ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Διαφωνία αν θα συζητηθεί το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ – Αποχώρηση Γ. Κρητικού – Κόντρα για Ακταίον- ΔΗΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ – Live)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το θέμα του επικείμενου Δημοψηφίσματος όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε στις προ ημερησίας διατάξεως τοποθετήσεις και ανακοινώσεις στο αποψινό Δημ. Συμβούλιο.

Το θέμα έθεσε αρχικά ο Δημ. Σύμβουλος της Δημ. Αρχής Γ. Κρητικός καλώντας το θέμα να πάρει θέση όπως έχει κάνει ήδη η ΚΕΔΕ (υπέρ του ΝΑΙ). Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του τόνισε ότι αν και σε πολλά ζητήματα (αποθεματικά, μεταναστευτικό κλπ) ταυτίζεται με τις θέσεις της ΚΕΔΕ σε αυτό το θέμα ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία και όχι διχαστικές αλλά ενωτικές κινήσεις μιας κα ακόμα και στην ίδια παράταξη υπάρχουν σύμβουλοι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. (τόνισε σε αυτό το σημείο πόσο εκτιμά την κ. Ρούφα παρά τις διαφορετικές θέσεις τους σε πολλά θέματα αλλά και για τη στάση της σε ότι αφορά ΦΠΑ και ΔΗΦΟΔΩ). Καυτηρίασε μάλιστα όσους δημ. συμβούλους έχουν τοποθετηθεί δημόσια για αυτό το θέμα (βίντεο- ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, τον οποίον κοιτούσαν με νόημα οι της μειοψηφίας δεν αντέδρασε πάντως).

Η αποχώρηση του Γ. Κρητικού ήρθε όταν ζήτησε εκ νέου το λόγο μετά την τοποθέτηση του δημάρχου λέγοντας ότι ζήτησε να πάρει θέση το θέμα αν θα συζητηθεί ή όχι ως θέμα. Οπότε ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου (παρά τη διαφωνία του) ζήτησε από τους Δη. συμβούλους να σηκώσουν τα χέρια ποιοι συμφωνούν να συζητηθεί, οπότε οι μόνοι που σήκωσαν τα χέρια ήταν ο Γ. Κρητικός και η Κ. Μακρή (για ξεχωριστούς λόγους) κι έτσι αφού απορρίφθηκε η πρόταση του αποχώρησε, καθώς όπως τόνισε το θέμα είναι  καθοριστικό και για τα υπόλοιπα θέματα πχ αναμόρφωση προϋπολογισμούς “θα είναι σε ευρώ ή σε δραχμές σε λίγες μέρες;” όπως διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα επί της διαδικασίας σε παρέμβαση του ο Δημ. σύμβουλος Ν. Κανταρζής ζήτησε να μην υπάρχουν “μικρομεγαλισμοί” στο δημ. συμβούλιο και να περιοριστεί στα θέματα αρμοδιότητάς του. Αποχωρώντας πάντως ο Γ. Κρητικός έκανε λόγο για “δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα…”

Επίσης σημαντική και η ανακοίνωση της Ε. Παπαχρήστου και του Δημάρχου με αφορμή τη συγκυρία ότι δεν θα υπάρχουν από το δήμο αυτές τις ημέρες επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές αναφορικά με νερό, κοινόχρηστους χώρους ή παραλίες.

Μίνι κόντρα υπήρξε επίσης προ ημερησίας διάταξης μεταξύ Ι. Ρούφα και Δημάρχου Γ. Κυρίτση, όταν η πρώτη έκανε λόγο για “ξεπούλημα¨ και ο δήμαρχος την εγκάλεσε ότι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για Αίγλη, Αμβροσία και Ορφέα “όπου κάποιοι θησαυρίζουν και δεν πληρώνουν ούτε νερό…” Ενώ για την Αίγλη τόνισε ότι έμειναν μόνο 2 και οι υπόλοιπες κυρίες τις έχουν στα δικαστήρια…(ακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση του θέματος της εκμίσθωσης του ΑΚΤΑΙΟΝ – ΔΗΡΑΣ)

Από τα παραπολιτικά της συνεδρίασης, όταν ο δήμαρχος αποκάλεσε τον Α. Παυλίδη “σύντροφο, αλλά όχι στα πολιτικά…” οπότε αντέδρασε η Κ. Μακρή λέγοντας αν όχι στα πολιτικά που στα αθλητικά; Με τον Α. Παυλίδη να της αντιλέγει ότι ο όρος “σύντροφος” δεν ανήκει αποκλειστικά σε σάς…

Aξιοσημείωτη ακόμη η καταγγελία του Δημ. συμβούλου Ι. Φάκκου για μια κοπέλα με ειδικές ανάγκες η οποία δεν βρίσκει άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να πάρει αναπηρική θέση πάρκινγκ (η Ι. Ρούφα αντέδρασε έντονα όταν ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν είναι θέμα του ΔΣ).

Κατά πλειοψηφία (μόνο με τις ψήφους της ΔΑ πέρασαν τελικά και οι κανονισμοί λειτουργίας με πολλές αναφορές στα κακώς κείμενα της πόλης σε κοινόχρηστους χώρους, πεζόδρομους κλπ χαρακτηριστική η φράση του ατακαδόρου Τέλη “Η Κόνιτσα δεν κατελήφθη στον εμφύλιο, κατελήφθη όμως η Κονίτσης στην Κω…”

Επίσης δεν έλειψαν οι αναφορές στην Αρχ. Υπηρεσία που δεν δέχεται την διαμόρφωση τουαλετών στην Δημ. Αγορά (διαφώνησε ο Α. Παυλίδης). Ενώ ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης τόνισε ότι αν δεν το επιτρέψει ο δήμος θα καταγγείλει τις λάθος παρεμβάσεις της στο Μουσείο Κω κάνοντας λόγο για εχθρική προς την νυν δημ. αρχή συμπεριφορά. Της καταλόγισε μάλιστα ότι αυτή ήταν υπεύθυνη που στην προηγούμενη θητεία της επέβαλε να μην επιτρέπονατι τα τραπεζοκαθίσματα από τα μπαράκια στην πλευρά του αρχ. χώρου και μόλις άλλαξε η δημ. αρχή της το επέτρεψε με συνέπεια να φανεί κακή η τότε δημ. αρχή με τους συγκεκριμένους επαγγελματίες. Τέλος ο Δήμαρχος με αφορμή την μη εφαρμογή τότε των κανονισμών θυμήθηκε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που του έβαλαν στο αυτοκίνητο του και “κάποιοι δημοσιογραφούντες τον λοιδώρησαν…”


DSC_0357.resized

ΔΕΙΤΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ

Αυτά είναι τα καταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν αύριο (& στην Κω)

Αυτά είναι τα καταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν αύριο

Θα εξυπηρετούν συνταξιούχους για να εισπράξουν μέρος της σύνταξης τους

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε η λίστα με τα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών που θα λειτουργήσουν από αύριο, 1η Ιουλίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους. Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν μέρος μόνον της σύνταξης τους και όχι ολόκληρη, στο πλαίσιο των capital controls.

Δείτε στα συνημμένα αρχεία όλα τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank.

Δείτε εδώ τα υποκαταστήματα της Attica Bank που θα μείνουν ανοικτά.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο γάμος του Γιάννη Τσιρπανλή και της Ιωάννας Καρδαρά & η βάφτιση του μικρού Κωνσταντίνου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ξεχωριστή ημέρα για τον φίλο Γιάννη Τσιρπανλή και την εκλεκτή της καρδιάς του Ιωάννα Καρδαρά η τέλεση του Ιερού μυστηρίου του γάμου τους, το Σάββατο 27 Ιουνίου, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων στον ΙΝ του Αγ. Νικολάου Κω.

Κουμπάροι του ζεύγους ήταν ο Βασίλης & η Φρόσω Μανιά και η Γεωργία Κουλιανού.

Παράλληλα έγινε και η βάπτιση του μικρού Κωνσταντίνου.

Ευχές πολλές για βίο ανθόσπαρτο & να χαίρονται τον νεοφώτιστο, να είναι πάντα γερός, ευτυχισμένος και καλότυχος!!!

PAP_6481.resized

PAP_6177.resized

PAP_6831.resized

Ευριδίκη-Κοργιαλάς: Ο χωρισμός, το κέρατο και ο έρωτας με δημοσιογράφο του Star

Γιατί χώρισαν η Ευριδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς;

Χωριστούς δρόμους φαίνεται πως τράβηξαν η Ευριδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του gossiptv.gr.

Διαβάστε αναλυτικά, το δημοσίευμα του gossiptv.gr για τον χωρισμό Ευριδίκης-Κοργιαλά:

Εδώ και μέρες η Ευριδίκη έχει γράψει στα προφίλ της στα Social media πώς είναι «επιτέλους Ελεύθερη». Ωστόσο αυτό το Free at last πολλοί το διάβασαν όμως λίγοι το κατάλαβαν.

Τι συνέβη στην κοινή ζωή της τραγουδίστριας με τον Δημήτρη Κοργιαλά; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στη ζωή τους μπήκε μια δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό Star την οποία ερωτεύτηκε παράφορα ο Δημήτρης.

Μάλιστα αυτές τις μέρες ο Κοργιαλάς είναι μαζί της στη Ναύπακτο όπου απολαμβάνει ολιγοήμερες διακοπές, δείχνοντας πώς συνεχίζει τη ζωή του μαζί της. Μάλιστα η συνάδελφος έχει και ένα παιδί από τον πρώτο γάμο της.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πώς με το που τον έκανε τσακωτό η Ευριδίκη του ζήτησε να φύγει από το σπίτι όπου και έμεναν μαζί. Έτσι και έγινε.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΛΙΝΟΠΟΤΙ Ειδικό Αφιέρωμα – Ξενάγηση από π. Χρυσόστομο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Ο Άγιος Παύλος του Λινοπότη

Ειδικό αφιέρωμα

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

 

Όταν το 1999 ο προηγούμενος μακαριστός Μητροπολίτης Αιμιλιανός, κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Πίτση, να ανοίξει και να ξαναζωντανέψει την ενορία του Αγίου Παύλου του Λινοπότη, κανένας δεν περίμενε το θαυμάσιο αποτέλεσμα που τελικά έγινε.

Ανακαλώ στη μνήμη μου, τις τακτικές επισκέψεις μου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.

Στα πέτρινα χρόνια της χούντας οι τότε ιερείς, με την σειρά διακονούσαν στον Άγιο Παύλο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο παρακείμενο Στρατόπεδο.

Ακολουθούσα το μακαριστό παπά Δημήτρη, στους Εσπερινούς, στα Απόδειπνα, στις Παρακλήσεις και φυσικά στις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες. Όντας μαθήτρια του μοναδικού Ιπποκρατείου Γυμνασίου, έζησα στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας και ο φακός των ματιών μου, κατέγραψε πλείστα και ανεξήγητα για την ηλικία μου γεγονότα.

Οι δικτάτορες πηγαινοέρχονταν συνεχώς, οι βραχύχρονοι βασιλείς, παρηλαύναν και οι στρατιωτικοί έβγαζαν πύρινους λόγους, υπέρ του ολοκληρωτικού καθεστώτος και υπέρ των κομουνιστοφάγων, μέσα στο εν λόγω μεγάλο στρατόπεδο.

Ατέλειωτα ήταν τα Πασχαλινά γλέντια και οι χοροί στις Εθνικές μας γιορτές, με τους χουντικούς να χορεύουν κάτω από τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας.

Όλα αυτά στο χώρο του τότε Στρατοπέδου απόλυτα τακτοποιημένου, πεντακάθαρου και με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου, πάντα καλά φροντισμένη. Η Εκκλησία αυτή επειδή χτίσθηκε από Καθολικούς, έχει το Ιερό της προς την Δύση. Αντίθετα οι Ορθόδοξοι Ναοί έχουν το Ιερό τους προς την Ανατολή.

Έπειτα από χρόνια, έγινε η μετακόμιση της Στρατιωτικής μονάδας, στην απέναντι πλευρά.

Πέρασε αρκετός καιρός και το παρατημένο Στρατόπεδο, η άλλοτε Γεωπονική Σχολή, η Παιδούπολη, επί Ιταλικής κατοχής, ερήμωσε. Έμεινε ένα ερειπωμένο κουφάρι, χωρίς πόρτες και παράθυρα, γεμάτο σκουπίδια, έρμαιο του καιρού και των επιτήδειων περαστικών.

(Υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες).

Ώσπου ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολης, να ξαναζωντανέψει την Εκκλησία και τον περίγυρο της.

Μια όαση δροσιάς και νοικοκυρέματος, βρίσκεται σε αντίθεση με τον παρακείμενο αφημένο στην τύχη του διπλανό χώρο, όπου έχουν εγκατασταθεί συνεργεία αποχετευτικών εργασιών του Δήμου.

Στην προσπάθεια να ανακαινισθεί πλήρως ο Ιερός Ναός, βρήκε πρόθυμο αρωγό τον αεικίνητο Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ, του οποίου η καλαισθησία είναι ευρέως γνωστή.

Μαζί με τον άοκνο εργάτη της Εκκλησίας, τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, μετέτρεψαν τον Άγιο Παύλο, από εγκαταλειμμένη μισό ασπρισμένη Εκκλησία, σε ένα αληθινό στολίδι. Ανακαινίσθηκε πλήρως και ντύθηκαν οι εσωτερικοί τοίχοι με υπέροχες βυζαντινές εικόνες, ενώ διακοσμήθηκε το δάπεδο και η πρόσοψη του Ι. Ναού, με εξαιρετικό ψηφιδωτά.

Επίσης προστέθηκε στον ίδιο χώρο, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας και με έξοδα και προσωπικό κόπο, γενναία δωρεά, του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου, ένα μοναδικό για την χώρα μας Βαπτιστήριο, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Είναι ένα Ιερό Παρεκκλήσιο σε σχήμα ροτόντας με ειδικό μαρμάρινο χώρο, για να Βαπτίζονται όσοι ενήλικες επιθυμούν να γίνουν Χριστιανοί. Το Παρεκκλήσιο αυτό εγκαινιάσθηκε το 2013, όπου έγιναν τα θυρανοίξια του από τον Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ.

Ο περιβάλλων χώρος καθαρίστηκε σχολαστικά, φυτεύτηκε με ελιές, εσπεριδοειδή, λουλούδια και ευωδιαστούς θάμνους, για να προσθέσει περισσότερη ομορφιά και ιδιαίτερη αξία στην περιοχή. Οι παλιοί θάλαμοι ανακαινίσθηκαν και έγιναν μια ευρύχωρη και καλά οργανωμένη αίθουσα εκδηλώσεων, μέσα σε αυτό τον παραδεισένιο χώρο.

Το παλιό σπίτι του ταξίαρχου, έγινε από πρώην ερείπιο, ένα καλό φτιαγμένο πρεσβυτέριο. Μέσα σε αυτό ‘το σπίτι του παπά’, κατοικεί άγρυπνος φρουρός ο πατέρας Χρυσόστομος.

Σε μια σύντομη ξενάγηση στο χώρο, μας έδειξε και τα σημάδια βίαιης καταστροφής, με αιχμηρά αντικείμενα των θυρών του Ι. Ναού, από τις τακτικές απόπειρες επίδοξων διαρρηκτών.

Όλος αυτός ο κήπος και όλη αυτή η πεντακάθαρη και φροντισμένη περιοχή, που ποτίζεται με δεξαμενή ‘συλλέκτη’ βρόχινου νερού, χρειάζεται περισσότερη προστασία για να προφυλαχθεί. Να φυλαχτεί από περαστικά ζώα, που θα αποψιλώνουν τον κήπο, από φορτηγά που θα γεμίζουν με σκόνη τον Ιερό Ναό και προπάντων από επίδοξους διαρρήκτες και ανεπιθύμητους επισκέπτες. Έτσι προέκυψε η ανάγκη να γίνει ένα προστατευτικό τοιχίο, με μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική κατασκευή, σιδερένιας αυλόπορτας.

Η όλη αυτή προσπάθεια αντί να επαινεθεί, φιλοδωρίθηκε με απανωτές κακόβουλες καταγγελίες, στην πολεοδομία και στις αρμόδιες αρχές.

Λες και ο πατήρ Χρυσόστομος, θα έκανε κάτι κακό που θα έβλαπτε το περιβάλλον και τους προσκυνητές, στην προσπάθεια του να προστατέψει την Εκκλησία και τον περίγυρο της. Αντίθετα συνάντησε εμπόδια και αγνωμοσύνη.

Όπως είπε και ο δραστήριος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του από του άμβωνος του Αγίου Παύλου του Λινοπότη, ‘Το κακό δυστυχώς βρίσκεται παντού μέσα στους ανθρώπους και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την Αγάπη του Κυρίου μας.’

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στην πανηγυρική γιορτή του Αγίου Παύλου. Μαζί μας ήταν και μια ομάδα εκδρομέων από την Κάρπαθο, με συνοδό τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο.

Η ημέρα των Ισαποστόλων Πέτρου και Παύλου, τιμήθηκε την παραμονή, με κατανυκτικό Εσπερινό στον Άγιο Παύλο του Λινοπότη.

Ακολούθησε φιλόξενη τράπεζα στους πιστούς προσκυνητές στην παρακείμενη αίθουσα.

Την επομένη έγινε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη, τους Αρχιμανδρίτες, Καλλίνικο και Χρυσόστομο και με πολλούς συλλειτουργούς ιερείς.

Μετά την Εκκλησία, οι εκδρομείς από την Κάρπαθο, μαζί με τον Δεσπότη και τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο, που τους συνόδευε, επισκέφθηκαν και προσκύνησαν το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ακολούθησε νόστιμο και φιλόξενο πρωινό, στην παρακείμενη αίθουσα, από την Ενοριακή αδελφότητα, στον Δεσπότη, στους ιερείς και στους ευλαβείς επισκέπτες, του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου.

Εκεί δίπλα στο παλιό ερειπωμένο Στρατόπεδο, στην θρυλική Παιδούπολη του Λινοπότη.

Ευτυχώς υπάρχει και η Εκκλησία, που με την συνδρομή των πιστών, φροντίζει να εξωραΐζει Ναούς και Εξωκλήσια και να καλύπτει πολλά κενά, στις ελλείψεις της ταλαιπωρημένης χώρας μας.

Ξανθίππη Αγρέλλη

DSCF4902.resized

 

 

 

Πέτρινο αρχοντικό στη Νίσυρο ανακαινίστηκε και έκανε τους Βρετανούς να παραμιλούν [PHOTOS]

Μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτό το σπίτι δεν ήταν παρά ένα ακόμη μισοκατεστραμμένο πέτρινο αρχοντικό του 17ου αιώνα στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, τη Νίσυρο.

Οι αρχιτέκτονες Greg Haji Ιωαννίδης και Γιώργος Τσιρώνης που το ανακαίνισαν σεβάστηκαν απόλυτα την ιστορία του κτιρίου, κάνοντάς το λειτουργικό ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου σε μίνιμαλ γραμμές. Το project κίνησε το ενδιαφέρον του διάσημου βρετανικού αρχιτεκτονικού site contemporist, το οποίο και παραθέτει πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στην κατοικία, που ονομάζεται πια Sterna Nisyros Residence.

Η Sterna κατέρρευσε μαζί με το υπόλοιπο ιπποτικό κάστρο στον καταστροφικό σεισμό του 1933. Είναι το πρώτο σπίτι που αναστηλώθηκε στο μεσαιωνικό κάστρο της Παντονίκης στο Εμπορειό. Η εξαιρετικού επιπέδου αναστήλωση βασίστηκε σε έρευνα φωτογραφικού αρχειακού υλικού και στα λιγοστά αλλά σημαντικά κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή και υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Τσιρώνη. Η ανάκτηση της αυθεντικότητας της αρχιτεκτονικής του κτιρίου έγινε ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο χτισίματος και τα αυθεντικά δομικά υλικά.

Το σπίτι διαθέτει πλέον σύγχρονες υποδομές, υψηλής ποιότητας και λιτής αισθητικής, τη μεγαλύτερη στέρνα του Εμπορειού και δύο επιπλέον στέρνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τσιρώνης, η πέτρινη κατοικία είναι 128 τ.μ., χωρισμένη σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο είναι ανοικτός χώρος, όπου βρίσκονται η κουζίνα, το καθιστικό και χώρος εργασίας. Στον πρώτο όροφο είναι τα δύο υπνοδωμάτια και το μπάνιο.

Το σπίτι διαθέτει επιπλέον μια μεγάλη αυλή και μια ακόμη πιο ευρύχωρη ταράτσα με κρεβάτια ηλιοθεραπείας και καθιστικό.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΚΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 19-21/6/15 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ” ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5-7 ΕΤΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ:

ΚΛΑΔΟΣ ΟΔΗΓΩΝ 21/6-8/7/15  ΗΛΙΚΙΑ 11 – 14 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥΛΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑ 7-10 ΕΤΩΝ 28/7-3/8-15 ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ 3-13/8/15 ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 14 – 17 ΕΤΩΝ.

ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ.

ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΓΡΟΥ ΜΑΝΑΒΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΑΛΑΘΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ 6945456293 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΔΕΙΤΕ τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων για το event με τον Γ. Μαζωνάκη στην Κω!

Προπώληση απλών εισιτηρίων (30 ευρώ με 1 ποτό) γίνεται στα παρακάτω σημεία:

Ammos Beach Bar, Spitaki, Kentrikon Travel (δίπλα από το Δημαρχείο) , Ηχόπολις, King Size ( Τιγκάκι) , Vintage (στα δελφίνια)

 

 

Τηλέφωνο κρατήσεων (6943265675) , για περιορισμένο αριθμό τραπεζιών.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Και φέτος ο μεγαλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός της Τουρκίας Power Fm100 στην Κω,για το event με τον Γ. Μαζωνάκη,σε ζωντανή σύνδεση με Τουρκία.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kosnews 24 !!!!!! Γιορτάζει 5 χρόνια και ζει το καλοκαίρι στο Τέρμα!!!!!!

Παρασκευή 31 Ιουλίου στην παραλία του Ammos beach bar ,στο Ψαλίδι ,ο Γιώργος Μαζωνάκης LIVE!!!
Μαζί του η Μαλού και ο Νικόλας Ραπτάκης!

Στα decks οι διάσημοι τούρκοι djs, Power master djs και dj Funky C με τη καλύτερη χορευτική house μουσική
Το event θα μεταδοθεί,από τον μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό της Τουρκίας,Power fm100 σε ζωντανή σύνδεση με Τουρκία .

Παρασκευή 31 Ιουλίου …5 χρόνια kosnews24!Νύχτα με πανσέληνο στην παραλία του Ammos Beach bar …full moon, full of fun και Γιώργος Μαζωνάκης LIVE!!! H εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του kosnews24.gr γίνεται σε συνεργασία με τις Μαρίνες του Βodrum καθώς δεκάδες κότερα θα επισκεφθούν εκείνη την ημέρα το νησί μας. Το σκηνικό αλλά και τα εφέ θα σας ενθουσιάσουν αφού πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ΚωΓια κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 6943265675

picture_000000026w22Y015xc00022009

picture_000000048w22Y015xc00022005

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με περιοριστικούς όρους ο 58χρονος που κατηγορείται για δολοφονία στην Κω! (Είχε σκοτώσει τον αδερφό της φίλης του…)

40

  • Είχε σκοτώσει τον αδελφό της συντρόφου του

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και του υποχρεωτικού κατ’ οίκον περιορισμού του αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα της Κω ο 58χρονος, που κατηγορείται για τον φόνο του Αλβανού υπηκόου Leandro Λάππα του Pano, 46 ετών, αδελφού της συντρόφου του I. Λ. του P., 39 ετών, για ασήμαντη αφορμή.

Ο 58χρονος, όπως έγραψε η “δημοκρατική” δηλώνει μετανιωμένος, ισχυρίζεται ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και ότι δεν θυμάται πλήρως τι συνέβη, ενώ περαιτέρω υποστηρίζει ότι επιχείρησε μετά το έγκλημα να θέσει τέρμα στη ζωή του με την καραμπίνα, που είχε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.
Χθες, απολογούμενος, παρουσίασε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 67% και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, που καθιστούν εξαιρετικά δυσμενή ως και επικίνδυνο για την ζωή του τον προσωρινό εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Φέρεται να προέκυψε επιπλέον ότι είναι γνωστής διαμονής, ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να φύγει από τη χώρα, ούτε και είναι ύποπτος φυγής.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε εξάλλου ότι είχε καλή σχέση με τον θανόντα και ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες από το περιστατικό. Κατέστησε σαφές ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, αφού όλες οι βολές ήταν «τυφλές». Τόνισε επίσης ότι σκοπός του ήταν να φοβίσει το θύμα και όπως τόνισε αυτό προκύπτει εξάλλου  από τη φορά των βολών και  τα τραύματα που έφερε το θύμα.
Ζήτησε εξάλλου εκ νέου  συγνώμη για το αποτέλεσμα των πράξεων του, που ήταν αποτέλεσμα κακιάς στιγμής.
Επικαλέστηκε επίσης ότι πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπουν την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις του τελευταίου νόμου, ισχυρισμό που δέχθηκαν με την απόφασή τους η Ανακρίτρια και ο Εισαγγελέας.
Την 25η Ιουνίου 2015 και περί ώραν 05.00 ο κατηγορούμενος μετέβη στην οικία που διέμεναν η σύντροφος του Ι. Λ. και ο αδελφός της Leandro Λάππα, στην περιοχή Λάμπη της Κω, και με την χρήση κυνηγετικού όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε δύο φορές τον ομφαλό της πίσω πόρτας, την παραβίασε και εισήλθε εντός, ενώ και τα δύο θύματα κοιμόντουσαν.
Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν ο δεύτερος και τον πυροβόλησε, προκαλώντας του τραύματα στον θώρακα, στη λεκάνη και στα πόδια.
Το θύμα διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω στο «Θριάσειο» της Ελευσίνας και η αστυνομία ενημερώθηκε περί ώραν 15.40 ότι απεβίωσε.
Οι αστυνομικοί βρήκαν μετά από αυτοψία στο χώρο 9 κάλυκες διαμετρήματος 12 cal, χρησιμοποιημένους.
Την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 διενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του κατηγορούμενου, στο Ζηπάρι της Κω, εντός της οποίας βρισκόταν και συνελήφθη.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου του ως άνω διαμετρήματος, μια λευκή μπλούζα, μια θήκη κυνηγετικού όπλου, ένα τζίν και ένα κυνηγετικό όπλο δίκανο.
Το παντελόνι και η μπλούζα βρέθηκαν σε πλαστική λεκάνη στο μπάνιο και διαπιστώθηκε ότι τα είχε πλύνει ο δράστης, ενώ προέκυψε ότι ήταν τα ρούχα που φορούσε όταν τέλεσε το έγκλημα.
Ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αμέσως τις κατηγορίες και οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο καρνάγιο του Ζηπαρίου, όπου είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο, που είχε χρησιμοποιήσει.
Από το όπλο βρέθηκε μόνο η κάνη, ενώ κατά δήλωση του δράστη, η καραμπίνα χώρισε σε δύο τμήματα όταν την πέταξε στη θάλασσα.
Ο ίδιος διατείνεται μεταξύ άλλων ότι το θύμα όταν έπινε στρεφόταν εναντίον του και τον έβριζε και τον απειλούσε εξαιτίας της σχέσης του με την αδελφή του.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης.