Μάχη για ζωή για τη 17χρονη κόρη του Νίκου Νικολόπουλου: Σοβαρό πρόβλημα υγείας

Μάχη για ζωή για τη 17χρονη κόρη του Νίκου Νικολόπουλου: Σοβαρό πρόβλημα υγείας

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου, καθώς η 17χρονη κόρη του Νίκη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από ανακοπή που υπέστη το βράδυ του Σαββάτου.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που βλέπει τη 17 κόρη του να χαροπαλεύει.

Η κόρη του βουλευτή Αχαίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», όπου κρίθηκε επιβεβλημένο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο όπου νοσηλεύεται πλέον στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο πλευρό της 17χρονης κόρης τους Νίκης, είναι ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και η σύζυγός του Τασία Μανωλοπούλου.

Ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, το βράδυ του Σαββάτου ξαφνικά παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα που οδήγησε σε ανακοπή.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» (κι ας μην εφημέρευε), όμως τελικά κρίθηκε επιβεβλημένο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίον όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από την ώρα εκείνη η 17χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γονείς της να προσεύχονται για ένα θαύμα.

Ένα θαύμα που θα κρατήσει ζωντανή την μικρή Νίκη, για να είναι ξανά στην αγκαλιά των γονιών της Νίκου και Τασίας και στα τρία της αδέλφια, την Αφροδίτη, τον Γιάννη και τον Ανδρέα.

fimes.gr

Ανατροπή: Στημένη η απαγωγή Πουλίδο; Τι πραγματικά συνέβη [video]

Ανατροπή: Στημένη η απαγωγή Πουλίδο; Τι πραγματικά συνέβη

Ήταν τελικά στημένη η απαγωγή Πουλίδο;

Οι Anonymous με βίντεο τους στο Youtube υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε πραγματική απαγωγή του Άλαν Πουλίδο.

Στην αρχή του βίντεο οι Anonymous παίζουν πλάνα από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές για την απελευθέρωση του Άλαν Πουλίδο. Μετά εμφανίζεται ο εκπρόσωπος των Anonymous, ο οποίος απευθύνει μήνυμα στον μεξικανικό λαό λέγοντας τα εξής:

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται στα ΜΜΕ και στον λαό. Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικά παιχνίδια αυτών που θέλουν να κοροϊδέψουν την κοινωνία.

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ και πολύ περισσότερο δεν διασώθηκε από τις Αρχές της χώρας. Αυτή η είδηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι απόλυτα ψευδής.

Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο μοντάζ με σκοπό να εξαπατηθεί ο λαός της χώρας και να πιστέψει ότι οι αρχές του Μεξικού είναι ικανές να φέρουν σε πέρας με τρόπο αποτελεσματικό μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση.

Στην πραγματικότητα οι μεξικανικές Αρχές δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ας μην συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το λαό.

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο έχει συνάψει συμφωνία με την Κυβέρνηση της Ταμαουλίπας και με τηλεοπτικούς σταθμούς της ίδιας πολιτείας.

Μεξικανοί και Μεξικανές, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ειδήσεις που κάποιοι δημιούργησαν.

Είναι ειδήσεις χειραγωγημένες από την Κυβέρνηση για ίδιον όφελος. Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας ζει κρίσιμες στιγμές: μην ξεχνάμε ότι προσπαθούν να καταπνίξουν τις αντιδράσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι πολιτικές παρατάξεις απλά αναζητούν τρόπους για να εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον λαό.

Ο Άλαν Πουλίδο είναι συνεργός τους. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό που συμβαίνει. Λαέ του Μεξικού, ουδέποτε υπήρξαν κλήσεις για την απελευθέρωση ή καταγγελίες για εξαφάνιση. Θα αποκαλύψουμε την συμφωνία που υπάρχει με την Κυβέρνηση και θα σας πούμε την αλήθεια.

