KK: Ποιοι (ΔΕΝ) ΘΑ είναι στο Αναπτυξιακό… (“Ξέχασαν” τον Νικητιάδη…) – Ο Άδωνις δεσμεύθηκε… Ο Κρεμαστινός υπεύθυνος που δε λειτούργησαν τα 70 ΚΥ… ΚΟΙΝΣΕΠ με συμβεβλημένους γιατρούς…

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κω Κ. Καΐσερλη με μοναδικό θέμα το επικείμενο Αναπτυξιακό συνέδριο, που όμως αναγκαστικά (με τις ρωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου) επεκτάθηκε στο πολύκροτο θέμα του ΚΥ Αντιμάχειας, της δέσμευσης του Άδωνι, αλλά και του πως σχεδιάζει ο Δήμος να το λειτουργήσει…

Σε ότι αφορά το αναπτυξιακό ο Δήμαρχος που θα γίνει με τη συμμετοχή του ΓΓ του Υπ. Τουρισμού Τάσου Λιάσκου, του Περιφερειάρχη εκπροσώπων όλων των κομμάτων και των παρατάξεων ΠΛΗΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ η οποία απάντησε αρνητικά, (σε ερώτημα του συναδέλφου Σ. Πίτση από το ΒτΚ για ποιο λόγο δεν κλήθηκε ο συμπατριώτης μας π. Υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης ο Δήμαρχος έδειξε να αιφνιδιάζεται και σε παρέμβαση δική μας αν πρόκειται για παράλειψη μιας και ο κ. Νικητιάδης τους είχε στηρίξει στις περασμένες εκλογές, απάντησε: “τι έγινε το στήσατε το παιχνίδι για να βγάλετε πρωτοσέλιδο;” (!!!) Ακολούθως πρόσθεσε ωστόσο ότι θα το κοιτάξει το θέμα η οργανωτική επιτροπή…

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε ο λόγος που γίνεται για δεύτερη φορά Αναπτυξιακό συνέδριο μέσα σε μια τριετία είναι γιατί η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά, με τους μικρομεσαίους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις να συνθλίβονται (και αυτά που έρχονται είναι ακόμα χειρότερα) με συνέπεια  η πραγματικότητα να  μας έχει ξεπεράσει… Γι αυτό τόνισε θέτουμε και αναθεωρούμε στόχους προβληματιζόμαστε και λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις των ειδικών, πχ του Οικονομικού Επιμελητηρίου που θα παρουσιάσει τις σχτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του all inclusive, ενώ ανάλογη εισήγηση εκ μέρους του Δήμου της Κω θα κάνει στο Αναπτυξιακό, ο Αντιδήμαρχος Θ. Νικηταράς.

Το κόστος του συνεδρίου (απάντησε σε σχετικό ερώτημα) ανέρχεται σε 3-5χιλ. ευρώ (στη συνέχεια ο Δντής του Δήμου Γ. Φραγκούλης ανέφερε ότι είναι λίγο πιο πάνω).

Επίσης απαντήσεις και σχολιασμοί ζητήθηκαν από τους εκπροσώπους του τύπου για το θέμα του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, για το οποίο ο Δήμαρχος Κω απάντησε ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ο 3ος Υπουργός Υγείας που συναντά (παλαιότερα όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος τους είπε “να πάρει ο δήμος και το Νοσοκομείο…” ενδεικτικό της αδυναμίας του κράτους να τα λειτουργήσει) και που ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση του Δήμου ζητώντας μέσα σε 10 μέρες να κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση (πράγμα που θα γίνει και με τη σχετική απόφαση του Δημ. συμβουλίου εντός των ημερών).

Σε ότι αφορά ερώτηση – παρατήρηση μας ότι “δεν προκύπτει πουθενά από τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή μια τέτοια δέσμευση αντιθέτως ανέφερε ότι και τα θα ληφθεί συνολική απόφαση για τα 70 ΚΥ της χώρας, χωρίς να εξαιρεί το ΚΥ Αντιμάχειας” ρωτώντας τον ευθέως μήπως πρόκειται για “κάλπικη επιταγή” αφού ούτε γραπτή δέσμευση υπάρχει, ούτε τον έχουν μαγνητοφωνήσει… ο Δήμαρχος Κω απάντησε ότι “υπάρχει παρόμοια γραπτή απάντηση του Υπουργού για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης… Αλλά θα το δείτε εντός των ημερών που θα ληφθεί απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και θα κατατεθεί η ολοκληρωμένη απόφαση του Δήμου”.

Για την Κοιν.Σ.Επ. που θα το λειτουργήσει απάντησε ότι υπάρχει ήδη προεργασία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω και πως θα λειτουργήσει με νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό που θα ενταχθεί σε αυτή, ενώ οι γιατροί θα είναι συμβεβλημένοι…

Στόχος κατέληξε είναι η άντληση εσόδων από υπηρεσίες Ιατρικής φροντίδας στους τουρίστες ώστε να μην πληρώνουν (ή να πληρώνουν ελάχιστα οι κάτοικοι του νησιού) και κυρίως αυτοί που αδυνατούν οικονομικά (πάντως σε ότι αφορά το πότε θα λειτουργήσει, αν ο εξοπλισμός μετά από 4 χρόνια από τότε που εγκαινιάστηκε και δεν λειτούργησε είναι εντάξει και  στη θέση του(;) δεν έκρυψε τον προβληματισμό του…)

Για δε τον κ. Κρεμαστινό απάντησε ότι αν και τον σέβεται προσωπικά διερωτήθηκε τι έκανε ο ίδιος τα 3 χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Κυβέρνηση για να λειτουργήσει όχι μόνο του ΚΥ Αντιμάχειας, αλλά και της Ρόδου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά… (για δε τον Κοινοβ. εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουπλή που στη Βουλή πρόβαλε αντιρρήσεις για την παραχώρηση του ΚΥ Αντιμάχειας, με τη λειτουργία του  εκτός του ΕΣΥ-αν και ρωτήθηκε από την Μ. Παπαζαχαρίου απέφυγε να σχολιάσει).

Τέλος -με αφορμή αποστροφή του λόγου του- για την ύδρευση Ηρακλειδών του θυμίσαμε ότι ο Οκτώβριος πέρασε πότε θα ανακοινώσουν ότι το νερό είναι πόσιμο (;) απάντησε ότι αυτές τις ημέρες θα λοκληρωθούν οι διαδικασίες ηλεκτροδότησης γεωτρήσεων και δεξαμενών και εντός του Νοεμβρίου θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Κως, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εισήγηση Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη στην Συνέντευξη Τύπου για το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου της Κω

Προεκλογικά προσδιορίσαμε με ακρίβεια την κατάσταση που επικρατούσε  στην Κω αλλά και στην Ελλάδα και  θέσαμε τους βασικούς άξονες των στόχων μας που αφορούσαν την προετοιμασία του Δήμου και τις δράσεις  για την αντιμετώπιση της βαθειάς  οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στην ανεργία.

Στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου πριν από δύο χρόνια καθορίσαμε με σαφήνεια τις προτεραιότητες των στόχων μας και τους άξονες των δράσεων μας και παράλληλα θέσαμε συγκεκριμένα έργα και δράσεις που έπρεπε να υλοποιήσουμε την τριετία 2012-2014.

Σήμερα προετοιμάσαμε το 2ο αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου μας με σαφή κατεύθυνση την παρουσίαση των προτάσεων αλλά και την αναζήτηση συγκλίσεων στο τεράστιο θέμα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα υπηρετεί την κοινωνία μας και τους πολίτες μας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας  αναγγείλω ότι ανταποκρίθηκαν όλα  τα Κόμματα που με εκπροσώπους  τους θα απαντήσουν στις σύγχρονες  απαιτήσεις και προκλήσεις της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Το ότι εκπροσωπεί την Κυβέρνηση  και τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό  ο Γενικός Γραμματέας του Τουρισμού  ο κ. Λιάσκος αποδεικνύει την σοβαρότητα του εγχειρήματος της οργάνωσης ενός τοπικού αναπτυξιακού συνεδρίου.

Παράλληλα η αποδοχή η παρουσία και η συμμετοχή με ομιλίες  εξαίρετων προσκεκλημένων της επιστήμης, της διοίκησης και της πολιτικής  αναδεικνύουν το γεγονός και υπογραμμίζουν  την αναγκαιότητα απαντήσεων σε κρίσιμα  ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αποδέχθηκαν  την πρόσκληση και συμμετέχουν  με εισηγήσεις τα στελέχη των τριών  παρατάξεων του Δημοτικού μας  Συμβουλίου πλην της Δύναμης Αλλαγής  και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων μας.

Στο συνέδριο τίθενται και αναλύονται κρίσιμα θέματα που προβληματίζουν όλους μας όπως το περιεχόμενο  της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ο θαλάσσιος τουρισμός, οι αεροπορικές  εταιρείες χαμηλού κόστους,  η αντιμετώπιση του All Inclusive, η αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Εθνική τουριστική πολιτική, και η κοινωνική προστασία.

Επίσης και είναι φυσικά και  επιβεβλημένο ότι θα παρουσιαστούν  οι επικαιροποιημένοι άξονες των δράσεων της Δημοτικής Αρχής εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στα πλαίσια του συνεδρίου και  παράλληλα με τις εργασίες του  θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Οικονομίας και ανάπτυξης  του Δήμου της Κω έκθεση τοπικών  προϊόντων που έχει ως στόχο την  ανάδειξη και την προώθηση του  τοπικού σήματος ποιότητας προϊόντων  και υπηρεσιών στην τουριστική αγορά.

Για μια ακόμα φορά να επαναλάβω  ότι η προετοιμασία ενός συνεδρίου  με περιεχόμενο την ανάπτυξη του  τόπου μας έχει μόνο θετικά αποτελέσματα αφού αφενός αποτυπώνονται και αξιολογούνται  τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων, τίθενται προβληματισμοί για την  αλλαγή των συνθηκών και άρα των  κατευθύνσεων και προσδιορίζονται  οι στόχοι που εκ των προτέρων θα έχουν συμφωνηθεί και γνωστοποιηθεί  στην κοινωνία.

Παράλληλα κινητοποιούνται πολίτες  και στελέχη του Δήμου. Αποκτιούνται γνώσεις, αναθεωρούνται απόψεις  και εν τέλει οι εργασίες του συνεδρίου  συμβάλουν πολλαπλά στην αναπτυξιακή  πορεία του τόπου.

Ως Δήμαρχος οφείλω να ευχαριστήσω  όλους του συναδέλφους για  την συμβολή τους στην προετοιμασία του συνεδρίου και φυσικά το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας που  κοπίασαν για να ολοκληρώσουν και  να παρουσιάσουν τον αναπτυξιακό  σχεδιασμό του Δήμου σε συνδυασμό  με τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων.

Πρόγραμμα Συνεδρίου


2o Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Κω

«Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στην Υπηρεσία της Τοπικής  Κοινωνίας»

&

1η έκθεση Τοπικών  Προϊόντων

(θα διεξαχθεί παράλληλα με το συνέδριο στον εκθεσιακό χώρο του συνεδριακού κέντρου)

 

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ξενοδοχείο Kipriotis Village – Kos International Convention Center – Αίθουσα ΠΑΝΑΚΙΑ

 

1η ημέρα – Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συντονίζουν οι: κ. Βασίλης Δρόσος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κω – κ. Σταμάτης Μαρκόγλου, Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.Τ.Λ.Κ. Α.Ε. –  Γιώργος Θεοφιλίδης, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω

 

Έναρξη Συνεδρίου

  • 16:30–17:00 Προσέλευση Κοινού και Εγγραφή
  • 17:00-17:05 Καλωσόρισμα Δημάρχου Κω, κ. Κώστα Καΐσερλη
  • 17:05-17:10 Έναρξη Συνεδρίου από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιο Λιάσκο, εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Προτάσεις Αναπτυξιακών Πολιτικών με έμφαση στον Τουρισμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

 • 17:10-17:30 Αξιολόγηση & Επικαιροποίηση του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού του Δήμου Κω ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, κ. Κώστας Καΐσερλης, Δήμαρχος Κω.
 • 17:30-17:45 Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας
 • 17:45-18:00 κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – κ. Δημήτρης Γάκης βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ
 • 18:00-18:15 Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
 • 18:15-18.30 «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και ο ρόλος των Μεταφορών στα ακριτικά νησιά» κα. Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής Δωδεκανήσου, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 • 18.30-18:45 κα. Ισμήνη Μώρου, Υπεύθυνη Συντονισμού Τομέα Τουρισμού Δημοκρατικής Αριστεράς
 • 18.45-19:00 κα. Λίλα Καφαντάρη, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου,  Εκπρόσωπος ΚΚΕ
 • 19:00-19:15 κ. Δημήτρης Έλληνας, Περιφερειάρχης Αιγαίου του ΛΑ.Ο.Σ.

 

19:15 – 19:45 Διάλειμμα για καφέ

 

Αναπτυξιακές  Προτεραιότητες της Κω για τη νέα  Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

 • 19:45-20:00 κ. Σταμάτης Καμπουράκης, εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη Κως»
 • 20:00-20:15 «Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (Π.Τ) σε συσχετισμό με τον τουρισμό και το περιβάλλον», κ. Δημήτρης Βαγγέλης, Εκπρόσωπος  της Συμπαράταξης Ελπίδας
 • 20:15-20:30 κα. Κική Μακρή, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

20:30 – 21:30 Διαλογική Συζήτηση – Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις – Συμπεράσματα (συντονίζει ο εκδότης της εφημερίδας «Βήμα της Κω», 
κ. Γιάννης Ιωαννίδης).

21:30 – Παραδοσιακός μπουφές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και των Χορευτικών του Πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ».

 

2η ημέρα – Κυριακή 10/11/2013

Συντονίζουν οι: κ. Μιλτιάδης Φάκκος, Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω (τέως Δήμαρχος Κω) – κ. Γιώργος Κοπάδης, Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω-Νισύρου –  Διονυσία Τελλή, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κω

 

09:30-10:00 Προσέλευση Κοινού

 • 10:00–10:20 «Παρουσίαση της Έρευνας του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τις Αναπτυξιακές Προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», κ. Επαμεινώντας Πανάς, καθηγητή του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • 10:20-10:40 Η Τουριστική Πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
 • 10:40-11:00 Κοινωνική προστασία και κοινωνική οικονομία κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου, Υφυπουργός Εργασίας
 • 11:00-11:20 Η Εθνική Στρατηγική στον τομέα του Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού.

11:20 – 11:40 Διάλειμμα

 

 • 11:40–12:00 «Οι Δήμοι στο κατώφλι της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», κ. Ράλλης Γκέκας, Διευθύνων Σύμβουλος της; ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
 • 12:00-12:20 «Θαλάσσιος Τουρισμός προκλήσεις και προοπτικές», κ. Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
 • 12:20-12:40 «Αναπτυξιακός Σχεδιασμός του Δήμου Κω ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», κ. Θεοδόσης Νικηταράς, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δήμου Κω.
 • 12:40-13:00 «Προσελκύοντας Αερομεταφορείς Χαμηλών Ναύλων: Από την Πύρρειο Νίκη στο Ουσιαστικό Όφελος για την Τοπική Κοινωνία», κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 • 13:00-13:20 «Πολιτικές για την Κοινωνική Συνοχή», κα. Ιωάννα Ρούφα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.
 • 13:20-13:35 «All Inclusive: Λειτουργία και αντιμετώπιση», κα. Κωνσταντίνα Βόλου, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
 • 13:35-13:50 «Τουριστική Κως», κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

 

13:50 – 14:10 Βράβευση από τον Δήμαρχο Κω Τοπικών Επιχειρηματιών και Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων.

 

14:10 – 15:00 Διαλογική Συζήτηση – Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις – Συμπεράσματα (συντονίζει η εκδότης της εφημερίδας «ΣΤΑΘΜΟΣ» κα. Άννα Αυγούλη).

DSC01759.resized

 

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.