Και που ‘στε Τέλη, Κώστα, Γιώργο… Πιάστε και λίγο σανό!

 

Οι εθελοντές που αντέχουν και οι υποδομές που καταρρέουν

Αλλά, ω, της ειρωνείας και πάλι… Σημείο των καιρών; Από την μία θαυμάσαμε αυτές τις μέρες, την βράβευση της ΕΟΔ Κω (όπως και παλαιότερα της Ζωοφιλικής-Οικολογικής Ένωσης Κω), από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παλιά βουλή, τιμή η οποία αντανακλά στο σύνολο της Κωακής κοινωνίας. Και από την άλλη, η τραγική ειρωνεία κατάδειξης της γύμνιας μας όταν ο καιρός μας τα χαλάει… (όχι και σε τόσο “ακραία καιρικά φαινόμενα”, μιας και τελευταία πολύ “καθαρίζουν” με το να τα αποδίδουν όλα σε αυτά, βαφτίζοντας ως τέτοια, ακόμα και αυτά που θεωρούνται πλέον συνηθισμένα…)

 

Η γυμνές από τη βροχή πολυ-διαφημισμένες “εργάρες- χάρτινοι πύργοι”…

Εξηγούμαστε: Είναι βέβαιο ότι αν η τελευταία εικοσάλεπτη ισχυρή νεροποντή στην Κω, κρατούσε επί δίωρο ή τρίωρο, όπως στη Ρόδο, δύσκολα θα αποφεύγαμε κι εμείς τα χειρότερα. Όμως και σε αυτό το μίνι “κρας τεστ” της φύσης, φάνηκε καθαρά, ότι οι υποδομές μας βρίθουν από τα λεγόμενα “προπατορικά αμαρτήματα”, τα οποία υφίστανται από καταβολής εργολαβιών…

Ήταν πολύ χαρακτηριστική η “ανταλλαγή” σχολίων (βλέποντας και τα πολυ-διαφημισμένα γεφύρια της Ρόδου να καταρρέουν ως “χάρτινοι πύργοι”), για τις “εργάρες” από τη μια πλευρά της προηγούμενης δημ. Αρχής στην πόλη της Κω (παραλιακός, Αβέρωφ, Κανάρη) και από την άλλη για

τις αντίστοιχες της σημερινής (και προ-προηγούμενης) στον επαρχιακό (Μαρινόπουλου), ή στη Μανδηλαρά, όπου, “κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια”. Τα ίδια δεν είχαμε και με τις προ-πέρσινες εκτεταμένες πλημμύρες στην Κω που κατέβηκαν όλοι οι μπαζωμένοι χείμαρροι και οι λάσπες σε σπίτια, υπόγεια και δρόμους;

 

Είναι αργά για δάκρυα… (με ελικόπτερα & κάμερες…)

Η άλλη τραγική ειρωνεία είναι το “σπεκουλάρισμα” και τα “κροκοδείλια δάκρυα”, των “πολιτικάντηδων”, την επόμενη μέρα. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για τηλεοπτική μετάδοση… Κατέφτασαν λέει με ελικόπτερο ο Υπ. Εσ. κ. Μιχελάκης, με τον Περιφερειάρχη στην Ψέριμο στην οποία “ξέσπασε” το τελευταίο μπουρίνι (αφού επισκέφτηκαν και τις καταστροφές στη Ρόδο). Και δώστου νέες υποσχέσεις για κονδύλια αποκατάστασης υποδομών και αποζημίωσης πληγέντων…(Αλήθεια την αποζημίωση των πληγέντων στην Κω, από πρόπερσι- μετά τις καταγραφές και κόντρα καταγραφές των ζημιών σε αυτοκίνητα, πορτο-παράθυρα θερμοσίφωνες κλπ, τις είδε κανείς;)

Μια ζωή τα ίδια. Όλο έχουν σε δεύτερη μοίρα ή προσπερνάνε με ένα “έλα μωρέ τώρα…” τα αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας από φυσικές καταστροφές (που πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να συμβούν) και όταν συμβεί το κακό; τρέχουν -και καλά- να “βοηθήσουν” (φοβούμενοι τυχόν αντιδράσεις, ή ξεμπρόστιασμα από την αντιπολίτευση).

 

ΤΕΕ-ΤΕΕ-ΤΕΕ-ΤΕΕ

Το ωραίο ήταν, ότι κάποιοι θυμήθηκαν και το ΤΕΕ (το οποίο -εντελώς συμπτωματικά- είχε αυτές τις μέρες εκλογές ανάδειξης νέων διοικήσεων στα όργανα του). Τι να σου κάνει κι αυτό όταν το μιζο-σύστημα στις εργολαβίες (κατασκευής, αλλά και αποκατάστασης) δίνει και παίρνει, μέσα σε προβλεπόμενα πλαίσια… (“Δατς ολ φολκς”, που βλέπαμε και στο τέλος του Γούντι του Τρυποκάρυδου).

 

Δατς ολ φολκς γκάις…”

Μπόρα ήταν λοιπόν και πέρασε (αλλά και θα ξανάρθει..) Κρατώντας το “μη χειρότερα” σημειολογικά, αλλά και ως ευχή. Κάτι αντίστοιχο με τις προεκλογικές “ευχές” (ετοιμαστείτε έρχονται -ιδιαίτερα εγκάρδιες φέτος- ενόψει Χριστουγέννων) ή τις προεκλογικές “δεσμεύσεις” υποψηφίων. Όπως την προηγούμενη προεκλογική καμπάνια του “Οράματος” πχ, που απέφευγε επιμελώς τα “ΘΑ”, βάζοντας στις υποσχέσεις ενεστώτα χρόνο “κάνουμε”, “υλοποιούμε”, “κατασκευάζουμε” και ούτω καθεξής… Ε, τώρα αντίστοιχα ή της Δύναμης Αλλαγής “δεσμεύονται” 1,2,3, “τα φτιάχνω ή φεύγω…” (αμ, δε).

 

Και που ‘στε Τέλη, Κώστα, Γιώργο… Πιάστε και λίγο σανό!

Αλλά το πιο καλό, που “έγραψε” και ταιριάζει ως επίλογο για όλα τα παραπάνω, ήταν σχόλιο φίλου αναγνώστη σε παραπολιτικό με τον Τέλη, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει ένα προεκλογικό πέρασμα στο “Μπίνγκο” των Lion’s (βλέπετε, 800 και πλέον ανθρώπους σε μια αίθουσα, δεν τους μαζεύει πλέον ούτε η πιο σούπερ πολιτικός ή παράταξη…) Βλέποντας την εξής λεζάντα (στη φωτο με τον Τέλη να πίνει καφέ με φίλους, σε τραπέζι με μπάλες από άχυρο, ως ντεκόρ) : Να γράψω “ξεκίνημα Τέλη από Bingo” ; – Όχι “ο Τέλης πάει για Bingo!” (Στις εκλογές…) Του γράφει από κάτω: “Ρε Τέλη, πιάσε και λίγο σανό που ‘χει μπόλικο εκεί πέρα, γιατί από κουτόχορτο χορτάσαμε!” Κάτι, που έρχεται “κουτί”, όχι μόνο στον Τέλη, αλλά και στον Κώστα, όπως και στο Γιώργο και τα υπόλοιπα “παιδιά” της τοπικής πολιτικής μας ζωής που πάνε για “Μπίνγκο”.

picture_999563

Leave a Reply

Your email address will not be published.