ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σημαντικές ανακοινώσεις από Δήμαρχο Κω – Αιχμές από Βουλευτές – Παρουσίες στο Διεθνές Συνέδριο απόψε στο Caravia

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, του Σοφολογιώτατου Ιμάμη κ. Δαμάδογλου, των Βουλευτών Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, Δημήτρη Γάκη, Μάνου Κόνσολα και Δημήτρη Κρεμαστινού (μίλησε και ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Φανουράκη), της Υπ. Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Μαρίνοβα, του παλιού καλού φίλου της Κω (θυμήθηκε ονόματα και παλιές καλές στιγμές από το 1986) σήμερα διεθνούς φήμης καθηγητή στην Αγγλία και τεχνοκράτη του τουρισμού Δ. Μπούχαλη, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, του Προέδρου του ΔΣ Ν. Μυλωνά, του Αντιδημάρχου τουρισμού Η. Σιφάκη, Δημ. και τοπ. συμβούλων, του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας Κω Β. Χαδούλη, του πρ. Δημάρχου Θ. Βαρκά,  των πρώην υπουργών Κοσμά Σφυρίου και Χρήστου Φώλια, εκπροσώπων τουριστικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν απόψε στο Caravia beach στο Μαρμάρι, οι χαιρετισμοί των εργασιών του τριήμερου  Διεθνούς συνεδρίου για τον αειφόρο τουρισμό.

Εκ μέρους των διοργανωτών προλόγισε ο πρ. Υπουργός και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιάννης Βαληνάκης (και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο με σημαντικές ανακοινώσεις για την Κω, τους βουλευτές με αιχμές από τον Η. Καματερό για την άναρχη τουριστική ανάπτυξη “το πιο κακοποιημένο τουριστικό νησί” και από την άλλη από τον Μ. Κόνσολα για τις επιπτώσεις από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στον τουρισμό (συμφώνησε με την τοποθέτηση της Ν. Σβύνου στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, και εξέφρασε φόβους για τον αριθμό αφίξεων φέτος με αφορμή τη μείωση προκρατήσεων).

Ενώ ο Δ. Γάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει το πρωί του Σαββάτου η Υπ. Τουρισμού Ελ. Κουντουρά (ιδιαίτερος λόγος έγινε από τους περισσότερους ομιλητές και για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω. Το συνέδριο θα κλείσει το απόγευμα της Κυριακής με τελετή Ιππ. Όρκου στο Ασκληπιείο).

Το Συνέδριο οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας τουΠανεπιστημίου Αθηνών (Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού) και τηνΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, οι Περιφερειάρχες Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, και Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου, o Πρόεδρος της TURSABBasaran Ulusoy, ο Αντιπρόεδρος της Aegean Ευτ. Βασιλάκης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Α. Λοΐζου, εκπρόσωποι της TUI, της Intercontinental Hotels Group, του International Airport Association κ.ά. Θα συμμετάσχουν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου  ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, πρώην υπουργοί και ΓΓ του ΕΟΤ, Eνώσεις ξενοδόχων, κ.ά.

Κεντρικά θέματα του Συνεδρίου θα είναι οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, τα φλέγοντα ζητήματα του all-inclusive, οι αεροπορικές συνδέσεις στο Αιγαίο, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό (με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή στην Αγγλία, Δ. Μπούχαλη), οι επενδύσεις και το ζήτημα της επιχειρηματικότητας, η διαχείριση κρίσεων, η προσβασιμότητα, ο αειφόρος τουρισμός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, κ.ά.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στo πλαίσιo του Συνεδρίου, θα παρουσιάσει αύριο με τα καταξιωμένα στελέχη της, Βασίλη Καρούμπα (Αντιπρόεδρος), Θωμα Μπακοδήμο (Executive Chef, Medical Gastronomy) και Τατιάνα Μπόκοτση (Executive Chef), το «Μενού του Ιπποκράτη». Ο Ιπποκράτης, με τη γνωστή του ρήση «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας» και με τη συγγραφή του βιβλίου του «Περί διαίτης» έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης ιατρικής συνδέοντας την άρρηκτα με την υγιεινή διατροφή.

DSC_0121.resized

H OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ

Κυρία Υπουργός

Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες και Κύριοι

 

Η Κως σας καλωσορίζει.

 

Είναι μεγάλη τιμή για το νησί μας η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού διεθνούς συνεδρίου, με σημείο αναφοράς τον τουρισμό.

 

Ο Δήμος Κω και η Νέα Δημοτική Αρχή πιστεύουν στην Κω που έχει στραμμένο το βλέμμα της στον κόσμο, στην Κω της εξωστρέφειας.

 

Είμαστε ένα νησί που γνώρισε και γνωρίζει μια περίοδο τουριστικής ανάπτυξης.

Υπάρχει βαθιά συνειδητοποίηση από την πλευρά μας, της έννοιας του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

 

Η τουριστική ανάπτυξη δεν αποτελεί σταθερό μέγεθος, εξαρτάται από την ικανότητα κάθε τουριστικού προορισμού να προσφέρει νέες υπηρεσίες, να είναι ανταγωνιστικός και ελκυστικός, να διαφοροποιεί το συνολικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει στους επισκέπτες του και να βελτιώνει τις υποδομές του.

 

Η προσπάθεια αυτή έχει συλλογικό χαρακτήρα.

Είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στο Κράτος, την αυτοδιοίκηση , την επιχειρηματικότητα και την τοπική κοινωνία.

 

Γνωρίζετε όλοι τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και επηρεάζουν τη λειτουργία και τους σχεδιασμούς της αυτοδιοίκησης.

 

Ο Δήμος Κω και η Νέα Δημοτική Αρχή έχουν μία σύγχρονη οπτική για την τουριστική ανάπτυξη.

Πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του.

 

Η στρατηγική προβολής και προώθησης της Κω, ως τουριστικού προορισμού, είναι υπόθεση όλων μας, του δήμου και των φορέων του τουρισμού.

Πιστεύουμε επίσης ότι ο Δήμος δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, οφείλει να χαράσσει και να υλοποιεί πολιτικές που βελτιώνουν τις υποδομές του νησιού και προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική προβολής και προώθησης του νησιού.

Από το 2016 μάλιστα, η Κως θα τρέξει μια δυναμική καμπάνια στο διαδίκτυο και στα Social Media.

Θα καταστήσει συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή αυτής της καμπάνιας τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς του τουρισμού.

Συμμετέχουμε στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, θέλουμε όμως να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, νέους τρόπους προσέγγισης δυνητικών επισκεπτών μας.

Όλα αυτά την ώρα που αντιμετωπίζουμε μείωση πόρων αλλά και γραφειοκρατικού χαρακτήρα εμπόδια.

Την ίδια στιγμή, διαμορφώνουμε μια σειρά παρεμβάσεων για να γίνει η Κως ένα νησί φιλικό και προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρία.

 

Γνωρίζουμε όλοι μας τον κυρίαρχο ρόλο που παίζουν οι μεταφορές στον τομέα του τουρισμού.

 

Είναι ο πρώτος χρόνος της θητείας μας, στον οποίο προχωρήσαμε σε σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να διερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας μαζί τους και να προσελκύσουμε περισσότερες πτήσεις προς την Κω, περισσότερους επισκέπτες.

Είναι σημαντικό συνεπώς να τελειώσει σύντομα η εκκρεμμότητα που υπάρχει με το αεροδρόμιο και τη διαχείριση του.

Γιατί η εκκρεμότητα αυτή, λειτουργεί ανασταλτικά για τις όποιες συμφωνίες θα μπορούσαν να συναφθούν με τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τον προγραμματισμό τους.

 

Είχα πει ότι η προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της Κω έχει τέσσερα προαπαιτούμενα: καλύτερες υπηρεσίες, νέες υποδομές, περισσότερες πτήσεις και ανταγωνιστικά τέλη.

Ένα ακριβό αεροδρόμιο δεν είναι και ελκυστικό, τα ακριβά τέλη σημαίνουν πιο ακριβό εισιτήριο.

 

Από εκεί και πέρα ο Δήμος Κω, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, κάνει αυτό που μπορεί: να βελτιώσει την αστική συγκοινωνία στο νησί.

Για πρώτη φορά, θα υπάρξει δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο, θα υπάρξουν δρομολόγια όχι μόνο στην πόλη αλλά και στις άλλες περιοχές του νησιού, περισσότερα δρομολόγια, καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Με διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας για να μπορούν να εξυπηρετούνται μέχρι αργά οι επισκέπτες μας.

 

Κυρίες και κύριοι

 

Μία σημαντική παράμετρος, που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη, είναι η ανταγωνιστικότητα.

Είμαστε ένα νησί, που ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών έρχεται αεροπορικώς, ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο αφίξεων στο αεροδρόμιο μας, τα δύο τελευταία χρόνια. Για αυτό και επισήμανα τη σημασία που έχει το κόστος μεταφοράς.

 

Το ότι ο τουρισμός αποτελεί τον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της ελληνικής οικονομίας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με φοροεισπρακτικές λογικές και επιβαρύνσεις.

Άκουσα για την επιβολή φόρου στις διανυκτερεύσεις στα νησιά άνω των 3.000 κατοίκων, πέραν όλων των άλλων που ακούγονται.

Το θεωρώ μέγα λάθος, αν συμβεί αυτό ειδικά αν αυτά τα έσοδα δεν αποδίδονται στην Τ.Α. για δράσεις που αφορούν στις υποδομές και την προβολή.

 

Σήμερα υπάρχει ο ΦΠΑ στο 6,5% για τη διαμονή στα ξενοδοχεία για την υπόλοιπη Ελλάδα και στο 5%, λόγω των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, στην Κω και στα νησιά μας.

Αν υλοποιηθούν όσα ακούγονται, για επιβολή φόρου διανυκτέρευσης στα καταλύματα 3 αστέρων και πάνω, τότε θα επέλθει έμμεση αύξηση στο ΦΠΑ.

 

Μεσοσταθμικά, η επιβάρυνση θα είναι της τάξης του 60 έως 100% , αν δεχθούμε ότι στα ξενοδοχεία τριών αστέρων ο φόρος διαμονής από το 5% θα πάει στο 8% και στα πεντάστερα από το 5% στο 10%.

 

Πιστεύει κανείς ότι η αύξηση αυτή δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και αξιοποίησης από άλλες χώρες και τουριστικούς προορισμούς;

Ποιος πιστεύει ότι το μέτρο αυτό δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας;

Όπως αρνητικά λειτούργησε και το μέτρο των απαγορευτικών όρων για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων , που είχε επιβάλλει ο ΕΟΦ.

 

Το τελευταίο που έχει ανάγκη ο τουρισμός μας είναι φορολογικές επιβαρύνσεις που θα πλήξουν όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Γιατί κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η αύξηση ή η επιβολή φόρου διανυκτέρευσης αφορά μόνο τα ξενοδοχεία.

Επηρεάζει συνολικά το τουριστικό μας προϊόν.

 

Η αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού αφορά τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αφορά συνολικά έναν τουριστικό προορισμό.

 

Κυρίες και κύριοι

 

Η αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού συνδέεται με την διατήρηση της ποιότητας, την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ισόρροπη τοπική οικονομική ανάπτυξη, στην οικονομική βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη διαφοροποίηση από το μοντέλο της μονοκαλλιέργειας.

 

Αυτά τα στοιχεία αποτελούν και δικούς μας στόχους.

Αποτελούν στοιχεία της τουριστικής ταυτότητας που πρέπει να έχει η Κως τα επόμενα χρόνια.

Για να συνεχίσει να είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να αφήνει ικανοποιημένους όλους τους επισκέπτες της.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

 

 
Με μεγάλη συμμετοχή από κορυφαίους εκπροσώπους του τουρισμού ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο για τον Αειφόρο Τουρισμό (Κως, Caravia Beach)Στο δείπνο που παρατέθηκε, στο πλαίσιο της έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γ. Βαληνάκης, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, ο Ιμάμης Κω Σ. Δαμάδογλου, η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Δρ. N. Marinova, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η. Καματερός και Δ. Γάκης, ο επικεφαλής του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός και ο διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα του τουρισμού Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bournemouth, κ. Δ. Μπούχαλης.


Οι εργασίες του συνόδου γίνονται στην ανακαινισμένη, πλήρως εξοπλισμένη, υψηλών προδιαγραφών συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Caravia Beach, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και του Caravia Beach, Σωκράτη Φανουράκη. Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή, 3 Μαΐου. Θα ακολουθήσει 7ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή νέων επαγγελματιών και φοιτητών στον τομέα του τουρισμού, από 20 και πλέον χώρες.Ο κ. Βαληνάκης κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του Σωκράτη Φανουράκη, μεγάλο ευεργέτη της Κω και της Χάλκης. Χαρακτήρισε το διεθνές συνέδριο «χρυσή ευκαιρία» για γνωριμία και επαφές των εκπροσώπων του τουρισμού με διεθνείς δυνητικούς συνεργάτες, για ανταλλαγή απόψεων, συμφωνίες για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Βαληνάκης ανακοίνωσε ότι τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσει η Υπουργός Τουρισμού κα Ελ. Κουντουρά καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα του Τουρισμού από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από την Βραζιλία ως την Κίνα και από τη Ρωσία ως τη Νιγηρία. Τέλος, ανέφερε ενδεικτικά κάποια από τα θέματα τα οποία θα αναλύσουν οι ομιλητές του συνεδρίου όπως οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό, η διαχείριση κρίσεων, η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και ο Τουρισμός υγείας και ευεξίας, ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την Κω.


Ακολούθως, ο Δήμαρχος της Κω Γ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στο όραμα του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη στο νησί. «Ο Δήμος χαράσσει πολιτικές που βελτιώνουν τις υποδομές του νησιού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε τη νέα δυναμική καμπάνια στο διαδίκτυο για το 2016. Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν οι εκκρεμότητες του αεροδρομίου, μέσω του οποίου διακινείται μεγάλος όγκος του τουριστικού ρεύματος και απαρίθμησε τους τέσσερεις παράγοντες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου: καλύτερες υπηρεσίες, νέες υποδομές, περισσότερες πτήσεις και ανταγωνιστικά τέλη. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα φημολογούμενα νέα τέλη διανυκτέρευσης, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή τους θα είναι ένα ακόμη λάθος εις βάρος του τουρισμού, ειδικά εάν τα έσοδα δεν κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς οι χώρες ανταγωνιστές θα εκμεταλλευτούν εις βάρος μας την αύξηση αυτή στο κόστος του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Κυρίτσης έκλεισε το χαιρετισμό του με την εκτίμηση ότι η επιβολή ενός επιπλέον φόρου στη διανυκτέρευση θα επιβαρύνει ολόκληρο τον τουρισμό και όχι μόνο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις οποίες θα επιβληθεί.


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η. Καματερός αναφέρθηκε στον στρεβλό τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε ο τουρισμός στο νησί της Κω, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μεγάλη αναλογία κλινών ανά κάτοικο και πρότεινε να αλλάξει η κατεύθυνση του τουριστικού προϊόντος, εστιάζοντας στην κατανάλωση τοπικών κυρίως προϊόντων από τους επισκέπτες του νησιού. Σειρά πήρε ο επικεφαλής του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Κόνσολας, που συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Γ. Βαληνάκη, υπογραμμίζοντας ότι το Διεθνές Συνέδριο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο και για την ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα του Τουρισμού. Ο κ. Κόνσολας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην οικογένεια Φανουράκη και στην προσφορά της στην τοπική κοινωνία. Αναφερόμενος στα τρέχοντα θέματα του τουρισμού, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαφαινόμενη μείωση των κρατήσεων, η οποία – όπως είπε – οφείλεται στην παράταση του κλίματος αβεβαιότητας που διαμορφώνεται για τη χώρα μας, στο πλαίσιο των σχέσεών μας με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλα θέματα στα οποία στάθηκε ο κ. Κόνσολας ήταν ο φόρος στις διανυκτερεύσεις και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει στην οικονομία του τόπου, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η σύνδεση του νησιού με τα μεγάλα δίκτυα μεταφορών, καθώς και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κω.


Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Γάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη η αρνητική συγκυρία στον τομέα της οικονομίας, να μην επηρεάσει την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στον τομέα αυτό. Τέλος, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος συνέδεσε την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας με το όραμα του Σωκράτη Φανουράκη. Ο κ. Κρεμαστινός εξήρε το έργο της οικογένειας Φανουράκη που δραστηριοποιήθηκε και αναπτύχθηκε στα Δωδεκάνησα και επιστρέφει τα οφέλη από τη δραστηριότητα αυτή στις τοπικές κοινωνίες και στους ανθρώπους της Δωδεκανήσου. Αναφερόμενος στο κομμάτι του τουρισμού, ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού, δεδομένων των υψηλών δυνατοτήτων της χώρας μας. Ένας ακόμη παράγοντας που κάνει την ανάγκη αυτή ακόμα πιο επιτακτική, είναι η αρνητική συγκυρία των ανταγωνιστών μας στη Μεσόγειο, οι οποίοι όταν ανακάμψουν είναι πιθανό να απορροφήσουν κομμάτι από τη δική μας αγορά.


Την εκδήλωση έκλεισε ο διευθυντής του εργαστηρίου eTourism του Πανεπιστημίου του Bournemouth, καθηγητής κ. Δ. Μπούχαλης. Ο κ. Μπούχαλης ανέφερε διεθνή παραδείγματα διακρατικών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και στη σημασία ανάπτυξης των έργων υποδομής, κάνοντας ειδική αναφορά στα δίκτυα μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε τη μεγάλη προσφορά που μπορεί να έχει η πολιτική στον τομέα του τουρισμού και τον καταλυτικό τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την ανάπτυξή του. Ο διευθυντής του εργαστηρίου eTourism πρότεινε τη δημιουργία μιας διακομματικής επιτροπής που θα χαράζει την τουριστική πολιτική, προκειμένου αυτή να έχει συνέχεια, ενώ συμφώνησε με την επισήμανση του κ. Κρεμαστινού σχετικά με την αρνητική συγκυρία μερικών εκ των ανταγωνιστών μας στη Μεσόγειο και την ανάγκη χάραξης σχεδίου διατήρησης του ανοδικού τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, ειδικά όταν οι ανταγωνιστές μας ανακάμψουν.


ΔΕΙΤΕ τις 13 φιναλίστ για τα καλλιστεία Ν. Αιγαίου “STAR- MISS – YOUNG” (PICS)

Και ναι ήρθε η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τις 13 φιναλίστ του διαγωνισμού μας. Αυτά είναι τα 13 που κορίτσια θα λάβουν μέρος στα Καλλιστεία Νοτίου Αιγαίουπου θα γίνουν στη όμορφη Κάλυμνο στις 11 Ιουλίου 2015. “STAR- MISS – YOUNG ΝΟΤΊΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ” είναι οι τίτλοι που θα διεκδικήσουν τα 13 κορίτσια, ενώ το τίτλο “MISS BODY” θα διεκδικήσει το κορίτσι με το πιο όμορφο σώμα!!! Τα κορίτσια μας θα επισκεφθούν το νησί μας μια βδομάδα νωρίτερα για να το γνωρίσουν, έχοντας έτσι το όλο το χρόνο να κάνουν τις περιποιήσεις ομορφιάς τους και να αφεθούν στα χέρια των ειδικών!

Τη περιποίηση των μαλλιών τους έχει αναλάβει το κομμωτήριο της Μαρίας Πετράκη ¨FACELOOK¨, την αισθητική προσώπου και σώματος έχει αναλάβει το ΚΈΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉΣ ¨ΒΛΑΜΟΥ¨, ενώ τη περιποίηση των άκρων τους έχει αναλάβει η Πετρούλα Πονήρη. Τα προϊόντα ομορφιάς είναι είναι μια προσφορά απ το κατάστημα GALLERY DE BEAUTE της Κω…. Στη Κάλυμνο 11 Ιουλίου 2015… να είστε όλοι εκεί!!!


Έρχεται σφοδρός καύσωνας με 40 βαθμούς! (Από χειμώνα καλοκαίρι απότομα)

Θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα εισβάλλουν στην χώρα μας από τις 4 με 5 του Μάη, μεταφέροντας ιδιαίτερα καυτές αέριες μάζες από την Σαχάρα και την βόρεια Αφρική.

Αυτές οι αέριες μάζες θα ανεβάσουν πάρα πολύ τη θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και πάνω από τους 31-32 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πέρασμα αυτής της θερμής εισβολής θα κορυφωθεί στις 7-8 του Μάη, με τη θερμοκρασία σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, να ξεπερνάει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείει το Greek-Weather.Org, η θερμοκρασία να αγγίξει ίσως και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Μιλάμε όχι απλά για ζέστη αλλά και για κύμα καύσωνα, στις αρχές του Μάη, πράγμα που δεν έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

 

Έτσι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που είχαμε κάνει πως θα μεταβούμε από τον Χειμώνα στο Καλοκαίρι, απευθείας και απότομα, ενώ το φετινό Καλοκαίρι όπως επισημαίνει η πιο έγκυρη ιστοσελίδα καιρού της χώρας μας, θα είναι το πιο θερμό των τελευταίων 50 ετών…

 

ΦΡΙΚΗ: Χαροπαλεύει 10χρονη που έμεινε έγκυος από τον πατριό της!

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ενός 10χρονου κοριτσιού που βιάστηκε και έμεινε έγκυος από τον πατριό της.

 

Η εγκυμοσύνη του κοριτσιού, που ζει στην Παραγουάη, διαπιστώθηκε όταν την πήγε η μητέρα της στο νοσοκομείο γιατί είχε έντονους πόνους στο στομάχι.

 

Οι γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν έκτρωση, παρά το γεγονός ότι η ζωή της κινδυνεύει, καθώς το σώμα της δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, ώστε να μεγαλώσει μέσα της ένα παιδί.

 

Τελικά, η 10χρονη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παραγουάη, η άμβλωση είναι νόμιμη όταν η ζωή της γυναίκας είναι σε κίνδυνο, συνεπώς το κορίτσι έχει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση

Γλιτώστε από το σιδέρωμα των ρούχων με αυτό το απίστευτο κόλπο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν το κσλοσκεφτούμε, δεν έχει περάσει δα και τόσο πολύς καιρός από τότε που απλώναμε τα βρεγμένα ρούχα μας και τα χτυπούσαμε με ένα ραβδί για να φύγουν οι ζάρες.
Το πρώτο σίδερο (σιδερώματος) εφευρέθηκε τη δεκαετία του ’20 και τα πρώτα μοντέρνα στεγνωτήρια ρούχων άνοιξαν στις αρχές του ’40. Και πάλι όμως, μια κοπέλα μόνο γνωρίζουμε που να απολαμβάνει το σιδέρωμα και μάλλον δεν προσφέρεται για πρόσληψη!
Στο παρακάτω βίντεο από το δημοφιλές κανάλι του YouTube, Jumblejoy, θα μάθουμε ένα έξυπνο τρικ που θα μας γλιτώσει από πολύ κόπο και πονοκέφαλο!


livetvgr.com

picture_000000049w2Y015c00022024

Πουλάνε το σπίτι τους Τατιάνα και Ευαγγελάτος – Δύσκολες ώρες

Γιατί βγαίνει στο «σφυρί» το σπίτι της Στεφανίδου με τονΕυαγγελάτο;

Στην πολυτελή βίλα που διαθέτουν στη Δροσιά γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου με την οικογένειά τους.

Ωστόσο, αν αληθεύει δημοσίευμα του περιοδικού «Χάι», η βίλα βγαίνει στο σφυρί.

Συγκεκριμένα το περιοδικό σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρει «Στο σφυρί η βίλα της Χαλκίδας» και επισημαίνει ότι «τελείωσαν τα λεφτά του Νίκου Ευαγγελάτου«.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν περιοριστεί αισθητά οι αμοιβές των τηλεαστέρων και απομένει να δούμε αν αληθεύει το δημοσίευμα του περιοδικού.

Πρόκειται για ισχυρό χτύπημα στην ελληνική showbiz αν όντως Στεφανίδου και Ευαγγελάτοςαντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις πληρωμές με κάρτα άνω των 70 ευρώ στην Κω από την Ν. Σβύνου στον ΣΚΑΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

με την τοποθέτηση της Προέδρου της Έν. Ξενοδόχων Κω Ντίνας Σβύνου στην εκπομπή πρώτη γραμμή στον Σκάι (Λυριτζής-Οικονόμου) σήμερα το πρωί, αναφορικά με τις αντιδράσεις των νησιών για την επιβολή χρήσης κάρτας για αγορές άνω των 70 ευρώ…

ΔΕΙΤΕ το βίντεο από το 1ο λεπτό

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=259017


http://www.skai.gr/mobile/tv/video?MMID=259017


picture_000000009w2Y015c00022017

 

Δ. Γάκης: «Το πιλοτικό πρόγραμμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα προχωρήσει χωρίς έξτρα κόστη στη χορήγηση τουριστικής βίζας».

Η άμεση αντίδραση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου στις εκκλήσεις των τοπικών επαγγελματικών και αναπτυξιακών φορέων τουρισμού των νησιών του Αιγαίου για την ακύρωση της είσπραξης ενσήμου της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε πρόκειται για θεωρήσεις εισόδου που χορηγούνται από τις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων στα σύνορα ή για θεωρήσεις που χορηγούνται στα πλαίσια παράτασης του χρόνου βραχείας διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει άμεσα λύσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία και άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Στην απόφαση αυτή, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι συντονισμένες ενέργειες των βουλευτών Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που έγιναν προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και την τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη σημασία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του πιλοτικού προγράμματος, χωρίς τη μεταβολή του κόστους για την έκδοση βίζας στους επισκέπτες από τρίτες χώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν σημασία οι καθόλα επίκαιρες προτάσεις και πρωτοβουλίες μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Δωδεκάνησο και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που έχουν τεθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε αναπτυξιακά fora, αναφορικά με τη διευκόλυνση στη διαδικασία χορήγησης βίζας.

Η εφαρμογή των μέτρων αυτών (διευκόλυνση και μειωμένο κόστος βίζας βραχείας διάρκειας),σε πολύτεκνες οικογένειες καθώς και σε ειδικές ομάδες

ς τουριστών όπως αθλητές, μαθητές και πολίτες τρίτης ηλικίας, θα διαφοροποιήσει και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν στη Δωδεκάνησο με τουρίστες από τη  γειτονική Τουρκία, ιδιαίτερα σε περιόδους εκτός αιχμής, στηρίζοντας έτσι τις τοπικές – ιδιαίτερα τις μικρές νησιωτικές – οικονομίες.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Συνάντηση Χατζημάρκου-Ζαννετίδη- Χαλκιδιού με αγρότες-αλιείς-κτηνοτρόφους Κω – Σάββατο 7μμ Επαρχείο

O Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γεώργιος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, πρόκειται να μεταβούν το Σάββατο 2 Μαΐου στην Κω. Έχει προγραμματιστεί  ενημερωτική συνέλευση  με τα Δ. Σ. των συλλόγων των αγροτών, μελισσοκόμων , κτηνοτρόφων και επαγγελματιών αλιέων του νησιού μας,   στις 19:00 στο Επαρχείο Κω.

Στη συνέλευση θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα.(οινοποιεία, ελαιοτριβεία, επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου μελιού, βιοτεχνίες γάλακτος, επιχειρήσεις κοπής κρέατος)

Στη συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Επίσης θα συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα.

ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ: Νέο κάλεσμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ – Σάββατο 9πμ πλ. Μαστιχαριού

Η Κοινότητά μας στο πλαίσιο της προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού,της ευαισθητοποίησης των πολιτών και σε συνέχεια προηγούμενης δράσης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία που οφείλεται στη συμμετοχή-προσφορά των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας,

απευθύνει νέο κάλεσμα σε όλους τους φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, για να συμμετάσχουν άλλη μια φορά σε εργασίες καθαρισμού, εξωραϊσμού του λιμανιού Μαστιχαρίου.

Ημέρα εθελοντισμού : Σάββατο 2 Μαΐου 2015.

Τόπος & ώρα συνάντησης : Πλατεία λιμανιού Μαστιχαρίου – Ώρα 9:00 ́π.μ.

*Ο εθελοντισμός σου δημιουργεί αίσθημα υπευθυνότητας. *Ο εθελοντισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα καλύτερα.

*Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την προσφορά σας.

Αντιμάχεια 29-4-2015

Από το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας

ΟΡΦΕΑΣ: Σε Παγκόσμια Πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη Περιπέτεια «Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron 3D»

Στον Χειμερινό Κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» από την Πέμπτη 30/4 έως και την Τετάρτη 6/5 θα προβληθεί η παρακάτω ταινία:

 

Κοντά μας σε Παγκόσμια Πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη Περιπέτεια «Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron 3D» του Τζος Γουέντον (Serenity, Οι Εκδικητές) με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Κρις Έβανς, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέρεμι Ρένερ, Τζέιμς Σπάντερ, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ντον Τσιντλ & Πολ Μπέτανι.

 

Υπόθεση: Όταν ο Tony Stark προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα αδρανές πρόγραμμα που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Για την ακρίβεια, πάνε κατά διαόλου, με αποτέλεσμα οι πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη να συγκεντρωθούν επειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκρούσουν τα φρικτά σχέδια που τρέφει για την ανθρωπότητα. Περίεργες και ύπουλες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία.

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.

 

Από Πέμπτη έως Τετάρτη: 19:30 & 22:15.

 

 

Κάθε Πέμπτη μειωμένη είσοδος: € 5 & για τις 3D ταινίες: € 7!

Κάθε Τρίτη μειωμένη είσοδος για άνεργους!

 

 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προτείνετε τις ταινίες που θέλετε να προβληθούν στον Κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» καθώς και να βλέπετε αναλυτικά το Πρόγραμμα Προβολών & τις Προσεχώς ταινίες μέσω της ιστοσελίδας μας «www.cine-orfeas.gr» και κάνοντας «Like» στην σελίδα μας στο Facebook «www.facebook.com/cineorfeas».

 

Σας περιμένουμε

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΟΡΦΕΑΣ