ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ Κω: Δυναμικές κινητοποιήσεις αν δοθούν σχ. κτήρια για τους πρόσφυγες (Μόνο εντός Hot spot…)


Δ.Σ. γονέων  προς Περιφερειακό Δ/ντή:

Η εκπαίδευση προσφύγων – μεταναστών να γίνει στην Ηπειρωτική Ελλάδα και προσωρινά μόνο εντός του hotspot. Διαφωνία για παραχώρηση δημοσίων κτιρίων.

Χθες 29.9.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο 1οΓυμνάσιο Κω του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, κ. Β. Καραγιάννη με τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων , ύστερα από προ διημέρου πρόσκληση του ιδίου με θέματα: «1.Εξελίξεις , θεσμικές παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 2. Συντονισμός δομών εκπαίδευσης των προσφύγων.» Έντονα συζητήθηκε το δεύτερο θέμα.

Τα ΔΣ. των συλλόγων στις  προτάσεις του Υπουργείουτις οποίες παρουσίασε ο κ. Καραγιάννης, να παρέχεται εκπαίδευση είτε στο hot spot , είτε στα σχολεία τις  μεσημεριανές – απογευματινές ώρες ,είχαν ενιαία και σταθερή στάση υπογραμμίζοντας τα εξής:

Καταρχήν σύσσωμοι οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ στο δικαίωμα των προσφυγόπουλων και μεταναστώνστην εκπαίδευση, όμως:

Η Κως είχε θεσπιστεί ως χώρος προσωρινής μόνο παραμονής και καταγραφής και αυτές ήταν οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Αντίαυτού βλέπουμε ότι μεταφέρονται άτομα από άλλες περιοχές, με υπερκάλυψη και επέκταση του hot- spot και πολύμηνη διαμονή. Μάλιστα τελευταία,  η Ευρώπη επιβάλει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Η Κως επιπλέον έχει ιδιαιτερότητες που άλλα νησιά δεν έχουν :

χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη στο μείζον και καίριο θέμα της εθνικής ασφαλείας ,

Αποτελεί τον 3ο τουριστικό προορισμό της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ.

Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό λόγω προσφυγικού- μεταναστευτικού με συνέπεια πολλές οικογένειες να έχουν φέτος τον χειμώναπρόβλημα επιβίωσης. (Υπάρχει δε φόβος και για την επόμενη χρονιά).

Τα σχολεία της και γενικότερα ο πληθυσμός έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών με ποσοστά αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία που αγγίζει το 60%.

Αυτή την στιγμή σε σχέση με τα παραπάνω και με τον πληθυσμό της, η Κως και άλλα νησιά έχουνεπιβαρυνθεί υπέρμετρα, άδικα, εθνικά επικίνδυνακαι αντισυνταγματικά.

Τονίστηκε επίσης ότι : η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες .Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί , ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους , για ιατρικούς λόγους. Έχουν εμφανιστεί διάφορα μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η Κως μάλιστα έχει έλλειψη υποδομών και ιδίωςυποφέρει από ανεπάρκεια δομών υγείας, π.χ πάνω από 5 χρόνια δεν υπάρχει παιδίατρος στο Δημόσιο.

Τα σχολεία μας έχουν ήδη πάρα πολλά προβλήματα και ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλλον είναι υποκριτικό για την ελληνική πολιτεία, αυτό το ενδιαφέρον, όταν αμελεί για τους μαθητές που τώρα φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και μάλιστα όσον αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή με ειδικές ανάγκες  να μην δίνει την πρέπουσα σημασία και να αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν τεράστια χρηματικά ποσά ή αυτά να μένουν εκτός εκπαίδευσης.

Επίσης οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, η ανακολουθία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και της Ευρώπης που θέτει τους κανόνες, δημιουργεί πλήρη δυσπιστία, ένταση και πολύ μεγάλο σκεπτικισμό για την δημιουργία συνθηκών μόνιμης εγκατάστασης στην Κω(που επιτείνεται με την ανακοίνωση του Υπουργείου  ότι θα εξασφαλιστεί η παροχή βεβαιώσεων σπουδών και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων σε όσα παιδιά μεταναστών περατώνουν επιτυχώς την φοίτησή τους, καθώς και ότι για κάθε τμήμα των σχολείων έχει προβλεφθεί και αριθμός τέτοιων μαθητών).

Εξαιτίας αυτών των λόγων, ζητήθηκε από τους γονείς, εφόσον εδώ η διαμονή είναι και σκόπιμο είναι να παραμείνει προσωρινή:

α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα,

β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών στηρίζουμε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στο Hotspot γιατί δεν έχουμε υποδομές με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας.

Οι γονείς για τους παραπάνω λόγους, διαφωνούν με την παραχώρηση σχολικών ή άλλων δημοσίων κτιρίων. Σε περίπτωση που αγνοηθούν, οι γονείς δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Η Καματερός προς ΝΔ: Εθνικός στόχος το μέτωπο ενάντια στο φασισμό (BINTEO)

Η Καματερός: εθνικός στόχος το μέτωπο ενάντια στο φασισμό

Να συμπράξει στον εθνικό στόχο που είναι το μέτωπο ενάντια στο φασισμό, κάλεσε τη ΝΔ ο Ηλίας Καματερός, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, μετά την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι όλοι πλέον έχουν κατανοήσει πως τον έλεγχο των ροών έχει η Τουρκία, παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στην περιοχή.
Αναγνώρισε ως υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.
Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία της χρέωσε διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, άλλοτε με τη νομιμότητα άλλοτε με την παρανομία, άλλοτε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλοτε με την ακροδεξιά, και κατήγγειλε ότι στελέχη της με το να οργανώνουν αντιδράσεις στα νησιά υπονομεύουν τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό.
Κατηγόρησε παράλληλα στελέχη της στα νησιά ότι συναγελάζονται με ακροδεξιά στοιχεία και δηλητηριάζουν τις ψυχές των κατοίκων αλλά και μικρών παιδιών.
Το αντιφασιστικό μέτωπο είναι το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού-μεταναστευτικού κατέληξε ο Ηλίας Καματερός καλώντας και τη ΝΔ να συμπράξει σε αυτό.
Την ομιλία του Δωδεκανήσιου Βουλευτή ακολούθησε αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη στο γνωστό χυδαίο ύφος της εγκληματικής οργάνωσης.
Όσον αφορά στην τοποθέτηση στη Βουλή και μετέπειτα ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα ο Ηλίας Καματερός σχολίασε πως «…είναι επικίνδυνο να καλλιεργούνται τέτοιες απόψεις που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά για αυτό η ΝΔ και τα στελέχη της πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Προασπίζουν το εθνικό συμφέρον στηρίζοντας τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ή υπονομεύουν τη χώρα και τα νησιά μας σε συμμαχία με την ακροδεξιά;»

Ολόκληρη την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο BINTEO

Σ. Σπυρίδης: Οι συκοφαντίες περί μαύρου χρήματος στη Χρυσή Αυγή και στους λογαριασμούς μου κατέπεσαν θεαματικά στο δικαστήριο

Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο έχει πει ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής. Πλέον, ήρθε η ώρα της αλήθειας, η ώρα της δικαίωσης για τη Χρυσή Αυγή και για εμένα προσωπικά τον επικεφαλής του εθνικού ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής για το Νομό Δωδεκανήσου, καθώς κρίθηκα πανηγυρικά αθώος από τους αξιότιμους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου. Η απόπειρα των αδίστακτων σκευωρών να με εμπλέξουν σε υποτιθέμενη διακίνηση μαύρου χρήματος προς τα ταμεία της Χρυσής Αυγής πήρε την απάντηση που έπρεπε. Όσο και αν προσπάθησαν, δεν βρέθηκε το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο στους λογαριασμούς μου, τους οποίους μάλιστα ερεύνησαν σε βάθος δεκαπενταετίας. Οι συκοφαντίες περί μαύρου χρήματος στη Χρυσή Αυγή και στους λογαριασμούς μου κατέπεσαν θεαματικά στις αίθουσες των δικαστηρίων.  Αυτή η δίκη υπήρξε η συνέχεια της παρωδίας ότι δήθεν ήμουν εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, για την οποία, ως γνωστόν, απαλλάχθηκα αμετάκλητα.

Αυτές οι προσπάθειες των πραιτοριανών του Δένδια και της κυβερνήσεως των Σαμαροβενιζέλων, οι οποίες ουσιαστικά αποσκοπούσαν να μου αποδώσουν την διακίνηση μαύρου χρήματος συνδέοντάς με έτσι με την κατάπτυστη και σαθρή κατηγορία της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» που έστησε το σάπιο κατεστημένο των μειοδοτών και κλεπτοκρατών εναντίον του κινήματός μας, ήταν μέρος της λυσσαλέας προσπάθειας ανακοπής της εκλογικής μας γιγάντωσης. Όμως, η Δικαιοσύνη μίλησε και η αλήθεια έλαμψε. Με τον ίδιο τρόπο, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θα καταρρεύσει με πάταγο όλη η πολιτική σκευωρία κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν τον προάγγελο για τη δίκη της υποτιθέμενης «εγκληματικής οργάνωσης». Άλλωστε, όπως λέει ο λαός μας  «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Ο υποφαινόμενος επικεφαλής του εθνικού ψηφοδελτίου για το Νομό Δωδεκανήσου θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον δικηγόρο Ρόδου κ. Ιωάννη Χαρίτο τόσο για την νομική εκπροσώπησή μου, την οποία ανέλαβε, όσο και για την άκοπη και ενεργό συμπαράστασή του στον δικαστικό αγώνα μας. Είναι τιμή μου να με εκπροσωπούν άνθρωποι του ήθους και της επιστημονικής καταρτίσεως του κ. Ιωάννη Χαρίτου.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον νομικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Δωδεκανήσου και της Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο, δικηγόρο Ρόδου και Συναγωνιστή Ευάγγελο Μ. Χριστοδούλου, για την συμβολή του και την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, όσο και στον νομικό χειρισμό των υποθέσεών μας.

Παραμένω ως πολιτικός στρατιώτης στις επάλξεις του Μεγάλου Αγώνα για τον Λαό μας και την Πατρίδα μας μέχρι την Τελική Νίκη, με οδηγό τον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο.         

Χρυσή Αυγή Νοτίου Αιγαίου δελτίο τύπoυ Σπυρίδη Σάββα

picture_000000011w22Y015zxc023q03c0c939r22

Για 30 χρόνια νόμιζε ότι ήταν ο δίδυμος αδερφός του. Όταν έμαθε ποιος είναι πραγματικά, πάγωσε (vid)

Για 30 χρόνια νόμιζε ότι ήταν ο δίδυμος αδερφός του. Όταν έμαθε ποιος είναι πραγματικά, πάγωσε (vid)

Για 30 χρόνια νόμιζε ότι ήταν ο δίδυμος αδερφός του. Όταν έμαθε ποιος είναι πραγματικά, πάγωσε (vid)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτή η ιστορία με πρωταγωνιστές τέσσερις Κολομβιανούς είναι βγαλμένη από τον πιο ευφάνταστο νου σεναριογράφου του Χόλιγουντ και αξίζει να τη διαβάσετε!

Ο Jorge και ο Carlos είναι δίδυμοι, αλλά δεν θα γινόταν να είναι πιο διαφορετικοί: ο Jorge είναι ένας αδύνατος άντρας που έχει πάντα καλή διάθεση, ενώ ο Carlos, ο αδερφός του, είναι πιο γεμάτος, πιο κλειστός και δεν του αρέσει να μιλάει πολύ. Οι δυο τους πήγαν σε ένα καλό σχολείο στην Bogota, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, ενώ στη συνέχεια τελείωσαν το κολέγιο και βρήκαν μία καλή δουλειά σαν μηχανικοί.

didimoi2

Οι ζωές τους φαίνονταν τέλειες αλλά η μοίρα τούς είχε παίξει ένα πολύ παράξενο παιχνίδι.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία συνάδελφος παρατήρησε κάτι που της «ηλέκτρισε» την περιέργεια στον Jorge. Εκείνη την ημέρα είχε βγάλει μία φωτογραφία το χασάπη της και την κοιτούσε επίμονα. Αυτό που την είχε προβληματίσει τόσο ήταν πως ήταν ολόιδιος με τον Jorge.

«Ο δίδυμός σου!» του είπε χαριτολογώντας, δείχνοντάς του τη φωτογραφία. Εκείνος γέλασε και είπε: «Έχω ήδη δίδυμο, αλλά δεν μου μοιάζει καθόλου»…

Όταν όμως κοίταξε λίγο καλύτερα τη φωτογραφία, δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε ο ίδιος στα μάτια του. Πόσο συχνό είναι άλλωστε να βλέπεις το πρόσωπό σου σε έναν άγνωστο;

didimos

Έδειξε τη φωτογραφία σε έναν φίλο του: «Ωραίος είσαι, του είπε», ωστόσο εκείνος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ αυτός»…
Μετά από έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο, τελικά ανακάλυψε ότι το όνομα του άντρα αυτού ήταν «William».

didimos3

Καθώς κοιτούσε μάλιστα τις φωτογραφίες του, είδε μία που του έκοψε την ανάσα. Δεν ήταν δυνατόν…

Όχι μόνο είδε το σωσία του, αλλά και κάποιον που καθόταν δίπλα του, ο οποίος ήταν ολόιδιος ο δίδυμος αδελφός του, Carlos!

didimoi3

O Jorge έδειξε τις φωτογραφίες στον Carlos και σιγά σιγά όλα έγιναν ξεκάθαρα.

«Πρέπει να έγινε κάποιο λάθος στη γέννα», σκέφτηκαν και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν όταν ανακάλυψαν πως είχαν γεννηθεί την ίδια μέρα και στο ίδιο νοσοκομείο!

Ο Jorge πείστηκε πως ο άνδρας της φωτογραφίας ήταν ο βιολογικός του αδερφός αφού έμοιαζαν σαν δύο σταγόνες νερό.

Ο Carlos, ο ανυπόμονος και μεγαλύτερος αδερφός ποτέ δεν ταίριαξε απόλυτα με την οικογένεια. Για εκείνον, το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό, καθώς θαυμάζει τη μητέρα του, αν και δεν είναι πια «δική» του.

didimoi5

Λίγο αργότερα, τα αδέρφια επικοινώνησαν μεταξύ τους και κανόνισαν να συναντηθούν. Οι άλλοι δίδυμοι, William and Wilber συμφώνησαν αμέσως. Οι τέσσερίς τους δεν μπορούσαν να σταματήσουν να κοιτάζονται και τελικά κατάλαβαν πού οφείλονταν οι διαφορές που ένιωθαν πως είχαν όλη τους τη ζωή.

Δείτε βίντεο από την πρώτη φορά που γνωρίστηκαν:

Μετά από τη συνάντησή τους, τα αδέρφια έδειξαν ακατανίκητη επιθυμία να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και έκτοτε ζουν όλοι μαζί σε ένα διαμέρισμα. Επισκέπτονται μαζί τις οικογένειές τους και είναι αχώριστοι!

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει happy end στην πραγματική ζωή;

didimoi6

Πηγή: fanpage.gr

Απόφαση-κόλαφος για την οικογένεια Μαρινόπουλου: Η περιουσία τους από δω και στο εξής θα…

Απόφαση-κόλαφος για την οικογένεια Μαρινόπουλου: Η περιουσία τους από δω και στο εξής θα…

Τι δικαστική απόφαση πάρθηκε που αφορά την περιουσία της οικογένειας Μαρινόπουλος;

Απόφαση για προσωρινή δέσμευση της ατομικής περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου εξέδωσε o Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Δικηγόρος των προμηθευτών Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι «πρόκειται για απόφαση-σταθμό και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος»

Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Αγαπηνός:

«Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους.

Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.

Πρόκειται για τέσσερεις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών».

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου

Τη δέσμευση της ατομικής περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του.

Ο δικηγόρος των προμηθευτών Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι «πρόκειται για απόφαση-σταθμό και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος».

Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Αγαπηνός έχει ως εξής:

«Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους

Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.

