ΔΧ: ΝΑΙ στη διεκδίκηση του ΚΥ Αντιμάχειας από το Δήμο – ΟΧΙ άλλες γκάφες! Δεν συμφωνώ με Κρεμαστινό – Κουρουπλή – Τρικλοποδιά σε σωστή πολιτική!)

ΔΧ: ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Κανονικά η είδηση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε την παραχώρηση του κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, στο δήμο της Κω, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από όλους ως μια θετική εξέλιξη. Αλλά με τα δελτία Τύπου του δήμου, δεν μπορεί κανείς να ξέρει που σταματά η είδηση (αν υπάρχει είδηση) και που αρχίζει η προπαγάνδα και το παραμύθι. Κάπως έτσι έγινε και με το Κέντρο Υγείας. Άλλα λέει το δελτίο Τύπου του Δήμου, άλλα το ρεπορτάζ της Βουλής.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα σοβαρά. Ναι, η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει και λογο και ρόλο στην παροχή της πρωτοβάθμιας Υγείας. Η διεκδίκηση, λοιπόν του κέντρου Υγείας και η παραχώρηση της λειτουργίας του, στο δήμο της Κω, είναι πολιτικά σωστή και η υλοποίηση της επιτυχία.

 

Δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Κουρουπλή ότι η παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει για προεκλογικούς λόγους. Δηλαδή να περιμένουν οι εξελίξεις στην Υγεία, το ζήσε Μάη μου για να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά την εξέλιξη αυτή ο Καίσερλης; Ας την εκμεταλλευτεί! Δεν βλέπω το λόγο να μην θέλει να πιστωθεί κάποιος τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Τώρα το αν το κάνει με λάθος, βιαστικό και αμετροεπή τρόπο, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Επίσης, δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση και μάλιστα με τη μορφή υποδείξεων του κ. Κρεμαστινού.

 

Αλλά δεν μπορώ να μην διαπιστώσω ότι η βιασύνη της στριμωγμένης από το πολιτικό κλίμα δημοτικής αρχής, την οδήγησε σε μία ακόμα γκάφα. Βγήκε να πανηγυρίσει μια εξέλιξη την οποία όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Α. Γεωργιάδη στη Βουλή, δεν την έχει διασφαλίσει πλήρως!

 

Δεν συμφωνώ με τη λογική ότι το θέμα των 70 κέντρων υγείας θα αντιμετωπιστεί συνολικά με την ένοια ότι γίνει στην Κάρπαθο να γίνει και εδώ. Το παράδειγμα των κέντρων υγείας της Καρπάθου που χρησιμοποίησε ο κ. Κρεμαστινός είναι ανεπιτυχές. Τα μεγέθη και οι δυνατότητες των δήμων Κω και Καρπάθου διαφέρουν σημαντικά.

 

Σωστά, διεκδικεί ο δήμος το Κέντρο Υγείας. Σωστά αποδέχεται αυτή τη σημαντική πρόκληση. Νομοθετική ρύθμιση μπορεί να υπάρξει και δεν βλέπω το λόγο να μην υπαρξει. Αν μάλιστα γίνει από εμάς σωστή δουλειά που θα εγγυάται ότι αυτό το σημαντικό στοίχημα δεν θα γίνει με όρους που θα παραπέμπουν σε διάφορες τακτοποιήσεις, ο πρώτος που πρέπει να ψηφίσει τη ρύθμιση, ειδικά αν έχουν προηγηθεί συναινετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είναι ο κ. Κρεμαστινός.

 

Αλλά όχι άλλες γκάφες!

picture_5642

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.