Δείτε τι υποστηρίζουν οι anonymous για την στημένη απαγωγή Πουλίδο:

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (Βιογραφικό)

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης, (31/05/2016) σε νοσοκομείο των Αθηνών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

AdTech Ad

Διετέλεσε επί σειρά ετών, μαζί με τον Πέτρο Λάμπρου, «δεξί χέρι» του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος θεωρείτο πάντοτε ως η φωνή της Αριστεράς εντός του ΠΑΣΟΚ, όντας επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» της τάσης που δεν δίσταζε να ασκήσει δριμεία κριτική στην ηγεσία του Κινήματος, όταν αυτή παρέκκλινε από τους στόχους και το όραμα της δημοκρατικής παράταξης.

 

 

ΠΑΣΟΚ: Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

ΠΑΣΟΚ: Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Τοπική Οργάνωση Κυψέλης, ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Διετέλεσε επί σειρά ετών, μαζί με τον Πέτρο Λάμπρου, «δεξί χέρι» του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος θεωρείτο πάντοτε ως η φωνή της Αριστεράς εντός του ΠΑΣΟΚ, όντας επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», της τάσης που δεν δίσταζε να ασκήσει δριμεία κριτική στην ηγεσία του Κινήματος, όταν αυτή παρέκκλινε από τους στόχους και το όραμα της δημοκρατικής παράταξης.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/701059/ektakto-pethane-o-giorgos-panagiotakopoylos-istoriko-stelexos-toy-pasok#ixzz4AEk4WbQq

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου: Το κρασί είναι σαν τα παιδιά μου

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου: Το κρασί είναι σαν τα παιδιά μου

Την συναντήσαμε στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την επανεκλογή της στη θέση της προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου.

Αεικίνητη, γεμάτη ιδέες, ενθουσιασμό και σχέδια, η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, δείχνει έτοιμη να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο ώστε να φτάσει τους στόχους, που έχει θέσει μαζί με τους υπόλοιπους αιγαιοπελαγίτες οινοποιούς, για τα κρασιά από το Αιγαίο.

Μιλήστε μας λίγο για τα κρασιά των νησιών μας. Πώς ήρθε η ιδέα για την παρουσίαση  «Κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα 2016»; ;

Να  δώσουμε  λοιπόν πρώτα το στίγμα της δραστηριότητας  της  ΕΝΟΑΝΑ  η οποία  και συντονίζει  αυτή τη δράση και  αποτελεί το περιφερειακό  θεσμικό μας  όργανο.Κύριος  στόχος της  είναι η γνωριμία  του ευρύτερου καταναλωτικού  κοινού με την μακρόχρονη  Αιγαιοπελαγίτικη  οινική παράδοση   και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και  των δυνατοτήτων που προσφέρει. Στα  πλαίσια  αυτά πραγματοποιήθηκε   στις 23  Μάη  η 2η παρουσίαση των κρασιών μας  στο Αθηναϊκό οινόφιλο  κοινό  με την έμπρακτη στήριξη  και την συγχρηματοδότηση  από τις Περιφέρειες  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.Μετά  την επιτυχημένη  αυτή  εκδήλωση την οποία στήριξαν με την παρουσία τους  όλα σχεδόν τα οινοποιεία των νησιών μας,  θεωρώ ότι  θα γίνει πια θεσμός και το δεύτερο 15ημερο του Μαΐου θα έχουμε κάθε  χρονιά «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα».

Βρέθηκαν λοιπόν εκεί  οινοποιεία  από  Σάμο, Λήμνο, Μυτιλήνη, Ικαρία, Χίο, Πάρο, Σαντορίνη, Κω και Ρόδο .  Είναι  μια  ευκαιρία  να δοκιμαστούν κρασιά  από όλα τα νησιά  αλλά παράλληλα να αναπτυχθεί  και η συνεργασία  μεταξύ των μελών  με  στόχο  την  συμμετοχή  ομαδικά  και σε άλλες  εκθέσεις  και όχι μόνο στο εσωτερικό  αλλά και στο εξωτερικό  συμβάλλοντας  με αυτό τον τρόπο  στην εξωστρέφεια  την προβολή και προώθηση ων προϊόντων της περιοχής  μας.

Και  μιλώντας  για συνεργασία  θα ήθελα να αναφερθώ στον Σύνδεσμο  «Ελληνίδες του  κρασιού» στον οποίο, επίσης έχω την τιμή να προεδρεύω και μέσα από τις δραστηριότητες  του  οποίου οι γυναίκες  που  δραστηριοποιούνται στο ελληνικό κρασί  συνεργάζονται  για την προβολή  και την προώθηση του και δουλεύουν με ένταση  για  την καθιέρωση και αξιοποίηση του οινικού τουρισμού.

Σαν μέλος  επίσης του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και  της  Εθνικής  Διεπαγγελματικής  Αμπέλου και Οίνου, θεωρώ  ότι  πρέπει να συμμετέχουμε  ενεργά και να στηρίζουμε τα κλαδικά όργανα και τις  Περιφερειακές Ενώσεις.Μέσω αυτών αγωνιζόμαστε  με  μεγαλύτερη  δύναμη  για την επίλυση  θεσμικών  προβλημάτων του κλάδου αλλά και με συνέργειες και εκδηλώσεις φέρνουμε το κρασί κοντά στον επαγγελματία και τον  καταναλωτή.

Στην Αθήνα διαπιστώνεται ότι υπάρχει κόσμος, που γνωρίζει στην εκδήλωση ένα κρασί που δεν το έχει πιει αν και έχει πάει στο συγκεκριμένο νησί;


Ναι συμβαίνει αυτό. Γιατί  οι καταναλωτές  δεν έχουν βάλει  σε μεγάλο  ποσοστό  στην ατζέντα των διακοπών τους  στα νησιά  την επίσκεψη στα οινοποιεία. Τους  προτείνουμε  ανεπιφύλακτα  να το δοκιμάσουν και να διαθέσουν  λίγο χρόνο από τις διακοπές τους να γνωρίσουν τα κρασιά του τόπου που επισκέπτονται .Είμαι  σίγουρη  ότι  θα ανταμειφθούν απολαμβάνοντας  καλύτερα  το κρασί τους  αν έχουν γνωρίσει από κοντά  τον άνθρωπό  αλλά και τον  χώρο που παράγονται τα κρασιά μας και εννοώ  τα  αμπέλια μας  και τα οινοποιεία  μας.Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε  τις ποικιλίες με διάφορους τρόπους οινοποίησης και να πειραματιστούμε με  ποικιλίες που υπήρχαν στις διάφορες περιοχές και έχουν μείνει αναξιοποίητες. Κάθε οινοποιός  προσπαθεί  να αναδείξει  μέσα  από το κρασί του την ιδιαιτερότητα της περιοχής του  και μέσα από αυτή την εκδήλωση βρίσκει την ευκαιρία  να παρουσιάσει το προϊόν του στο ευρύτερο οινόφιλο κοινό.

Πως θα επιτύχουμε  την σύνδεση  των εστιατορίων  ξενοδοχείων και χώρων εστίασης  σε τουριστικές  ιδίως περιοχές με το επώνυμο ελληνικό κρασί

Triant3Είναι σχετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί εμπλέκονται πολλοί και όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουν  αν μια περιοχή θα αποτυπώνεται στο μυαλό του επισκέπτη  μέσα και από τη τοπική  γαστρονομία αναδεικνύοντας έτσι τα τοπικά αλλά και γενικότερα τα ελληνικά προϊόντα. Ένα μεγάλο θέμα είναι και το πως η τοπική κοινωνία  και  οι επαγγελματίες  αντιλαμβάνονται την ποιότητα του προϊόντος που πρέπει να προσφέρουν για να τον αναδείξουν και εξελίξουν. Μια πρώτη προσέγγιση  είναι  η συνεργασία μεταξύ αυτών που εμπλέκονται στη σχέση, δηλαδή του εστιάτορα, του ξενοδόχου και του παραγωγού. Εμείς σαν παραγωγοί προσπαθούμε να δίνουμε κάποιες συμβουλές για το σερβίρισμα του κρασιού,να κάνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια και  βέβαια  είναι πέρα  από κάθε  αμφιβολία  ότι το καλό πιάτο  αναδεικνύεται με την συνοδεία  ενός ποιοτικού  κρασιού ενώ σε αντίθετη περίπτωση  αδικείται. Σύμφωνα με μια μελέτη που είχε γίνει, όταν αποφασίζεις  για τον προορισμό που θα επισκεφτείς, το  φαγητό και επομένως και το συνοδευτικό του  κρασί ,  δεν είναι  στα πρώτα  κριτήρια  επιλογής, αλλά όταν κάνεις  την εκτίμηση  της διαμονής σου, βρίσκεται στη δεύτερη  θέση αξιολόγησης. Πρέπει  να βρούμε έναν τρόπο για το πώς θα συνεργαστούμε και να αναδεικνύουμε  τον προορισμό μας  μέσα από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα  και η γαστρονομία είναι  ένα από αυτά.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα  τουριστικών περιοχών όπου  πωλείται  χύμα κρασί χωρίς να συνοδεύεται  από την υποχρεωτική ένδειξη  στον κατάλογο  του παραγωγού και της προέλευσης  του , τις περισσότερες  δε  φορές  αναφέρεται και σαν τοπικό. Με αυτό τον τρόπο  προσφέρεται σα ντόπιο , χωρίς απαραίτητα  να είναι, και δημιουργεί μια  λανθασμένη εικόνα στον  τουρίστα  καταναλωτή  για την ποιότητα του πραγματικά ελληνικού επώνυμου κρασιού.

Είναι θέμα και της πολιτείας να τηρούνται οι νόμοι, εξωστρέφειας των οινοποιών να προσεγγίσουν με συνέργειες τα εστιατόρια, αλλά και τα εστιατόρια να θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω αξιοποιώντας  τα προϊόντα του τόπου τους.

Τι πρέπει να γίνει για να λέμε επισκέψιμο οινοποιείο και να το εννοούμε;

Επειδή τυχαίνει να έχω και  εμπειρία από τον τουρισμό, πιστεύω ότι ο οινικός τουρισμός έχει δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα. Είναι ένα είδος θεματικού τουρισμού, που εμπλουτίζει την  προσφερόμενη τουριστική εμπειρία , το οποίο όμως θέλει πολύ δουλειά και ενίσχυση. Το υπουργείο σε συνεργασία με τον κλάδο  μας  έχει  θέσει κάποιες προϋποθέσεις και από εκεί και πέρα ο κάθε οινοποιός θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να επενδύσει στο τομέα  αυτό. Δεν επιβάλλεται σε κανένα, όμως εάν επιλέξεις να ασχοληθείς θα πρέπει να κάνεις ορισμένες επενδύσεις ,σε υποδομές αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Ως επαγγελματίες γνωρίζουμε καλά με ποιο τρόπο  θα πρέπει να προσφέρουμε το κρασί μας στο χώρο μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια αξεπέραTriant2 στη εμπειρία για τον επισκέπτη μας. Εμείς είμαστε παραγωγοί κρασιού, αν θέλουμε να μπούμε σε ένα κομμάτι τουριστικό και να αναδείξουμε τα  κρασιά μας  μέσα από την σύνδεση τους  με την ιστορία του τόπου και την ιδιαιτερότητα  τους  μέσα  από τις συνθήκες  παραγωγής  θέλει  σοβαρή δουλειά. Και  αυτή η δουλειά δεν είναι μόνο των οινοπαραγωγών  αλλά απαιτείται  συντονισμένη  προσπάθεια  και από  τους τοπικούς  φορείς  για την ανάδειξη της περιοχής  σε οινοτουριστικό προορισμό και εννοώ  τον δήμο,την περιφέρεια  και το επιμελητήριο  κάθε περιοχής. Είναι μονόδρομος να αρχίσουμε να θέτουμε  στέρεες βάσεις στους  σχεδιασμούς  και τις επιδιώξεις  μας. Το κρασί είναι προϊόν με  τεράστιες δυνατότητες και να μπορεί να συντελέσει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας των ανθρώπων που μας τίμησαν με την επιλογή τους.Σαν κλάδος έχουμε συστήσει μια επιτροπή οινοτουρισμού, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των κλαδικών οργανώσεων ,εκπρόσωποι από όλες τις περιφερειακές ενώσεις,επιστημονικοί  σύμβουλοι  και  επαγγελματίες του χώρου. Είναι μια προσπάθεια, όπου μέσα από την συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την σωστή οργάνωση  του οινοτουρισμού.

Πείτε για τους Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου.

Η  ιστορία της Κω  είναι  άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή κρασιού και όπως  συνέστηνε και ο Ιπποκράτης ….και πινέτω οίνον αυστηρόν Κώον  ως μελάντατον

Ωστόσο η διατήρηση του αμπελοοινικού τομέα στο νησί απειλήθηκε από την εξάπλωση του τουρισμού στα τέλη  της  δεκαετίας του  80.Η οικογενειακή μας προσπάθεια  άρχισε πριν 20 χρόνια με την εγκατάσταση  του πρώτου αμπελώνα μας στην παραδοσιακή αμπελουργική περιοχή  του Ασφενδιού  στους πρόποδες του  όρους  Δίκαιος. Σήμερα  καλλιεργούμε  120  στρέμματα  ιδιόκτητο αμπελώνα  με ελληνικές  και ξενικές ποικιλίες  και οινοποιούμε αποκλειστικά και μόνο  σταφύλια  δικής μας παραγωγής, στην προσπάθεια μας να ελέγχουμε απόλυτα τον τρόπο καλλιέργειας  και την ποιότητα  της πρώτης  ύλης  του κρασιού μας.

Όταν ξεκινήσαμε   την προσπάθεια – αν και θα μπορούσαμε εύκολα να ασχοληθούμε μόνο με την παραδοσιακή για την οικογένεια μας τουριστική επιχείρηση – αποφασίσαμε  να  επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την  Κωσαν μια περιοχή που έχει δυνατότητες και σε άλλα προϊόντα και όχι μόνο στον τουρισμό, και να επιστρέψουμε κάτι σε αυτή τη γη. Βάλαμε, έτσι, ως στόχο να επαναφέρουμε την Κω στον οινικό χάρτη της  χώρας  επιδιώκοντας, με  μεγάλη  επιμονή, και επιτυγχάνοντας τελικά τον χαρακτηρισμό του Προϊόντος  με  Γεωγραφική  Ένδειξη Κω (ΠΓΕ ΚΩΣ), γεγονός  που αναβάθμισε το προϊόν μας και το νησί μας σαν παραγωγό περιοχή. Σε  συνεργασία  με τους επιστημονικούς  συνεργάτες μας πειραματιστήκαμε και καλλιεργήσαμε πρώτοι στα Δωδεκάνησα τη Μαλαγουζιά με εξαιρετικά αποτελέσματα, και  βεβαίως δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή  στις  αιγαιοπελαγίτικες  ποικιλίες  Αθήρι  και Ασύρτικο όπως επίσης  και  σε  ξενικές ποικιλίες   το Merlotκαι  το  Syrah.Η σύγχρονη τάση του ελληνικού κρασιού είναι η έμφαση στις ελληνικές  ποικιλίες. Στα  πλαίσια αυτά  δημιουργήσαμε  μια αμπελογραφική συλλογή ελληνικών ποικιλιών  για να προσεγγίσουμε  τη  δυνατότητα  προσαρμογής  στο  δικό μας  νησιώτικο  οικοσύστημα και ελπίζω  σε  συνεργασία με ερευνητικό κέντρο, όπου μέσα από μικροοινοποιήσεις θα μπορέσουμε να αναδείξουμε ελληνικές ποικιλίες  με άριστη προσαρμογή στο περιβάλλον  μας..Είναι ένα  εγχείρημα  που χρειάζεται  πολύ χρόνο  για να έχει  αποτελέσματα  αλλά πιστεύουμε  στη δυναμική των ποικιλιών μας και το συντριπτικό πλεονέκτημα τους  στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.Πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο, δίνουμε πολύ προσοχή στη καλλιέργεια του αμπελιού όπου χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες τεχνικές αλλά με μια προσέγγιση σεβασμού στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, που εργάζεται, αλλά και στον άνθρωπο που θα καταναλώσει .

Παράλληλα  αξιοποιούμε  το γεγονός  ότι το οινοποιείο μας  δραστηριοποιείται  σε τουριστική περιοχή και  υποδεχόμαστε  40.000  με  45.000  τουρίστες  ετησίως  οι οποίοι   αποτελούν  και τους  καλύτερους  πρεσβευτές  του   επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Τί είναι για εσάς το κρασί;

Είναι  μόνιμη έγνοια. Θεωρώ ότι είναι το πέμπτο μου παιδί. Δεν γίνεται να το δεις μόνο εμπορικά, πρέπει να έχεις και μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης  με το κρασί και τον τόπο  σου.. Φροντίζεις το αμπέλι  όλο το χρόνο  και χρειάζεται  συνεχής, και με ένταση, προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και φτάνεις στον τρύγο  όπου με μεγάλη χαρά, κρατάς στα χέρια σου  το σταφύλι υγιές και έτοιμο να δώσει όλα του τα χαρακτηριστικά στο κρασί. Μια  συνεχής αγωνία και φροντίδα, όπως έχεις και για το παιδί σου να μεγαλώσει  σωστά και να αναπτυχθεί.

πηγη:https://www.greekcellar.gr/mairi-triantafillopoulou/

Δήμος Κω (Δείτε φωτό): Η εγκατάσταση για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο Πυλί. Ένα μικρό αλλά τόσο σημαντικό έργο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΘΕΜΑ : ‘’Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο Πυλί. Ένα μικρό αλλά τόσο σημαντικό έργο.’’

 

Ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αφού ήταν μικρού κόστους και ζωτικής σημασίας, υλοποίησε ο Δήμος Κω.

Πρόκειται για τη δημιουργία εγκατάστασης για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο Πυλί .

Το έργο αυτό με προϋπολογισμό 8.000 ευρώ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού αποτελούσε πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων ενώ έχει και κοινωνικές προεκτάσεις.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση περισυλλογής και παραμονής των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων τα οποία αφού σφαγούν, θα διατίθενται σε απόρους ή για τις ανάγκες του συσσιτίου της Μητρόπολης.

Το έργο ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν είναι:
-εργασίες εκσκαφών και διαμόρφωσης
-κατασκευή περίφραξης ( πάκτωση σιδηροϊστών & τοποθέτηση συρματοπλέγματος περίφραξης
-κατασκευή βάσης έδρασης υπόστεγου
-καθαρισμός ποτίστρας

Οι εργασίες που υπολείπονται είναι:
-κατασκευή υπόστεγων (πλινθοδομή και επικάλυψη με λαμαρίνα)
-εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε μία εργάσιμη εβδομάδα, μετά την μεταφορά των υλικών (τσιμεντόλιθοι από εργοτάξιο).

Αποδεικνύεται ότι με πολύ λίγα χρήματα μπορείς να δώσεις λύσεις σε μικρά προβλήματα.

 

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

picture_000000003w22Y015zxc023q03c0c3r22004


ΟΡΑΜΑ (νέα καταγγελία): ΠΟΙΟ προηγείται ΠΟΙΟΥ… Οι διακηρύξεις διαγωνισμών για την σύσταση Ο.Ε. ή η σύσταση Ο.Ε. για τις διακηρύξεις των διαγωνισμών;;;


ΠΟΙΟ προηγείται ΠΟΙΟΥ… Οι διακηρύξεις διαγωνισμών για την σύσταση Ο.Ε. ή η σύσταση Ο.Ε. για τις διακηρύξεις των διαγωνισμών;;;

Στις 11/12/2015 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και ως εκτός ημερησίας θέμα, ήρθε η εμμέσως πλην σαφώς ιδιωτικοποίηση του δημοτικού σφαγείου.

Το βάφτισαν παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και εκδοροσφαγέα και το κοστολόγησαν 103.146,87 χιλιάδες ευρώ ετησίως!!!

Ακολούθησαν τρεις άγονοι διαγωνισμοί ώσπου στις 11/3/2016 «ήρθε» η τέταρτη διακήρυξη από τον κο δήμαρχο!!!

Τι καινούργιο θέλουμε να πούμε πέραν όσων ήδη έχουμε καταγγείλει;

Η Ο.Ε στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός συστάθηκε στις 8/3/2016 δηλαδή τρεις μέρες πριν την τελευταία διακήρυξη!!!

Αξιοπρόσεκτο δε της όλης κατάστασης η έντονη φημολογία που δεν διαψεύδεται από πουθενά για τη συλλογή χρημάτων από κρεοπώλες και κτηνοτρόφους με τη συναίνεση-παρότρυνση δημοτικού σύμβουλου της δημοτικής αρχής.

Ακόμα πιο περίεργη ακούγεται η ενδεχόμενη σχέση αυτών των χρημάτων με τη νεοσύστατη Ο.Ε. που πήρε το διαγωνισμό με το ποσό των 101.964 χιλιάδων ευρώ για ένα έτος!!!

Όλη αυτή η φημολογία, την οποία δεν οικειοποιούμαστε, καθώς δεν καταγγέλλεται παρά μόνο ψιθυρίζεται… μας ανάγκασε για πολλοστή φορά να ζητήσουμε ενημέρωση για τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων. Δυστυχώς η δημοτική αρχή τήρησε σιγή ιχθύος… αφήνοντας τους ψιθύρους να πολλαπλασιάζονται.

Αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και εκδοροσφαγέα σε άλλους δήμους δεν ξεπερνά τις 6.500 χιλιάδες ευρώ ετησίως!

Συνδημότες, συνδημότισσες, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει ΠΟΙΟ προηγείται ΠΟΙΟΥ. Οι διακηρύξεις διαγωνισμών για την σύσταση Ο.Ε. ή η σύσταση Ο.Ε. για τις διακηρύξεις των διαγωνισμών;;;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

picture_000000055w22Y015zxc023q03c0c3r22003

Την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Κυρίτση-Σιφάκη για τη διαχείριση των τουριστικών θεμάτων ζήτησε στο City 93 o Δ. Σαράντης!

Ραδιοφωνική “βόμβα” έσκασε σήμερα σε συνέντευξη του στον καλό συνάδελφο Παύλο Πάτση στο Ράδιο City 93 ο Αντιπρόεδρος του Τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ, Δημήτρης Σαράντης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαράντης ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση και του αντιδημάρχου – υπεύθυνου τουρισμού Η. Σιφάκη για τη συνολική διαχείριση των τουριστικών μας θεμάτων, χρεώνοντάς τους τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς.

Ο κ. Σαράντης τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Διαχείρισης των φορέων που ανακοίνωσε ο δήμος Κω για το τουριστικό πρόβλημα στο νησί.

Ενώ σχολίασε σκωπτικά την απάντηση που τους έδωσε ο κ. Σιφάκης σχετικά με την αντιμετώπιση με ίδια μέσα, με διαφημιστικά σποτ από τη δημοτική τηλεόραση των οποίων το μοντάζ θα κάνει ο κ. Μ. Χατζημιχαήλ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Σαράντης
“αν είναι να τους μεταφέρω τέτοια πρόταση στη Ρόδο (στο ΕΒΕΔ) προτιμώ να πάω σε ένα εστιατόριο να φάω μακαρόνια με κιμά…”

Ο κ. Σαράντης τόνισε ότι αν δεν έχει λεφτά να διαθέσει ο δήμος λόγω έλλειψης εσόδων (παρόλο που άφησε αιχμή ότι μέχρι τώρα επικαλούνταν την κατάργηση του δημοτικού φόρου ενώ από 1/1/16 έχει επιβληθεί τέλος 0,5% επί του τζίρου, άρθρο 20, ν. 2539 του 1997 το οποίο εισπράττει κανονικά ο δήμος) ας ζητήσει από το ΕΒΕΔ.

Ως άμεση ενέργεια που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει -κατέληξε ο κ. Σαράντης- είναι η προβολή θετικών δημοσιευμάτων για την Κω μέσα από την Daily Mail και τα άλλα μέσα που είχαν φιλοξενήσει πέρσι αρνητικά δημοσιεύματα για αναστροφή των αρνητικών εικόνων για την Κω/.

t3imthumb.php

Το ακατάλληλο βίντεο της Τσιμτσιλή που θα ήθελε να ξεχάσει – πάνω από 2 εκ. views

Το ακατάλληλο βίντεο της Τσιμτσιλή που θα ήθελε να ξεχάσει – πάνω από 2 εκ. views

Δείτε το βίντεο της Σταματίνας Τσιμτσιλή που θα ήθελε να ξεχάσει.

Τα ατυχήματα της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι πολλά – όσα και τα χρόνια της στην ιδιωτική τηλεόραση.

Ποιος θυμάται όμως την αρχή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, που δεν ήταν άλλη από πανελίστρια στο πλευρό του Βασίλη Δρυμούση;

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κέρδισε τη θέση της με το σπαθί της, αφού τα έδωσε όλα για λίγο χρόνο παραπάνω στον φακό.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – δείτε το βίντεο που αναδεικνύει το πλούσιο ταλέντο της Σταματίνας Τσιμτσιλή:

fimes.gr

Σάλος στα Τρίκαλα με σπίτι-νεκροταφείο: «Ζούσα με τα παιδιά και τον νεκρό άνδρα μου γιατί…»

Σάλος στα Τρίκαλα με σπίτι-νεκροταφείο: «Ζούσα με τα παιδιά και τον νεκρό άνδρα μου γιατί…»

Τι αποκάλυψε 53χρονη, που ζούσε με τον νεκρό άνδρα της και τα ανήλικα παιδιά της στα Τρίκαλα;

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η ιστορία της οικογένειας που έμενε στο σπίτι με το νεκρό πατέρα για περισσότερους από 3 μήνες.

Το σώμα του 75χρονου πατέρα, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ από άντρες της αστυνομίας σε προχωρημένη σήψη στο σπίτι της οικογενείας όταν λόγω της δυσοσμίας κλήθηκαν από γείτονες να παρέμβουν.

Το ανατριχιαστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι στο σπίτι στα Τρίκαλα ζούσαν κανονικά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, η 53χρονη σύντροφος και τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας 11 και 13 χρονών.

Όπως φέρεται να υποστήριξε η 53χρονη η οικογένεια δεν ήθελε να αποχωριστεί τον 75χρονο και για αυτό δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατό του, ο οποίος φαίνεται ότι προήλθε από παθολογικά αίτια από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια όσο κι ο ο χρόνος του θανάτου του θα διαπιστωθούν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία, ενώ αναμένεται να οριστεί ψυχολόγος και παιδοψυχολόγος.

Χαμόγελο του Παιδιού: Είχαμε ειδοποιήσει τις αρχές

Την υπόθεση σχολίασε στο Facebook το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το Χαμόγελο είχε ειδοποιήσει τις αρχές μετά από ανώνυμη καταγγελία ότι τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες…

Η ανάρτηση:

“Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015.

Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στη Γραμμή 1056 τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής , τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον .

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως και κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια”.

Διαβάστε ποιες οι αποκαλύψεις για την οικογένεια που ζούσε με τον νεκρό πατέρα στα Τρίκαλα.

fimes.gr

Θρήνος: Νεκρός ο Βασίλης Ευθυμιάδης

Θρήνος: Νεκρός ο Βασίλης Ευθυμιάδης

Θρήνος: Νεκρός ο Βασίλης Ευθυμιάδης

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (29/05/2016) στο σπίτι του, στην οδό Αβέρωφ στην Ξάνθη, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Καζίνο Ξάνθης, Βασίλης Ευθυμιάδης.

Ο 49χρονος άνδρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής για περίπου 24 ώρες με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν συγγενικά του πρόσωπα.

Τελικά, τον βρήκαν νεκρό μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Τα ευρήματα των Αρχών, για την ώρα, δεν δείχνουν καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας και η πιθανότερη εκδοχή είναι ο θάνατός του να προήλθε από φυσικά αίτια.

Όπως γράφει το xanthi2.gr, περισσότερα θα διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έχει παραγγελθεί.

Στο χώρο του σπιτιού του βρέθηκαν και δύο γεμάτες βαλίτσες, που κάνει πολλούς να υποθέσουν πως ο άτυχος άντρας ετοίμαζε κάποιο ταξίδι.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/700972/thrinos-nekros-o-vasilis-eythymiadis#ixzz4ADziVqax