NA MHN ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ…

 

Αγαπητέ Γιάννη, με αυτήν την επιστολή, άρθρο, θα ήθελα να σχολιάσω την πολιτική κατάσταση στην πόλη της Κώ και να εκφράσω την γνώμη μου δημόσια ,ας μην ληφθεί ως συμβουλή δασκάλου προς τους μαθητές αλλά σαν μια θέση που νομίζω αξίζει να συζητηθεί και να προβληματίσει, διότι πιστεύω πως η δημοκρατία είναι στην ουσία είναι αυτό ,δηλ. Να διαλέγεσαι ελεύθερα και μέσα απο τον διάλογο να φτάνεις στην σωστή απόφαση. Όχι όπως τις μέρες μας η δημοκρατία να εννοείται η αριθμητική πλειοψηφία που έχει ένα κόμμα ή μια δημοτική παράταξη σε μια συγκεκριμένη στιγμή ,και με αυτήν πράττει ότι θέλει στο όνομα της πλειοψηφίας για μια τετραετία.Η εκτίμηση μου στο πρόσωπο σου είναι δεδομένη , και σε εκτιμώ βαθύτατα διότι μπόρεσες να διαφυλάξεις την αξιοπρέπεια σου , δίνοντας την παραίτηση σου απο το δημοτικό μέσο ενημέρωσης απο την στιγμή που ήθελαν να το κάνουν μέσο προπαγάνδας . Η αξιοπρέπεια ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας όλα τα άλλα είναι κουροφέξαλα. Που από αυτονόητο έγινε ζητούμενο…Η διαφωνία μου με εσένα αυτή την στιγμή είναι ότι χτυπάς μόνο τον Κυρίτση σε αντίθεση με εμένα που επιμένω ότι πρέπει να χτυπιέται η νοοτροπία που γεννά αυτοκρατορίσκους . Δέν είναι αρκετό να χτυπάς τον τύραννο αλλά και την τυραννία , διαφορετικά θα φέρεις ένα άλλο τύραννο που θα αγωνίζεσαι άλλη μια φορά να τον διώξεις. Αφορμή μου δίνουν καθημερινά πράγματα αλλά θα σου αναφέρω μόνο δύο και τα αφήνω στην κρίση σου.Πρώτον το θέμα το τσιγγάνων που δεν ευθύνεται μόνο η σημερινή δημοτική αρχή αλλά έχει πολλούς εμπλεκόμενους , είναι η παλιά δημοτική αρχή που δεν τόλμησε να κάνει κάτι αλλά απλώς ήταν θεατής , η παλιά κυβέρνηση που ενώ πήρε τις ψήφους τους απλώς έβλεπε την κατάσταση από ψηλά , η σημερινή δημοτική αρχή που έταξε σε αυτούς τους ανθρώπους και πήρε τις ψήφους, τελικά τους κλώτσησε και από πάνω έκανε μαθήματα ρατσισμού στην μικρή κοινωνία . Είχα εκφράσει την λύση που ίσως γίνει τώρα ,δηλ. Ο περιφερειάρχης να ορίσει ένα χώρο εκτός σχεδίου πόλης της Κω και σε περιοχή που να μην οχλεί τους περίοικους και να εγκατασταθούν εκεί , και με κονδύλια της Ε.Ε. να μπουν προκάτ σπίτια , και ο δήμος να παράσχει την βασική υποδομή , νερό και ρεύμα , και έτσι θα λυνόταν το μέγα πρόβλημα της εγκατάστασης τους και έτσι θα μπορείς να παρέμβεις σε αυτήν την ομάδα , δεν ξέρω γιατί το επαρχείο δεν πίεσε αρκετά τότε . Η άποψη μου αυτή είχε εκφραστεί στην επαρχιακή επιτροπή πρόνοιας και είναι καταγεγραμμένη.Δεύτερον. Η αντιμετώπιση των δημοσιογράφων από τον δήμαρχο Κώ , που εν ολίγοις τους είπε να μην μιλούν διότι είναι φιλοξενούμενοι , δηλ όπως κοινώς λέμε ποαζώματα ”αι θα έπρεπε να σέβονται την γνώμη του αυτοκράτορα και να μην μιλούν. Την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση είχαμε και μείς οι υποψήφιοι της Σ.Ε από τον πρώην δήμαρχο κ. Καισερλη και που με ανάγκασε να του γράψω ένα σκωπτικό ποίημα το οποίο το επισυνάπτω . Είναι ή δεν είναι η ίδια νοοτροπία και αναπαράγονται τα ίδια γεγονότα αλλά με διαφορετικά ονόματα­­;


­
Νομίζω πως έτσι η εφημερίδα σου, ιστοσελίδα, θα ήταν ακόμη πιο αξιόλογη , γιατί πράγματι προσφέρει στην ενημέρωση και όχι σαν κάτι άλλα μέσα που απλώς έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εξουσίας .

Διάβασα σε ιστότοπο που κάνει παρέμβαση στον Μυλωνά να σταματήσει να εναντιώνεται για το κολυμβητήριο, λές και ο Μυλωνάς είναι αντίθετος για ένα κολυμβητήριο , είναι αντίθετος προς την θέση τοποθέτησης του και προτείνει αλλού και το τεκμηριώνει.Αυτές οι λίγες σκέψεις μου που ίσως να βοηθήσουν για μια καλύτερη ενημέρωση και ένα καλύτερο συλλογισμό για τα κοινά .


Φιλικά


Τσακίρης Νiκος


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.