ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Τα πρώτα 16 λυόμενα στο Λιμάνι Καλύμνου για την προσωρινή διαμονή μεταναστών (έρχονται & στον Λινοπότι…)

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή και συνεχίζονται, οι εργασίες για την τοποθέτηση 16 λυόμενων οικίσκων, στο λιμάνι Καλύμνου, στον χώρο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Φόρου, προκειμένου να φιλοξενούν προσωρινά διερχόμενους από την Κάλυμνο μετανάστες-πρόσφυγες.

Οι οικίσκοι τοποθετούνται με δαπάνες του Ο.Η.Ε. και σε έκταση περίπου 900 τ.μ. που διατέθηκε από το ΔΛΤ Καλύμνου, κατόπιν αιτήματος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Οι εν λόγω οικίσκοι έχουν δυναμικότητα να φιλοξενήσουν περίπου 80 μετανάστες και ως θέση τοποθέτησης τους επιλέχτηκε ο κεντρικός λιμένας Καλύμνου που προτάθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. προκειμένου να βρίσκονται πλησίον των αρχών, για την διεκπεραίωση των απαραίτητων δικαιολογητικών τους ταχύτερα.

Στον εσωτερικό χώρο των οικίσκων και  στο μέσο περίπου, υπάρχει και μία διαχωριστική κουρτίνα που ανοιγοκλείνει.

Πλησίον των οικίσκων πρόκειται να τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργείο της ΔΕΥΑΚ.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την τοποθέτηση των 5 πρώτων οικίσκων.

οικισκοι λιμανι

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κωνσταντής Ανθούλης: ΕΦΥΓΕ ο Άνθρωπος του πολιτισμού και της παράδοσης μας!

Κωνσταντής Ανθούλης

2015.01.29-1-5

 

Έφυγε από κοντά μας ο Κωνσταντής Ανθούλης. Άνθρωπος του πολιτισμού και της παράδοσης. Με την ακάματη προσφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας. Με το λαούτο του να συνοδεύει μαζί με το Θεοδόση (Λούπο) κάθε γλέντι και διασκέδασή μας. Σε γάμους, σε βαφτίσεις, σε θεατρικά ή στις Αποκριές να τραγουδά με την ιδιαίτερη φωνή του τη «Δασκάλα», την «Αλισφακιά», το «Κέφαλος με τα καλά σου».

Μπορεί ο Κωνσταντής να έφυγε, αλλά θα είναι κοντά μας με την παρακαταθήκη που μας άφησε. Η μουσική και τα τραγούδια του μέσα από δίσκους, κασέτες και CD θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν σε χορούς και γλέντια.

Πηγή: https://horokos.wordpress.com/2015/10/28/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΕΝΕΡΓΩ ΕΝ ΚΩ: Μισός τόνος καπάκια συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε ήδη…

Μισός τόνος καπάκια συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε ήδη…σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια και την συμμετοχή…..επόμενος στόχος να συγκεντρωθούν όσο τα δυνατό περισσότερα καπάκια ακόμα μπορούμε για να πάρουμε καροτσάκια για το ειδικό σχολείο…..η προσπάθεια συνεχίζεται…..συνεχίστε και εσείς μαζί μας.

Ενεργώ Εν Κω.

Συγκεντρώθηκε μισός τόνος πλαστικά καπάκια, ευχαριστούμε όλους εσάς τον απλό κόσμο που μας βοηθήσατε να τον συγκεντρώσουμε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Ας συνεχίσουμε έτσι emoticon like
Ενεργώ Εν Κω.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Με επιτυχία το παζάρι μεταχειρισμένων του 1ου ΓΕΛ Κω (για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με αρκετά ικανοποιητική προσέλευση ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αυλή του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω από τον σύλλογο γονέων και μαθητές, το παζάρι μεταχειρισμένων για ενίσχυση των εκπαιδευτικών εκδρομών των μαθητών και των τριών τάξεων.

picture_000000033w22Y015zxc0q0c022

picture_000000057w22Y015zxc0q0c022

ΣΟΚ Έπεσε ΙΧ στο λιμάνι του Μαστιχαριού! Κινδύνευσε η οδηγός – Πνίγηκαν τρία σκυλάκια! (ένα σώθηκε..) ΦΩΤΟ- ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ από την ανέλκυση

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσε σήμερα (λίγο μετά τη μία το μεσημέρι) ατύχημα που σημειώθηκε στο λιμάνι του Μαστιχαριού (στο σημείο όπου δένει το φέρυ από Κάλυμνο)

Συγκεκριμένα από άγνωστη αιτία το ΙΧ (τύπου τζιπ) το οποίο έκανε όπισθεν κατέληξε στη θάλασσα.

Η γυναίκα (αλλοδαπή που διαμένει στο νησί) οδηγός κατάφερε ευτυχώς και βγήκε, ενώ βούτηξαν στην θάλασσα προς βοήθεια και άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί ( η οδηγός διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο μιας και ήταν σε κατάσταση σοκ). Όπως και ένα από τα τέσσερα σκυλάκια τα οποία βρίσκονταν στο όχημα (το μεγαλύτερο) . Δυστυχώς τα άλλα τρία ήταν εγκλωβισμένα στο κλουβί για κατοικίδια και πνίγηκαν.

Αρχικά δημιουργήθηκε θέμα με το κατά πόσον θα μπορούσε να ελλιμενιστεί το φέρυ από Κάλυμνο που κατέφτανε σε λίγη ώρα αλλά δεν υπήρξε τελικά πρόβλημα καθώς έδεσε κανονικά.

Για την ανέλκυση του οχήματος χρησιμοποιήθηκε γερανός (φωτό).

picture_000000032w22Y015zxc0q0c022002

picture_000000002w22Y015zxc0q0c022

picture_000000029w22Y015zxc0q0c022


ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Γ. Μουζάλας προς Ν. Σβύνου: Καμία δομή για πρόσφυγες/μετανάστες στο Ψαλίδι… Μ. Χατζημιχαήλ: Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε για εταιρεία σεκιούριτι από τον Δήμο…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ (όλα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή γενική συνέλευση της Έν. Ξενοδόχων Κω για προσφυγικό/μεταναστευτικό)

Όπως ήταν αναμενόμενο το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η επίδραση του στον τουρισμό και την τοπική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ετήσιας  γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κω (με ικανοποιητική συμμετοχή) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξεν. Κως.

Αρχικά έγινε ενημέρωση  από την πρόεδρο Ντίνα Σβύνου για τις δράσεις  του τρέχοντος έτους και αναλυτική παρουσίαση πεπραγμένων (σε ότι αφορά τους χειρισμούς για το προσφυγικό/μεταναστευτικό με τις παρεμβάσεις τις συσκέψεις που έγιναν την παροχή 500μερίδων επί 2,5 μήνες στο συσσίτιο για τους πρόσφυγες κλπ) από την ΓΓ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση που έγινε για το προσφυγικό και την αντιμετώπιση του (βίντεο).

Όπως και η είδηση που έδωσε η Ν. Σβύνου έπειτα από προχτεσινή επικοινωνία της με τον Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα ότι τελικά δεν θα γίνει καμία υποδομή για τους πρόσφυγες στον Βιότοπο στο Ψαλίδι μιας και είναι σε τουριστική περιοχή (ενώ κανονικά προχωρά το θέμα του Λινοπότι για την λειτουργία Hot spot προκειμένου να μεταφερθεί εκεί από την αστυνομία).

Η Ν. Σβύνουν υποστήριξε ότι παρά τις μέχρι τώρα πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση το πρόβλημα δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με την μεταφορά της καταγραφής έξω από την πόλη και όχι στο ΑΤ όπως γίνεται μέχρι τώρα προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες όπως αυτές που ζήσαμε το καλοκαίρι στα πιο κεντρικά σημεία του νησιού.

Αξιοσημείωτη επίσης η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου Μηνά Χατζημιχαήλ ο οποίος επέμεινε σε όλους τους τόνους ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Κως να δεχθεί να γίνει Hot spot ή όπως αλλιώς και να το ονομάσουνε διότι αμέσως θα μπει η σχετική ταμπέλα στο νησί που θα σημάνει το τέλος του τουρισμού για τουλάχιστον μία δεκαετία, όπως του επεσήμαναν σε σχετικές συζητήσεις ξένοι τουρ οπερέιτορ.

Μάλιστα, τόνισε ότι αν αυτή δομή γίνει σε άλλο μη τουριστικό νησί (όπως η Λέρος ή η Τήλος που επιδιώκουν ενίσχυση από πόρους για το μεταναστευτικό) τότε οι δουλέμποροι θα τους κατευθύνουν εκεί και θα στραφεί αλλού η ροή.

Επίσης, ο κ. Χατζημιχαήλ έλαβε τη διαβεβαίωση του δημάρχου Κω -όπως ανακοίνωσε- ότι από του χρόνου ο δήμος δεν θα επιτρέψει σκηνές και παραμονή μεταναστών μέσα στην πόλη -όπως γίνεται και στο τουριστικό Μπόντρουμ (ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες σκηνές που ζήσαμε όλοι μπροστά στους τουρίστες και τα διεθνή ΜΜΕ)- και δεν θα βασιστεί μόνο στις εταιρείες σεκιούριτι τις οποίες φέτος έβαλαν επιχειρηματίες για να προστατεύσουν τα πάρκα κοντά στις επιχειρήσεις τους, αλλά θα μπορεί να συνάψει ο ίδιος σύμβαση με εταιρεία σεκιούριτι για αυτό το σκοπό. (Στην αρχική ενημέρωση τονίσθηκε ότι αν δεν ήταν το μεταναστευτικό θα είχε προχωρήσει η κοινή πρωτοβουλία με το δήμο για την “υιοθέτηση” πάρκων από τα ξενοδοχεία προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της υπ. πρασίνου με τοποθέτηση πινακίδας με το όνομα του ξενοδοχείου που φροντίζει κάθε πάρκο).

Η Ε. Σβύνου πρόβαλε κάποιες αντιρρήσεις αν πράγματι θα μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές με το να μην μεταφερθεί η καταγραφή από την αστυνομία σε άλλο σημείο εκτός πόλης λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες στην λεωφόρο φοινίκων, στην είσοδο του κάστρου και στην παραλιακή.

Ο Θ. Μουζουράκης (διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική άποψη) συντάχθηκε με την άποψη του Μ. Χατζημιχαήλ τονίζοντας ότι η Λέσβος τριπλασίασε τον αριθμό των εισερχομένων μεταναστών λόγω της δομής υποδοχής και τελευταία της λειτουργίας hot spot (η Ν. Σβύνου αντέτεινε πάντως ότι η εκτίμηση της Υπ. Αρμοστείας για τον μεγαλύτερο αριθμό της Λέσβου είναι ότι ο λόγος είναι πως δεν υπάρχουν τουριστικές περιοχές απέναντι της όπως απέναντι από την Κω οπότε η ροή γίνεται ευκολότερα).

Η καλύτερη λύση πάντως -όπως επεσήμανε ο Γ. Δρόσος και συμφώνησαν όλοι- ώστε να μην πνίγονται παιδιά και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, θα ήταν να γίνει πράξη η εξαγγελία του κ. Μουζάλα και να ανοίξει ο Έβρος…

picture_000000038w22Y015zxc0q0c022001

 

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ έγινε ακόμη αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Αγαπητό Ξάνθη για το Ν4276 και το ΦΕΚ10Β/2015 περί αστεροποίησης και νεας διαδικασίας έκδοσης σημάτων λειτουργίας. Ενώ ιδιαίτερα σχολιάστηκαν τα κολακευτικά λόγια του για τον επαγγελματισμό και την ποιότητα των ξενοδοχείων της Κω (σε σχέση με τη Ρόδο).

Όπως και η παρουσίαση φωτογραφιών από ψηλά (με διαφορά κάποιων ετών) με ερώτημα προς προβληματισμό κατά πόσο θα πρέπει να απασχολήσει την Ένωση το ζήτημα του “κορεσμού” του νησιού σε ξενοδοχειακές κλίνες…
Η Εισήγηση της Ντίνας Σβύνου

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πέρασε ένας χρόνος από τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου, ένας χρόνος όμως με πολύ δυνατά για τον κλάδο και για το νησι γεγονότα τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, εξαιρετικής επικινδυνότητας για τον τουρισμό μας. Ξεπερνούσαμε το ένα γεγονός και ακολουθούσε το άλλο, χαρακτηριστικά θα αναφέρω τις εκλογές, το δημοψήφισμα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, τα capital control, το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο με ιδιαίτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουριστικό κλάδο και βέβαια το αποκορύφωμα των αρνητικών γεγονότων, οι άκρατες μεταναστευτικές ροές και η αδυναμία διαχείρισής τους.
Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να είμαστε από τους λίγους Ελληνικούς προορισμούς με φθίνουσα πορεία. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως η ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης – βιωσιμότητας και τουριστικού θανάτου είναι πολύ λεπτή και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να τη διαφυλάξουμε.
Σε αυτόν τον κυκεώνα η Ένωση Ξενοδόχων Κω στάθηκε πολύ δυνατά αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες σε έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και των μελών μας. Αγωνιστήκαμε, Διεκδικήσαμε, Διαπραγματευτήκαμε και στις περισσότερες περιπτώσεις πετύχαμε.
Η Ένωση Ξενοδόχων Κω μέσα από τις δυναμικές μας διεκδικήσεις κέρδισε τη θέση της θεσμικά καθώς οι απόψεις μας έφτασαν από τους υπουργούς εως και τον πρωθυπουργό και ταξίδεψαν μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο.
Θεωρώ πως πλεον έχουμε εδραιώσει μια ισχυρή θέση στα κέντρα αποφάσεων και απόδειξη αυτού είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας με το υπουργείο οικονομικών για το ΦΠΑ. Γιατί η παραμονή της Κω στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ ήταν καθαρά το αποτέλεσμα της δικής μας διεκδίκησης!
Δε θα μακρηγορήσω καθώς θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δράσεών μας από τη γενική γραμματέα κα Τριανταφυλλοπούλου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμα τον Προιστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δωδεκανήσου κ Αγαπητό Ξάνθη για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε να παρίσταται στη γενική μας συνέλευση ώστε να μας ενημερώσει για τις νέες διαδικασίες έκδοσης ΕΣΛ και αστεροποίησης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα στον αγώνα της ένωσης προσφέροντας από αναλώσιμα για το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο μέχρι και φαγητό για τους πρόσφυγες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία που μας ήταν απαραίτητα για την επιχειρηματολογία μας. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Πουλιού για την προσφορά της αίθουσας, ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό της Ένωσης κ βέβαια το Διοικητικό μου Συμβούλιο, τη Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, το Μάνο Κουλιά, τον Μηνά Χατζημιχαήλ, τον Κώστα Πλατανίστα, το Βασίλη Παρβέρη κ τον Κώστα Χατζηχριστοφή.
Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να διεκδικήσουμε. Μέσα στην περίοδο κρίσης –περίοδος που θα είναι δυστυχώς παρατεταμένη, οι θεσμικοί παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Γι’αυτό και είναι κρίσιμο να είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι συσπειρωμένοι. Σε αυτόν τον αγώνα που γίνεται για εσάς θέλουμε όλους τους ξενοδόχους κοντά στην ένωση.

Νεκρά και τα 17 παιδιά!!! Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά (pics&vid) – Νεκροί οι 224 επιβαίνοντες

Συντριβή αεροσκάφους: «Δεν υπάρχουν επιζώντες»

Συντριβή αεροσκάφους: «Δεν υπάρχουν επιζώντες»

Επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αρχικοί φόβοι περί μη ύπαρξης επιζώντων στη Χερσόνησο του Σινά, παρά τις ελπίδες που γέννησαν οι διασώστες, κάνοντας λόγο για «φωνές που ακούγονταν μέσα από τα συντρίμμα του αεροσκάφους».

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, δεν υπάρχουν επιζώντες της συντριβής του μοιραίου AirBus, κάτι που σημαίνει ότι τόσο οι 217 επιβάτες όσο και τα επτά μέλη του πληρώματος, βρήκαν τραγικό θάνατο σε ορεινή περιοχή του Σινά.

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά (pics&vid) – Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά (pics&vid) - Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρωσικό αεροσκάφος το οποίο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας περισσότερους από 220 επιβάτες, συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Σερίφ Ισμαήλ – Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες, όπως γγνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι – Βρέθηκε το μαύρο κουτί – 17 παιδιά μέσα στο μοιραίο AirBus.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

cr1

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο, 24 περίπου λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν 224 άτομα (217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα).

Αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με την πτήση, πληροφορία που όμως διαψεύστηκε από τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμα του αεροσκάφους στο όρος Σινά – Σχεδόν απίθανο να υπάρχουν επιζώντες

Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους είναι ελάχιστες, σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης που εντόπισαν τα συντρίμμια του AirBus στο Σινά.

cr2

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, το αεροσκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 224 άτομα (200 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα), ανάμεσά τους και 17 παιδιά.

Φωνές μέσα από τα συντρίμμια άκουσαν οι διασώστες

Φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, ανέφερε ένας αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή.

«Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα “θύματα”, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες.

Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας 224 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του και διαπιστώθηκε ότι κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά.

Περισσότερα από 100 πτώματα έχουν εντοπίσει οι διασώστες

Τα πτώματα περισσότερων από 100 ανθρώπων έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τα συνεργεία διάσωσης που ερευνούν την περιοχή όπου νωρίτερα σήμερα (31/10) συνετρίβη αεροσκάφος με 224 επιβαίνοντες.

«Πρόκειται για τραγωδία. Υπάρχουν παντού πτώματα. Κάποιοι από τους επιβάτες δεν πρόλαβαν κάν να λύσουν τις ζώνες τους», δήλωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος που συμμετέχει στις έρευνες στη Χερσόνησο του Σινά, συμπληρώνοντας ότι «το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο. Έχουμε ήδη βρει τα πτώματα τουλάχιστον 100 ανθρώπων. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέντε παιδιά βρέθηκαν νεκρά».

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τον Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά, διατάζοντας παράλληλα την αποστολή ομάδων Ρώσων διασωστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο πρόεδρος “έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (…) Βλαντίμιρ Πουτσόφ να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο” για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους.

Εξάλλου, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την “παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων”.

Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι “πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια” της τραγωδίας.

Βοήθεια σε Αίγυπτο και Ρωσία προσφέρει το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Αίγυπτο και τη Ρωσία μετά τη συντριβή του ρωσικού Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα στη Χερσόνησο του Σινά.

«Από το πρωί σήμερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) βοήθησαν μέσω εναέριων επιτηρήσεων στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους με το οποίο χάθηκε η επαφή πάνω από τη χερσόνησο του Σινά.

Οι IDF προσέφεραν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αίγυπτο αν χρειάζεται», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί – Νεκρά και τα 17 παιδιά

Το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus που συνετρίβη το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά, εντοπίστηκε από τους διασώστες, μαζί με αυτό όμως εντοπίστηκαν και εκατοντάδες νεκροί.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιγύπτου 50 ασθενοφόρα έχουν σταλεί επί τόπου για να μεταφέρουν “τραυματίες ή νεκρούς” στα νοσοκομεία του Καΐρου και του Σουέζ.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, γνωστοποίησαν ότι οι διασώστες έχουν εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης. Εκτός από το μαύρο κουτί, όμως, έχουν εντοπίσει και εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και 17 παιδιά.

Από τη Μόσχα, το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες»

Επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αρχικοί φόβοι περί μη ύπαρξης επιζώντων στη Χερσόνησο του Σινά, παρά τις ελπίδες που γέννησαν οι διασώστες, κάνοντας λόγο για «φωνές που ακούγονταν μέσα από τα συντρίμμα του αεροσκάφους».

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και Αιγύπτιους αξιωματούχους, δεν υπάρχουν επιζώντες της συντριβής του μοιραίου AirBus, κάτι που σημαίνει ότι τόσο οι 217 επιβάτες όσο και τα επτά μέλη του πληρώματος, βρήκαν τραγικό θάνατο σε ορεινή περιοχή του Σινά.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/638454/rosiko-aeroskafos-synetrivi-sti-xersoniso-toy-sina-pics-vid-nekroi-kai-oi-224-epivainontes#ixzz3q9NBg9PJ

Απάντηση στον «Άγνωστο Αναγνώστη» σχετικά με τη δωρεά της Λέσχης LIONS Κω προς το 1ο Γυμνάσιο Κω, «ότι οι Καθηγητές τσακώνονται»


Απάντηση στον «Άγνωστο Αναγνώστη» σχετικά με το κείμενο της Β΄ΕΛΜΕ για τη δωρεά της Λέσχης LIONS Κω προς το 1ο Γυμνάσιο Κω, «ότι οι Καθηγητές τσακώνονται».

Το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Κω, το μοναδικό εδώ και 35 χρόνια στον πιο εύρωστο Δήμο της Ελλάδας, τον Δήμο της Κω, ήταν και παραμένει ένα σχολείο με πάρα πολλά προβλήματα και κακοτεχνίες. Στις εποχές των παχέων αγελάδων, όπου το χρήμα έρρεε άφθονο, το σχολείο παρέμενε ο φτωχός συγγενής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σήμερα πάρα πολλά προβλήματα. Ήταν ένα σχολείο που για αρκετά χρόνια φοιτούσαν 800 μαθητές και 70 καθηγητές. Ένα σχολείο που είχε ξεπεράσει τους 1000 μαθητές, όταν στέγαζε και το Τεχνικό Λύκειο. Ένα σχολείο με αίθουσες διδασκαλίας σε παλιές τουαλέτες, αίθουσες πρώην αποδυτήρια, αίθουσες ακατάλληλες, προκάτ. Χωρίς εργαστήρια Καλλιτεχνικών, Φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων, χωρίς γραμματεία, υποδομές στοιχειώδεις σε ένα σύγχρονο σχολείο.

Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια, σε περίοδο κρίσης, να αποκτήσουμε όλες αυτές τις υποδομές αλλά και αρκετό σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Δεν είχαμε σκεφτεί όμως τις υποδομές ΑΜΕΑ, υποδομές που έχει κάθε σχολείο που κατασκευάζεται σήμερα.

Κάθε χρόνο, όπως και την περσινή χρονιά, ο σύλλογος των καθηγητών ιεράρχησε τα προβλήματα και τα υποβάλλαμε στον Δήμο για την αντιμετώπισή τους. Λόγω έκτακτων αναγκών που υπήρξαν στο σχολείο, ανάγκες που απαιτούσαν άμεσα υποδομές για ΑΜΕΑ, τροποποιήσαμε τον σχεδιασμό και την ιεράρχηση των έργων. Έτσι προτάθηκαν τα έργα για ΑΜΕΑ.

Σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή:

  • ενώθηκαν οι δύο εξωτερικές αίθουσες απευθείας με το κεντρικό κτίριο.

  • κατασκευάστηκαν ράμπες

  • κατασκευάστηκε τουαλέτα ΑΜΕΑ

  • έγιναν ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους διαδρόμους του σχολείου.

  • κατασκευάστηκε η υγρομόνωση και τα φουσκώματα στο κεντρικό κτίριο και πάνω από την αίθουσα Παλληκαρίδη, γιατί το νερό σε κάθε ψιχάλα περνούσε μέσα από την πλάκα .

  • αποφασίστηκε και κατασκευάζεται η επικίνδυνη σκάλα προς την αίθουσα των Καλλιτεχνικών.

Υπάρχει όμως άμεση ανάγκη για ανελκυστήρα στο σχολείο. Γιατί πρέπει όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους, τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου. Δικαίωμα στη μόρφωση, δικαίωμα στην πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σχολείου, έχουν όλα τα παιδιά. Δεν είμαστε όμως το μοναδικό σχολείο στο νησί για να μονοπωλούμε τα έργα. Ταυτόχρονα η ανάγκη του ανελκυστήρα ήταν απαραίτητη.

Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, ως διευθυντής του σχολείου, από τη Λέσχη LIONS Κω, στο οποίο μου ανακοινώθηκε ότι κληρώθηκε το σχολείο μας για μια δωρεά, σε έργο που θα αποφασίζαμε να τους προτείνουμε. Αμέσως σκέφτηκα το έργο του ανελκυστήρα και κάλεσα σε συνεδρίαση τον Σύλλογο Καθηγητών, και τον Σύλλογο Γονέων. Ενημέρωσα τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής για την πρόταση και το προεδρείο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του συλλόγου Καθηγητών, στην οποία υποστηρίχτηκε από τους καθηγητές ότι δεν είναι το αρμόδιο όργανο να αποφανθεί για το έργο, εκφράστηκαν ανησυχίες, μήπως με αυτόν τον τρόπο καταντήσουμε να λειτουργούμε μόνο με χορηγούς και δωρητές. Η ανησυχία των συναδέλφων εύλογη, καθώς διανύουμε μια περίοδο συνεχών περικοπών των δαπανών, μία περίοδο που τα ισοδύναμα δίνουν και παίρνουν. Ο Σύλλογος Καθηγητών ως γνωμοδοτικό όργανο αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 17 κατά να μην δεχτεί την δωρεά, υποστηρίζοντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Όμως στη σχολική κοινότητα δεν είναι μόνο οι διδάσκοντες. Υπάρχουν και οι γονείς, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς. Υπάρχουν οι μαθητές, υπάρχει η Σχολική Επιτροπή. Έτσι το θέμα παραπέμφθηκε στο σχολικό Συμβούλιο του Σχολείου, που απαρτίζεται από το σύνολο των διδασκόντων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, την τριμελή αντιπροσωπία των μαθητών και τον εκπρόσωπο του Δήμου στη Σχολική Επιτροπή. Στη συνεδρίαση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παλληκαρίδη με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη, έγινε μια γόνιμη και πολιτισμένη συζήτηση. Εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί και να χειριστεί το θέμα ο Διευθυντής του Σχολείου με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής. Στη συνέχεια, με μεγάλη πλειοψηφία, αποφασίστηκε ότι το έργο που θα προταθεί να είναι ο ανελκυστήρας. Έτσι θα λύναμε ολοκληρωτικά και με τον καλύτερο τρόπο την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους ορόφους αλλά και των μαθητών που συχνά τραυματίζονται και οι οποίοι, μη έχοντας αίθουσες στο ισόγειο, θα έπρεπε να τους ανεβάζουμε στην τάξη με φορείο ή καθιστούς σε καρέκλα, εικόνα καθόλου τιμητική για τα παιδιά μας, για το σχολείο μας. Ο ανελκυστήρας πολλές φορές είναι απαραίτητος και για τους εκπαιδευτικούς.

Την επομένη του Σχολικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου η συνάντηση του Προέδρου και αντιπροσωπείας της Λέσχης LIONS, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και του Διευθυντή του σχολείου. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλες οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από τους εκπαιδευτικούς, τόσο στη συνεδρίαση του Συλλόγου τους όσο και στο Σχολικό Συμβούλιο. Ζητήθηκε, αν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί το έργο χωρίς να τοποθετηθεί πινακίδα και η απάντηση ήταν αρνητική, δεδομένου ότι τα χρήματα που θα δοθούν δεν είναι της Λέσχης LIONS, αλλά θα συγκεντρωθούν από την τοπική μας κοινωνία μέσα από μια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν. Καταλήξαμε ότι θα κατασκευαστεί το έργο, τοποθετώντας μια μικρή πινακίδα στο εσωτερικό του Ανελκυστήρα.

Έτσι ακριβώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα σχετικά με την συγκεκριμένη δωρεά.

Δεν τσακώνονται λοιπόν οι Καθηγητές στο 1ο Γυμνάσιο. Εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και δημοκρατικά αποφασίζουν μέσα από το θεσμοθετημένο όργανο που είναι το Σχολικό Συμβούλιο, να συνεννοηθούν Καθηγητές – Γονείς και μαθητές για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της κοινωνίας. Άλλωστε είναι παγκοίνως γνωστό και πανθομολογούμενο από την τοπική μας Κοινωνία, το άριστο κλίμα συνεργασίας που επικρατεί εδώ και χρόνια στο σχολείο μας.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο άγνωστος αναγνώστης.

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δημήτριος Βλάχος

picture_000000046w22Y015zxc0q0c022

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ η σύμβαση του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ 2εκ. 270χιλ. με αποπεράτωση σε 1 χρόνο! (Γ. Κυρίτσης: οριστική λύση στη διαχείριση απορριμμάτων..)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’ Δίνουμε μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στην ένα χρόνο ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ’’

 

Μία ακόμα δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ και την Παρασκευή υπογράφηκε και η σύμβαση κατασκευής του.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.270.000 και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου ανατέθηκε από το Σύνδεσμο Απορριμμάτων της νήσου Κω το 2010 και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η μελέτη είχε παραδοθεί στον ενιαίο Δήμο Κω το 2011 αλλά οι καθυστερήσεις στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και οι αστοχίες στη διενέργεια του διαγωνισμού, οδήγησαν στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των 4 ετών ενώ το έργο κινδύνευσε να απενταχθεί και να μην υπάρχει πλέον χρηματοδότηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου, που επιχείρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή τον Αύγουστο του 2014, τις τελευταίες ημέρες της θητείας της, απέβη άκαρπος λόγω των αστοχιών που προαναφέρθηκαν.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα δημοτική αρχή, αποδόθηκε σε ένα αγώνα δρόμου για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, να επιταχύνει τις διαδικασίες και να μην κινδυνεύσει με απένταξη το έργο.

Επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις απαλλοτριώσεις ( η υπόθεση εκδικάστηκε στο Εφετείο πριν από λίγο καιρό) και διενεργήθηκε ο διαγωνισμός σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Σε ένα χρόνο η κατασκευή της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

‘’ Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής που εμείς ξεκινήσαμε αλλά κινδύνευσε να απενταχθεί και να διακοπεί η χρηματοδότηση του.

Είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Με μεγάλη προσπάθεια και συγκροτημένη δουλειά καταφέραμε να υπερβούμε εμπόδια και καθυστερήσεις και το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα.

Και δεν είναι το μόνο έργο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η ανακύκλωση λειτουργεί και πάλι στο Δήμο Κω και θα ενισχυθεί με νέες δράσεις και υποδομές μέσα στο 2016.

Παράλληλα, δρομολογούμε διαδικασίες για την επεξεργασία των απορριμμάτων και των στερεών αποβλήτων πριν από την υγειονομική ταφή με βάση τις πλέον σύγχρονες και βέλτιστες πρακτικές.

Η Κως δίνει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο θέμα των απορριμμάτων, κάτι που αποτέλεσε δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες.’’

picture_000000036w22Y015zxc0q0c022001