Την Πέμπτη στις 11:00 η παράδοση των ανακαινισμένων κρατητηρίων στο ΑΤ Κω, από Lions Κω


Η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, με επιστολή που απέστειλε, ευχαρίστησε την Λέσχη LIONS Κω για την κάλυψη των εξόδων ανακαίνισης των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Κω.

 Στο πλαίσιο αυτό, στις 29-11-2012 και ώρα 11,00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο κτήριο που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην πόλη της Κω.

4.7 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ πέτυχε ο Δήμος Κω

4.7 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ πέτυχε ο Δήμος Κω

Άλλο ένα έργο ζωής για το νησί μας, όπως είναι η επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική περίοδο, ο Δήμος Κω πέτυχε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4.7 εκατ. Ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και αναγκαίου για τον τόπο μας έργου.

Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα μεγάλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτούμενα έργα κ. Θεοδόσης Νικηταράς, έχοντας την ευθύνη της διεκδίκησης και ωρίμανσης τους, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ένταξης της επέκτασης του ΧΥΤΑ, και ο Δήμαρχος Κω κ. Κώστας Καΐσερλης, υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής της χρηματοδότησης του.

Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας. Η συνολική του έκταση είναι περίπου 215 στρέμματα, ενώ η επέκταση του θα αναπτυχθεί σε έκταση 39 στρεμμάτων.

Είναι γνωστό ότι ο ΧΥΤΑ έχει σχεδόν εξαντλήσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής του. Με την υλοποίηση του έργου αυτού καλύπτονται πλέον οι ανάγκες διάθεσης των απορριμμάτων έως το 2026.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Δήμος Κω: «Στηρί – ΖΩ» για Πολύτεκνους & μακροχρόνια άνεργους

Δράση «Στηρί – ΖΩ»

Με την υπ’ αριθμό 37/05-11-2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω ψηφίστηκε ομόφωνα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Δράσης «Στηρί – ΖΩ», η οποία προκύπτει από το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφθηκε μεταξύ της Επιχείρησης και του Εμπορικού Συλλόγου Κω «Ο Ερμής».

Σκοπός της συγκεκριμένης Δράσης είναι η στήριξη συγκεκριμένων ευπαθών κοινωνικά ομάδων (πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α., μακροχρόνια άνεργοι) αλλά και η ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων με τη δημιουργία εκπτωτικής κάρτας.

Τα δικαιολογητικά ανά κοινωνική ομάδα είναι τα εξής:

Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 1. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση για το λόγω που ζητείται η κάρτα.

 2. Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας.

 3. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

 4. Πιστοποιητικό εντοπιότητας.

 5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 6. Εκκαθαριστικό εφορίας ή δήλωση ότι δεν υποχρεούται σφραγισμένη από την εφορία και Ε9.

 7. Κάρτα ανεργίας.

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ – Α.Μ.Ε.Α. (τα προηγούμενα δικαιολογητικά από το 1-4 καθώς επίσης και τα εξής:)

 1. Κάρτα Πολυτέκνων για τους πολύτεκνους ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 2. Κάρτα Α.Μ.Ε.Α. για τα άτομα με ειδικές αναπηρίες ή Πιστοποιητικό Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό αναπηρίας >67% και άνω.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Σκουμάντζου Ελένη (τηλ. 2242020440) στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης (οδ. Παλαιών Εθελοντών Πολεμιστών 3, Λάμπη, Κως).

 

Για τον Εμπορικό Για την Κοινωφελή Επιχείρηση

Σύλλογο Κω «Ο Ερμής» Κοινωνικής Προστασίας,

Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας

και Αστικής Συγκοινωνίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΡΑΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΡΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑ

 

Εσωτερική διανομή:

 1. Αρχείο Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω

 2. Αρχείο Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων Δήμου Κω

 3. Αρχείο Αυτοτελούς Γραφείου Ειδικών Συμβούλων Δήμου Κω

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ! Δυο χρόνια τώρα, δεν ασχολείται με τίποτα!

 

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ!

 

Δυο χρόνια τώρα, δεν ασχολείται με τίποτα!

Κατάφερε όμως, για να θυμηθούμε μερικές από τις επιτυχίες του, να :

 • σταματήσει όλα τα έργα,

 • να χάσει η Κως πολλά λεφτά,

 • να καταστρέφει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του τουρισμού,

 • να κοροϊδεύει ξετσίπωτα όσους παρέσυρε προεκλογικά τάζοντας τους δουλειά,

 • να διαλύσει το δήμο,

 • να τον κάνει κακοπληρωτή στους μικρούς Κώους προμηθευτές του,

 • να απαξιώσει πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν οι πολίτες και διαφήμιζαν την Κω

Κατάφερε, δηλαδή, να μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, ξέχασε και τις μεγαλοστομίες του για την επανάσταση κατά των Γερμανών και των νόμων του Ελληνικού κράτους και με την «ουρά στα σκέλη» μάζεψε, Σάββατο βράδυ, την πα΄ρεα του να δώσει οδηγίες στη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2013.

 

Πριν λίγες μέρες βέβαια είχε ψηφίσει πρόγραμμα έργων ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ εν γνώσει του ότι δε θα κάμει τίποτα…

 

Φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει κατανοήσει ακόμα σε ποιο έτος ζούμε!!

 

Παραμένει «ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ» και πεισματικά προσηλωμένος στις παλαιοκομματικές πρακτικές των δεκαετιών που κατέστρεψαν τη χώρα.

 

Στις δεκαετίες που είτε ως δήμαρχος, βουλευτής και υφυπουργός, παρέα με όλους όσους κυβερνούσαν εκείνα τα χρόνια, κατάφεραν με τις πολιτικές τους να μας φέρουν στο χάλι που ζούμε σήμερα.

Δυστυχώς αυτά έμαθε στη μακρόχρονη καθαρά επαγγελματική πολιτική καριέρα του και δε μπορεί να αρνηθεί το παρελθόν του.

 

Το κακό είναι ότι τον ίδιο, την παρέα του και την παρουσία τους πληρώνει το νησί.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

42 χρόνια σε κώμα αλλά η οικογένειά της στο πλευρό της!

Το 1970 ήταν μία 16χρονη μαθήτρια, που έπεσε σε κώμα καθώς έπασχε από διαβήτη…

42 χρόνια μετά, η Eduarda O’ Bara «έφυγε» από την ζωή, με την οικογένειά της να την φροντίζει στο σπίτι τους και να μην λείπει λεπτό από το πλευρό της!

Η συγκλονιστική ιστορία κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και μερικές ώρες, με την οικογένεια Ο’ Bara να δίνει μάθημα ζωής και ελπίδας, για όσους έχουν άρρωστους συγγενείς και όχι μόνο.

Λίγο πριν βυθιστεί σε κώμα, η 16χρονη ζήτησε από την μητέρα της να είναι πάντα δίπλα της και εκείνη τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στο άρρωστο παιδί της: οι γονείς της την πήραν στο σπίτι και την φρόντισαν, μέχρι που άφησαν την τελευταία τους πνοή!

Καθημερινά, της έβαζαν μουσική, την γύριζαν κάθε δύο ώρες, την έκαναν μπάνιο και την τάιζαν με ειδικό σωλήνα. Ο πατέρας της Eduarda πέθανε το 1976 και η μητέρα της το 2008, οπότε και η αδερφή της, Colleen, την πήρε υπό την προστασία της.

H ιστορία της οικογένειας έγινε βιβλίο το 2001, το «A Promise Is A Promise», αλλά και τραγούδι, με τίτλο «My Blessed Child».

Μετά από 42 χρόνια, η Eduarda έφυγε από την ζωή και η αδερφή της έγραψε στην ιστοσελίδα της: «χθες, την ώρα που την φρόντιζα, παρατήρησα ότι με κοιτούσε μες στα μάτια και μου έδωσε το μεγαλύτερο χαμόγελο που είχα δει. Έπειτα, έκλεισε τα μάτια της και πήγε να συναντήσει την μητέρα μας στον Παράδεισο…»!

newsbomb.gr/diethnh/story/256139/42-hronia-se-koma-alla-i-oikogeneia-tis-sto-pleyro-tis#ixzz2DHVZut4r

Κασιδιάρης στην Κρήτη: «Θα τους γ…. όλους, θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ»

Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη που απειλεί ότι θα υπάρχουν νεκροί μέχρι το βράδυ. Δείτε το βίντεο.

Εκτός εαυτού βγήκε για ακόμη μία φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος βρέθηκε στην Κρήτη για μία πολιτική εκδήλωση.

Κάποιοι διαδηλωτές όμως συγκεντρώθηκαν στο σημείο και φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο προκειμένου η κατάσταση να μη βγει εκτός ελέγχου ωστόσο ο βουλευτής ζήτησε από την αστυνομία να ανοίξει τους φραγμούς για να απωθήσει ο ίδιος τους διαδηλωτές εκτοξεύοντας απειλές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ακούγεται στο βίντεο του cretalive.gr να λέει «Θα τους γα… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ»! Στη συνέχεια απειλεί τους αστυνομικούς με μήνυση «Για παράβαση καθήκοντος» και λέει χαρακτηριστικά: «Εσείς κάθεστε και τον π… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;».

Δείτε το βίντεο με τις απειλές του Ηλία Κασιδιάρη:

fimes.gr/2012/11/ilias-kasidiaris-5/#ixzz2DHSDzn8X

Πόπη Τσαπανίδου – Κώστας Βαξεβάνης: ο μεγάλος έρωτας

Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Κώστα Βαξεβάνη και της Πόπης Τσαπανίδου; Ποια ήταν η σχέση τους μετά τον χωρισμό;

Το ζευγάρι στην αρχή προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη σχέσης τους, κάτι που στην αρχή ήταν εύκολο καθώς τότε η Πόπη Τσαπανίδου ήταν μια απλή ρεπόρτερ του Mega.

Η συγκατοίκηση δεν άργησε να έρθει για την Πόπη Τσαπανίδου και τον Κώστα Βαξεβάνη και μάλιστα είχαν φτιάξει μαζί ένα σπίτι στην Άνοιξη και όλα έδειχναν ότι θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά τελικά χώρισαν.

Η εφημερίδα «News» έκανε αφιέρωμα στην ζωή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και στην οχτάχρονη σχέση του με την παρουσιάστρια. «Από το 2000 η Αθήνα είναι για μένα μια μακρινή νυχτερινή θέα απ” το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Μετακόμισα στην Άνοιξη, σ” ένα σπίτι από πέτρα και ξύλο. Μετακόμισα από έρωτα.

Μερικές φορές νομίζω πως υπάρχω λόγω έρωτος πώς αλλιώς θα υπήρχα; Ένα σπίτι με κήπο, σκυλιά, μποστάνι. Οι έρωτες κάποια στιγμή τελειώνουν», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο δημοσιογράφος Κώστα Βαξεβάνη. Ο χωρισμός τους δεν ήταν κοινή απόφαση και για κάποιο διάστημα οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες. Ο χρόνος όμως είναι ο καλύτερος γιατρός και σήμερα διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Διαβάστε ποιες δύσκολες ώρες αντιμετώπισε η Πόπη Τσαπανίδου.

fimes.gr/2012/11/popi-tsapanidou-kostas-vaksevanis/#ixzz2DHQsQtWH

Ποιοι οι 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ποιοι είναι οι 2 μητροπολίτες που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ; Ποιο το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την εκκλησία;

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δύο μητροπολίτες αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ οι δύο μητροπολίτες διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα». Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.

Αν οι δυο μητροπολίτες δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων τότε θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα ενώ οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο για τη δικαιοσύνη για άσκηση ποινικών διώξεων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές, χορηγίες και αδήλωτα έσοδα από εκμετάλλευση ακινήτων ή χρηματοοικονομικές και άλλες επενδύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ακόμη και… φεσιών που έχουν αφήσει στην περιοχή, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο. «Βγάλαμε μεγάλα λαβράκια από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών», σημείωνε αρμόδιος παράγοντας.

Το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την εκκλησία

Το σχέδιο προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, ενώ θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποκλείεται μία από τις πηγές προέλευσης των χρημάτων να είναι ο «οβολός» των πιστών ή τα έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των μητροπόλεων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στις περιβόητες λίστες με τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν δεκάδες ονόματα από τον χώρο της Εκκλησίας.

Διαβάστε ποιους βουλευτές ελέγχει το ΣΔΟΕ.

.fimes.gr/2012/11/mitropolites-peristeriou-thessalias-sdoe/#ixzz2DHPO7f00

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος χαμός απόψε στο Bingo πάνω από 700 συμμετέχοντες & 300 δώρα… (Για οικογένειες που έχουν σοβαρή ανάγκη)

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάρα πολύς κόσμος απόψε στο Κυπριώτης Πανόραμα (δεν έβρισκες καρέκλα) για να πάρει μέρος στο καθιερωμένο τυχερό παιχνίδι bingo με πολλά (300+) πλούσια δώρα από ένα μεγάλο αριθμό χορηγών (επιχειρήσεων και επαγγελματιών του νησιού) μιας και ο σκοπός για άλλη μια φορά ήταν ιδιαίτερα σοβαρός (μιλάμε για οικογένειες που έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη)

Για αυτό το λόγο οι ευχαριστίες τόσο από την Πρόεδρο της Λεσχης Lions Κω Σμαράγδα Παρισίδου, όπως και από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, τον καλό φίλο και συνάδελφο Παύλο Πάτση ήταν θερμές και επαναλαμβανόμενες, προς όλους όσοι συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή.