Καραμπινάτο Σκάνδαλο στην ΚΕΑΣ …

«Τάξις και νομιμότητα» στις προσλήψεις στο δήμο διατυμπανίζει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κω…

Και πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρις» ήρθε το σκάνδαλο για τις προσλήψεις στην Κοινωφελή επιχείρηση αστικής συγκοινωνίας. «Με δική του ευθύνη» δηλώνει στην τηλεόραση Κόσμος ο πρόεδρος της επιχείρησης Δαυίδ Καλλούδης ακύρωσε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού ενός πολύτεκνου πατέρα για να «προστατέψει την επιχείρηση»… Διότι όπως υποστηρίζει «έφυγε απ’ την ΔΕΑΣ πέρσι ο Κώστας Μπορμπαντωνάκης και πήγε στην υπηρεσία καθαριότητας για να εργαστεί βράδυ…» Από την πλευρά του ο υποψήφιος εξηγεί ότι μόλις προσλήφθηκε πέρσι στη ΔΕΑΣ πήρε έγγραφο για να πάει άμεσα ο γιος του στο στρατό και έπρεπε να αναλάβει την επιχείρηση του παιδιού. Αφού, όπως είπε, δεν υπήρχε συνεχής βραδινή βάρδια, ειδοποίησε τον προϊστάμενο του και πήγε να εργαστεί ως οδηγός σε απορριμματοφόρο βράδυ».

Αυτό το «έγκλημα» έπρεπε να το πληρώσει ο υποψήφιος γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΚΕΑΣ αποφάσισε φέτος να μην του επιτρέψει να διαγωνισθεί. Και ούτε καν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του, παρά αναγκάσθηκε να το παραδεχτεί όταν πήγε και δεν είδε το όνομα του ούτε στους προσληφθέντες, ούτε στους απορριφθέντες. Απλά τον εξαφάνισαν. Τα έκαναν όλα «αόρατα για να αποκαταστήσουν τη «διαφάνεια» που πρεσβεύουν»… Και τι λέει ο δήμαρχος, που ενημερώθηκε; «Κάνε πρόεδρε ότι θεωρείς καλό για την επιχείρηση», είπε στην τηλεόραση Κόσμος ο Δαυίδ Καλούδης ότι απάντησε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Κι έκανε… «Εξαφάνισε» υποψήφιο με μόρια που θα τον εμπόδιζε να προσλάβει άλλους που περίμεναν τις υποσχέσεις και τα ταξίματα… Που είχαν ή μήπως δεν είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα; Να το ψάξουμε κ. Καλούδη. Η κοινωνίας μας είναι μικρός και όλα διαδίδονται. Δεν απαντήσατε και στο αν προβήκατε σε πρόσληψη ιδιοκτήτη ταξί που ενοικίασε τη μισή «άδεια» του; Ακόμη αν προσλάβατε ιδιοκτήτη ταχυεστιατορίου; Ακούγεται ότι προσλάβατε άτομο που απέκτησε –μετά το διαγωνισμό- απαραίτητο δίπλωμα; Γνωρίζεται ότι είναι ποινικό αδίκημα η «εξαφάνιση του φακέλου»; Ποιος σας δίνει το δικαίωμα, διότι ο νόμος όχι. Ποιος ΑΣΕΠ λειτουργεί, όταν ήδη βγαίνουν εκτός αιτήσεις… Φαντάσου τι γίνεται με την τριμελής επιτροπή που επιλέγει!!! Γινόσαστε πολλοί τελικά –μαζί με τον Παναγιώτη Θαλασσινό πρόεδρο του ΔΗΡΑΣΚ που παρανομεί χωρίς ΑΣΕΠ στις προσλήψεις και με το ΑΣΕΠ. Αλλά έχετε δίκιο να ενεργείτε αυθαίρετα, διότι ο δήμαρχος που σας «χτυπά το ντέφι» και σας δείχνει τον πολιτικό δρόμο όπως μας είπατε, «σας δίνει το ελεύθερο να το κάνετε». Μάλλον σας υποδεικνύει εδώ και τόσα χρόνια το δρόμο της «νομιμότητας» της παρανομίας και του βολέματος των «δικών σας». Είτε με το καλό, είτε με το κακό.

Βόμβα νετρονίου σας έριξε ο Κώστας Μπορμπαντωνάκης που θα δικαιωθεί απ’ τον ΑΣΕΠ και θα προβεί και σε μηνύσεις εναντίον σας. Αλλά πάλι ο δήμαρχος ξέρει τι θα πει για τους δημοσιογραφούντες που βάζουν στο «στόμα των καταγγελλόντων πικρά λόγια για το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή». Όμως μη κρίνεις Γιώργο Κυρίτση «εξ ιδίων τα αλλότρια»!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.