Έδιωχνε τον άστεγο γιατί του χάλαγε την εικόνα του μαγαζιού. Μέχρι που είδε το βίντεο


Ως κοινωνία, έχουμε συνηθίσει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση τη εμφάνισή τους. Ωστόσο, ο καθένας μας κρύβει την δική του ιστορία, έχει να παλέψει τους δικούς του αγώνες και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αλλά επειδή κάποιος μπορεί να είναι άτυχος στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός να προσφέρει την βοήθεια του στους άλλους.

Αυτό το βίντεο μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να βλέπουμε τους άλλους πρώτα ως ανθρώπους. Να είστε προετοιμασμένοι.. Το βίντεο μετά το 3:16 γίνεται πολύ συγκινητικό.

Σμύρνη 1922: Η φρικιαστική δολοφονία του Χρυσόστομου από τον όχλο

Τα όσα διέπραξαν οι Τούρκοι με την είσοδό τους στη Σμύρνη ήταν απάνθρωπα. Δεν σεβάστηκαν τίποτα και κανέναν.Η βαρβαρότητά τους δεν χωράει στον ανθρώπινο νου.

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Rene Puaux περιέγραψε με ανταποκρίσεις του τα όσα απίστευτα έγιναν μπροστά στα μάτια του. Όπως η δολοφονία του Χρυσόστομου.

Διαβάστε πως την περιγράφει:

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε αμφιβολία ως προς την ακριβή ημερομηνία της δολοφονίας του επισκόπου της Σμύρνης, του σεβασμιότατου Χρυσοστόμου. Σήμερα φαίνεται επιβεβαιωμένο ότι η δολοφονία έγινε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 4-5 μ.μ. Στις λεπτομέρειες που ένας αυτόπτης Γάλλος μάρτυρας μου είχε ήδη δώσει, μπορώ να προσθέσω τα εξής:

Όταν ο μητροπολίτης παρουσιάστηκε μπροστά στο στρατηγό Νουρεντίν πασά, που είχε στείλει να τον φέρουν με γυμνές ξιφολόγχες, ο σεβάσμιος ιεράρχης του έτεινε το χέρι. Ο Νουρεντίν φώναξε: «Δε θα μολύνω το χέρι μου με την επαφή του μιαρού χεριού σου. Ιδού οι αποδείξεις της ατιμίας σου», και του έδειξε έναν φάκελο με έγγραφα που περιεί χαν κατηγορίες εναντίον του μητροπολίτη. «Φύγε! Το πλήθος σε περιμένει και θα σε τιμωρήσει, όπως σου ταιριάζει».

Και τον έδιωξε. Μόλις κατέβηκε ο μητροπολίτης στο δρόμο, ο όχλος που τον περίμενε παραληρώντας, ρίχτηκε πάνω του. Τον άρπαξαν, τον έσυραν από τη γενειάδα, του έβγαλαν τα μάτια μ” ένα μαχαίρι, του έσκισαν τα ράσα, ποδοπάτησαν το καλυμμαύχι του και χτυπούσαν ανελέητα με γροθιές και κλωτσιές το πρόσωπο του, το καταματωμένο, από το αίμα που έτρεχε από τα βγαλμένα του μάτια- τον οδήγησαν, τέλος στην κυρίως Τουρκική συνοικία, στο Τσεσμενλί, όπως είναι το όνομα της.

Εκεί υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια. Τον λιθοβόλησαν φωνάζοντας “Kiopein Paralassi” (ξεσκίστε τον το σκύλο) και οι δήμιοι του, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, πήραν από ένα τμή μα του διαμελισμένου σώματος του και το περιέφεραν σε διάφορες συνοικίες ουρλιάζοντας.

Στη συνέχεια λεηλάτησαν αλύπητα τη μητρόπολη. Πολλούς από τους ιερείς που τους έσερναν απ” τις γενειάδες, τους βασάνισαν εκεί. Αυτή η απόπειρα εναντίον τού κλήρου των Ορθοδόξων είναι ενδεικτική. Δεν επρόκειτο πλέον για αντίποινα εναντίον προσώπων, αλλά για μια καθαρή έκρηξη μου σουλμανικού φανατισμού.

Την ίδια μέρα δύο διευθυντές εφημερίδων της Σμύρνης, οι κύριοι Τσουρουκτσόγλου και Κλημάνογλου, θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο, καθώς σέρνονταν από αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του οποίου ήταν δεμένοι από τα πόδια.

Έχω τις μαρτυρίες δύο Ευρωπαίων εκ των οποίων ο ένας μέτρησε εκείνη την ημέρα πτώματα, διασχίζοντας την Αρμενική συνοικία υπό τη συνοδεία Ιταλών αξιωματικών και ο άλλος είδε με τα ίδια του τα μάτια Τούρκους στρατιώτες να βασανίζουν στη συνοικία του Γκιόστεπε, τον Έλληνα χασάπη Παναγιώτη Γουρού να από τον οποίο εψώνιζε ο μάρτυρας. Ο δύστυχος αυτός απ” τον οποίο άρπαξαν 5.000 τουρκικές λίρες, σώθηκε από ένα Γάλλο ιερέα, τον πατέρα Ines.

Ο αιδεσιμότατος Dobson δηλώνει πως αντίκρισε πολλά πτώμα τα το πρωινό της Κυριακής. Αισθάνθηκε όμως μια ιδιαίτερη φρίκη μπροστά σε μια ομάδα γυναικών και νηπίων, στο μέσο των οποί ων βρισκόταν το σχεδόν ολόγυμνο πτώμα ενός νεαρού κοριτσιού που είχε χτυπηθεί με μια σφαίρα στο στήθος δεν υπάρχει αμφιβολία ποια ήταν η προηγούμενη τύχη του κοριτσιού.

Ένας από τους άμεσους ανταποκριτές μου μου έγραψε ότι μετά από τις σφαγές, τους βιασμούς και τις ληστείες του σαββατόβραδου και της Κυριακής, ο ελληνικός πληθυσμός τρομοκρατημένος οχυρώθηκε μέσα στα σπίτια και δε βγήκε ουσιαστικά έξω μέχρι την Τετάρτη, την ημέρα της πυρκαγιάς. Κάποια θαρραλέα άτομα ή Ιταλοί προστατευόμενοι ή Γάλλοι πήγαιναν για προμήθειες και μετέφεραν τα νέα στις έγκλειστες και τρομοκρατημένες οικογένειες.

Αυτό εξηγεί γιατί είχαμε ελάχιστες πληροφορίες για το τι συνέβη τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον ήδη προαναφερθέντα επιθεωρητή της Εταιρείας των βελγικών τραμ, τη Δευτέρα στις 21.30, λεηλάτησαν την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας και έκλεψαν το θησαυρό της.

Την ίδια μέρα παρόμοια τύχη είχε η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Μποζ-Γιακά. Και στους δύο ναούς σφαγιάστηκαν Χριστιανοί που είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Ένα μέρος του ελληνικού και του αρμενικού πληθυσμού βρήκε καταφύγιο στο Νοσοκομείο των Καθολικών «Άγιος Αντώνιος», καθώς και στο Αγγλικό και στο Ολλανδικό Νοσοκομείο.

Οι οικογένειες μαζεύονται στα ίδια κτίρια, όπως στριμώχνονται τα κοπάδια ενστικτωδώς στο πλησίασμα της καταιγίδας. Ο μάρτυρας του οποίου η αφήγηση δημοσιεύτηκε στη Review de Paris, διηγείται:
«Τη Δευτέρα 11 του μηνός, η κατάσταση της πόλης ήταν δραματική. Ο στόλος έπρεπε να φύγει από τη Σμύρνη από τη μια στιγμή στη άλλη. Επειδή φοβόμασταν αποκλεισμό του κόλπου, επιβιβαστήκαμε αποφασισμένοι να φύγουμε, μόλις θα αναχωρούσε ο αγγλικός στόλος.

Οι δύο νύχτες που περάσαμε στο πλοίο ήταν τρομακτικές- ωστόσο υπήρχε ένα θαυμάσιο φεγγαρόφωτο. Ο κόλπος έμοιαζε με λίμνη και ο παραμικρός θόρυβος από την παραλία έφθανε μέχρι ε μάς πολύ καθαρά. Απ” όλες τις πλευρές έβλεπε κανείς μεγάλες πυρκαγιές.

Ο Κουκλουτζάς, ένα Ελληνικό χωριό, καιγόταν ολόκληρο μέσα σε λάμψεις, καθώς κι ένα μέρος του Μπουρνόβα, και με μονωμένες εστίες φώτιζαν τα περίχωρα του όρμου. Οι Τούρκοι είχαν λεηλατήσει και κάψει όλα τα χωριά γύρω από τη Σμύρνη.

Από την παραλία μας έφταναν φωνές από ανθρώπους που τους στραγγάλιζαν, και τα πτώματα των πνιγμένων επέπλεαν γύρω από το πλοίο μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των φρικαλεοτήτων ακούγαμε τη μουσική που έπαιζαν στα πολεμικά πλοία, για να διασκεδάσουν.

Περνάγαμε τις μέρες μας στο Κορδελιό που ζούσε μέσα στη φρίκη. Οι Τούρκοι δε σέβονταν πια τα ευρωπαϊκά σπίτια και τα λεηλατούσαν, όπως έκαναν και με τα σπίτια των Ελλήνων και των Αρμενίων. Ωστόσο, το γόητρο της στολής υπήρχε ακόμα. Ένας Γάλλος στο Κορδελιό ξαναφόρεσε την παλιά του στολή του επιλοχία και μπόρεσε έτσι να κάνει καλό. Όταν τον έβλεπαν οι Τούρκοι, υποχωρούσαν λέγοντας: «Είναι Γάλλος». Εκείνος μόνος του μπόρεσε να σώσει από τη λεηλασία ένα μεγάλο αριθμό σπιτι ών και να γλιτώσει τη ζωή πολλών δυστυχισμένων ανθρώπων».

Ο ανταποκριτής της Daily Telegraph, που διέτρεξε το Αρμένικο παζάρι το απόγευμα της Δευτέρας 11 του μηνός, δηλώνει πως το πλιάτσικο που είχε αρχίσει στις 9 του μηνός, είχε αδειάσει στην κυριολεξία το Αρμένικο εμπορικό κέντρο. Τούρκοι στρατιώτες με στολή έπαιρναν μέρος στη λεηλασία. Τους συναντούσε κανείς με όλων των ειδών τα εμπορεύματα. Μισοσκεπασμένες άμαξες και γάιδαροι μετέφεραν τα λάφυρα.

Δεν υπήρχαν πια παρά λίγα ορατά πτώματα. Ο ανταποκριτής που την προηγουμένη είχε μετρήσει δεκαπέντε, τη Δευτέρα δεν είδε παρά μόνο πέντε. Ο Αμερικανός αξιωματικός που ήταν επικεφαλής μιας περιπολίας, υπολόγιζε το σύνολο αυτών που είχε δει, σε καμιά εκατοστή.

Ο ίδιος ανταποκριτής τηλεγραφούσε την επομένη πως η σφαγή είχε πάρει διαστάσεις πολύ σοβαρές. Τούρκοι στρατιώτες είχαν επιτεθεί στο Αρμένικο κολέγιο όπου βρίσκονταν χίλιοι πρόσφυγες. Κάπου σαράντα πτώματα κείτονταν στους δρόμους.

Ο Μουσταφά Κεμάλ τον οποίο ο ανταποκριτής είχε ρωτήσει λίγες ώρες πριν την πυρκαγιά, του δήλωνε: «Όπως βλέπετε, δε γίνονται σφαγές ή κάτι παραπλήσιο στη Σμύρνη. Οι λεηλασίες και οι θάνατοι που έγιναν ήταν αναπόφευκτοι». Για έναν Τούρκο στρατηγό σαράντα πτώματα στους δρόμους δεν ήταν προφανώς κάτι το υπολογίσιμο. Μια σφαγή άξια του ονόματος της δεν αριθμεί παρά χιλιάδες νεκρούς. Η ιστορία της οθωμανικής κυριαρχίας έχει τις παραδόσεις της.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 12ης του μηνός, ένας Άγγλος μάρτυρας, ο κ.Wallace, επιστρέφοντας στο κτήμα που είχε στο Μπαϊρακλί (κοντά στο Κορδελιό), διαπίστωσε ότι το υπηρετικό του προσωπικό είχε πέσει βορά της φρίκης.

Τα πτώματα τριών γυναικών επέπλεαν στον κολπίσκο μπροστά στο σπίτι. Ήταν των τριών υπηρετριών από το διπλανό ορφανοτροφείο θηλέων. Μια ομάδα Τούρκων είχε παρουσιαστεί στο ορφανοτροφείο, απαιτώντας την άμεση παράδοση τριών γυναικών. Αφού τις βίασαν, τις στραγγάλισαν και τις πέταξαν στη θάλασσα.

Στη διάρκεια της ίδιας μέρας, της 12ης του μηνός, η έρευνα για Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς, που οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονταν πως κρύβονταν στα σπίτια των Ορθοδόξων, έδωσε αφορμή στις πιο απεχθείς ακρότητες εκ των οποίων η λεηλασία δεν ήταν το χειρότερο κακό. Στη συνοικία του Πάνω Καρατάς, μια νιόπαντρη βιάστηκε διαδοχικά από εννέα κτήνη του είδους αυτού.

Σ” ένα διπλανό σπίτι, της κυρίας Marian Boudou, επτά στρατιώτες χίμηξαν πάνω στην κόρη της Paratsem και στις νεαρές κοπέλες που βρίσκονταν μαζί της. Η κακόμοιρη μητέρα που έχασε αμέσως τα λογικά της μπροστά σ” αυτό το θέαμα, άρχισε να χορεύει «για το γάμο της κόρης της»!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας εκδόθηκε προκήρυξη του Νουρεντίν πασά που απαγόρευε στους Μουσουλμάνους επί ποινή θανάτου να δώσουν άσυλο σε Έλληνες και Αρμένιους στρατιώτες.

Πηγή http://fevgato.eu/

Γνωστός τραγουδιστής ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον… σύζυγο της ερωμένης του. Σάλος

Τι συνέβη σε γνωστό Έλληνα τραγουδιστή;

Αν υπήρχαν δυο λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν το χθεσινό κινηματογραφικό σκηνικό έξω από το χωριό Νέο Ρύσιο λίγα χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης ήταν οι έξης: «Πολύ ξύλο».

Ο νεαρός τραγουδιστής-ραπερ γνωστός για τις συνεργασίες του και με λαϊκούς τραγουδιστές ανέβαινε αμέριμνος με το αυτοκίνητό του, χωρίς συνεργάτες με προορισμό σπίτι έξω από το χωριό στην ευρύτερη ωστόσο περιοχή της Θέρμης. Όμως κάτω από τη γέφυρα στο Νέο Ρύσιο τέσσερις άγνωστοι του έκλεισαν τον δρόμο τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο και τον σάπισαν στο ξύλο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσωπική διένεξη με κερατωμένο σύζυγο, ο οποίος κατάφερε να μάθει ότι η νεαρή γυναίκα του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον μικροκαμωμένο καλλιτέχνη.

Λένε μάλιστα ότι ο τραγουδιστής με το ζόρι κάλεσε από το κινητό τηλέφωνό συνεργάτη του, στο σπίτι του οποίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή την ώρα.

Μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί μήνυση καθώς το θέμα είναι πολύ λεπτό.

fimes.gr

Μόνο στην Ελλάδα: Επιτροπή για τη σωστή λειτουργία του φωτοτυπικού

Μόνο στην Ελλάδα: Επιτροπή για τη σωστή λειτουργία του φωτοτυπικού
Αθήνα

Στη συγκρότηση επιτροπής με τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη προχώρησε το ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ορεστιάδας για την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του φωτοτυπικού μηχανήματος του υποκαταστήματος…

Το σχετικό έγγραφο, που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και έχει ημερομηνία 2/6/2015, δεν άργησε να κάνει το γύρο του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας πικρόχολα ή χιουμοριστικά σχόλια για τον τρόπο που συνεχίζει να λειτουργεί το Δημόσιο στη χώρα μας.

Α.Ε. Δικαίου – Τουρνουά στην μνήμη του Γιάννη Μαύρου (φώτο)

Είναι ορισμένες στιγμές στον αθλητισμό, που το σκορ, το αποτέλεσμα ή ο νικητής του αγώνα δεν έχουν απολύτως καμία σημασία.

Πόσω μάλλον, σε ένα φιλικό τουρνουά νεαρών αθλητών, που η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, μιας και το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στον αθλητή της ομάδας μας και καλό μας φίλο, Γιάννη Μαύρο, που από τον προηγούμενο χειμώνα παίζει μπάσκετ στην “γειτονιά των αγγέλων”.

Ετσι, η ομάδα μας αφιέρωσε το χτεσινό τουρνουά στην μνήμη του Γιάννη, και με μια όμορφη χειρονομία προκάλεσε τον πατέρα του, Αντώνη Μαύρο, στον οποίο δώρισε μια αναμνηστική φανέλα της ομάδας μας, δείχνοντας πως ο Γιάννης θα είναι πάντα μαζί μας…..

Την απονομή αναμνηστικών στους αθλητές των ομάδων έκαναν ο πρόεδρος της ομάδας μας, Δαυίδ Καραθωμάς, και ο αντιπρόεδρος Νεκτάριος Χριστοφής.

Αναμνηστική πλακέτα στον Αντώνη Μαύρο, απένειμε και ο πρόεδρος της ΕΑΚΑ Γιάννης Καρδούλιας.

Εκ μέρους της ΑΕ Δικαίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΔΟΠΑΒΣ για την συνεισφορά στην διοργάνωση του τουρνουά, στην ομάδα της ΕΑΚΑ για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία της στο τουρνουά, τον φίλαθλο κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την μνήμη του Γιάννη, καθώς και το τμήμα Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αφιλεκερδή υγειονομική κάλυψη του τουρνουά.

http://www.ae-dikaioubc.gr/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ To Party του ΚΥΚΛΟΥ στο δέντρο της Γνώσης έλαβε τέλος… με πολλές γλυκές αναμνήσεις!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

To Party του ΚΥΚΛΟΥ στο δέντρο της Γνώσης έλαβε τέλος… με πολλές γλυκές αναμνήσεις!

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις μαμάδες που εμπιστεύτηκαν την επιχείρησή μας τόσο για τη διασκέδαση των παιδιών τους στο παιδικό party όσο και για την προτίμηση στην αγορά των σχολικών ειδών.

Παιδιά όλων των ηλικιών «πλήρωσαν» και με το παραπάνω το εισιτήριο που κόστιζε μόνο ένα παιδικό χαμόγελο καθώς μας άφησαν και «φιλοδώρημα» ακόμα περισσότερα χαμόγελα και ευτυχισμένα βλέμματα. Τα παιδιά έπαιξαν με τον κύριο Joker, έφαγαν τα snacks τους και το παγωτάκι τους, άκουσαν το παραμύθι τους, τραγούδησαν και αγόρασαν νέες σχολικές τσάντες και τετράδια!

Η επιτυχία μας ήταν αποτυπωμένη στο χαμόγελο της μαμάς καθώς έβλεπε το παιδί την να διασκεδάζει!

Η διοίκηση της ΚΥΚΛΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τους γονείς και τα παιδιά όσο και τους συντελεστές του Party και συνεργάτες της επιχείρησης.

Με εκτίμηση και ευχές για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά 
Ειρήνη Ι. Φώτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διακόσμηση-Βιτρίνα: Μανιάννα 
Διασκεδαστής: Γιωργος Πετρής (joker) 
Marketing Manager: Ελένη Ντινώρη 
Υπεύθυνη Αγορών & Πωλήσεων: Χριστίνα Καρανικόλα 
Υπεύθυνη Αποθεμάτων: Σέβη Τσακίρη 
Παραγωγή: Γιάννης Χατζηκυριάκου 
Διανομείς: Βασίλης Κουτρούμπας & Κώστας Φουρτούνης

Ευχαριστούμε επίσης και αυτούς που οικειοθελώς προσέφεραν τη βοήθειά τους: 
Νίκη Ρήνου
Μαρία Ναίσκε
Νίτσα Γιαννιού
Αποστόλης Ντινώρης
Αντώνης Κοντός (ξύλινες κατασκευές βιτρίνας)
Μάρκος Χατζηδημήτρης & Βάσω Μήτρου (Ζαχαροπλαστείο Λιχούδης)
Καθώς και την επιχείρηση «ΑΛΑΣΚΑ» για τη συνεισφορά στην παιδική εκδήλωση της επιχείρησης.


Ο χρήστης Kyklos Ltd κοινοποίησε το άλμπουμ του.
Ο χρήστης Kyklos L

ΒΙΝΤΕΟ: Η δήλωση του Υπ. Μεταν. Πολιτικής μετά τη συνάντηση με Δήμαρχο Κω: Στόχος η διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών (Αντίστοιχη προσπάθεια που έγινε στο γήπεδο σε άλλο χώρο…)

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα μετά τη σημερινή συνάντηση με Δήμαρχο Κω στην ΕΡΤ:

“τo προσφυγικό αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση, και απαιτεί διαχείριση και όχι διεκπεραίωση, είναι το οξύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νησιά”.

Η Κως είναι το πρώτο νησί που έρχομαι, είπε ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο και ότι γρήγορα θα βρεθούνε λύσεις που να φέρνουν την τοπική αυτοδιοίκηση σύμμαχο στην προσπάθεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιανννόπουλος τόνισε πως “μεταφέρθηκε στο νησί η καλύτερη κινητή μονάδα που διαθέτει το υπουργείο Υγείας, η οποία θα τοποθετηθεί στο σημείο που θα μας υποδείξει ο Δήμαρχος, για να μπορέσουμε με επιστημονική επάρκεια να καλύψουμε σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τις ανάγκες όλων αυτών των προσφύγων”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κω τόνισε ότι “με τη σημερινή συνάντηση, διαπιστώνω ότι τουλάχιστον αυτή την περίοδο έχουμε έναν συνομιλητή αξιόπιστο και όχι αυτό το οποίο ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Ο πρώτος στόχος που θέσαμε είναι να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε μεγάλο αριθμό, κυρίως Πακιστανών και άλλων μη Σύριων, που έχουν παραμείνει στην Κω αρκετό διάστημα, και κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη με αυτή που κάναμε στο κλειστό γυμναστήριο να δώσουμε έναν χώρο στη διεύθυνση αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας”.

picture_000000047w22Y015xc00022

picture_000000025w22Y015xc00022001

ΔΙΑΚΟΠΗ ηλ. ρεύματος Τρίτη & Παρασκευή από 07:30 έως 13:00 στην περιοχή Κακό Πρινάρι Κω

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κω ανακοινώνει ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την 01-09-2015 ημέρα Τρίτη και την 04-09-2014 ημέρα Παρασκευή από 07:30 έως 13:00 στην περιοχή Κακό Πρινάρι της Κω.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς η σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Χ. Ι . Κυρίτσης
Διευθυντής Περιοχής Κω

picture_000000052w22Y015xc00022

Γ. Παππάς: Ξεκίνημα προεκλογικού αγώνα από το “Αλής” – 1ο κόμμα η ΝΔ & 3 έδρες στα Δωδ/σα (7 μήνες καταστροφής από ΣΥΡΙΖΑ…)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ξεκίνημα προεκλογικού αγώνα από την Κω και το εστιατόριο “Αλής” για τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Παππά και το επιτελείο του, με πολλές “ειδήσεις” για τα τοπικά ΜΜΕ και τους εκπροσώπους του που κλήθηκαν εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για μια μπύρα & πολλές ειδήσεις…

Ήδη, όπως ανέφερε ο Γ. Παππάς εκτός από τον ίδιο, τον Μ. Κόνσολας, τον Β. Υψηλάντη, την Μ. Ιατρίδη και τον Σ. Δράκο έγιναν διάφορες προτάσεις από το κόμμα σε διάφορα πρόσωπα να είναι υποψήφιοι από την Κω, μιας και ο Γιάννης Κρητικός δεν θα είναι υποψήφιος αυτή τη φορά λόγω της θέσης Διευθυντή στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας που έχει επιλέξει.

Προτάσεις όπως ανέφερε ο κ. Παππάς έγιναν μέχρι στιγμής: στην Μ. Τριανταφυλλοπούλου, στον Στέργο Γιαλλίζη, στην Ντίνα Σβύνου και στον Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου για να είναι υποψήφιοι από Κω,  αλλά όλοι αδυνατούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (θα ακολουθήσουν κι άλλες).

Ο Γ. Παππάς ήταν λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ μιας και οι 7 μήνες διακυβέρνησης απέβησαν καταστροφικοί για τον τόπο γυρίζοντας τον πολλά χρόνια πίσω, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμηση του είναι ότι παρά το “ντέρμπι” το οποίο αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις, ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει με σύνεση και λογική και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση (απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει με ΝΔ, παρά μόνο όπως τόνισε ο κ. Παππάς για εθνικούς λόγους σε οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας).

Για δε την Δωδ/σο εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσει το 20% και σε συνδυασμό με το ότι θα έρθει 2ο κόμμα Πανελλαδικά η ΝΔ που θα έρθει πρώτη θα εκλέξει τελικά 3 Βουλευτές και από 1 τα υπόλοιπα κόμματα.

Ειδικά για το μεταναστευτικό και τον τουρισμό απέδωσε ευθύνες για τη συγκεκριμένη κατάσταση και το μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Κω με τους μετανάστες να έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους του νησιού στην παντελή έλλειψη σχεδίου και την κυβερνητική απραξία για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολύ δύσκολο ρόλο.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την μείωση κρατήσεων κατά 40% αυτή τη στιγμή στην Κω, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αμέσως μια δυναμική διαφημιστική καμπάνια με ένα μεγάλο γεγονός (αθλητικό η πολιτιστικό) που θα πρέπει να διοργανωθεί στο νησί τον προσεχή Απρίλιο για να ανατρέψει όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα και την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Τέλος, μεταξύ των άλλων παραπολιτικών ο Γ. Παππάς  σημειολογικά ανέφερε ότι απ’ το ίδιο εστιατόριο είχε ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα και το 2012 που εξελέγη Βουλευτής… η Μ. Παπαζαχαρίου πάντως που του την έβγαινε “μεταρυθμιστικά” σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν έχασε την ευκαιρία και του αντέτεινε “όταν βγήκες βουλευτής για 30 ημέρες;” ο ίδιος πάντως το αντιμετώπισε με χιούμορ και στο τέλος αφού δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει πρόταση διακόπτοντας τον συνέχεια με αντίλογο, πρότεινε γελώντας ο λογαριασμός να έρθει στη Μαρία και πως η επόμενη πρόσκληση θα είναι δική του…

DSC_0128.resized