Πρόκειται για τέσσερεις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών».
newsit

ΙΜ Κώου-Νισύρου – Νοσοκομείο Κω – ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ὁμιλία καὶ δωρεὰν τὲστ μνήμης γιὰ τὸ Alzheimer

Ὁμιλία καὶ δωρεὰν τὲστ μνήμης γιὰ τὸ Alzheimer

Ὁμιλία καὶ δωρεὰν τὲστ μνήμης γιὰ τὸ Alzheimer

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Κώου καὶ Νισύρου σὲ συνεργασία μὲ τὸ Γενικὸ Νοσοκομεῖο Κῶ καὶ τὴ Μονάδα Alzheimer τῆς ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ διοργανώνει δωρεὰν τὲστ μνήμης (γιὰ ἄτομα ἄνω τῶν 60 ἐτῶν) στὴν αἴθουσα τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς τὴ Δευτέρα 3 Ὀκτωβρίου ἀπὸ τὶς 10.00 ἕως τὶς 14.00.

Τὴν ἴδια ἡμέρα Δευτέρα 3 Ὀκτωβρίου ἀπὸ τὶς 19.00 ἕως τὶς 20.30 θὰ πραγματοποιηθεῖ ὁμιλία γιὰ τὴ νόσο Alzheimer στὴν Αἴθουσα τῆς Πνευματικῆς Ἑστίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Τὴν Τρίτη 4 Ὀκτωβρίου θὰ πραγματοποιηθεῖ δωρεὰν τὲστ μνήμης στὴ Νίσυρο στὴν Πνευματικὴ Αἴθουσα τῆς Παναγίας Ποταμητίσσης ἀπὸ τὶς 17.00 ἕως τὶς 20.00.

Kos Kindness: Για 3η συνεχόμενη χρονιά διανομή δωρεάν σχολικών ειδών σε παιδιά ευπαθών ομάδων (Pics)

Δελτίο τύπου / Ευχαριστήριο
Ο φιλανθρωπικός σύλλογος Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΩ (Kos Kindness) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διανομής δωρεάν σχολικών ειδών σε παιδιά ευπαθών ομάδων. Φέτος 106 σχολικές τσάντες πλήρως εξοπλισμένες, παραδόθηκαν σε παιδιά ηλικίας 3-17 ετών που φοιτούν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κω,  ιδιαίτερα το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, την πρόεδρο κ. Πη Β και το προσωπικό της υπηρεσίας για τη συνεργασία. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους του νησιού, τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες του νησιού, τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες για την βοήθεια που προσέφεραν στην συγκέντρωση των σχολικών ειδών με την δωρεά των σχολικών ειδών που χρειάσθηκαν. Στις δύσκολες στιγμές που διανύει το νησί μας κάθε μικρή πράξη καλοσύνης κάνει μεγάλη διαφορά.  

Με εκτίμηση
Kerry Horafiou

ΣΑΣ ΛΕΙΨΑΜΕ;; Ερχόμαστε και πάλι κοντά σας με οδηγικά προγράμματα και νέες δραστηριότητες!!

ΣΑΣ ΛΕΙΨΑΜΕ;;
Ερχόμαστε και πάλι κοντά σας με οδηγικά προγράμματα και νέες δραστηριότητες!!
Σας περιμένουμε, παιδιά & ΓΟΝΕΙΣ, την Κυριακή 9/10/2016 στις 17:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Κω (ΧΑΝΙ) για να περάσουμε όμορφα με πολύ κέφι και παιχνίδια και για να θυμηθούμε τις κατασκηνώσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά και στιγμές από προηγούμενες οδηγικές χρονιές!!!!

Περιμένουμε αγόρια και κορίτσια για
ΚΛΑΔΟ ΑΣΤΕΡΙΩΝ : παιδιά 5 – 7 ετών
ΚΛΑΔΟ ΠΟΥΛΙΩΝ : παιδιά 7-11 ετών
ΚΛΑΔΟ ΟΔΗΓΩΝ : παιδιά 11-14 ετών
ΚΛΑΔΟ ΝΑΥΤΟΔΗΓΩΝ : παιδιά 14-17 ετών

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες: 6945456293

ΑΟ ΔΙΚΑΙΟΥ: Λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 18:30 στην αίθουσα του Αγ. Γεωργίου στο Πυλί

Η Διοίκηση του Α.Ο. Δικαίου καλεί όλα τα μέλη του Σωματείου σε Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή 2/10/2016, ώρα 18:30, στην αίθουσα Αγ. Γεωργίου στο Πυλί. Θα γίνει ενημέρωση για θέματα διαχείρισης και προγραμματισμού δράσεων, καθώς και ενημέρωση στα θέματα των ακαδημιών. Παρακαλούμε και ευελπιστούμε στην παρουσία σας η οποία είναι σημαντική.

Κως 28/9/2016

Το Δ.Σ. του Σωματείου

 

Ryanair: Θαύμα! Οι πρώην “ένθερμοι” έγιναν “σκεπτικιστές” & οι πρώην “επιφυλακτικοί”, θερμοί “υποστηρικτές”

 

Στην πολιτική (όπως και στη ζωή) φαίνεται ότι ισχύει το “εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις”. Είναι σύμφυτο μάλλον της εναλλαγής ρόλων μεταξύ συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης (πλειοψηφίας – μειοψηφίας).

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα -για άλλη μια φορά- στο δημοτικό συμβούλιο, όπου κυριάρχησε στα θέματα ανακοινώσεων το “καυτό” θέμα της ηχηρής αποχώρησης της Ryanair από την Κω, λόγω: υψηλών αεροπορικών τελών (καμπανάκι προς κυβέρνηση), αλλά και χαμηλής πληρότητας στις πτήσεις της (καμπανάκι προς δήμο Κω για επιχορήγησή της, όπως γινόταν μέχρι τώρα στις συμφωνίες που έκλεινε μέσω ΔΕΤΑΠ κλπ, ώστε να επιδοτούνται τα δρομολόγιά της, αρχές και τέλη της σαιζόν που οι πληρότητες είναι χαμηλές).

Άλλωστε, αυτό το νόημα και το περιεχόμενο είχε και η από 40 κύματα διελθούσα προηγούμενη συμφωνία (μέχρι να καταλήξει να συμφωνήσει η τότε δημ. αρχή… Αφού η Ryanair πήγε στα Χανιά και αφού…ξεσηκώθηκαν οι φορείς, με την τότε “Σύμπραξη” (με τα βέλη στο λογότυπο) που συγκρότησαν και τον “έρανο” συγκέντρωσης χρημάτων. Με όλους εμάς θεατές σε ένα μίνι “διχασμό” με πολλά επεισόδια για πάνω από ένα εξάμηνο, μεταξύ αυτών που ήθελαν τη συμφωνία και αυτών που έθεταν όρους και την “ψιλοκοσκίνιζαν….” (ας ελπίσουμε να μην έχουμε πάλι τα ίδια, αλλά από την ανάποδη)

 

Αυτή τη φορά λοιπόν οι όροι αντιστράφηκαν. Η σημερινή μειοψηφία (και πρώην πλειοψηφία) κατηγορεί τη δημ. αρχή για ανικανότητα και απραξία. Αφού ,ουσιαστικά έδεσε τα χέρια της μόνη της , καταργώντας εν θερμώ και τελείως αψυχολόγητα τον ενιαίο φορέα τουρισμού (μπάμ και κάτω). Χωρίς να φροντίσει προηγουμένως να συγκροτήσει το διάδοχο σχήμα του (που πάει να κάνει τώρα, δύο χρόνια μετά… με τον ΟΤΑΠ) ώστε να είχε εξασφαλίσει ευελιξία κινήσεων όχι μόνο για τη Ryanair , αλλά και για τις άλλες εταιρείες που επικαλείται τώρα ο δήμαρχος (ποιον μας θυμίζει, ποιον μας θυμίζει). Για να μην πούμε συνολικά για τη χάραξη και υλοποίηση συγκεκριμένης και στοχευμένης τουριστικής πολιτικής σε συνδιαμόρφωση (4 Σ που λέγαμε…) με τους τουριστικούς μας φορείς.

 

Το θέμα είναι τώρα (και αφού ευτυχώς σήκωσαν μπαϊράκι μέσω σκληρών ανακοινώσεων φορείς και παρατάξεις, μέχρι και οι ανεξάρτητοι) να δούμε αν η δημ. αρχή έχει σκοπό να κάνει γρήγορες κινήσεις αποκατάστασης ή απλώς θα (με πολλά α) αρκεστεί στην εξαγγελία αναμονής της ίδρυσης του ΟΤΑΠ (…αφού δεν προχώρησε εδώ και δύο χρόνια, πόσο άραγε θα χρειαστεί ακόμα μέχρι να ιδρυθεί και να λειτουργήσει;) μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Έλα όμως που είναι από τα θέματα που δύσκολα ξεχνιούνται από τον κόσμο -και όπως πολύ σωστά επισημαίνεται από διάφορους παρατηρητές- αυτό ακριβώς το θέμα ήταν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συντριπτική ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Μένει να δούμε επίσης, τι πρωτοβουλίες θα πάρει το ΕΒΕΔ, που τότε έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο με Πάππου- Χατζημάρκο (όπως σωστά θύμισε ο Η. Σιφάκης στο δημ. συμβούλιο) από την πλευρά των “σκεπτικιστών” της συμφωνίας και τώρα έσπευσε να κάνει “αντιπολίτευση” στον Κυρίτση, φωτογραφίζοντας τον πεντακάθαρα ως “τυχοδιώκτη”, “επιπόλαιο” και “καταστροφέα” του νησιού (χωρίς σχόλια…)

 

Οι όροι αντιστράφηκαν λοιπόν και η “δεν τρέχει τίποτα” πλευρά, είναι πλέον της νυν Δημ. Αρχής. Με την επιχειρηματολογία του δημάρχου και την επίκληση άλλων εταιρειών χαμηλού κόστους (σαν να λέμε “έχει κι αλλού πορτοκαλιές…”) όπως ακριβώς έκανε και η πρώην Δημ. Αρχή συζητώντας με την Aegean ή την Τransavia και φέρνοντας επίσης ως παραδείγματα (σε όσους ανατρέξουν στα τότε δημοσιεύματα, δεν πέρασε δα και πολύς χρόνος) την easyjet και την jet 2 (ακριβώς όπως έκανε προχτές στο δημ. συμβούλιο ο Γ. Κυρίτσης).

 

“Ψιλά γράμματα” θα μου πείτε, αν δούμε αντίστοιχα τι έλεγαν προεκλογικά και τι μετεκλογικά αντίστοιχα η σημερινή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της χωρας, που αύριο μεθαύριο λαού επιτρέποντος θα “τουμπάρουν” πάλι τις θέσεις και την επιχειρηματολογία τους…

(Μην εκπλαγείτε διόλου αν δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να τάσσεται κατά των hot spot ως βάρβαρες “αποθήκες ψυχών” και τη ΝΔ να τα (ανα)θεωρεί ως “αναγκαίο κακό” για τη “ρεαλιστική” αντιμετώπιση του “παγκόσμιου” – και όχι μόνο της Ελλάδας- μεταναστευτικού προβλήματος…

picture_000000050w22Y015zxc023q03c0c939r22001

 

σ.σ. Αχτίδα αισιοδοξίας πέρα και πάνω από όλα αυτά παίρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη διοργάνωση της “λευκής νύχτας” για πρώτη φορά στην Κω: ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μόνο με τη σύμπραξη, τη συνεργασία και τα “ανοιχτά μυαλά”… Η σκέψη να καθιερωθούν διάφορα δρώμενα σε τακτική βάση (και όχι μόνο μια φορά το χρόνο επετειακά και τετριμμένα σε μια παγκόσμια ημέρα τουρισμού, όπως πάει να γίνει με τη “λευκή νύχτα”).

Πολύ εύστοχα μας επεσήμαναν επαγγελματίες του χώρου ότι: αν αντίστοιχες πρωτοβουλίες γίνονταν αν όχι σε εβδομαδιαία βάση, έστω μια – δύο φορές το μήνα, μέσα στη σαιζόν, με κατάλληλη ενημέρωση των τουριστών (για ειδικές τιμές κλπ) ο κόσμος θα έβγαινε από τα ξενοδοχεία και η τοπική αγορά δεν θα έκλαιγε απλά τη μοίρα της, παρατηρώντας ολοένα και μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό…