Η χτένα στο φέρετρο έλυσε τον γρίφο της δολοφονίας στη Θάσο το 2001!

Η χτένα στο φέρετρο έλυσε τον γρίφο της δολοφονίας στη Θάσο το 2001!
Μία χτένα πάνω στο φέρετρο του 48χρονου υπάλληλου της πολεοδομίας Καβάλας, που τοποθετήθηκε από γείτονά του, ήταν το «στοιχείο» που έριξε φως στην υπόθεση, η οποία στοίχειωνε επί 13 χρόνια την περιοχή: Την τριπλή δολοφονία στην Καλλιράχη Θάσου το καλοκαίρι του 2001.

 

Η χτένα, όπως δέχονται οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας στο βούλευμά τους, τοποθετήθηκε για συμβολικούς λόγους και υποδήλωνε πως ένοχος του τριπλού εγκλήματος ήταν ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακεδονία” ο άνθρωπος που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση να τοποθετήσει τη χτένα πάνω στη σορό του θύματος, που θεωρήθηκε βασικός στόχος του κατηγορούμενου, δέχτηκε για πρώτη φορά στην τελευταία κατάθεσή του το 2011 ότι το έπραξε. Στις προηγούμενες καταθέσεις η κίνηση καταγράφηκε από άλλους μάρτυρες ως στοιχείο, όμως ποτέ δεν διασταυρώθηκε. Πάντως, ο γείτονας δεν διευκρινίζει για ποιους λόγους το έκανε. Το δικαστικό συμβούλιο Καβάλας στο βούλευμά του με αριθμό 16/2014, με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον 57χρονο και τον προφυλακίζει, σημειώνει πως η αιτιολογία που δίνει ο μάρτυρας ότι «ήταν αυθόρμητη αντίδραση να τοποθετήσω τη χτένα» δεν ευσταθεί, καθώς ο νεκρός υπάλληλος Ιωάννης Κουλούσης είχε ελάχιστα μαλλιά και παράλληλα η χτένα παρέπεμπε ευθέως στο όνομα του βασικού υπόπτου Ανδρέα Χτενά.

«Το γεγονός αυτό έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, καθότι η τοποθέτηση του αντικειμένου (χτένας) συνδέεται με το όνομα του κατηγορούμενου», αναφέρεται συγκεκριμένα.
Μέχρι την τελευταία κατάθεση του γείτονα του θύματος, ο οποίος είχε φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για το τριπλό έγκλημα, δεν είχε επιβεβαιωθεί από τον ίδιο ότι είχε τοποθετήσει τη χτένα. Οι δικαστές στο βούλευμά τους συνδυάζουν ακόμη την κατάθεση της χήρας του υπαλλήλου, η οποία υποστηρίζει ότι τρία διαφορετικά πρόσωπα εκμυστηρεύτηκαν στην ίδια πως δολοφόνος του συζύγου της ήταν ο Αν. Χτενάς.

Το στοιχείο της χτένας δεν ήταν το μοναδικό που οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει τον 57χρονο επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά σε δίκη για το τριπλό έγκλημα. Άλλωστε ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος από τότε που διαπράχθηκε το πρωτοφανές στα χρονικά έγκλημα. Όπως φαίνεται από το βούλευμα, αξιολογήθηκαν περισσότερες από 20 καταθέσεις μαρτύρων, με σημαντικότερη όμως αυτή του γείτονα του κατηγορούμενου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως είδε έναν ψηλό την ημέρα του φονικού να πηδάει το μπαλκόνι του εξοχικού του θύματος στην Καλλιράχη της Θάσου.

Το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στα μέσα Ιουνίου 2001, με θύματα τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της βιομηχανίας ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά. Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. Όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας μάλλον να διαφύγει. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης είχε βρει «χαριστικές βολές».

Το βασικό «κλειδί» που έδωσε και άλλα στοιχεία στις εργαστηριακές έρευνες αφορούσε μία τέταρτη δολοφονία, του Γεώργιου Σιδηρόπουλου, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, που σημειώθηκε έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2002. Και με αυτόν ο κατηγορούμενος είχε διαφορές, ενώ και σε αυτή την περίπτωση παρατηρήθηκε «χαριστική βολή». Και για τις δύο υποθέσεις όμως ποτέ δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία, για να τον ενοχοποιήσουν. Σφαίρες που εξετάστηκαν από τις δύο υποθέσεις, την τριπλή δολοφονία στη Θάσο και το έγκλημα του Σιδηρόπουλου στην Καβάλα, προέκυψε ότι ανήκαν στο ίδιο όπλο. Το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που έκαναν τις εργαστηριακές εξετάσεις, ένα άλλο όπλο μπορούσε να ταυτιστεί εργαστηριακά με τους κάλυκες των δύο υποθέσεων ανθρωποκτονιών. Το συγκεκριμένο είχε δηλωθεί ως ιδιωτικό από αστυνομικό, που πλέον έχει αποταχθεί και από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχε δώσει στον Ανδρέα Χτενά.

Στα στοιχεία που καταγράφονται ένα προς ένα στη δικαστική απόφαση παραπομπής του σε δίκη αναφέρονται και μαρτυρίες που αφορούν το αυτοκίνητο του Χτενά, πανομοιότυπο του οποίου είδαν έξω από το εξοχικό του θύματος.

Στο τριπλό έγκλημα όμως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο, άγνωστο μέχρι τώρα. Στο βούλευμα ταυτοποιούνται καταθέσεις μαρτύρων από την τριπλή δολοφονία της Θάσου και από την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Σιδηρόπουλου, που περιγράφουν τα ίδια χαρακτηριστικά του προσώπου, το οποίο χαρακτηρίζεται συνεργός του Χτενά. Μάλιστα, σε μαρτυρία αναφέρεται ότι στο εξοχικό του άτυχου Ιω. Κουλούση έγινε αντιληπτή μοτοσικλέτα, παρόμοια της οποίας επισκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες του τριπλού εγκλήματος από συνεργείο και το δίκυκλο ήταν ιδιοκτησίας ενός Αλβανού.

Το κίνητρο του τριπλού εγκλήματος, στην περίπτωση ενοχοποίησης του Χτενά, ήταν γνωστό στις αρχές από την πρώτη στιγμή, όταν άλλωστε ο 57χρονος επιχειρηματίας είχε κριθεί ύποπτος, χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία σε βάρος του. Ακόμη και όταν συνελήφθη για ληστείες και φυλακίστηκε γι’ αυτό, σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα από το έγκλημα της Θάσου.

Η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του Χτενά, τον Μάιο του 2001, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την τριπλή δολοφονία, θεωρείται ως μοναδικό κίνητρο και έτσι καταγράφεται και στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Καβάλας. «Σε διάστημα μίας εβδομάδας από την κατεδάφιση έντονη είναι η αντίδραση του Ανδρέα Χτενά, ο οποίος απειλεί ότι θα θάψει σε φέρετρα που είχε τοποθετήσει εντός του παραπάνω οικοπέδου (τρία σε αριθμό) όποιον του κατεδάφιζε το σπίτι», τονίζεται στο διατακτικό της απόφασης που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Ο φόβος του υπαλλήλου της πολεοδομίας Ιωάννη Κουλούση, ο οποίος είχε εμφανιστεί στην κατεδάφιση, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων της Θάσου, με τους οποίους συνομίλησε μία ημέρα πριν να δολοφονηθεί, όταν επισκέφτηκε πάλι το νησί στις 14 Ιουνίου 2001. Ακόμη, στο βούλευμα καταγράφεται ότι ο άτυχος υπάλληλος της πολεοδομίας είχε ήδη κάνει κινήσεις για να εκδώσει άδεια οπλοφορίας, καθώς στο γραφείο του βρέθηκε αίτηση για άδεια και υπεύθυνη δήλωση για αγορά όπλου.

Thestival.gr

.newsbomb.gr/koinwnia/story/425680/i-htena-sto-feretro-elyse-ton-grifo-tis-dolofonias-sti-thaso-to-2001#ixzz2xZA3TgXY

Επείγουσα αεροδιακομιδή νεογέννητου 12 ωρών από Κω στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε χθες το βράδυ από την Κω στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου ένα βρέφος 12 ωρών με Σινούκ, το οποίο διέθεσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Το νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στο Ηράκλειο, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επενέβαινε και συνοδός παιδίατρος από το νοσοκομείο της Κω, απογειώθηκε στις 21:28 και έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 22:40. νεογεννητο αεροδιακομιδη νοσοκομείο Ηρακλείου…

picture_9994561

ΔΑ: ΔΕΝ νομιμοποιούμε τετε-λεσμένα, μεθοδεύσεις & φωτογραφικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών Καΐσερλη

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ: ΔΕΝ νομιμοποιούμε τετε-λεσμένα, μεθοδεύσεις & φωτογραφικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών Καΐσερλη

Η υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου είναι έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Δεν φταίει κανείς στον κ. Καϊσερλη αν δεν μπορεί να μαζέψει τους δημοτικούς του συμβούλους.
Κανείς δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει το νόμο για όσους αδικαιολόγητα απουσιάζουν εδώ και ένα και πλέον χρόνο από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο απερχόμενος όμως δήμαρχος δεν το έπραξε γιατί ακόμα και σε θέματα που αφορούν το δημοτικό συμβούλιο, λειτουργεί με όρους πολιτικής συναλλαγής και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Για τον απερχόμενο κ. Καϊσερλη, η νομιμότητα έρχεται πάντα τελευταία.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει προειδοποιήσει ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει τετε-λεσμένα, μεθοδεύσεις και φωτογραφικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών του κ.Καϊσερλη.
Αν ο τελευταίος αντιλαμβάνεται που έχει οδηγήσει το δήμο, αν θέλει τη στήριξη των πα-ρατάξεων της αντιπολίτευσης οφείλει να συνεργαστεί μαζί τους.
Τόσο στην διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης όσο και στην ιεράρχηση των πραγματικά αναγκαίων ζητημάτων, που πρέπει να εισαχθούν προς συζήτηση.
Κυρίως όμως οφείλει να λειτουργεί με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες.
Η πρόταση μας είναι σε ισχύ και ανοιχτή σε όλους.
Όταν στην οικονομική επιτροπή συζητείται στις 1 το μεσημέρι η αναμόρφωση προϋπολο-γισμού δεν μπορεί να έρχεται στις 4 το δημοτικό συμβούλιο να την εγκρίνει, χωρίς να έχει ενημερωθεί. Αυτό αποτελεί ευτελισμό και παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών κα-νόνων.
Αντί να κατηγορεί τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και τις άλλες παρατάξεις, ο κ.Καϊσερλης ας αναζητήσει το δρόμο που του υποδείξαμε.
Το δημοκρατικό δρόμο της συνεργασίας.

Έστω και στο λυκόφως της θητείας του, ας σεβαστεί κάποια πράγματα.
Ας ζητήσει τη συνδρομή των άλλων παρατάξεων για να μπορούν να διεξάγονται οι συνε-δριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεννόηση και αποφεύγοντας αυ-ταρχικές και μονομερείς κινήσεις.
Η Κως πρέπει να κάνει μια νέα αρχή σε όλα.
Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες μας, ως Δημοτική Αρχή της νέας πενταετίας, είναι η κα-τάθεση ενός νέου, πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με δημο-κρατικούς κανόνες.
Με σεβασμό των δικαιωμάτων των παρατάξεων, με δημοκρατική οργάνωση των συζητή-σεων και σεβασμό στη νομιμότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

picture_9994560

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩ: 2ημερίδα Περιβάλλον-Ευθύνη-Δράση: Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας»


Ομιλητές εξέχοντες επιστήμονες, με γνώση για το περιβάλλον του νησιού μας

 

Το 2ο Γυμνάσιο Κω σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δ.Ε. Δήμου Κω, διοργανώνειδιημερίδα για το περιβάλλον στις 4 & 5 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κω.

Σε σύντομο σημείωμά τους, η διευθύντρια Μαρίνα Μπέττα και η εκπαιδευτικός Εύα Δημητρίου, αναφέρουν: «Η επιλογή των επιστημόνων που κλήθηκαν να μιλήσουν στην διημερίδα, έγινε με κριτήριο την επιστημονική γνώση και εμπειρία τους, καθώς και επειδή είναι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το νησί «σαν την παλάμη του χεριού τους», το αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά να συμβάλλουν στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων του περιβάλλοντος που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια αυτό το ευλογημένο νησί.

Είναι πραγματικά τιμή μας που τόσο ξεχωριστοί άνθρωποι και επιστήμονες δέχτηκαν να έρθουν στο νησί και να μας ενημερώσουν για πολύ σημαντικά θέματα όπως: οι διαβρώσεις των ακτών, η χρήση του νερού, οι υγρότοποι, η παράκτια αλιεία, η ανακύκλωση, το νομοθετικά πλαίσιο και η πραγματική διάσταση για την αυθαιρεσία στην Ελλάδα.

Θεωρούμε πολλαπλό το όφελος που θα προκύψει από τη διημερίδα, εφόσον όλοι μας πρέπει να είμαστε πλέον συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες και με τη δράση μας να προστατεύουμε το περιβάλλον του νησιού μας όπως ακριβώς προστατεύουμε το ίδιο μας το σπίτι».

Οι ομιλητές: Σιούλας Ανδρέας, Αναγνώστου Χρήστος, Καραβασίλη Μαργαρίτα, Τσιγαρίδου Ναταλία, Φανουρίου Ξενοφών, Ρουμελιώτης Δημήτρης, Παραγκαμιάν Καλούστ, Σαχίνης Περικλής, Βαγγέλης Δημήτρης.

Την ημερίδα συντονίζει η εκδότρια της εφημερίδας «ΣΤΑΘΜΟΣ», δημοσιογράφος Άννα Αυγούλη.

Εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στο φαξ του σχολείου 2242048737 ή στο μέιλ του σχολείου mail@2gym-ko.dod.sch.gr , καθώς και κατά την πρώτη ημέρα της ημερίδας πριν την έναρξη των εργασιών.

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας 4 Απριλίου 2014 και ώρα 13.00, θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στους επιστήμονες-εισηγητές της διημερίδας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κω στο Δημαρχείο Κω. Επίσης την ίδια μέρα η εκπρόσωπος της Greenpeace κ. Ναταλία Τσιγαρίδου θα συναντηθεί στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κω και ώρα 11.00 -13.00 με τους ψαράδες της Κω για συζήτηση με στόχο την επίλυση προβλημάτων των αλιέων.

2ο Γυμνάσιο Κω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Περιβάλλον-Ευθύνη-Δράση: Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας»

 

1η ημέρα – 4 Aπριλίου

 

17.00-17.30:            Προσέλευση – Εγγραφές συμμετεχόντων

17.30-17.45:            Σιούλας Ανδρέας, Dr., Διευθυντής Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου: «Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης: Το Διαπεριφερειακό πιλοτικό πρόγραμμα ΑΚΤΗ για τη νήσο Ρόδο»

17.45-18.00:            Αναγνώστου Χρήστος, Dr., Διευθυντής Ερευνών Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών: «Το παράκτιο σύστημα της νήσου Κω»

18.00-18.15:     Διάλειμμα για καφέ.

18.15-18.30: Σαχίνης Περικλής, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Επιτελικός Σύμβουλος Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD): «Επιχειρησιακά Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων»

18.30-18.45: Ρουμελιώτης Δημήτρης, Γεωπόνος, Προϊστάμενος τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Κω: «Μορφές και δυνατότητες κομποστοποίησης στο νησί της Κω»

18.45-19.00: Φανουρίου Ξενοφών, Εκπαιδευτικός, Ωκεανογράφος: «Το ιστορικό τσουνάμι της Κω»

19:00-19:30:            Συζήτηση

 

2η ημέρα – 5 Aπριλίου

 

10.30-11.00: Προσέλευση

11.00-11.15: Τσιγαρίδου Ναταλία, εκπρόσωπος της Greenpeace, Τμήμα Εκστρατειών:   «Παράκτιοι ψαράδες: το μέλλον της αλιείας»

11.15-11.30: ΠαραγκαμιάνΚαλούστ, Βιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του WWF Ελλάς,Νησιωτικοί υγρότοποι της Ελλάδας: οι υγρότοποι στην Κω

11.30-11.45: Διάλειμμα για καφέ.

11.45-12.00: Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων, Πολεοδόμος, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), π. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΚΑ: «Περιβάλλον και Ανάπτυξη: σύγχρονες προκλήσεις και εμπόδια»

12.00-12.15: Βαγγέλης Δημήτρης, Γεωπόνος: «Διαχείριση στερεών αποβλήτων στο νησί της Κω»

12:15-12.45: Εύα Δημητρίου-Ελένη Κωσταμένα: «Περιβαλλοντική Ομάδα 2ου Γυμνασίου Κω, Μια ματιά στη δράση της»

12:45-13.15:             Συζήτηση

13.15-13:30:             Χορήγηση βεβαιώσεων

 

2o-gimnasio-hmerida-gia-to-perivallon-4-5-4-2014

ΠΑΟΚ ΚΩ: 2ήμερο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ποδοσφαίρου & παράταση λαχειοφόρου


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΕΝΝΗΘ. 1999-2000

 

Ο ΠΑΟΚ ΚΩ σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ οργανώνει μεγάλο διήμερο τουρνουά για τις ηλικίες 1999-2000 στις 14 και 15 Απριλίου. (Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη).

Έχει ζητηθεί και η υποστήριξη από την ΕΠΣΔ.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν και ομάδες εκτός Κω και θα γίνει στα γήπεδα ΝΕΟ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ και ΦΙΛΙΝΟΣ.

Όροι διεξαγωγής:

  1. Aγώνες 11x11 – 2 ημίχρονα των 25΄

  2. Σε κάθε παιχνίδι 20αδα – μέχρι 9 αλλαγές ανά παιχνίδι.

  3. Ο τρόπος διεξαγωγής θα αποφασιστεί μετά την δήλωση συμμετοχής των ομάδων.

  4. Δηλώσεις συμμετοχής έως και Παρασκευή 11 Απριλίου

  5. Απαραίτητες καταστάσεις υγείας και δελτία ΕΠΣΔ ή πιστοποιητικά γεννήσεως .

 

 

Για τον Π.Α.Ο. ΚΩ

 

 

ο πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας

Γ. ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ Δ. ΠΙΚΙΩΝΗΣ

 picture_9994558

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΛΑΧΝΟΥΣ ΕΩΣ  11 ΜΑΙΟΥ            

Ο  ΠΑΟΚ ΚΩ ανακοινώνει την παράταση της λαχειοφόρου που είναι σε εξέλιξη με έπαθλα ένα I-PΗΟΝΕ και ένα ΠΟΔΗΛΑΤΟ έως τις 11 Μαίου.

Για τον Π.Α.Ο.Κ  ΚΩ

Ο πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας
Γ. ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ                                               Δ.  ΠΙΚΙΩΝΗΣ

Δημ. Συμβούλιο Κω: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ σύμβουλοι για απαρτία… «Μάθημα» Καΐσερλη προς τους Αριστερούς & παράπονο Δρόσου

Για μία ακόμη φορά δεν επετεύχθη η πολυπόθητη απαρτία κι έτσι ματαιώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

 

 

Ο πρόεδρος του Σώματος Βασίλης Δρόσος, αφού αναφέρθηκε στους δικαιολογημένα απόντες (Σταμάτης Μαρκόγλου σε σεμινάριο, Γιώργος Κοπάδης για λόγους ανωτέρας βίας, Σπύρος Βασιλειάδης για λόγους υγείας, Γιάννης Κρητικός και Αντώνης Κρητικός σε εκπαιδευτική εκδρομή), προέβη στην εξής δήλωση: «Παρά το ότι είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο, δυστυχώς βλέπω ότι, οι κύριοι συνάδελφοι των υπολοίπων παρατάξεων, εκτός από τον κύριο Καμπουράκη, ενώ είναι εδώ δεν εισέρχονται στην αίθουσα για να μην σχηματίσουμε απαρτία. Αυτό είναι ένα από τα κακά της δημοκρατίας μας, δυστυχώς. Το δημόσιο συμφέρον όμως απαιτεί και η κοινωνία που μας τίμησε, να την εκπροσωπούμε επάξια κι όταν λέω επάξια, δεν εννοώ μόνο στο τί ψηφίζουμε και τί ποιοτικές ή όχι αποφάσεις λαμβάνουμε, αλλά και το πόσο συνεπείς είμαστε στην σύγκλιση και συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Λυπάμαι που τα λέω, δεν τα ‘χω πει μία φορά, τα ‘χω πει πολλές φορές, αλλά φαίνεται ότι θα λήξει η θητεία αυτής της δημοτικής αρχής μ’ αυτό το παράπονο, εμένα προσωπικά. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του προέδρου κάθε φορά, θα παρακαλούσα όμως και οι υπόλοιποι, έστω αυτοί που είναι έξω, να μην παραβιάζουν ούτε τον κανονισμό, αλλά κυρίως να μην παραβιάζουν την τιμή αυτών των ανθρώπων που τους ψήφισαν. Μετά ταύτα, ματαιώνεται η σημερινή συνεδρίαση, θ’ ακολουθήσει νέα πρόσκληση για τον ορισμό καινούργιας ημερομηνίας».

 

Στους δύο εκπροσώπους της Αριστεράς Δημήτρη Βαγγέλη και Κική Μακρή επιτέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Καΐσερλης, μη κάνοντας κανένα σχόλιο για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Γιώργου Κυρίτση, λέγοντας τα εξής:

«Δεν θα έπαιρνα το λόγο, αλλά οφείλω να το κάνω για συγκεκριμένο λόγο. Και αναφέρομαι στους εκπροσώπους των δύο παρατάξεων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την Αριστερά. Έμαθα από τα παιδικά μου χρόνια και γνώριζα ότι, οι αγώνες της Αριστεράς ήταν αγώνες παρόντος. Έμαθα ότι, τα μέλη και τα στελέχη της έμαθαν να αγωνίζονται, να μην φοβούνται, να μην κρύβονται και ανά πάσα στιγμή και ώρα να θέτουν ενώπιον του λαού τις θέσεις και τις απόψεις τους, άσχετα εάν έχουν πλειοψηφία ή αν είναι μειοψηφία. Όμως το να απουσιάζουν…. και οφείλω να το πω, πολλοί από εμάς στα νεανικά μας χρόνια πιστέψαμε σ’ αυτούς τους χώρους, οφείλω να το πω ότι, αυτό που γίνεται σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους των δύο εκπροσώπων παρατάξεων που μας λένε ότι, είναι στην Αριστερά, παρομοιάζει με αυτούς που ρίχνουν την ασπίδα και τίποτε άλλο. Και το λέω ενσυνείδητα να το πληροφορηθεί ο κόσμος. Οι Αριστεροί είναι παρόντες στη μάχη, οι Αριστεροί δεν φοβούνται, οι Αριστεροί κι αν είναι μόνοι τους, πρέπει να είναι εκεί, μπροστά και να λένε την άποψή τους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι φεύγουν, κρύπτονται, δεν είναι εδώ και είναι απέξω από την πόρτα.

Κύριε πρόεδρε, δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε. Μάθαμε να αγωνιζόμαστε, μάθαμε να παλεύουμε είτε πλειοψηφία είτε μειοψηφία και αυτό θα κάνουμε πάντα».

Ρεπορτάζ: Πηγή http://www.stathmosnet.gr/kos-politics/8055———-lr—-.html

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πηγή: http://www.nisoskos.gr/shownew.php?new_id=7770&category=2#1

picture_9994557

 

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στους γονείς πολλοί μαθητές μας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ στο λιμάνι Πειραιά (λόγω της απεργίας των πλοίων)

Τελευταία ενημέρωση & 77 παιδιά από γυμνάσιο Αντιμάχειας “εγκλωβισμένα” στην Αθήνα…

Φίλε Γιάννη 77 παιδιά του γυμνασίου Αντιμάχειας παραμένουν ακόμα στην Αθήνα με δικά μας πλέον έξοδα και να αναφερθεί ότι αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή καλύφθηκε με δικά μας έξοδα 300 ευρώ το κάθε παιδί και τώρα επιβαρυνόμαστε άλλα 60 για κάθε μέρα.

Γονέας

Αναστατωμένοι είναι πολλοί γονείς στην περιοχή μας μετά το σοβαρό θέμα που προκαλεί η απεργία των ναυτεργατών και το δέσιμο των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής μας  που επέστρεφαν από τις εκδρομές τους, αναζητούν εναλλακτικό τρόπο για να έρθουν πίσω στο νησί (ενώ υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε κάποιους γονείς).

Όπως πληροφορούμαστε, έφτασαν στην Κω τελικά αεροπορικώς, οι 61 μαθητές και καθηγητές του 1ου Λυκείου (οι 57 ήρθαν με την μεσημβρινή πτήση και οι 4 με την απογευματική), όπως και κάποιοι μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας, που επέστρεφαν επίσης από εκπαιδευτική εκδρομή. Ενώ οι 47 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την αντίστοιχη εκδρομή του Γυμνασίου ΛΤ (Γ’ τάξη) Ζηπαρίου, έχει κανονιστεί να επιστρέψουν αύριο το απόγευμα (κι αυτοί αεροπορικώς).

Σοβαρό πρόβλημα ωστόσο υπάρχει με την επιστροφή των 91 μαθητών (87 μαθητές + 4 συνοδοί καθηγητές) της Γ’ τάξης του 2ου  Λύκειου που επέστρεφαν από την 5ήμερη εκδρομή τους (Θεσσαλονίκη) και το πρακτορείο με το οποίο είχαν κλείσει δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους καλύψει (επρόκειτο να επιστρέψουν με το blue Star) μιας και η απεργία της ΠΝΟ (48ωρες κυλιόμενες) προέκυψε ως έκτακτο γεγονός.

Σημειωτέον ότι όλα τα λεφτά που υπήρχαν στο ταμείο του Συλλόγου γονέων (από εκδηλώσεις κλπ) δόθηκαν για να μπορέσουν να πάνε ΟΛΑ τα παιδιά (ακόμα και αυτά που οι γονείς τους αδυνατούσαν οικονομικά) εκδρομή (κανονίζοντας μόνο μια μίνιμουμ συμμετοχή ύψους 75ευρώ). Ωστόσο, πρόβλημα οικονομικό υπάρχει τώρα, όχι τόσο με τα έξοδα παραμονής τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας (ήδη έχουν μεταφερθεί εκεί τα παιδιά), όσο κυρίως με το ποσό που χρειάζεται για την επιστροφή τους αεροπορικώς, μιας και πολλοί γονείς αδυνατούν οικονομικά να το καλύψουν (125 ευρώ/άτομο ή 12.500 ευρώ συνολικά για όλα τα παιδιά και τους καθηγητές συνοδούς). Γι αυτό το θέμα είχαν απόψε έκτακτη γενική συνέλευση στο 2ο Λύκειο αποφασίζοντας να περιμένουν μέχρι τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών το πρωί της Τετάρτης, καλύπτοντας απλώς την παραμονή των παιδιών στο ξενοδοχείο σε πολύ συμφέρουσα τιμή 18€ με ημιδιατροφή. Τα δύσκολα θα έρθουν πάντως σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας…(Ο Δήμος δια της Σχ. Επιτροπής είχε δώσει συνολικά 3.000 ευρώ σε όλα τα λύκεια για την εκδρομή των παιδιών).


 

picture_9994555

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Κυριακή 6 Απριλίου του 2014 10:30

ΚΩΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Κυριακή 6 Απριλίου του 2014
picture_9994552
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΜΠΗ.
Ώρα έναρξης δράσης: 10.30 π.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Keep Kos Clean/ Κρατήστε την Κω καθαρή
ΛΕΚ ΚΩ- Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Κω
2ο Γυμνάσιο Κω
ΙΕΚ ΚΩ – Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Ποδηλατικός Όμιλος Κώ
Φίλοι του Περιβάλλοντος στη Κω
Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Κω
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΔΗΜΟΣ ΚΩ
ΝΑΤUR GALATHRIS
RADIO CITY 93FM
THΛΕΦΩΝΑ:6940875332-6947120716

picture_9994554

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Τα παιδιά του ΝΟΚ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Ρόδο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.

Ο  Ναυτικός Όμιλος Κω  συμμετείχε  στο περιφερειακό πρωτάθλημα νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διοργανώθηκε στην Ρόδο από 22 έως 25 Μαρτίου 2014 με τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες(αλφαβητικά):
Α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST:
1) Γαμβρέλλης Σταμάτιος
2) Γεωργακόπουλος Φοίβος  
3) Δικταπανίδης Παναγιώτης
4)  Παπανικόλας Ιωάννης
5) Χρυσούλας Αθανάσιος
6) Χρυσούλα Γεωργία

Β) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER:
1) Ανδριώτη Ιωάννα
2) Γεωργιάδη Ξένια
3) Leto Stojanovitc (Λέτο Στογιάνοβιτς)

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κω ευχαριστεί τους παραπάνω αθλητές και τους εύχεται καλή επιτυχία στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Το Διοικητικό συμβούλιο
Κως Μάρτιος 2014

P1020245.resized

Εργ. Κέντρο: ΟΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση 9 Απρίλη 10:30 στην πλ. ελευθερίας

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,

H συμφωνία της κυβέρνησης με τη τρόικα που φέρνει με το πολυνομοσχέδιο  νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβεβαιώνει τη θέση ότι, η ανάπτυξη και ανάκαμψη που διαφημίζουν κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπρόσωποι του κεφαλαίου , αφορά μόνο στην ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καμία αναμονή Τώρα να ανασυνταχθούμε!
Μπροστά μας έχουμε την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών, μέσω και της μείωσης των «τριετιών», με το κάλπικο επιχείρημα ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία! Την ίδια ώρα, βέβαια, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των ανέργων. Καταργούν πλήρως την Κυριακή αργία!Προωθούν τη μείωση ή κατάργηση των πενιχρών οικογενειακών και άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Εξαιτίας της «τρύπας» στα έσοδα των Ταμείων, που θα μεγαλώσει από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σχεδιάζουν νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να μειωθεί περισσότερο ο κατώτερος μισθός είναι προκλητικά ψέματα .
Ήδη στην τουριστική περιοχή μας που πολλοί θέλουν να την εμφανίζουν ως την «χώρα της επαγγελίας» οι μεγαλοξενοδόχοι και πράκτορες προειδοποιούν για μισθούς κατώτερους και από αυτούς της κατάπτυστης Εθνικής δηλ χαμηλότερους από τα 586 ευρώ!
Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν,οι στρατιές των ανέργων θα χρησιμοποιηθούν ως ωφελούμενοι στα διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή ΜΚΟ σε ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,δήμους, νοσοκομεία με μισθούς ..κατοχυρωμένους στα 400 ευρώ και εξαφανισμένα δικαιώματα.
Στον τέταρτο προορισμό της χώρας το νοσοκομείο της Κω δεν έχει καρδιολόγο,παιδίατρο ,ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει γιατρούς. Ουαί και αλλοίμονο σε όποιον αρρωστήσει
Είναι άθλιοι
Έχουν κάνει τη ζωή μας αφόρητη και επιχειρούν να νομοθετήσουν μέτρα για περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση απεργιών

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι τα μέτρα δεν είναι «μια μπόρα που θα περάσει».
Τα παραπάνω συνυπογράφει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αποκαλύπτει ξανά τον βρώμικο ρόλο της και με την υπογραφή της συμφωνίας με τους εργοδότες.
Όσο και αν προσπαθεί να την παρουσιάσει ως σύμβαση δεν κρύβεται η αποδοχή της στα κυβερνητικά μέτρα .
Η στάση της γνωστή χρόνια τώρα, θέλει να υπονομεύσει την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης ,να σπείρει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Να δικαιολογήσει έτσι τη προδοτική της δράση.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.  
Η επίθεση στους εργαζόμενους θα έχει βάθος και διάρκεια, αφού   η φθηνή  τιμή της εργατικής δύναμης, μέχρι τα κατώτερα φυσικά όρια επιβίωσης της εργατικής τάξης είναι όρος απαράβατος για το κεφάλαιο.
Δε θα εξαφανιστούν οι απαιτήσεις του  αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση λχ της αριστεράς που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους
Να γιατί οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν πολλούς «προσωπικούς» λόγους να απεργήσουν στις 9 Απρίλη. Έχουν , ταυτόχρονα καθήκον να συμμετάσχουν στην απεργία, απέναντι στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους.Είναι λόγος τιμής και ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, αλλά και τους νέους εργαζόμενους, για τους οποίους το κεφάλαιο διαμορφώνει συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα.
Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλουν, να δώσουν απάντηση στις  δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στη κυβέρνηση ,στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να διαχειριστούν την βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε δήμους και περιφέρειες ,στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Να σημάνει συναγερμός.
Με ευθύνη του κάθε σωματείου, να αξιοποιηθεί η οργάνωση της απεργίας στους κλάδους, να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του κινήματος.

picture_9994551