτού στόχου της τοπικής κοινωνίας και να εντατικοποιηθεί  η ενασχόληση με τα κρίσιμα θέματα του Δήμου που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής αρχής.

Διαφορετικά , το όραμα της Ιπποκρατικής Κω , θα έχει την τύχη του οράματος  της  Ιατρικής σχολής , στο κτίριο της Alexander Fashion!

 

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ κ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

«ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»

 

Διαμαρτυρία στην Κέφαλο για τον τεράστιο λάκκο όπου θάβονται τα μολυσμένα ζώα από καταρροϊκό… (Δίπλα υπάρχει γεώτρηση & καλλιέργειες…)

Την διαμαρτυρία και τα ερωτηματικά τους εκφράζουν με τις παραπάνω φωτογραφίες που μας έστειλαν αγροτοκτηνοτρόφοι από την Κέφαλο για τον τεράστιο λάκκο που έχουν ανοίξει οι “αρμόδιοι”, για να θάβονται εκεί τα άρρωστα ζώα από την μολυσματική ασθένεια του καταρροϊκού πυρετού, που έχει αποδεκατίσει ως γνωστόν, εκατοντάδες πρόβατα σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.

Καθώς δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για Περιφέρεια ή Δήμο και αν έδωσε την έγκριση του για να θάβονται τα ζώα στη συγκεκριμένη περιοχή, το Τοπικό συμβούλιο Κεφάλου.

Συγκεκριμένα, ζητούν να πληροφορηθούν αν και κατά πόσο υπάρχει ζήτημα μόλυνση των ζώων που υπάρχουν στην περιοχή, όπως και των καλλιεργειών τους, συν του ότι στο ίδιο μέρος υπάρχει και η γεώτρηση μεγάλου ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται παρακάτω.

 

Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι της Κεφάλου, εδώ και δέκα μέρες, έχουν μείνει και πάλι χωρίς γιατρό με συνέπεια να υπάρχει αναβρασμός και ανησυχία στο χωριό (χθες εκφράστηκαν διαμαρτυρίες ηλικιωμένων στην Κοινότητα).

Πιάστηκαν στο ξύλο για το 10 ευρω από “στοματική απόλαυση”

Ποιο είναι το περιστατικό που συνέβη σε μαγαζί της Αχαϊας; Γιατί έγινε ο χαμός στο μαγαζί της Αχαϊας με δυο Aφρικανές;

Και άλλο ροζ περιστατικό στην Αχαϊα έρχεται να αναταράξει την τοπική γνώμη. Oι δύο Aφρικανές, του πρόσφεραν ερωτική απόλαυση αλλά στη συνέχεια κόντεψαν να του κάνουν το μαγαζί καλοκαιρινό, επειδή τσακώθηκαν για την αμοιβή!

Όλα άρχισαν πριν από έναν μήνα όταν η μία από τις δύο αφρικανές επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον καταστηματάρχη και του είπε ότι μπορούσε να του προσφέρει στοματική απόλαυση με μόλις 5 ευρώ. Ο μαγαζάτορας, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Κορίνθου στην Αχαϊα, δέχθηκε, την οδήγησε στη μικρή αποθήκη στο πίσω μέρος του καταστήματος, έκανε τη «δουλειά» του και από τότε η αλλοδαπή άρχισε να τον επισκέπτεται τακτικά.

Στην τελευταία επίσκεψή της, όμως, πήρε μαζί και τη φίλη της προκειμένου με κάτι παραπάνω, ο έμπορος να έχει διπλή ευχαρίστηση. Σύμφωνα με το dete.gr, εκείνος δεν είπε όχι. Οι γυναίκες που τον επισκεπτόταν, του είπαν ότι αυτό θα κόστιζε 10 ευρώ. Εκείνος συμφώνησε και προχώρησε στη διαδικασία με τη φίλη της η οποία προσφέρθηκε αμέσως. Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεύρεση, ο καταστηματάρχης του μαγαζιού στην Αχαϊα έδωσε τα 5 ευρώ σε αυτήν που γνώριζε και τα 10 ευρώ στη φίλη της.

Τότε συνέβη το αναπάντεχο. Ενώ οι τρεις τους βρίσκονταν στην αποθήκη, οι δύο Αφρικανές άρχισαν να τσακώνονται. Κι αυτό γιατί η πρώτη ζήτησε το 10ευρω από τη φίλη της με το σκεπτικό ότι επειδή εκείνη έκλεισε το ραντεβού έπρεπε να πάρει τα περισσότερα χρήματα.

Η φίλη της αρνιόταν επικαλούμενη ότι πούλησε το δικό της κορμί κι έτσι οι δυο τους άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζονται. Μέχρι που πιάστηκαν στα χέρια, άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και βγήκαν από την αποθήκη χτυπώντας η μία την άλλη εντός του καταστήματος και μπροστά στα μάτια περαστικών.

Δείτε τον σάλο που έχει προκαλέσει το βίντεο φοιτήτριας στη Λάρισα.

fimes.gr/2012/10/magazi-achaia-afrikanes/#ixzz2AsCNzOEu

Ποια γνωστή εταιρία με ρούχα φίρμας κλείνει

Ποια μεγάλη εταιρία με ρούχα φόρμας κλείνει εντός των ημερών όλα τα καταστήματα της στην Ελλάδα και βάζει τέλος;

Πέρα από την μεγάλη εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων που πτώχευσε μαζί με αρκετές άλλες, κλείνουν εντός των ημερών όλα τα καταστήματα Guess στην Ελλάδα, με τον ιταλικό οίκο να ανακοινώνει τερματισμό της επιχειρηματικής του σχέσης με την Promoda AE (διανομέα του στην ελληνική αγορά), η οποία παραπέμπει το θέμα προς διαιτησία, στα ελβετικά δικαστήρια.

Η Promoda AE, διαθέτει στην Ελλάδα όλη την γκάμα των προϊόντων της φίρμας πλην κοσμημάτων και ρολογιών (ήτοι ενδύματα, αξεσουάρ και υποδήματα). Ουσιαστικά την έχει αναπτύξει από την είσοδό της στην ελληνική αγορά, πριν από 16 χρόνια και πλέον ο ετήσιος τζίρος των προϊόντων αυτών εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 8-9 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική εταιρεία είχε ενημερώσει τη Guess για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ζητώντας να γίνουν πιο ρεαλιστικοί οι στόχοι αναφορικά με τα budgets και την επέκταση του δικτύου. Ο ιδιοκτήτης της Promoda, Μάκης Ζουμπουλίδης, εξηγεί στη «N» ενδεικτικά, ότι σε περιβάλλον ύφεσης δεν δικαιολογείται ανάπτυξη του δικτύου με 3 νέα καταστήματα, ετησίως, όπως τα δύο μέρη είχαν συμφωνήσει πριν πέντε χρόνια.

Τέτοια ζητήματα ετέθησαν στην Guess Europe ενώ σύμφωνα με τον κ. Ζουμπουλίδη, ο οίκος δεν έστειλε απλώς αρνητική απάντηση ως προς τις διευκολύνσεις αλλά και παραίνεση ότι πρέπει να τηρηθούν οι αρχικοί στόχοι, κυρίως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στη λιανική. Η Promoda με δίκτυο άνω των 300 πελατών, έφθασε να λειτουργεί δίκτυο λιανικής 9 καταστημάτων Guess αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προχωρά σε διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι η Guess Inc., εισηγμένη στον ΝYSE, εξέδωσε ανακοίνωση για λογαριασμό της Guess Europe, στην οποία αναφέρει ότι «…λόγω του τερματισμού της επιχειρηματικής σχέσης με το διανομέα της στην ελληνική αγορά, την Promoda SA, η σειρά φθινόπωρο/χειμώνας 2012 επώνυμων ενδυμάτων, αξεσουάρ και υποδημάτων του οίκου Guess δεν θα αποσταλεί στην Promoda». Η Guess επιβεβαιώνει, πάντως, το έντονο ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά, στην οποία διερευνά δυνατότητα νέας συνεργασίας.

Η ελληνική εταιρεία, με βάση εκτιμήσεις της, το 2012 θα εμφανίσει έσοδα 14 εκατ., από τζίρο 16 εκατ. το 2011 και 22,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Το 2011 είχε καθαρές ζημιές προ φόρων 1,24 εκατ. έναντι κερδών 1,4 εκατ. το 2010.

Δείτε ποια γνωστή εταιρία κύρηξε πτώχευση και σταμάτησε την παραγωγή.

fimes.gr/2012/10/guess-promoda-ae-kleinei/#ixzz2AsBVjvPD

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έφερε και καρχαρίες στη στεριά ο τυφώνας Σάντι!

Έναν καρχαρία να κολυμπά στην αυλή του φωτογράφισε ο κάτοικος του Νιου Τζέρσι Κέβιν Μακ Κάρτι.

Όσο απίστευτη κι αν ακούγεται αυτή η πρόταση, έγινε πραγματικότητα εξαιτίας του τυφώνα Σάντι.

Σε πολλές παράκτιες περιοχές του Νιου Τζέρσι έχει «εισβάλει» η θάλασσα στη στεριά, με τη στάθμη του νερού να φτάνει ακόμα και το 1,5 μέτρο. Το φαινόμενο οφείλεται στη σούπερ καταιγίδα Σάντι, σε συνδυασμό με την παλίρροια λόγω της πανσέληνου.

Κάπως έτσι θα βρέθηκε και ο καρχαρίας στην αυλή του σπιτιού στην παραλία Brigantine. Τη φωτογραφία ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Κέβιν Μακ Κάρτι.

newsbomb.gr/diethnh/story/248037/apisteyto-efere-kai-karharies-sti-steria-o-tyfonas-santi#ixzz2As4BuGAY

Λαζόπουλος: πώς είναι η πανέμορφη κόρη του, Μαριέλλη [φωτο]

Πώς είναι η πανέμορφη κόρη του Λάκη Λαζόπουλου, Μαριέλλη; Δείτε τη φωτογραφία από τη βραδινή τους έξοδο.

Δείτε την 25χρονη πανέμορφη Μαριέλλη Λαζοπούλου, τη μονάκριβη κόρη του Λάκη Λαζόπουλου.

Μια φινετσάτη κοπέλα σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους με τον πατέρα της Λάκη Λαζόπουλο, καθώς αποφεύγει συνειδητά τα φλας της δημοσιότητας. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει.

Η Μαριέλλη, Μαριλού για τους φίλους της, είναι ένα 25χρονο κορίτσι, που είναι μοντέρνο αλλά και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Απεχθάνεται, όπως λέγεται, ό,τι έχει να κάνει με έκθεση στα media και μάλιστα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να μένει μακριά από τα φλας των φωτογράφων.

Η Μαριέλλη Λαζοπούλου εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στη νέα ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Η Μαριλού, όπως τη φωνάζει χαϊδευτικά ο δημοφιλής μπαμπάς της Λάκης Λαζόπουλου, επικοινωνεί καθημερινά και πάρα πολλές φορές με τον πατέρα της.

Με τους γονείς της έχει πραγματικά ιδανικές σχέσεις, όμως η μεγάλη της αδυναμία είναι η γιαγιά της, η μητέρα του Λάκη Λαζόπουλου που συχνά επισκέπτεται στη Λάρισα για να περάσει μαζί της κάποιο σαββατοκύριακο.

Δείτε πώς είναι η όμορφη κόρη της Μαρίας Καβογιάννη.

fimes.gr/2012/10/lakis-lazopoulos-kori-marielli/#ixzz2As1boTqw

Πρόκληση: Ποιους απέκρυψε ο Βαξεβάνης από τη λίστα Λαγκάρντ!

Ποια μεγάλα ονόματα και γιατί δεν αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην λίστα Λαγκάρντ;

Ποια είναι τα πρόσωπα που θα συζητηθούν;

Διαβάστε ποια είναι τα πασίγνωστα ονόματα που απέκρυψε ο Κώστας Βαξεβάνης:

1. Γιάγκος Δράκος – Πρόεδρος Τζάιαντ

2. Ο αδερφός του Γιάγκου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σέβος Δράκος όπως επίσης και οι γιοι του Αλέξης και Τίμος!

3. Βλάσης Τσάκας –  Παραλίγο πρόεδρος του ΠΑΟ

4. Σκρούτζ Μακ Ντακ – και εδώ έρχεται η αποκάλυψη ότι ο γνωστός τσιγγούνης των καρτούν έχει ελληνικές ρίζες και πολλές… λίρες στο εξωτερικό!

5. Σουλτάνογλου & Μουράτογλου – Ναι, ναι οι γνωστοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου από την ταινία “Γκαρσονιέρα για 10”

6. Ανδρέας Τεπενδρής – εφοπλιστής γνωστός και ως “Τρελοπενηντάρης” (του αρέσουν οι… μικρούλες και διατηρεί σχολή μανεκέν)

7. Τάσος Πολυμενέας – μπακάλης στο Κωλοκοτρονίτσι! Εκτός από χρήματα ερευνάται μήπως έβγαλε στο εξωτερικό και κονσέρβες με σαρδέλες!

Φυσικά και αυτή η λίστα αποτελεί μια χιουμοριστική έκδοση αφού μόνο με τέτοια ειρωνική διάθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί η αναλγησία των ιθυνόντων να χειριστούν το ζήτημα μιας και η λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2010. Το αποτέλεσμα; Η σύλληψη του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε 2 χρόνια μετά! Το σύστημα ζει και βασιλεύει!!!

Ζητήσαμε τη γνώμη μιας ειδικής στην χαρτομαντεία και μας έκανε λόγο για τον μαγικό αριθμο 60! Τώρα τι σημαίνει αυτό το 60 ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι νομίζει… 60 να ‘ναι οι ώρες μας; 60 χρόνια θα φάνε φυλακή; 60 ονόματα λείπουν από τη λίστα που δημοσίευσε ο Βαξεβάνης;

Ο νοών νοείτω!

newsbomb.gr/blogs/story/248331/proklisi-poioys-apekrypse-o-vaxevanis-apo-ti-lista-lagkarnt#ixzz2Ary1SWi8